an online Instagram web viewer

#bakingclass medias

Photos

【韩式豆沙裱花:3D Totoro奶油蛋糕】
萌死人的龙猫占据了谁的心?
圆乎乎胖嘟嘟善良可爱的Totoro搭配豆沙韩式裱花 即可爱又搞怪!不管你是烘焙菜鸟、还是想学了接单,我们一律都欢迎哦!

导师:Kevin老师 & 女皇
时间:11am-5pm
新山课程日期:6/11🈵️、28/11(开放报名)、9/12(开放报名)

怡保课程 11月 联系➡️ the blossom baker studio
雪隆课程 12月 联系➡️ @edibleartbyjanice 
大山脚课程 12月 联系➡️ @marveslow 
课程内容:
-制作海绵蛋糕
-蛋糕固定打桩技巧
-造型蛋糕抹面手法
-蛋糕裁剪雕塑技巧
-韩式豆沙裱花
-采用日本进口白芸豆沙
-豆沙配方
-奶油拉花技巧

#dessert #bakingclass #新山烘焙课 #韩式裱花 #totoro #龙猫 #造型蛋糕 #豆沙韩式裱花 #新山韩式裱花课程 #koreabeanpasteflower
【韩式豆沙裱花:3D Totoro奶油蛋糕】 萌死人的龙猫占据了谁的心? 圆乎乎胖嘟嘟善良可爱的Totoro搭配豆沙韩式裱花 即可爱又搞怪!不管你是烘焙菜鸟、还是想学了接单,我们一律都欢迎哦! 导师:Kevin老师 & 女皇 时间:11am-5pm 新山课程日期:6/11🈵️、28/11(开放报名)、9/12(开放报名) 怡保课程 11月 联系➡️ the blossom baker studio 雪隆课程 12月 联系➡️ @edibleartbyjanice 大山脚课程 12月 联系➡️ @marveslow 课程内容: -制作海绵蛋糕 -蛋糕固定打桩技巧 -造型蛋糕抹面手法 -蛋糕裁剪雕塑技巧 -韩式豆沙裱花 -采用日本进口白芸豆沙 -豆沙配方 -奶油拉花技巧 #dessert  #bakingclass  #新山烘焙课  #韩式裱花  #totoro  #龙猫  #造型蛋糕  #豆沙韩式裱花  #新山韩式裱花课程  #koreabeanpasteflower 
잠들기 전에 음악 한곡 들어보세요.
.
두마리 토끼 잡기!!
대량생산과 필링사전!!
내일 시작해요.
.
.
50여 가지의 필링들이
본연의 재료의 맛을 톡톡히 내볼께요^^
만능크림도 기대해 주세요.
영상은 열가지 정도만 보여드렸답니다.
.
.
오늘 수업공지는 여러분들의 뜨거운
열기가 느껴집니다.
모두모두 웰컴해요.
.
.
모든 안베랩클래스는 마스터를 위한
커리큘럼들 이랍니다.
.
.
.
#안서리베이킹랩 #마카롱 #마카롱클래스 #쫀득한마카롱 #머랭 #마카롱창업반 #마카롱오픈데이 #마카롱고급필링반 #안베랩레시피 #티카롱 #만능크림 #깨지지않는마카롱 #anseolibakinglab #macarons #bakingclass #macaronclass #meringue #fresh #food #dessert
잠들기 전에 음악 한곡 들어보세요. . 두마리 토끼 잡기!! 대량생산과 필링사전!! 내일 시작해요. . . 50여 가지의 필링들이 본연의 재료의 맛을 톡톡히 내볼께요^^ 만능크림도 기대해 주세요. 영상은 열가지 정도만 보여드렸답니다. . . 오늘 수업공지는 여러분들의 뜨거운 열기가 느껴집니다. 모두모두 웰컴해요. . . 모든 안베랩클래스는 마스터를 위한 커리큘럼들 이랍니다. . . . #안서리베이킹랩  #마카롱  #마카롱클래스  #쫀득한마카롱  #머랭  #마카롱창업반  #마카롱오픈데이  #마카롱고급필링반  #안베랩레시피  #티카롱  #만능크림  #깨지지않는마카롱  #anseolibakinglab  #macarons  #bakingclass  #macaronclass  #meringue  #fresh  #food  #dessert 
Harriette Cakeversity's first ever "bean paste flower" course. Introducing chef Jiyu Shin @julienflower from Korea.

ADVANCE CLASS (3-4 February 2018)
We will learn to make bean paste from the scratch before crafting it into these flowers:
- Scabiosa, sweet pea
- Juliet rose, ohara rose, chrysanthemum

100% made from bean paste, no wire, no CMC, and edible!

Register yourself now.
📞 031 501 7377
Line: @ harriette (with @)
WhatsApp: 0822 1000 6375
📩 harriette.cakeversity@gmail.com

#harriette #harriettecakeversity #baking #bakingclass #bakingschool #bakingschoolsurabaya #cakedecoratingclass #cakedecor #cakedecorating #cakedecoratingsurabaya #instafood #instafoodsby #eatandtreats #surabayakuliner #infosurabaya #eventsurabaya #handsoncourse #kursuskue #kursuskuesurabaya #kursuskuemurah #flowercakeclass  #baking #koreanflowercake #beanflower #beancraft #beanpasteflower #beanpasteflowercake #beanpaste
Harriette Cakeversity's first ever "bean paste flower" course. Introducing chef Jiyu Shin @julienflower from Korea. ADVANCE CLASS (3-4 February 2018) We will learn to make bean paste from the scratch before crafting it into these flowers: - Scabiosa, sweet pea - Juliet rose, ohara rose, chrysanthemum 100% made from bean paste, no wire, no CMC, and edible! Register yourself now. 📞 031 501 7377 Line: @ harriette (with @) WhatsApp: 0822 1000 6375 📩 harriette.cakeversity@gmail.com #harriette  #harriettecakeversity  #baking  #bakingclass  #bakingschool  #bakingschoolsurabaya  #cakedecoratingclass  #cakedecor  #cakedecorating  #cakedecoratingsurabaya  #instafood  #instafoodsby  #eatandtreats  #surabayakuliner  #infosurabaya  #eventsurabaya  #handsoncourse  #kursuskue  #kursuskuesurabaya  #kursuskuemurah  #flowercakeclass  #baking  #koreanflowercake  #beanflower  #beancraft  #beanpasteflower  #beanpasteflowercake  #beanpaste 
오늘 파티에 초대 받아서 간 곳에 벌써 예쁘게 크리스마스 트리를 장식해 놓았더라구요! 파티모임에 어울리는 제철과일 듬뿍 라비앙로즈 생크림쇼트케이크가 큰 인기를 끌었답니다. 일본스타일 쇼트케이크 맛 그대로☺️☺️
기본이 사실 젤 친숙하고 익숙한데 말이죠ㅎㅎ크리스마스나 연말 모임을 위한 어떤 과일을 넣든 정말 맛있는 기본 쇼트케이크 곧 수업 할게요😊😊😊
#오늘은골드키위를넣었구딸기철엔딸기를넣구❤️
#cake #shortcake #baking #baked #bakingclass #bakingstudio #pastry #pastrychef #dessert #delicious #yummy #생크림케익 #생크림케이크 #케이크 #디저트 #먹스타그램 #원데이베이킹 #라비앙로즈케이크 #베이킹클래스 #원데이베이킹클래스 #파티시에 #베이킹수업 #케이크만들기 #케익만드는곳
오늘 파티에 초대 받아서 간 곳에 벌써 예쁘게 크리스마스 트리를 장식해 놓았더라구요! 파티모임에 어울리는 제철과일 듬뿍 라비앙로즈 생크림쇼트케이크가 큰 인기를 끌었답니다. 일본스타일 쇼트케이크 맛 그대로☺️☺️ 기본이 사실 젤 친숙하고 익숙한데 말이죠ㅎㅎ크리스마스나 연말 모임을 위한 어떤 과일을 넣든 정말 맛있는 기본 쇼트케이크 곧 수업 할게요😊😊😊 #오늘은골드키위를넣었구딸기철엔딸기를넣구 ❤️ #cake  #shortcake  #baking  #baked  #bakingclass  #bakingstudio  #pastry  #pastrychef  #dessert  #delicious  #yummy  #생크림케익  #생크림케이크  #케이크  #디저트  #먹스타그램  #원데이베이킹  #라비앙로즈케이크  #베이킹클래스  #원데이베이킹클래스  #파티시에  #베이킹수업  #케이크만들기  #케익만드는곳 
We are one week away from our Halloween Cake Pop Class! 💕🎃
.
.
Kids in costume save 20% off their Pop Shop Party! 🎉
.
.
Use the link in our bio to register! 😘
We are one week away from our Halloween Cake Pop Class! 💕🎃 . . Kids in costume save 20% off their Pop Shop Party! 🎉 . . Use the link in our bio to register! 😘
Aktiviti kelas hari ini. Antara peserta yang hadir adalah yang tinggal jauh nun di Estet estet / kem. Walaupun tinggal jauh dari bandar Tawau, mereka mengambil peluang untuk mendapatkan sedikit ilmu membaking dan kembali menjual ditempat asal kerana permintaan yang tinggi dan tiada persaingan. Kata seorang sahabat jual lah apa saja terutama time gaji, pasti jualan akan habis. Apalagi mereka tidak berkira soal harga. Sekelompok masyarakat yang mencari rezeki di kawasan pedalaman, mereka tiada pilihan untuk mendapatkan barangan yang menepati keinginan mereka.  Pada yang bijak mengambil peluang pastilah akan dapat hasilnya.  Terima kasih pada semua peserta yang sudi hadir ke kelas siang tadi.  Semoga apa yang dipelajari dapat memberi manfaat jangka panjang.
#Instructorcake : Puan Puteri Pallu
#bakingclass
#bakerpedalaman
#weddingcake
#basiccake
Aktiviti kelas hari ini. Antara peserta yang hadir adalah yang tinggal jauh nun di Estet estet / kem. Walaupun tinggal jauh dari bandar Tawau, mereka mengambil peluang untuk mendapatkan sedikit ilmu membaking dan kembali menjual ditempat asal kerana permintaan yang tinggi dan tiada persaingan. Kata seorang sahabat jual lah apa saja terutama time gaji, pasti jualan akan habis. Apalagi mereka tidak berkira soal harga. Sekelompok masyarakat yang mencari rezeki di kawasan pedalaman, mereka tiada pilihan untuk mendapatkan barangan yang menepati keinginan mereka. Pada yang bijak mengambil peluang pastilah akan dapat hasilnya. Terima kasih pada semua peserta yang sudi hadir ke kelas siang tadi. Semoga apa yang dipelajari dapat memberi manfaat jangka panjang. #Instructorcake  : Puan Puteri Pallu #bakingclass  #bakerpedalaman  #weddingcake  #basiccake 
Alhamdulillah Baking Class 22 oktober 2017

Alhamdulillah setel mengajar 3bj premium kek

Victoria sandwich
Pandan gula melaka
Salted caramel choc cake with fudge frosting

#bakingclass 
#sayaajarkek 
#sayajualcake 
#putrajaya
#honeyberrybake
#jomjoin
OPEN ORDER
Pick Up on ESOK 23 Oct 2017
.
Super value combo box, 4 in 1
Set 16 pcs per box

RM 35 Sahaja
~4 Slices Pandan Gula Melaka~
~4 Slices Berry Pistachio~
~4 Slices Victoria Sandwich~
~4 Slices Red Velvet~
.
Untuk menempah, Sila Whatsapp: 017-243 8818

ATAU

Klik di Profile untuk DIRECT WHATSAPP
.
#ComboMurah #RedVelvetCake #BerryPistachioCake #VictoriaSandwich #PandanGulaMelaka #HomeMadeBakery #Seksyen8 #BandarBaruBangi #bazaarpaknilcake #kekbangi #kekserdang #kekkajang #kekputrajaya #keksemenyih #kekcyberjaya #BakingClass #BakingClassMalaysia #BakingClassKualaLumpur #BakingClassSelangor #BakingClassBangi #PersonalClass #PrivateClass
OPEN ORDER Pick Up on ESOK 23 Oct 2017 . Super value combo box, 4 in 1 Set 16 pcs per box RM 35 Sahaja ~4 Slices Pandan Gula Melaka~ ~4 Slices Berry Pistachio~ ~4 Slices Victoria Sandwich~ ~4 Slices Red Velvet~ . Untuk menempah, Sila Whatsapp: 017-243 8818 ATAU Klik di Profile untuk DIRECT WHATSAPP . #ComboMurah  #RedVelvetCake  #BerryPistachioCake  #VictoriaSandwich  #PandanGulaMelaka  #HomeMadeBakery  #Seksyen8  #BandarBaruBangi  #bazaarpaknilcake  #kekbangi  #kekserdang  #kekkajang  #kekputrajaya  #keksemenyih  #kekcyberjaya  #BakingClass  #BakingClassMalaysia  #BakingClassKualaLumpur  #BakingClassSelangor  #BakingClassBangi  #PersonalClass  #PrivateClass 
No puedo dejar que pase la semana sin mencionar la participación magistral de mi querida Milly Pimentel (Cake Designer ) en el Cake Fair 2017. Hizo este fabuloso traje en azúcar que fué uno de los mas admirados. A tal punto que fué invitado a participar en Birmingham la mayor feria de pasteles de UK. Amiga, eso lo tengo claro desde hace mucho tiempo,talento hay de sobra. Esto es una vez mas un reconocimiento a tu dedicación,disciplina y sacrificio. Dominican Cake Designer is recognized for her brillant participation in Cake Fair 2017 en Orlando,Fl.#cakedesing #bakingacademy #bakingclass #bizcocho #cakefair #republicadominicana #pastryschool #pastrylife #pastrychef #dominicanagourmet #dominicanrepublic #caribbeanlife #swflorida #naplesflorida #orlandofl
No puedo dejar que pase la semana sin mencionar la participación magistral de mi querida Milly Pimentel (Cake Designer ) en el Cake Fair 2017. Hizo este fabuloso traje en azúcar que fué uno de los mas admirados. A tal punto que fué invitado a participar en Birmingham la mayor feria de pasteles de UK. Amiga, eso lo tengo claro desde hace mucho tiempo,talento hay de sobra. Esto es una vez mas un reconocimiento a tu dedicación,disciplina y sacrificio. Dominican Cake Designer is recognized for her brillant participation in Cake Fair 2017 en Orlando,Fl.#cakedesing  #bakingacademy  #bakingclass  #bizcocho  #cakefair  #republicadominicana  #pastryschool  #pastrylife  #pastrychef  #dominicanagourmet  #dominicanrepublic  #caribbeanlife  #swflorida  #naplesflorida  #orlandofl 
Baking Class at @lea_oven .
Hurry register NOW to secure your place 👌
.
Learn how to bake for round and sheet cakes in one session, how to make smooth creamy cream cheese and buttercream frosting plus covering the cakes like a pro 👌
.
You'll also be learning how to use fresh raspberries and blueberries in making yummy Raspberry Ripple and Lemon Blueberry Cakes👌
.
Class details 👇
Date : 28th Oct'17 ( Saturday)
Venue :  Lea Oven, Kota Warisan, Sepang
Time : 10am till 5pm
Fees: RM350 ( normal fee RM450 )
Skill Level : Beginner
.
Raspberry Ripple Cake
Lemon Blueberry Cake
Carrot Walnut Cake
Marble Sourcream Cake
.
To register, whatsapp to 0122839337 👇
Name/ 28Oct/Baking102
.
#bakingclass #bakingclassmalaysia #bakingclasskualalumpur #bakingclassjakarta #bakingclasssg #bakingclasskl #bakingclassjb #bakingclasssurabaya #bakingclassmedan #leaoven #leaovenmy #leaovenclass #raspberryripplecake #lemonblueberry #carrotwalnutcake #sourcreamcake #marblecake #kursuskue
Baking Class at @lea_oven . Hurry register NOW to secure your place 👌 . Learn how to bake for round and sheet cakes in one session, how to make smooth creamy cream cheese and buttercream frosting plus covering the cakes like a pro 👌 . You'll also be learning how to use fresh raspberries and blueberries in making yummy Raspberry Ripple and Lemon Blueberry Cakes👌 . Class details 👇 Date : 28th Oct'17 ( Saturday) Venue : Lea Oven, Kota Warisan, Sepang Time : 10am till 5pm Fees: RM350 ( normal fee RM450 ) Skill Level : Beginner . Raspberry Ripple Cake Lemon Blueberry Cake Carrot Walnut Cake Marble Sourcream Cake . To register, whatsapp to 0122839337 👇 Name/ 28Oct/Baking102 . #bakingclass  #bakingclassmalaysia  #bakingclasskualalumpur  #bakingclassjakarta  #bakingclasssg  #bakingclasskl  #bakingclassjb  #bakingclasssurabaya  #bakingclassmedan  #leaoven  #leaovenmy  #leaovenclass  #raspberryripplecake  #lemonblueberry  #carrotwalnutcake  #sourcreamcake  #marblecake  #kursuskue 
Kek Pisang Moist ni memang akan buat korang tak jemu makan.. Agak2 tak tau nak makan apa untuk minum petang, balik2 cekodok, asyik2 cekodok kan, apa kata korang tambah koleksi resepi korang..hiks
.
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood 
#foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak
.
.
.
. 📲019.9769677
Kek Pisang Moist ni memang akan buat korang tak jemu makan.. Agak2 tak tau nak makan apa untuk minum petang, balik2 cekodok, asyik2 cekodok kan, apa kata korang tambah koleksi resepi korang..hiks
.
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood 
#foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak
.
.
.
. 📲019.9769677
*11월 듀쇼콜라 초콜릿 원데이 클래스*

11월 4일(토) 11시
11월 8일(수) 11시

다가오는 수능과 빼빼로 데이를 위해
초콜릿을 준비해요~ -카카오, 초콜릿의 이론
-템퍼링 이론과 노하우 및 실습
-카카오빈 전처리와 로스팅, 카카오닙 제조.
-가나슈의 이해
-파베 초콜릿 제조
-바닐라 다크초콜릿 트러플 제조
-몰드를 이용한 타블렛 제조
-밀크초콜릿 로쉐 제조
-다크초콜릿 크런치 제조

블로그에 자세한 안내가 있어요^^ #듀쇼콜라 #초콜릿클래스#트러플 #봉봉오쇼콜라#쇼콜라티에 #bonbon #2chocolat #초콜릿 #견과류초콜릿 #수제초콜릿#디저트 #초콜릿스타그램 #수제초콜릿클래스 #발로나 #베이킹클래스 #chocolatier #chocolate #cacao #desserts #patisserie  #bakingclass #foodstagram #디저트스타그램
*11월 듀쇼콜라 초콜릿 원데이 클래스* 11월 4일(토) 11시 11월 8일(수) 11시 다가오는 수능과 빼빼로 데이를 위해 초콜릿을 준비해요~ -카카오, 초콜릿의 이론 -템퍼링 이론과 노하우 및 실습 -카카오빈 전처리와 로스팅, 카카오닙 제조. -가나슈의 이해 -파베 초콜릿 제조 -바닐라 다크초콜릿 트러플 제조 -몰드를 이용한 타블렛 제조 -밀크초콜릿 로쉐 제조 -다크초콜릿 크런치 제조 블로그에 자세한 안내가 있어요^^ #듀쇼콜라  #초콜릿클래스 #트러플  #봉봉오쇼콜라 #쇼콜라티에  #bonbon  #2chocolat  #초콜릿  #견과류초콜릿  #수제초콜릿 #디저트  #초콜릿스타그램  #수제초콜릿클래스  #발로나  #베이킹클래스  #chocolatier  #chocolate  #cacao  #desserts  #patisserie  #bakingclass  #foodstagram  #디저트스타그램 
DARK SIDE Entremet Series only on Nov 25 or 28! Limited slots available

Sign up with @nanatangbakes +65 91998928
Or book online:
www.nanatang.com/workshops-pasapas

#nanatangXpasApas
DARK SIDE Entremet Series only on Nov 25 or 28! Limited slots available Sign up with @nanatangbakes +65 91998928 Or book online: www.nanatang.com/workshops-pasapas #nanatangXpasApas 
Kalau korang tercari2 resepi puding caramel yang sedap dan tak hanyir, okeh..berakhirla pencarian korang tu.. Ni kita ajar cemana nak hasilkan puding caramel yang tak hanyir, sedap, texture yang memang gebu gebas.. Ni product wajib ticer akan jual dekat bazaar Ramadhan setiap tahun.

#pudingkaramel #pudingcaramelsedap
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak #makanansedap #masakan
.
.
.
📲019.9769677
Kalau korang tercari2 resepi puding caramel yang sedap dan tak hanyir, okeh..berakhirla pencarian korang tu.. Ni kita ajar cemana nak hasilkan puding caramel yang tak hanyir, sedap, texture yang memang gebu gebas.. Ni product wajib ticer akan jual dekat bazaar Ramadhan setiap tahun. #pudingkaramel  #pudingcaramelsedap  #kelasmasakonline  #kelasmasakticerhasnah  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood  #foodlover  #bruniefood  #bruniefoodies  #sayasukamakan  #sayasukamasak  #makanansedap  #masakan  . . . 📲019.9769677
Alhamdulillah..
.
Pelajari cara2 untuk buat kuih lopes dengan teknik yang super duper mudah, sebab sangat ramai yang suka makan kuih lopes ni, tapi bila pikir bab bercinta nak siapkan tu lebih ramai pilih utk beli je kan kan kan..
.
Ni kita akan ajar teknik untuk buat production yang banyak, tapi dengan cara yang sangat mudah..🤗
.
Berminat untuk PJJ kuih lopes?
Whatsapp laju2 019-976 9677

#kuih lopes #kuihlopessedap #kuihlopessenangbuat #lopespandan
#kelasmasakticerhasnah #kelasmasakonline
#kelasmasakonline #kelasmasakticer #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood
Alhamdulillah.. . Pelajari cara2 untuk buat kuih lopes dengan teknik yang super duper mudah, sebab sangat ramai yang suka makan kuih lopes ni, tapi bila pikir bab bercinta nak siapkan tu lebih ramai pilih utk beli je kan kan kan.. . Ni kita akan ajar teknik untuk buat production yang banyak, tapi dengan cara yang sangat mudah..🤗 . Berminat untuk PJJ kuih lopes? Whatsapp laju2 019-976 9677 #kuih  lopes #kuihlopessedap  #kuihlopessenangbuat  #lopespandan  #kelasmasakticerhasnah  #kelasmasakonline  #kelasmasakonline  #kelasmasakticer  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood 
**10월 휘낭시에 클래스 여석 공지**
10월 28일(토) 오전11:00(여석2)

헤이즐넛 버터의 풍미와 아몬드가루가 기본이 되는 구움과자~ *블로그에 자세한 안내가 있어요~

#듀쇼콜라 #2chocolat #듀쇼제과교실 #베이킹클래스 #bakingclass #케이크클래스 #구움과자 #휘낭시에 #발로나초콜릿 #cake #financier #desserts #patisserie #산딸기 #foodstagram #다크초콜릿 #chocolate #베이킹스튜디오 #수제초콜릿 #초콜릿 #마들렌클래스 #구움과자클래스
#성북동클래스
**10월 휘낭시에 클래스 여석 공지** 10월 28일(토) 오전11:00(여석2) 헤이즐넛 버터의 풍미와 아몬드가루가 기본이 되는 구움과자~ *블로그에 자세한 안내가 있어요~ #듀쇼콜라  #2chocolat  #듀쇼제과교실  #베이킹클래스  #bakingclass  #케이크클래스  #구움과자  #휘낭시에  #발로나초콜릿  #cake  #financier  #desserts  #patisserie  #산딸기  #foodstagram  #다크초콜릿  #chocolate  #베이킹스튜디오  #수제초콜릿  #초콜릿  #마들렌클래스  #구움과자클래스  #성북동클래스 
**10월 휘낭시에 클래스 여석 공지**
10월 28일(토) 오전11:00(여석2)

헤이즐넛 버터의 풍미와 아몬드가루가 기본이 되는 구움과자~ *블로그에 자세한 안내가 있어요~

#듀쇼콜라 #2chocolat #듀쇼제과교실 #베이킹클래스 #bakingclass #케이크클래스 #구움과자 #휘낭시에 #발로나초콜릿 #cake #financier #desserts #patisserie #산딸기 #foodstagram #다크초콜릿 #chocolate #베이킹스튜디오 #수제초콜릿 #초콜릿 #마들렌클래스 #구움과자클래스
#성북동클래스
**10월 휘낭시에 클래스 여석 공지** 10월 28일(토) 오전11:00(여석2) 헤이즐넛 버터의 풍미와 아몬드가루가 기본이 되는 구움과자~ *블로그에 자세한 안내가 있어요~ #듀쇼콜라  #2chocolat  #듀쇼제과교실  #베이킹클래스  #bakingclass  #케이크클래스  #구움과자  #휘낭시에  #발로나초콜릿  #cake  #financier  #desserts  #patisserie  #산딸기  #foodstagram  #다크초콜릿  #chocolate  #베이킹스튜디오  #수제초콜릿  #초콜릿  #마들렌클래스  #구움과자클래스  #성북동클래스 
브런치 메뉴로도 아주 좋은 
따끈 따끈 든든한 키쉬 로렌~!
물론~
맥주, 와인 안주로도 안성맞춤이라
저도 참~~좋아하는데요, 헤헷~!😆
개인의 취향에 맞게 재료를 토핑하여
즐길 수 있는 프랑스의 요리와 디저트 사이!😘
쌀쌀한 날씨에 딱이죠~!
.
11월 정규 3주 과정반에서 곧 만나욤~~😋💖
.
#키쉬로렌 #키쉬 
#키슈 #타르트
.
⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌
.
💕[올리비아스 키친 ]블로그
www.oliviaskitchen.co.kr
.
🔷개인수업/카페 메뉴도 상담합니다.
.
🔷《수업문의》
.
✔인스타그램 메세지 DM  olivia_s_kitchen_
.
✔카카오톡 ID :  lemontree7575
.
✔네이버 블로그 비공개 덧글
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
.

#올리비아스키친 #감성키친#제주도#베이킹 #제주쿠킹클래스
#제주베이킹클래스#제주도베이킹 #제주베이킹스튜디오#제주베이킹
#제주베이킹공방#제주제과제빵
#베이킹클래스#베이킹스튜디오
#제주원데이클래스 #원데이베이킹클래스 #제주베이킹수업#제주홈베이킹
#제주케익클래스
#제주베이킹원데이 
#OLIVIASKITCHEN #jeju
#baking#bakingclass
브런치 메뉴로도 아주 좋은 따끈 따끈 든든한 키쉬 로렌~! 물론~ 맥주, 와인 안주로도 안성맞춤이라 저도 참~~좋아하는데요, 헤헷~!😆 개인의 취향에 맞게 재료를 토핑하여 즐길 수 있는 프랑스의 요리와 디저트 사이!😘 쌀쌀한 날씨에 딱이죠~! . 11월 정규 3주 과정반에서 곧 만나욤~~😋💖 . #키쉬로렌  #키쉬  #키슈  #타르트  . ⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌⚌ . 💕[올리비아스 키친 ]블로그 www.oliviaskitchen.co.kr . 🔷개인수업/카페 메뉴도 상담합니다. . 🔷《수업문의》 . ✔인스타그램 메세지 DM  olivia_s_kitchen_ . ✔카카오톡 ID :  lemontree7575 . ✔네이버 블로그 비공개 덧글 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . #올리비아스키친  #감성키친 #제주도 #베이킹  #제주쿠킹클래스  #제주베이킹클래스 #제주도베이킹  #제주베이킹스튜디오 #제주베이킹  #제주베이킹공방 #제주제과제빵  #베이킹클래스 #베이킹스튜디오  #제주원데이클래스  #원데이베이킹클래스  #제주베이킹수업 #제주홈베이킹  #제주케익클래스  #제주베이킹원데이  #OLIVIASKITCHEN  #jeju  #baking #bakingclass 
Ok,Done! Kelas Kek Untuk Harini,Thanks Cikgu😉(tu kek cikgu ya haha)
.
.
.
#Part1
#BakingClass #221017 #AqyBakeMart
#vsco 
#vscocam 
#follow4follow #like4like
*11월 마들렌 클래스 공지*

11월 10일(금) 오전11:00 
11월 11일(토) 오전11:00 *레몬 *다크초콜릿 체리* 마들렌 *산딸기 레몬 로즈 *뺑데삐스*말차 화이트초콜릿 *구운사과 캐러멜*

알록달록 6가지 #마들렌 은
듀쇼콜라가 오랜시간 연구해서 개발한 아이들 이랍니다~♡♡ #시그니쳐마들렌

#듀쇼콜라 #2chocolat #듀쇼제과교실 #베이킹클래스 #bakingclass #케이크클래스 #뺑데피스 #레몬마들렌 #발로나 #cake #캐러멜 #desserts #patisserie #산딸기 #foodstagram #다크초콜릿 #chocolate #베이킹스튜디오 #수제초콜릿 #초콜릿 #마들렌클래스 #구움과자클래스 #성북동디저트
*11월 마들렌 클래스 공지* 11월 10일(금) 오전11:00 11월 11일(토) 오전11:00 *레몬 *다크초콜릿 체리* 마들렌 *산딸기 레몬 로즈 *뺑데삐스*말차 화이트초콜릿 *구운사과 캐러멜* 알록달록 6가지 #마들렌  은 듀쇼콜라가 오랜시간 연구해서 개발한 아이들 이랍니다~♡♡ #시그니쳐마들렌  #듀쇼콜라  #2chocolat  #듀쇼제과교실  #베이킹클래스  #bakingclass  #케이크클래스  #뺑데피스  #레몬마들렌  #발로나  #cake  #캐러멜  #desserts  #patisserie  #산딸기  #foodstagram  #다크초콜릿  #chocolate  #베이킹스튜디오  #수제초콜릿  #초콜릿  #마들렌클래스  #구움과자클래스  #성북동디저트 
*11월 티푸드 스콘 클래스*
11월 5일(일) 오전11:00 
11월 9일(목) 오전11:00 
바삭하고 촉촉한 4가지 스콘~
함께 만들어요♡

금방구워 따끈따끈하게 즐길 때 제일 맛있는 스콘😊
빠르게~ 즐겁게~ 심플하게~
언제든 뚝딱 만들어 멋짐을 발산 할수 있답니다~

#듀쇼콜라 #2chocolat #듀쇼제과교실 #스콘클래스 #scone
#베이킹클래스 #bakingclass #감자 #발로나초콜릿
#치즈 #케이크클래스 #스콘 #통밀빵 #cake #캐러멜 #desserts #patisserie #견과류 #foodstagram #다크초콜릿 #chocolate #베이킹스튜디오 #베이컨 #초콜릿 #마들렌클래스 #구움과자클래스 #스콘맛집 #성북동디저트
*11월 티푸드 스콘 클래스* 11월 5일(일) 오전11:00 11월 9일(목) 오전11:00 바삭하고 촉촉한 4가지 스콘~ 함께 만들어요♡ 금방구워 따끈따끈하게 즐길 때 제일 맛있는 스콘😊 빠르게~ 즐겁게~ 심플하게~ 언제든 뚝딱 만들어 멋짐을 발산 할수 있답니다~ #듀쇼콜라  #2chocolat  #듀쇼제과교실  #스콘클래스  #scone  #베이킹클래스  #bakingclass  #감자  #발로나초콜릿  #치즈  #케이크클래스  #스콘  #통밀빵  #cake  #캐러멜  #desserts  #patisserie  #견과류  #foodstagram  #다크초콜릿  #chocolate  #베이킹스튜디오  #베이컨  #초콜릿  #마들렌클래스  #구움과자클래스  #스콘맛집  #성북동디저트 
*11월 마카롱 원데이 클래스* 
11월12일 (일요일, 오후1시)
-로즈 산딸기 마카롱
-다크 초콜릿 마카롱

듀쇼콜라가 판매해온 마카롱의 맛! 그대로~ -마카롱 재료 준비방법.
-바스락 촉촉 쫀득한 꼬끄만들기. -앙글레즈 소스를 이용한 버터크림 제조법.
-산딸기 잼 제조.
-가나슈의 이해와 제조방법.
-다양한 맛 베리에이션 방법.
-마카롱의 숙성과 보관법

#듀쇼콜라 #2chocolat #듀쇼제과교실 #베이킹클래스 #bakingclass #초콜릿마카롱 #마카롱 #산딸기마카롱 #발로나 #cake #가나슈 #desserts #patisserie #산딸기 #foodstagram #다크초콜릿 #chocolate #베이킹스튜디오 #수제초콜릿 #초콜릿 #마카롱클래스 #구움과자클래스 #성북동디저트 #발로나초콜릿 #macarons
*11월 마카롱 원데이 클래스* 11월12일 (일요일, 오후1시) -로즈 산딸기 마카롱 -다크 초콜릿 마카롱 듀쇼콜라가 판매해온 마카롱의 맛! 그대로~ -마카롱 재료 준비방법. -바스락 촉촉 쫀득한 꼬끄만들기. -앙글레즈 소스를 이용한 버터크림 제조법. -산딸기 잼 제조. -가나슈의 이해와 제조방법. -다양한 맛 베리에이션 방법. -마카롱의 숙성과 보관법 #듀쇼콜라  #2chocolat  #듀쇼제과교실  #베이킹클래스  #bakingclass  #초콜릿마카롱  #마카롱  #산딸기마카롱  #발로나  #cake  #가나슈  #desserts  #patisserie  #산딸기  #foodstagram  #다크초콜릿  #chocolate  #베이킹스튜디오  #수제초콜릿  #초콜릿  #마카롱클래스  #구움과자클래스  #성북동디저트  #발로나초콜릿  #macarons 
*###KELAS PUDING HOT CIKGU GARANG###* Gembira lak hati ni bila dapat buat puding yang cantik yang sedap.... Bila pack buat jualan kan sambil pack sambil ngap hehe... Sejuknya dari mulut ke tekak turun ke perut gitu.

Ok ada lagi berita gembira utk u all yang baru nk berjinak jinak buat bisness makanan. Puding ni sangat sesuai kerana : 🍎peralatan apa yang ada je periuk dan dapur insyaallah semua ada kan....
🍎kerja yang cepat dan mudah
🍎menggunakan agar agar tali utk kos yang lebih murah
🍎boleh buat awal kerana puding tahan lama dalam chiller
🍎puding tak mudah berair atau lembik

Kepada yang berminat detail kelas seperti berikut :

Kelas : PUDING HOT CIKGU GARANG
.
#Pudingjagung
#Pudingblueberycheese
#Pudingyogurtblue
#Pudingsumijelly
#Pudingchocolateoreo
#PudingIcecream
#Pudingtembikai
#Pudinglaici
#Pudingpeanut
#Pudingmarble
.
.
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover
.
📲019.9769677
*###KELAS  PUDING HOT CIKGU GARANG###* Gembira lak hati ni bila dapat buat puding yang cantik yang sedap.... Bila pack buat jualan kan sambil pack sambil ngap hehe... Sejuknya dari mulut ke tekak turun ke perut gitu. Ok ada lagi berita gembira utk u all yang baru nk berjinak jinak buat bisness makanan. Puding ni sangat sesuai kerana : 🍎peralatan apa yang ada je periuk dan dapur insyaallah semua ada kan.... 🍎kerja yang cepat dan mudah 🍎menggunakan agar agar tali utk kos yang lebih murah 🍎boleh buat awal kerana puding tahan lama dalam chiller 🍎puding tak mudah berair atau lembik Kepada yang berminat detail kelas seperti berikut : Kelas : PUDING HOT CIKGU GARANG . #Pudingjagung  #Pudingblueberycheese  #Pudingyogurtblue  #Pudingsumijelly  #Pudingchocolateoreo  #PudingIcecream  #Pudingtembikai  #Pudinglaici  #Pudingpeanut  #Pudingmarble  . . #kelasmasakonline  #kelasmasakticerhasnah  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood  #foodlover  . 📲019.9769677
Alhamdulillah... feedback yg paling banyak Dapor Cikgu Garang terima adalah PJJ kueh NONA MANIS... boleh dikatakan kuih yang tengah viral sekarang ni.
.
Rata2 peserta pertama kali buat dah cantik n tip top. ada juga yang sampai tak menang tangan terima tempahan yg banyak... berbaloi sangat2 belajar walau melalui PJJ. hari ni join esok start ambil order dah....best kan!
.
Insyaallah PJJ yg saya buat jelas dan peserta mudah faham.  cikgu garang juga bnyk share tip2 mudah nk buat kuih ni...
.
1. cara mudah nk sapu minyak pada acuan.
2. cara nk bancuh dan masak adunan (  nak tahu tahap kepekatan adunan ketika masak untuk dapatkan hasil kueh nona manis yg cantik )
3. cara masukkan adunan dlm acuan
4. cara kukus
5. cara keluarkan kuih daripada acuan
.
semua di atas ditunjukkan melalui video step by step... insyaallah sangat2 berbaloi dgn nilai wang yang dilaburkan.
.
berminat jadi tokey kueh NONA MANIS ....??
.
WA 019-976 9677
.
#nonamanis #nonamanissedap
#KelasMasakticerhasnah #TestimoniPJJticerhasnah #KelasMasakOnline #kelasmasakonline #kelasmasakticer #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood
Alhamdulillah... feedback yg paling banyak Dapor Cikgu Garang terima adalah PJJ kueh NONA MANIS... boleh dikatakan kuih yang tengah viral sekarang ni. . Rata2 peserta pertama kali buat dah cantik n tip top. ada juga yang sampai tak menang tangan terima tempahan yg banyak... berbaloi sangat2 belajar walau melalui PJJ. hari ni join esok start ambil order dah....best kan! . Insyaallah PJJ yg saya buat jelas dan peserta mudah faham. cikgu garang juga bnyk share tip2 mudah nk buat kuih ni... . 1. cara mudah nk sapu minyak pada acuan. 2. cara nk bancuh dan masak adunan ( nak tahu tahap kepekatan adunan ketika masak untuk dapatkan hasil kueh nona manis yg cantik ) 3. cara masukkan adunan dlm acuan 4. cara kukus 5. cara keluarkan kuih daripada acuan . semua di atas ditunjukkan melalui video step by step... insyaallah sangat2 berbaloi dgn nilai wang yang dilaburkan. . berminat jadi tokey kueh NONA MANIS ....?? . WA 019-976 9677 . #nonamanis  #nonamanissedap  #KelasMasakticerhasnah  #TestimoniPJJticerhasnah  #KelasMasakOnline  #kelasmasakonline  #kelasmasakticer  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood 
4 macam serba serbi pie premium:
Oreo chocoberry
Tuna cheesymelt
Cherry pie
St honore

Hands on bersama ibu Jovita
Lokasi PANTAI INDAH KAPUK
Rp 1,5 jt

Pendaftar langsung via DM/INBOX disertai full payment 
#DMO #dapoer #dapoermakocot #bakingcourse #bakingclass #bakingcenterjakarta #pantaiindahkapukjakartautara
Untuk event hari ni.. HAPPY 7TH BIRTHDAY buat adik ADI MUQRI .🎉🎉
dgn kek tema  basikal 😁🚲🚲🚲
➖➖➖➖➖➖
👉 P/S : buat pertama  kalinya kak Anis akan berkongsi 10 Cara / teknik yg mudah mendecor cake yg dipraktikkan d #anisbakery yg anda boleh Tiru 😁😁 semuanya dan banyak lagi... dlm "Baking Class with Anis" pada 29 Oct ini...
.
lihat details Baking Class pada link d profile kami.. .➖➖➖➖➖
#anisbakery #cake  #birthdayCakes #bakingClass #MuslimBakery #bangi #bakery #teatime #delicious #putrajaya #kajang #foodie #tempahan #dessert #parties #birthdayparties #catering #tasty #eat #family #functions #sweets
Untuk event hari ni.. HAPPY 7TH BIRTHDAY buat adik ADI MUQRI .🎉🎉 dgn kek tema basikal 😁🚲🚲🚲 ➖➖➖➖➖➖ 👉 P/S : buat pertama kalinya kak Anis akan berkongsi 10 Cara / teknik yg mudah mendecor cake yg dipraktikkan d #anisbakery  yg anda boleh Tiru 😁😁 semuanya dan banyak lagi... dlm "Baking Class with Anis" pada 29 Oct ini... . lihat details Baking Class pada link d profile kami.. .➖➖➖➖➖ #anisbakery  #cake  #birthdayCakes  #bakingClass  #MuslimBakery  #bangi  #bakery  #teatime  #delicious  #putrajaya  #kajang  #foodie  #tempahan  #dessert  #parties  #birthdayparties  #catering  #tasty  #eat  #family  #functions  #sweets 
It's now or never, you can make your favorite Gluten Free Lemon Pie yourself. Limited for 6 person 😘
.
#bakingclass #glutenfree #lemonpie #veganfriendly #yogyakarta #chewgf
First week of pastry class is all about cookies. On day one we worked on drop cookies. I made some snickerdoodles, gluten free peanut butter, and cowgirl cookies.  #tracyblessedtocook #cookies #baking #culinaryschool #culinarystudent #bakingclass #bakingstudent #cowgirlcookies #peanutbuttercookies #snickerdoodles #chocolatechips #coconut #glutenfree #glutenfreecookie #newbaker #learningtobake #cookiemonster #dropcookies #dropcookiesclass
Baking class for me #happyme #bakingclass
.
@atelier__marchen_official 
11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^
.
템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^
그래서! 실패가 없는 템퍼링!!
.
11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~
블로그 참고 해 주세요~
#메르헨 #아뜰리에메르헨 #patisserie #dessert #pastrychool#instadessert #montblanc #pastrychool #instadessert #patisserie #dessert #bakingclass #pateachoux #choux #pastry #chocolatedeco  #instadessert #chocolatedecoration #발로나 #초코데코 #먹스타그램 #베이킹클래스 #베이킹 #베이킹스튜디오 #디저트 #파이  #나카무라아카데미#초콜릿장식 #초콜렛데코 #케이크장식 #케이크데코레이션 #무스데코 #초콜릿 #초코데코
. @atelier__marchen_official 11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^ . 템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^ 그래서! 실패가 없는 템퍼링!! . 11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~ 블로그 참고 해 주세요~ #메르헨  #아뜰리에메르헨  #patisserie  #dessert  #pastrychool #instadessert  #montblanc  #pastrychool  #instadessert  #patisserie  #dessert  #bakingclass  #pateachoux  #choux  #pastry  #chocolatedeco  #instadessert  #chocolatedecoration  #발로나  #초코데코  #먹스타그램  #베이킹클래스  #베이킹  #베이킹스튜디오  #디저트  #파이  #나카무라아카데미 #초콜릿장식  #초콜렛데코  #케이크장식  #케이크데코레이션  #무스데코  #초콜릿  #초코데코 
.
11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^
.
템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^
그래서! 실패가 없는 템퍼링!!
.
11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~
블로그 참고 해 주세요~
#메르헨 #아뜰리에메르헨 #patisserie #dessert #pastrychool#instadessert #montblanc #pastrychool #instadessert #patisserie #dessert #bakingclass #pateachoux #choux #pastry #chocolatedeco  #instadessert #chocolatedecoration #발로나 #초코데코 #먹스타그램 #베이킹클래스 #베이킹 #베이킹스튜디오 #디저트 #파이  #나카무라아카데미#초콜릿장식 #초콜렛데코 #케이크장식 #케이크데코레이션 #무스데코 #초콜릿 #초코데코
. 11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^ . 템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^ 그래서! 실패가 없는 템퍼링!! . 11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~ 블로그 참고 해 주세요~ #메르헨  #아뜰리에메르헨  #patisserie  #dessert  #pastrychool #instadessert  #montblanc  #pastrychool  #instadessert  #patisserie  #dessert  #bakingclass  #pateachoux  #choux  #pastry  #chocolatedeco  #instadessert  #chocolatedecoration  #발로나  #초코데코  #먹스타그램  #베이킹클래스  #베이킹  #베이킹스튜디오  #디저트  #파이  #나카무라아카데미 #초콜릿장식  #초콜렛데코  #케이크장식  #케이크데코레이션  #무스데코  #초콜릿  #초코데코 
Part (2/3) Discs or what we love to call Mirror Cookies. Made of a most delicious butter cookie base and an almond and egg white circle, then intricately brushed the rims with some sugar syrup whilst the goodies are still piping hot ... these will ultimately be filled with the most delicious raspberry or marmalade jam! .
.
.
#bakingclass @akiwatanabe0928 #love #life #learnandgrow #neverstoplearning #yum #desserts #cookies #baking #homebaking #foodie #sgfoodie #foodiegram #foodielife #foodwinewomen #eater #disc #mirrorcookies #mirrormirroronthewall #cute #round #cookieday #detailscount
Part (2/3) Discs or what we love to call Mirror Cookies. Made of a most delicious butter cookie base and an almond and egg white circle, then intricately brushed the rims with some sugar syrup whilst the goodies are still piping hot ... these will ultimately be filled with the most delicious raspberry or marmalade jam! . . . #bakingclass  @akiwatanabe0928 #love  #life  #learnandgrow  #neverstoplearning  #yum  #desserts  #cookies  #baking  #homebaking  #foodie  #sgfoodie  #foodiegram  #foodielife  #foodwinewomen  #eater  #disc  #mirrorcookies  #mirrormirroronthewall  #cute  #round  #cookieday  #detailscount 
Part (1/3) Discs or what we love to call Mirror Cookies. Made of a most delicious butter cookie base and an almond and egg white circle, then intricately brushed the rims with some sugar syrup whilst the goodies are still piping hot ... these will ultimately be filled with the most delicious raspberry or marmalade jam! .
.
.
#bakingclass @akiwatanabe0928 #love #life #learnandgrow #neverstoplearning #yum #desserts #cookies #baking #homebaking #foodie #sgfoodie #foodiegram #foodielife #foodwinewomen #eater #disc #mirrorcookies #mirrormirroronthewall #cute #round #cookieday #detailscount
Part (1/3) Discs or what we love to call Mirror Cookies. Made of a most delicious butter cookie base and an almond and egg white circle, then intricately brushed the rims with some sugar syrup whilst the goodies are still piping hot ... these will ultimately be filled with the most delicious raspberry or marmalade jam! . . . #bakingclass  @akiwatanabe0928 #love  #life  #learnandgrow  #neverstoplearning  #yum  #desserts  #cookies  #baking  #homebaking  #foodie  #sgfoodie  #foodiegram  #foodielife  #foodwinewomen  #eater  #disc  #mirrorcookies  #mirrormirroronthewall  #cute  #round  #cookieday  #detailscount 
✔ 어제공지한, [롤케이크마스터클래스] 는 마감되었습니다.원데이클래스수업은아직여석있습니다😊 블로그문의주신분들 아직댓글못드렸는데, 곧 안내드리겠습니다
.
.
.
.
.
#슈라즈케이크 #일산카페 #일산디저트카페 #디저트카페 #케익스타그램 #베이킹 #베이킹클래스 #베이킹스타그램 #일산케이크 #cakestagram
#cakeshop #bakingclass #킨텍스 #일산 #주문케이크 #수제케이크 #슈라즈케익 #일산맛집 #킨텍스맛집 #카페스타그램
✔ 어제공지한, [롤케이크마스터클래스] 는 마감되었습니다.원데이클래스수업은아직여석있습니다😊 블로그문의주신분들 아직댓글못드렸는데, 곧 안내드리겠습니다 . . . . . #슈라즈케이크  #일산카페  #일산디저트카페  #디저트카페  #케익스타그램  #베이킹  #베이킹클래스  #베이킹스타그램  #일산케이크  #cakestagram  #cakeshop  #bakingclass  #킨텍스  #일산  #주문케이크  #수제케이크  #슈라즈케익  #일산맛집  #킨텍스맛집  #카페스타그램 
~쿠키박스 할인판매 공지~
.
.
종류별로 한개씩, 또는 랜덤으로 6-7박스정도 될듯하구요.  할인판매하는 구움과자와 그외 쿠키와 파운드(조각)로 구성되어 다양한 종류를 조금은 저렴하게 드실수 있는 기회이니 원하시는분 미리 찜! 해두시면 좋으실듯해요~^^ .
.
- 픽업일 : 10/24(화)오후~10/25(수) 오후
- 메뉴 : 갈레뜨브루통, 쵸코너트, 치즈볼, 너츠쿠키, 사브레코코, 티그레, 버터솔트머핀, 바닐라파운드, 쵸코머랭쿠키, 휘낭시에 (쿠키의 수량에 따라 모든상자에 모든종류가 포함되지 않을수도 있습니다. 대신 다른쿠키의 수량을 늘려 넣어드립니다)
.
원하시는분은 다이렉트로 미리 문의, 주문주세요~!😊그리고 화요일에 다시한번 공지또 올릴께요~
.
#베이킹 #베이킹클래스 #케이크 #구움과자 #브레드 #가또에베이킹클래스 #baking #bakingclass #cake #cookie #bread #vietnam #hochiminh #お菓子教室 #ベーキング教室 #ケーキ #焼き菓子 #手作りパン #ベトナム #ホーチミン #クッキーボッグス #cookiebox
~쿠키박스 할인판매 공지~ . . 종류별로 한개씩, 또는 랜덤으로 6-7박스정도 될듯하구요. 할인판매하는 구움과자와 그외 쿠키와 파운드(조각)로 구성되어 다양한 종류를 조금은 저렴하게 드실수 있는 기회이니 원하시는분 미리 찜! 해두시면 좋으실듯해요~^^ . . - 픽업일 : 10/24(화)오후~10/25(수) 오후 - 메뉴 : 갈레뜨브루통, 쵸코너트, 치즈볼, 너츠쿠키, 사브레코코, 티그레, 버터솔트머핀, 바닐라파운드, 쵸코머랭쿠키, 휘낭시에 (쿠키의 수량에 따라 모든상자에 모든종류가 포함되지 않을수도 있습니다. 대신 다른쿠키의 수량을 늘려 넣어드립니다) . 원하시는분은 다이렉트로 미리 문의, 주문주세요~!😊그리고 화요일에 다시한번 공지또 올릴께요~ . #베이킹  #베이킹클래스  #케이크  #구움과자  #브레드  #가또에베이킹클래스  #baking  #bakingclass  #cake  #cookie  #bread  #vietnam  #hochiminh  #お菓子教室  #ベーキング教室  #ケーキ  #焼き菓子  #手作りパン  #ベトナム  #ホーチミン  #クッキーボッグス  #cookiebox 
#소담한베이킹스튜디오
.
오랜만에 마카롱 수업을
오픈했습니다!
이번엔... 속성으로
2주만에~
소담한의 12가지 마카롱을
마스터할 수 있는 클래스입니다!
.
자세한내용은
소담한네이버블로그에서 확인바래요!
.
#소담한 #sodamhan
#마카롱클래스 #마카롱배우기
#소담한마카롱 #2주속성반
#마카롱그램 #마카롱맛집
#베이킹그램 #베이킹스타그램
#소담한베이킹클래스 #베이킹클래스
#baking #bakingclass #bakingstudio
#강남베이킹클래스 #강남구청역
#제대로배우는베이킹수업 #소담한입니다
#소담한베이킹스튜디오  . 오랜만에 마카롱 수업을 오픈했습니다! 이번엔... 속성으로 2주만에~ 소담한의 12가지 마카롱을 마스터할 수 있는 클래스입니다! . 자세한내용은 소담한네이버블로그에서 확인바래요! . #소담한  #sodamhan  #마카롱클래스  #마카롱배우기  #소담한마카롱  #2주속성반  #마카롱그램  #마카롱맛집  #베이킹그램  #베이킹스타그램  #소담한베이킹클래스  #베이킹클래스  #baking  #bakingclass  #bakingstudio  #강남베이킹클래스  #강남구청역  #제대로배우는베이킹수업  #소담한입니다 
Fudgy Brownies Tower for dulang hantaran. Thank you En. Shafeeq for ordering with us. .
WA/SMS AKAK at 0192306852 utk tempahan & private personal baking class. .
#thebakingtheater #fudgybrownieslegend #fudgybrownies #brownies #fudgebrownies #browniestower #kekhantaran #bakingclass #bakingclassmalaysia #kelaskek #kelasbaking #bakingclasskl
.
11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^
.
템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^
그래서! 실패가 없는 템퍼링!!
.
11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~
블로그 참고 해 주세요~
#메르헨 #아뜰리에메르헨 #patisserie #dessert #pastrychool#instadessert #montblanc #pastrychool #instadessert #patisserie #dessert #bakingclass #pateachoux #choux #pastry #chocolatedeco  #instadessert #chocolatedecoration #발로나 #초코데코 #먹스타그램 #베이킹클래스 #베이킹 #베이킹스튜디오 #디저트 #파이  #나카무라아카데미#초콜릿장식 #초콜렛데코 #케이크장식 #케이크데코레이션 #무스데코 #초콜릿 #초코데코
. 11월 초콜릿데코 클래스 오픈했어요^^ . 템퍼링의 원리부터 알아가는 메르헨^^ 그래서! 실패가 없는 템퍼링!! . 11월 프랑스 출장으로 일정변경이 있어요~ 블로그 참고 해 주세요~ #메르헨  #아뜰리에메르헨  #patisserie  #dessert  #pastrychool #instadessert  #montblanc  #pastrychool  #instadessert  #patisserie  #dessert  #bakingclass  #pateachoux  #choux  #pastry  #chocolatedeco  #instadessert  #chocolatedecoration  #발로나  #초코데코  #먹스타그램  #베이킹클래스  #베이킹  #베이킹스튜디오  #디저트  #파이  #나카무라아카데미 #초콜릿장식  #초콜렛데코  #케이크장식  #케이크데코레이션  #무스데코  #초콜릿  #초코데코 
Birthday cake for my daughter.
Happy 13th birthday!! 「誕生日はメレンゲケーキが食べたい!」という娘のリクエストに応えて、ベルギーの【ランゴドール】を作ってみました!!
イタリアンメレンゲ&赤いフルーツ(アセロラ、ドラゴンフルーツなど)で飾りつけ。

中は沖縄県産のライムを効かせたカスタードクリーム入り。
パイのカリカリ食感&スポンジ生地のふわふわ食感、両方楽しめるケーキです。

出来立てのフレッシュな味わいが、手作りケーキの魅力ですね(*^^*) #cake
#cakes
#bakingclass
#okinawa 
#lesson 
#lime
#Belgium
#qute #instasweets
#birthdayparty 
#homemade 
#birthdaycake
#おきなわ 
#沖縄 
#ケーキレッスン 
#誕生日 
#ケーキ 
#かわいい 
#可愛いい
 #お菓子レッスン 
#誕生日ケーキ 
#手作り
Birthday cake for my daughter. Happy 13th birthday!! 「誕生日はメレンゲケーキが食べたい!」という娘のリクエストに応えて、ベルギーの【ランゴドール】を作ってみました!! イタリアンメレンゲ&赤いフルーツ(アセロラ、ドラゴンフルーツなど)で飾りつけ。 中は沖縄県産のライムを効かせたカスタードクリーム入り。 パイのカリカリ食感&スポンジ生地のふわふわ食感、両方楽しめるケーキです。 出来立てのフレッシュな味わいが、手作りケーキの魅力ですね(*^^*) #cake  #cakes  #bakingclass  #okinawa  #lesson  #lime  #Belgium  #qute  #instasweets  #birthdayparty  #homemade  #birthdaycake  #おきなわ  #沖縄  #ケーキレッスン  #誕生日  #ケーキ  #かわいい  #可愛いい  #お菓子レッスン  #誕生日ケーキ  #手作り 
-
-
주말의 #클래스 풍경👩🏻‍🍳
-
수업을 위해 멀리서 찾아주신 수강생님들,
특히나 마음을 담아 감사드려요❤️
-
더 나은 수업으로
알차게 즐겁게 또 준비할게요^^
-
-
#클래스후기 #당근케이크 #슈미엘 #슈미엘베이킹스튜디오 #슈미엘베이킹클래스 #송파베이킹클래스 #잠실베이킹클래스 #베이킹클래스 #원데이클래스 #베이킹 #디저트 #베이킹스타그램 #디저트그램 #카페창업 #카페디저트 #카페 #choumiel #bakingclass #baking #carrotcake
- - 주말의 #클래스  풍경👩🏻‍🍳 - 수업을 위해 멀리서 찾아주신 수강생님들, 특히나 마음을 담아 감사드려요❤️ - 더 나은 수업으로 알차게 즐겁게 또 준비할게요^^ - - #클래스후기  #당근케이크  #슈미엘  #슈미엘베이킹스튜디오  #슈미엘베이킹클래스  #송파베이킹클래스  #잠실베이킹클래스  #베이킹클래스  #원데이클래스  #베이킹  #디저트  #베이킹스타그램  #디저트그램  #카페창업  #카페디저트  #카페  #choumiel  #bakingclass  #baking  #carrotcake 
-
10월은 쉬는 날없이 계속 달리다가
오늘은 늦잠도 자고 밀린 드라마도 보고 너무 좋아요~😄😄
꿀같은 주말이 지나고 내일은 또 어떤 분을 만나뵙게 될지 기대됩니다~^^
에너지 충전하고 내일부터 다시 한 주를 달려보아요~
굿밤되세요 😘
-
-
#시스터즈케이크 #sisterscake #무스케이크 #베이킹수업 #moussecake #valrhona #발로나 #강남베이킹클래스 #베이킹공방 #베이킹스튜디오 #무스케이크 #쁘띠갸또 #bakingstudio #bakingclass #베이킹클래스 #롤케이크 #rollcake #롤케이크클래스 #케이크 #cake #케익스타그램 #디저트 #dessert #디저트스타그램 #베이킹 #원데이클래스 #instafood #foodpic #먹스타그램 #맛스타그램 #patisserie
- 10월은 쉬는 날없이 계속 달리다가 오늘은 늦잠도 자고 밀린 드라마도 보고 너무 좋아요~😄😄 꿀같은 주말이 지나고 내일은 또 어떤 분을 만나뵙게 될지 기대됩니다~^^ 에너지 충전하고 내일부터 다시 한 주를 달려보아요~ 굿밤되세요 😘 - - #시스터즈케이크  #sisterscake  #무스케이크  #베이킹수업  #moussecake  #valrhona  #발로나  #강남베이킹클래스  #베이킹공방  #베이킹스튜디오  #무스케이크  #쁘띠갸또  #bakingstudio  #bakingclass  #베이킹클래스  #롤케이크  #rollcake  #롤케이크클래스  #케이크  #cake  #케익스타그램  #디저트  #dessert  #디저트스타그램  #베이킹  #원데이클래스  #instafood  #foodpic  #먹스타그램  #맛스타그램  #patisserie 
.
🙂🙃🙂😛✨
.
.
.
#cookies #chocolate #ginger 
#pastry #bakingclass #bakingstudio
Alhamdullilah for today, hope we share lots of knowledge together.keep on baking ya, as practice makes perfect!! I do lots of personal class lately, and all of them shy shy 🐈 ,so here goes the washing part left for me 😬😓
#gulakapastreats #bakingclass #gktclass #sharingsession
Alhamdullilah for today, hope we share lots of knowledge together.keep on baking ya, as practice makes perfect!! I do lots of personal class lately, and all of them shy shy 🐈 ,so here goes the washing part left for me 😬😓 #gulakapastreats  #bakingclass  #gktclass  #sharingsession 
Alhamdulillah... feedback yg paling banyak Dapor Cikgu Garang terima adalah PJJ kueh NONA MANIS... boleh dikatakan kuih yang tengah viral sekarang ni.
.
Rata2 peserta pertama kali buat dah cantik n tip top. ada juga yang sampai tak menang tangan terima tempahan yg banyak... berbaloi sangat2 belajar walau melalui PJJ. hari ni join esok start ambil order dah....best kan!
.
Insyaallah PJJ yg saya buat jelas dan peserta mudah faham.  cikgu garang juga bnyk share tip2 mudah nk buat kuih ni...
.
1. cara mudah nk sapu minyak pada acuan.
2. cara nk bancuh dan masak adunan (  nak tahu tahap kepekatan adunan ketika masak untuk dapatkan hasil kueh nona manis yg cantik )
3. cara masukkan adunan dlm acuan
4. cara kukus
5. cara keluarkan kuih daripada acuan
.
semua di atas ditunjukkan melalui video step by step... insyaallah sangat2 berbaloi dgn nilai wang yang dilaburkan.
.
berminat jadi tokey kueh NONA MANIS ....??
.
WA 019-976 9677
.
#nonamanis #nonamanissedap
#KelasMasakticerhasnah #TestimoniPJJticerhasnah #KelasMasakOnline #kelasmasakonline #kelasmasakticer #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood
Alhamdulillah... feedback yg paling banyak Dapor Cikgu Garang terima adalah PJJ kueh NONA MANIS... boleh dikatakan kuih yang tengah viral sekarang ni. . Rata2 peserta pertama kali buat dah cantik n tip top. ada juga yang sampai tak menang tangan terima tempahan yg banyak... berbaloi sangat2 belajar walau melalui PJJ. hari ni join esok start ambil order dah....best kan! . Insyaallah PJJ yg saya buat jelas dan peserta mudah faham. cikgu garang juga bnyk share tip2 mudah nk buat kuih ni... . 1. cara mudah nk sapu minyak pada acuan. 2. cara nk bancuh dan masak adunan ( nak tahu tahap kepekatan adunan ketika masak untuk dapatkan hasil kueh nona manis yg cantik ) 3. cara masukkan adunan dlm acuan 4. cara kukus 5. cara keluarkan kuih daripada acuan . semua di atas ditunjukkan melalui video step by step... insyaallah sangat2 berbaloi dgn nilai wang yang dilaburkan. . berminat jadi tokey kueh NONA MANIS ....?? . WA 019-976 9677 . #nonamanis  #nonamanissedap  #KelasMasakticerhasnah  #TestimoniPJJticerhasnah  #KelasMasakOnline  #kelasmasakonline  #kelasmasakticer  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood 
Kek Pisang Moist ni memang akan buat korang tak jemu makan.. Agak2 tak tau nak makan apa untuk minum petang, balik2 cekodok, asyik2 cekodok kan, apa kata korang tambah koleksi resepi korang..hiks
.
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood 
#foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak
.
.
.
. 📲019.9769677
"Learn how to cook–try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all have fun!” ~ Julia Child, My Life in France

Thank you for coming to Delicute House
Thank you for sharing your experience 😘
Smoga silahturahmi kita tetap terjaga ya Bu Joyz, Sayonara 👋🙏
Malang - Lamongan 
#belajar #dimanapun #kapanpun #pantangmenyerah #persahabatan #bakingclass #semangatbaking  #mompreuneur
*###KELAS PUDING HOT CIKGU GARANG###* Gembira lak hati ni bila dapat buat puding yang cantik yang sedap.... Bila pack buat jualan kan sambil pack sambil ngap hehe... Sejuknya dari mulut ke tekak turun ke perut gitu.

Ok ada lagi berita gembira utk u all yang baru nk berjinak jinak buat bisness makanan. Puding ni sangat sesuai kerana : 🍎peralatan apa yang ada je periuk dan dapur insyaallah semua ada kan....
🍎kerja yang cepat dan mudah
🍎menggunakan agar agar tali utk kos yang lebih murah
🍎boleh buat awal kerana puding tahan lama dalam chiller
🍎puding tak mudah berair atau lembik

Kepada yang berminat detail kelas seperti berikut :

Kelas : PUDING HOT CIKGU GARANG
.
#Pudingjagung
#Pudingblueberycheese
#Pudingyogurtblue
#Pudingsumijelly
#Pudingchocolateoreo
#PudingIcecream
#Pudingtembikai
#Pudinglaici
#Pudingpeanut
#Pudingmarble
.
.
#kelasmasakonline #kelasmasakticerhasnah #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover
.
📲019.9769677
*###KELAS  PUDING HOT CIKGU GARANG###* Gembira lak hati ni bila dapat buat puding yang cantik yang sedap.... Bila pack buat jualan kan sambil pack sambil ngap hehe... Sejuknya dari mulut ke tekak turun ke perut gitu. Ok ada lagi berita gembira utk u all yang baru nk berjinak jinak buat bisness makanan. Puding ni sangat sesuai kerana : 🍎peralatan apa yang ada je periuk dan dapur insyaallah semua ada kan.... 🍎kerja yang cepat dan mudah 🍎menggunakan agar agar tali utk kos yang lebih murah 🍎boleh buat awal kerana puding tahan lama dalam chiller 🍎puding tak mudah berair atau lembik Kepada yang berminat detail kelas seperti berikut : Kelas : PUDING HOT CIKGU GARANG . #Pudingjagung  #Pudingblueberycheese  #Pudingyogurtblue  #Pudingsumijelly  #Pudingchocolateoreo  #PudingIcecream  #Pudingtembikai  #Pudinglaici  #Pudingpeanut  #Pudingmarble  . . #kelasmasakonline  #kelasmasakticerhasnah  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood  #foodlover  . 📲019.9769677
Susah kan nak cari Kek Gula Hangus Bersarang yang sedap dan lembut, biasa jumpa hal kenyal yakmat, pait dsb kan...
.
Okeh, disebabkan tersangat la ramai student yang request untuk PJJ modul Kek Gula Hangus ni, Ticer layankan la jugak angpa nohh..
.
.
#kekgulahangus #kekgulahangusbersarang
#Kekgulahangussedap #kelasmasakticerhasnah
#kelasmasakonline #kelasmasakticer #kelasmasak #kelasmasakan #ilovebaking #homebaker #baking #bakingclass #recipe #recipes #foodporn #resepi #malaysianfood #foodlover #bruniefood #bruniefoodies #sayasukamakan #sayasukamasak
.
.
.
📲019.9769677
Susah kan nak cari Kek Gula Hangus Bersarang yang sedap dan lembut, biasa jumpa hal kenyal yakmat, pait dsb kan... . Okeh, disebabkan tersangat la ramai student yang request untuk PJJ modul Kek Gula Hangus ni, Ticer layankan la jugak angpa nohh.. . . #kekgulahangus  #kekgulahangusbersarang  #Kekgulahangussedap  #kelasmasakticerhasnah  #kelasmasakonline  #kelasmasakticer  #kelasmasak  #kelasmasakan  #ilovebaking  #homebaker  #baking  #bakingclass  #recipe  #recipes  #foodporn  #resepi  #malaysianfood  #foodlover  #bruniefood  #bruniefoodies  #sayasukamakan  #sayasukamasak  . . . 📲019.9769677
Chocolate Lava Cake hasil peserta kelas Lava Cake harini di Bakingroom by Ainie Syeema.

Bulan Nov ada ulangan kelas ni. Ada yang terpengaruh tak nak join?

#bakingclass #bakingroom #kelasbaking #telukpanglimagarang #shahalam #klang #bakingroombyainiesyeema #lavacake #keklava
.Sorry, fully booked for tomorrow...yg terlepas esok wait for next batch k...wa/messenger shafa utk booking next batch
.
coz there are demands, so we did it
. *Fast Sale-Monday* .
Blueberry Oreo Cheesecake (Blueberry Topping-with Fruit)
.
*limited extra pack
.
#blueberryoreocheesecake #cake #bakery #homemade #sweetdealhomebakery #ampang #hululangat #kl #pandanindah #ukayperdana #kampungpandan #sayajualkek #bakingclass #bakingclassmalaysia #kelasbaking #creampuffclass #kelascreampuff
#pastryclass #cheesetartclass #kelascheesetart #hanjukuclass #bakermalaysia #malaysianbaker
.Sorry, fully booked for tomorrow...yg terlepas esok wait for next batch k...wa/messenger shafa utk booking next batch . coz there are demands, so we did it . *Fast Sale-Monday* . Blueberry Oreo Cheesecake (Blueberry Topping-with Fruit) . *limited extra pack . #blueberryoreocheesecake  #cake  #bakery  #homemade  #sweetdealhomebakery  #ampang  #hululangat  #kl  #pandanindah  #ukayperdana  #kampungpandan  #sayajualkek  #bakingclass  #bakingclassmalaysia  #kelasbaking  #creampuffclass  #kelascreampuff  #pastryclass  #cheesetartclass  #kelascheesetart  #hanjukuclass  #bakermalaysia  #malaysianbaker