an online Instagram web viewer

#Ramadhaniscoming medias

Photos

Tinggal lagi dua hari....sudah sejauh mana persediaan kita... #ramadhaniscoming #maduasli
Berhubung dan dibuhung-hubungkan ruang kelas telah selesai dibersihkan jadi acara maaf-maafannya menjelang bulan suci Ramadhannya diadakan di depan kelas. Maafin kami murid kelas 10 IPA 3 ya pak, bu, kawan.. kalo selama ini sering bikin nggak nyaman karena mungkin terganggu dengan kebisingan kami ketika jam kosong maupun lainnya. Terimakasih atas kebersamaan yang selama ini ada😁 @baguspancoko @cantonasasmitha @pratama_star @deaparamita__ @diahajengputrihartono @erik_fernando79 @erry_eriyanto15 @erikagstnaa @heru4346 @jatukinantiandreanni @mencikafifah07 @miyanurmarifati11 @ferlinda_14 @nia1264 @rinid672 @rizall824 @ratihagustinaputri__ @narulita_muflihati 
#Ramadhaniscoming #maaf #crescent #crescentclass #smansas #smansaspsw #2k17
Berhubung dan dibuhung-hubungkan ruang kelas telah selesai dibersihkan jadi acara maaf-maafannya menjelang bulan suci Ramadhannya diadakan di depan kelas. Maafin kami murid kelas 10 IPA 3 ya pak, bu, kawan.. kalo selama ini sering bikin nggak nyaman karena mungkin terganggu dengan kebisingan kami ketika jam kosong maupun lainnya. Terimakasih atas kebersamaan yang selama ini ada😁 @baguspancoko @cantonasasmitha @pratama_star @deaparamita__ @diahajengputrihartono @erik_fernando79 @erry_eriyanto15 @erikagstnaa @heru4346 @jatukinantiandreanni @mencikafifah07 @miyanurmarifati11 @ferlinda_14 @nia1264 @rinid672 @rizall824 @ratihagustinaputri__ @narulita_muflihati #Ramadhaniscoming  #maaf  #crescent  #crescentclass  #smansas  #smansaspsw  #2k17 
#GoooodddMorning ✌🏼
.
Senyum - Salam - Sapa yakk 👀, sudah selesai tidur2nya, terima kasih doa nya ya teman2, kalian sangat berharga 💚💚 Terima kasih @glorysbt dan @tahupetissss jangan kapok sama yg tua 😅
.
#SarapanSehat dulu yaa, hari ini mau ke Office lebih awal, biar cepet rilis dan dikirim ke alamat masing2, #RamadhanIsComing 👳🏼‍♀️
.
Nantikan kejutan di akhir episode, masih boleh kok yang mau join 💪📶
.
.
#TantanganSahurShake #TipsTurunBeratBadan #MenuPuasa #MenuSahur #SahurShakeHerbalife #beratbadan #WeightManagement #MealReplacement #FebriLifestyle #iAmHerbalife
#GoooodddMorning  ✌🏼 . Senyum - Salam - Sapa yakk 👀, sudah selesai tidur2nya, terima kasih doa nya ya teman2, kalian sangat berharga 💚💚 Terima kasih @glorysbt dan @tahupetissss jangan kapok sama yg tua 😅 . #SarapanSehat  dulu yaa, hari ini mau ke Office lebih awal, biar cepet rilis dan dikirim ke alamat masing2, #RamadhanIsComing  👳🏼‍♀️ . Nantikan kejutan di akhir episode, masih boleh kok yang mau join 💪📶 . . #TantanganSahurShake  #TipsTurunBeratBadan  #MenuPuasa  #MenuSahur  #SahurShakeHerbalife  #beratbadan  #WeightManagement  #MealReplacement  #FebriLifestyle  #iAmHerbalife 
Bismillah...Sobahul khoyr.
Pemandangan kala hening subuh.
Lama tak terapi macam ni.
Hari ni kita tunaikan hajat sahabat
Moga diberi rezeki yang berkat

Sebahagian dari hasil ini adalah khas untuk Ramadhan Box 2017 STB, InsyaAllah.

Terima kasih buat semua yang sudi.
#lasagnahomemade
#almondnutellabrownies
#homemade
#ramadhanbox2017
#ramadhaniscoming
#rinduramadhan
Sheikh Saud Fahad Al Huwaymil (KSA) message on how to spend the month of Ramadhan.. He will be leading the Taraweeh prayer at Faith Centre Bradford UK InshaAllah.. #اللھم_بلغنا_رمضان #الله #اللهم_انك_عفو_تحب_العفو_فاعف_عنا #رمضان_كريم #ramadhankareem #ramadhaniscoming #welcomeramadhan #اھلا_رمضان #sheikh_saud_fahad #bradford #faithcentrebradford
Sye x blh janjikan bintang n bulan 4 u but sye blh janjikan Syg sye pde awk dng sepenuh hty sye
#jiwang#jiwakacau#holidays#cp
#salamperantaun#homesick
#ramadhaniscoming
2Hari Lagi🤗
#ramadhaniscoming
2 days to ramadhan...
#ramadhan #ramadhaniscoming #ramadhan2017
Bila encik customer request untuk ambil by hand Telekung yang di tempah.

Aleeya okey je.Lagi suka sebab boleh explain memacam kat customer.

Alhamdulillah.

Semoga Allah berkati perniagaan kecil ni.

#rinduIMKK
#imkkapril2017 
#Ramadhaniscoming
Bila encik customer request untuk ambil by hand Telekung yang di tempah. Aleeya okey je.Lagi suka sebab boleh explain memacam kat customer. Alhamdulillah. Semoga Allah berkati perniagaan kecil ni. #rinduIMKK  #imkkapril2017  #Ramadhaniscoming 
Nantikan  Filem Seram Terbaru Jun 2024 😱😝 .

Arahan Azad Fuh2 & Hafiy Piwiit 😂  InsyaAllah Pecah Panggung and Kerusi2 Panggung Sekali Pecah 😍😂 .

Tajuk Filem : " PENUNGGU BAS PANCARAN " - jom balik kedah - .

Hahaha .. gambar di ambil di tempat kejadian ( dalam bas ) dalam perjalanan balik ke Kedah 😝 Balik cuti panjang bak hangggg !!! hehe .

Kepada kawan2,sahabat2,teman2,yang balik ke kampung atau yang akan pulang ke kampung .. Berhati2 semasa memandu .. Semoga selamat sampai ke destinasi masing2 😊😊😊 Amiiinnn ... .

Doakan ceqqqq selamat sampai ke Negeri Darul Aman dengan Amannnn 😉 hehe...InsyaAllah .. .

#balikkampung#holiday#ramadhaniscoming#kedahmenangdengantteam#3-0#pulunkedahpulun#haha#bye
Nantikan Filem Seram Terbaru Jun 2024 😱😝 . Arahan Azad Fuh2 & Hafiy Piwiit 😂 InsyaAllah Pecah Panggung and Kerusi2 Panggung Sekali Pecah 😍😂 . Tajuk Filem : " PENUNGGU BAS PANCARAN " - jom balik kedah - . Hahaha .. gambar di ambil di tempat kejadian ( dalam bas ) dalam perjalanan balik ke Kedah 😝 Balik cuti panjang bak hangggg !!! hehe . Kepada kawan2,sahabat2,teman2,yang balik ke kampung atau yang akan pulang ke kampung .. Berhati2 semasa memandu .. Semoga selamat sampai ke destinasi masing2 😊😊😊 Amiiinnn ... . Doakan ceqqqq selamat sampai ke Negeri Darul Aman dengan Amannnn 😉 hehe...InsyaAllah .. . #balikkampung #holiday #ramadhaniscoming #kedahmenangdengantteam #3 -0#pulunkedahpulun #haha #bye 
Asaallamu'alaikum wr.wb.
Marhaban Yaa Ramdhan...
Marhaban sharosiyam ....
Alhamdulillah senangnya gak terasa sebentar lagi kita memasuki bulan puasa.
Maka saya beserta keluarga mohon maaf yang sebesar-besarnya kepada semua,jika kami ada salah atau mungkin kadang suka khilaf dengan sikap,perbuatan atau sifat kami yang kurang berkenan bagi yang disengaja maupun tidak sengaja.
Wassallamu'alaikum Wr.Wb.
#WelcomeToRamadhan #RamadhanIsComing #SayAlhamdulillah
Asaallamu'alaikum wr.wb. Marhaban Yaa Ramdhan... Marhaban sharosiyam .... Alhamdulillah senangnya gak terasa sebentar lagi kita memasuki bulan puasa. Maka saya beserta keluarga mohon maaf yang sebesar-besarnya kepada semua,jika kami ada salah atau mungkin kadang suka khilaf dengan sikap,perbuatan atau sifat kami yang kurang berkenan bagi yang disengaja maupun tidak sengaja. Wassallamu'alaikum Wr.Wb. #WelcomeToRamadhan  #RamadhanIsComing  #SayAlhamdulillah 
Friends are the most important ingredients in recipe of life..
.
#ramadhaniscoming 
#alhamdulillah 
#funnfitwithexercise
Xperlu nk jdik alim Utk memaafkan seseorang😊..Ckop la sekadar taw batas dlm kehidupan...
#doabaikbaikje #insyaallah #ramadhaniscoming #alhamdulillah #Nite 😴
Kueh Tepung Boko... Sedap! 😍👍🏼#tepungbokoubikayu #ramadanvibes #ramadhaniscoming #kelantandessert
Kalau nak pinggang macam kerengge boleh pakai peplum dan kebaye.

Kena simpan stok #enerfiber ni bulan puasa. Bukan setakat perut tak lapar badan pun rasa ringan.

Buang toksin baru senang lemak tepu yang degil tu hilang sekelip mata.

Barulah segak macam saloma.
#kuruscepat #buangtoksin #tidaklapar #ringanbadan #beratturun #ramadhaniscoming #ramadan2017
Yuk bersiap....
Menyambut Bulan yg penuh Berkah, penuh manfaat,penuh pahala dan penuh dengan kebahagiaan... #RAMADHANYANGDIRINDUKAN #ramadhaniscoming #MarhabanYaRamadhan1438H 😘😘😘😘😘😘
Hmm..tak payah nk fikir panjang dh malam ni sbb esok last sekolah so lepas ni kita fikir pegi terawih plak 😜 
#rykarlarmy 
#rykarliskandar 
#weareRIA 
#ramadhaniscoming
Ber'shell out' dgn kawan lama kita ni 😊
.
Dulu buat sale sama2 😉
.
Alhamdulillah.. la ni berniaga pun sama2 😁
.
Berhempas pulas kawan kita ni format komputer kt ofis sampai ke malam
.
Take time for makan2 sat
.
#alhamdulillah
#syukurselalu
#ramadhaniscoming
Ber'shell out' dgn kawan lama kita ni 😊 . Dulu buat sale sama2 😉 . Alhamdulillah.. la ni berniaga pun sama2 😁 . Berhempas pulas kawan kita ni format komputer kt ofis sampai ke malam . Take time for makan2 sat . #alhamdulillah  #syukurselalu  #ramadhaniscoming 
Sama onta 🤣🤣🤣 @azfar_ynwa16 😝😝😝 #marhabanyaramdhan #unta #ramadhan #ramadhaniscoming
Dats my mum.. Bfore sleep also got additional meal.. 😁
Huntungla..blk kg mkn non stop.. 😜
#kuihserabai #malaypancake #pancake #kuehtradisionalmelaka #kuehtradisional #melakarian #menjelangramadhan2017 #ramadhaniscoming
Taw tak ketawa boleh hilangkan stress ... Taw x ketawa jgk blh buat kau rasa "ini aku yg punyaa"😅 ...
Daaan tahu tidak bhw ketawa jgk boleh membuatkan urat2 kentut kau berfungsi dengan baik 😆

#onedayleft #ramadhaniscoming #sengajacaripasal #budakpalingsopandansenonoh #semuaorangkentutbukanyangterpilihje #berpadalahkalaunakkentut #pehalhashtagpasalkentut 😰
peringatan untuk diri sendiri... slmt mlm.. subhanallah
alhamdulillah 
Allahu Akbar. ..
#ramadhaniscoming
#ramadhankareem 
#2017
Ramadhan kareem!
Allahu akram!

Salam semua
Chuna is in the Busy mode lately so very not active with the business matter.
So, have a nice Ramadhan mode everyone!

#ramadhan #ramadhaniscoming
#loveOfRamadhan
Ramadhan kareem! Allahu akram! Salam semua Chuna is in the Busy mode lately so very not active with the business matter. So, have a nice Ramadhan mode everyone! #ramadhan  #ramadhaniscoming  #loveOfRamadhan 
#Repost @geraihawa with @repostapp
・・・
#Repost @gelorahijrah (@get_repost)
・・・
TARHIB RAMADHAN 1 : .
.
BULAN AL-QUR’AN
Bismillahirrahmanirrahim
Saudaraku yang mulia, tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan akan menyapa kita. .
Bulan yang penuh dengan kemuliaan dan keagungan. Bulan yang di dalamnya Allah menurunkan Kitab Suci-Nya, al-Qur’an al-Karim :
.
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآَنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ “.
.
Bulan Ramadhan, bulan yang di dalamnya diturunkan Al-Qur’an, sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan-penjelasan mengenai petunjuk itu sekaligus pembeda (antara yang haq dan yang bathil).” (QS. Al Baqarah: 185)
Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah mengatakan, ”Di dalam ayat ini, Allah Ta’ala memuji bulan Ramadhan dibandingkan bulan-bulan lainnya. .
.
(Mengapa?)
Allah memujinya karena bulan ini adalah bulan yang Allah pilih sebagai bulan diturunkannya Al Qur’an dibandingkan bulan-bulan lainnya. .
.
.
Sebagaimana pula, di bulan Ramadhan ini Allah juga menurunkan kitab suci sebelumnya kepada para Nabi ’alaihimus salam.”
.
Dalam beberapa riwayat, disebutkan bahwa Suhuf Ibrahim diturunkan pada malam pertama Ramadhan, Taurat diturunkan pada enam Ramadhan, Injil diturunkan pada tiga belas Ramadhan, Zabur diturunkan pada dua belas Ramadhan, Al-Quran pun diturunkan pada paruh kedua bulan Ramadhan.”
.
Bersambung...
Tunggu penjelasan kelanjutannya di Tarhib Ramadhan 2 .
.
©free repost 
Jangan lupa sertakan sumber @gelorahijrah ya :) .
.
#tarhibramadhan #ramadhan #ramadhaniscoming #gelorahijrah #videodakwahislam
#Repost  @geraihawa with @repostapp ・・・ #Repost  @gelorahijrah (@get_repost) ・・・ TARHIB RAMADHAN 1 : . . BULAN AL-QUR’AN Bismillahirrahmanirrahim Saudaraku yang mulia, tinggal beberapa hari lagi bulan Ramadhan akan menyapa kita. . Bulan yang penuh dengan kemuliaan dan keagungan. Bulan yang di dalamnya Allah menurunkan Kitab Suci-Nya, al-Qur’an al-Karim : . شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآَنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ “. . Bulan Ramadhan, bulan yang di dalamnya diturunkan Al-Qur’an, sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan-penjelasan mengenai petunjuk itu sekaligus pembeda (antara yang haq dan yang bathil).” (QS. Al Baqarah: 185) Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah mengatakan, ”Di dalam ayat ini, Allah Ta’ala memuji bulan Ramadhan dibandingkan bulan-bulan lainnya. . . (Mengapa?) Allah memujinya karena bulan ini adalah bulan yang Allah pilih sebagai bulan diturunkannya Al Qur’an dibandingkan bulan-bulan lainnya. . . . Sebagaimana pula, di bulan Ramadhan ini Allah juga menurunkan kitab suci sebelumnya kepada para Nabi ’alaihimus salam.” . Dalam beberapa riwayat, disebutkan bahwa Suhuf Ibrahim diturunkan pada malam pertama Ramadhan, Taurat diturunkan pada enam Ramadhan, Injil diturunkan pada tiga belas Ramadhan, Zabur diturunkan pada dua belas Ramadhan, Al-Quran pun diturunkan pada paruh kedua bulan Ramadhan.” . Bersambung... Tunggu penjelasan kelanjutannya di Tarhib Ramadhan 2 . . ©free repost Jangan lupa sertakan sumber @gelorahijrah ya :) . . #tarhibramadhan  #ramadhan  #ramadhaniscoming  #gelorahijrah  #videodakwahislam 
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan, Ikhlas Dari Kami Pendekar Highway🔪🏇
#jantan❌nakal 
#ramadhaniscoming
@abangmisai_ @hisyamsempoi @miee_chanz @mdshukreyibrahim
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan, Ikhlas Dari Kami Pendekar Highway🔪🏇 #jantan ❌nakal #ramadhaniscoming  @abangmisai_ @hisyamsempoi @miee_chanz @mdshukreyibrahim
Antara testimoni cust yg menghidapi diabetic..Alhamdulillah lps consume RoyalQurma badan dah xletih lagi makan pun makin berkurang sbb ekstrak RoyalQurma ni mengenyangkan

Hebatkan, kecil saiznya tapi dapat khasiat yang maksimum untuk seharian...dapatkan selagi masih ade stok..Banyak hadiah yg nak bagi sempena Ramadhan 
#juskurma 
#RoyalQurma 
#ramadhaniscoming 
#rqsupportbreastfeeding 
#susuibumeriah 
#tambahsusuibu 
#energybooster 
#milkbooster 
#mindbooster 
#ramadhanpromo 
#baikuntuksemua 
#penghidapdiabeticpunbolehamek
Antara testimoni cust yg menghidapi diabetic..Alhamdulillah lps consume RoyalQurma badan dah xletih lagi makan pun makin berkurang sbb ekstrak RoyalQurma ni mengenyangkan Hebatkan, kecil saiznya tapi dapat khasiat yang maksimum untuk seharian...dapatkan selagi masih ade stok..Banyak hadiah yg nak bagi sempena Ramadhan #juskurma  #RoyalQurma  #ramadhaniscoming  #rqsupportbreastfeeding  #susuibumeriah  #tambahsusuibu  #energybooster  #milkbooster  #mindbooster  #ramadhanpromo  #baikuntuksemua  #penghidapdiabeticpunbolehamek 
Assalamualaikum selamat malam semua 💕

Apabila kita ada masalah, jangan fokus pada masalah, ia akan menambah masalah baru 😪😪😪 Tapi fokus pada Allah.. Kerana Allah akan beri jalan penyelesaian 😍😍😍 Semoga Allah mudahkan urusan kita untuk hari ini, hari esok dan seterusnya 💖 
Marhaban Ya Ramadhan😘😘😘 #RamadhanIsComing #2DaysMore

Robbi Yassir Wala Tu Assir Wa Tamim Bil Khoir 😘😘😘
Assalamualaikum selamat malam semua 💕 Apabila kita ada masalah, jangan fokus pada masalah, ia akan menambah masalah baru 😪😪😪 Tapi fokus pada Allah.. Kerana Allah akan beri jalan penyelesaian 😍😍😍 Semoga Allah mudahkan urusan kita untuk hari ini, hari esok dan seterusnya 💖 Marhaban Ya Ramadhan😘😘😘 #RamadhanIsComing  #2DaysMore  Robbi Yassir Wala Tu Assir Wa Tamim Bil Khoir 😘😘😘
Photo Taken by Papa..kehulu kehilir minggu ni.. urusan dunia, tera tu dah la..😌 akhirat tak di lupa.. #Sya'ban
#ramadhaniscoming 
#myqayla
Photo Taken by Papa..kehulu kehilir minggu ni.. urusan dunia, tera tu dah la..😌 akhirat tak di lupa.. #Sya 'ban #ramadhaniscoming  #myqayla 
Puasa dah dekat , skuad meriam dah standby ke nak tunjuk meriam siapa paling kawkaw ? 😂 #ramadhaniscoming
Puasa dah dekat , skuad meriam dah standby ke nak tunjuk meriam siapa paling kawkaw ? 😂 #ramadhaniscoming 
Dengan lisan kita ucap rasa rindu.
Namun bagaimana dengan hati?
Dengan kata kita rangkai kalimat rindu.
Namaun bagaimana dengan hati?
Dengan tindakan kita tunjukan rasa rindu.
Namun bagaimana dengan hati?
Benarkah hati ini rindu? 
Atau hanya sekedar ucap.
Atau hanya sekedar kata.
Atau mungkin hanya sekedar tindakan kosong.
Bila benar hati ini rindu.
Apa yang sudah kita siap kan untuk menyambutnya?
Apa yang akan kita lakukan saat bersamanya?
Atau apa yang akan kita rasakan bila ia meninggalkan kita kembali?
Tanyakan saja pada hati. Karna ia lebih tau apa itu arti rindu. .
#ramadhanberkah #ramadankareem #ramadhaniscoming #ramadhan1438 
@remaja.islami
Dengan lisan kita ucap rasa rindu. Namun bagaimana dengan hati? Dengan kata kita rangkai kalimat rindu. Namaun bagaimana dengan hati? Dengan tindakan kita tunjukan rasa rindu. Namun bagaimana dengan hati? Benarkah hati ini rindu? Atau hanya sekedar ucap. Atau hanya sekedar kata. Atau mungkin hanya sekedar tindakan kosong. Bila benar hati ini rindu. Apa yang sudah kita siap kan untuk menyambutnya? Apa yang akan kita lakukan saat bersamanya? Atau apa yang akan kita rasakan bila ia meninggalkan kita kembali? Tanyakan saja pada hati. Karna ia lebih tau apa itu arti rindu. . #ramadhanberkah  #ramadankareem  #ramadhaniscoming  #ramadhan1438  @remaja.islami
Assalamualaikum, seperti yang dijanjikan, ini salah satu design baru. Rm 22 (exclude postage)
#raya2k17 #ramadhaniscoming #ramadan2017
Selamat datang di "Pesawat Ramadhan Air... " yang tujuannya adalah Idul Fitri yang peraturannya berlandaskan Al-Qur'anul Kariim... .
.
Kami harap teman-teman semua bisa mengikuti aturannya dan tetap istiqomah dijalan Nya... .
.
Barakallah fiikum... 😊😊
.
#ramadhaniscoming 
#comingsoon 
#bulanpenuhberkah 
#ayohijrah
Selamat datang di "Pesawat Ramadhan Air... " yang tujuannya adalah Idul Fitri yang peraturannya berlandaskan Al-Qur'anul Kariim... . . Kami harap teman-teman semua bisa mengikuti aturannya dan tetap istiqomah dijalan Nya... . . Barakallah fiikum... 😊😊 . #ramadhaniscoming  #comingsoon  #bulanpenuhberkah  #ayohijrah