an online Instagram web viewer

#buasirotakthekomik medias

Photos

Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
@Regrann from @buasirotak -  Ada orang suka sangat kaitkan warna dengan taik. Hitam taik cicak la, kelabu taik anjing la, hijau taik lembu la, coklat taik kucing la. Dalam otak tu penuh dengan taik je ke?

Komik karya Plain83. 
#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ada sejenis perangai lelaki tu, sebelum kahwin kerana awek selalu lupa kawan, tapi lepas kahwin baru nak ingat kawan sampai lupa anak bini kat rumah. Jangan jadi macam dia.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
Nama : gunting kuku set
Harga : 31.000
Motif A.Doraemon Biru = Ready
Motif B•Hk Pink = Ready
Motif C.Totoro Abu = kosong
Motif D.Melody Pink = Ready
Motif E.Stitch Biru = Ready
Motif F.Minions Kuning = Ready
Motif G•Hk Merah = Ready
Melody merah = Ready

Tidak perlu repot-repot ke salon setiap saat untuk meni pedi cure, jika punya alatnya sendiri akan lebih hemat, dengan satu set lengkap. tempat yang lucu dengan berbagai karakter.
K.Khm052
#riasrambut #rambut #kepang #kupukupu #kupu2 #howto #stepbystep #butterfly #femaleinfo #3 #cerolian #drawing #kacak #komik #komikmalaysia #buasirotakthekomik #lukisan #celup #kerinting #shampo #shampookuda #shampomanentail #shampoocaviar #pemutihgigi #shampokuda #shampocaviar #shampobarbie #peninggibadan #pelangsingherbal #shampoopemanjangrambut
Nama : gunting kuku set Harga : 31.000 Motif A.Doraemon Biru = Ready Motif B•Hk Pink = Ready Motif C.Totoro Abu = kosong Motif D.Melody Pink = Ready Motif E.Stitch Biru = Ready Motif F.Minions Kuning = Ready Motif G•Hk Merah = Ready Melody merah = Ready Tidak perlu repot-repot ke salon setiap saat untuk meni pedi cure, jika punya alatnya sendiri akan lebih hemat, dengan satu set lengkap. tempat yang lucu dengan berbagai karakter. K.Khm052 #riasrambut  #rambut  #kepang  #kupukupu  #kupu2  #howto  #stepbystep  #butterfly  #femaleinfo  #3  #cerolian  #drawing  #kacak  #komik  #komikmalaysia  #buasirotakthekomik  #lukisan  #celup  #kerinting  #shampo  #shampookuda  #shampomanentail  #shampoocaviar  #pemutihgigi  #shampokuda  #shampocaviar  #shampobarbie  #peninggibadan  #pelangsingherbal  #shampoopemanjangrambut 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
who know from your smile,
will makes other people smile,
that other people smile then
make some other people smile,
then Allah grant the happiness
in you & make u smile from the inside.
always smile 😊
.
fix your heart,
& your heart will fix your mind,
& your mind will fix your tongue,
& your tongue will fix your life,
& your life will fix your Akhirah
.
#paehdesign #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #timelapse #autodesksketchbook #note5 #lukisandakwahislam #senyumselalu #mayAllahmakeease
who know from your smile, will makes other people smile, that other people smile then make some other people smile, then Allah grant the happiness in you & make u smile from the inside. always smile 😊 . fix your heart, & your heart will fix your mind, & your mind will fix your tongue, & your tongue will fix your life, & your life will fix your Akhirah . #paehdesign  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #timelapse  #autodesksketchbook  #note5  #lukisandakwahislam  #senyumselalu  #mayAllahmakeease 
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
💞💞💞💞💞💞💞
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these 💞💞💞💞💞💞💞 * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
Setiap yg bermula, pasti akan berakhir.
Setiap pertemuan, pasti akan ada perpisahan. .
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #raya
 #hariraya #balikkampung
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp ···
“ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp ··· “ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Mengisahkan tentang seorang pemuda bernama Man yang hadir ke majlis reunion raya dan bertemu semula seorang sahabat perempuan ketika di sekolah rendah setelah terpisah hubungan selama hampir 18 tahun.

Apakah yang bakal berlaku hasil pertemuan ini? Baca cerita ini untuk mengetahui kisah selanjutnya. * Kalau susah nak baca boleh zoom. Kalau tak boleh baca juga boleh baca versi besar di FB page Buasir Otak: The Komik.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Mengisahkan tentang seorang pemuda bernama Man yang hadir ke majlis reunion raya dan bertemu semula seorang sahabat perempuan ketika di sekolah rendah setelah terpisah hubungan selama hampir 18 tahun. Apakah yang bakal berlaku hasil pertemuan ini? Baca cerita ini untuk mengetahui kisah selanjutnya. * Kalau susah nak baca boleh zoom. Kalau tak boleh baca juga boleh baca versi besar di FB page Buasir Otak: The Komik. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
#Repost from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh-
.
.
Think we're unfortunate much?  Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... .
.
Have we thank Him enough? 😢
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day24 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh- . . Think we're unfortunate much? Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... . . Have we thank Him enough? 😢 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day24  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart
#Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏 Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
Sambungan komik sebelum ini. Untuk komik dan gambaran lebih penuh, sila berkunjung ke.. Fb page : komikkebulan .
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar #raya #hariraya #bajuraya #bahulu
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 28 : BALIK KAMPUNG
. 
Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat.
.
Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka.
.
Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko.
.
Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day28 #BalikKampung #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 28 : BALIK KAMPUNG . Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat. . Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka. . Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko. . Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day28  #BalikKampung  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . 
Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#RepostSave @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#RepostSave  @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. .
disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa..
.
sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri 😅
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. . disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa.. . sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri 😅 . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan

Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain.

Karya @sitioneechan.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day29

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain. Karya @sitioneechan. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day29  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
inkRAMADAN
Day 26 : LAGU RAYA
. 
Sesetengah itu bukan sahaja jadi tak suka dengan lagu raya, malah ada yang sanggup mengutuk dan lebih teruk lagi, larang orang lain (termasuk anak kecil) daripada mendengar lagu raya.
.
"Ramadan nak habis patut kita bersedih, bukan bergembira," katanya.
.
Betul. Tapi bukannya kita suruh menidakkan Ramadan. Bukankah raya itu satu kemenangan yang perlu dirai? Dengan mendengar lagu raya tidak bermakna kita menidakkan Ramadan, kan?
. 
Apa lagu raya kegemaran korang?
.
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day26 #LaguRaya #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 26 : LAGU RAYA . Sesetengah itu bukan sahaja jadi tak suka dengan lagu raya, malah ada yang sanggup mengutuk dan lebih teruk lagi, larang orang lain (termasuk anak kecil) daripada mendengar lagu raya. . "Ramadan nak habis patut kita bersedih, bukan bergembira," katanya. . Betul. Tapi bukannya kita suruh menidakkan Ramadan. Bukankah raya itu satu kemenangan yang perlu dirai? Dengan mendengar lagu raya tidak bermakna kita menidakkan Ramadan, kan? . Apa lagu raya kegemaran korang? . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day26  #LaguRaya  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
@Regrann from @koleksikomikmalaysia -  Credit: @komikpatsegi
Manusia yang biadap ketika berbicara melambangkan hatinya  keras dan hitam.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi@eeranarjeera - #regrann
@Regrann from @if_moses -  28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂
HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Repost from @if_moses with @regram.app ... 28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂
HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  from @if_moses with @regram.app ... 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Pesanan ikhlas dari #sisbebel 🚗Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ 🚗Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. 🚗Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! 🚗Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊

Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pesanan ikhlas dari #sisbebel  🚗Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ 🚗Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. 🚗Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! 🚗Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊 Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
hati2 memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
hati2 memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#Repost @if_moses (@get_repost)
・・・
28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂
HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @if_moses (@get_repost) ・・・ 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @if_moses (@get_repost)
・・・
27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @if_moses (@get_repost) ・・・ 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
inkRAMADAN
Day 25 :
MAKANAN YANG ADA DI BULAN RAMADAN
. 
Air katira.
Saya hanya nampak air katira di bulan Ramadan.
.
Tapi sejak mengenali air katira sehinggalah sekarang, saya masih tidak tahu air katira ini dibuat daripada apa?
. 
Sesiapa yang tahu boleh berkongsi ilmu?
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day25 #MakananYangAdaDiBulanRamadan #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
makanya raih ampunan 
#inkramadhan 
#day27
#maafkanlahbilahatitaksempurna 
#kitasemuapendosa
#nasihatdiri
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ makanya raih ampunan #inkramadhan  #day27  #maafkanlahbilahatitaksempurna  #kitasemuapendosa  #nasihatdiri 
inkRAMADAN
Day 24 : SAUDARA JAUH
. 
Disebabkan semua umat Islam dan setiap umat manusia itu bersaudara, apa kata kita titipkan doa untuk seluruh umat manusia supaya lebih sejahtera.
. 
Lagipun, bukankah seronok bila ada orang doakan untuk kita?
Kenapa kita tidak boleh buat perkara yang sama kepada orang lain? Kan?
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day24 #SaudaraJauh #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 24 : SAUDARA JAUH . Disebabkan semua umat Islam dan setiap umat manusia itu bersaudara, apa kata kita titipkan doa untuk seluruh umat manusia supaya lebih sejahtera. . Lagipun, bukankah seronok bila ada orang doakan untuk kita? Kenapa kita tidak boleh buat perkara yang sama kepada orang lain? Kan? . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day24  #SaudaraJauh  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
(INKRAMADAN CHALLENGE 2017)
•
•
DAY25
•
Theme: Tadarus
•
•
Waiting for the turn to hear out your recitation.....is always nerve wrecking!
•
•
#inkramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #day25 #ramadhan #ramadan2017 #IelaArtGallery #IelaMaterials2017 #drawing #art #doodle
#Repost @buasirotak with @repostapp
・・・
Ibu mana yang tidak sayang pada anak. Walau anak telah lama merantau jauh demi mencari rezeki dan membina kehidupan sendiri, si ibu tetap mengharap dan setia menunggu kepulangan anaknya lebih-lebih lagi di Hari Raya.

Pulanglah anak, selagi ibu bapamu masih ada... Komik karya @remy_nazmi.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
.
---------------------
Merantaulah, engkau akan mengerti alasan mengapa kau harus kembali.(Merantau).
.
Ramadhan bercerita 21/30
#Repost  @buasirotak with @repostapp ・・・ Ibu mana yang tidak sayang pada anak. Walau anak telah lama merantau jauh demi mencari rezeki dan membina kehidupan sendiri, si ibu tetap mengharap dan setia menunggu kepulangan anaknya lebih-lebih lagi di Hari Raya. Pulanglah anak, selagi ibu bapamu masih ada... Komik karya @remy_nazmi. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua  . --------------------- Merantaulah, engkau akan mengerti alasan mengapa kau harus kembali.(Merantau). . Ramadhan bercerita 21/30
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya

Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang.

Karya @syue_artz.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day27

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang. Karya @syue_artz. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day27  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
sayugia kena sedia selalu nak hadapi, sbb kita tak pasti akan melakukan hal itu besok pagi (even sekejap lagi pun)
.
we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
sayugia kena sedia selalu nak hadapi, sbb kita tak pasti akan melakukan hal itu besok pagi (even sekejap lagi pun) . we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari?
.
we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari? . we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
inkRAMADAN
Day 23 :
TADARUS
. 
Kadang-kadang kita lebih mengutamakan perkara yang tidak bermanfaat dan mengabaikan perkara yang dituntut.
.
Ruginya kita.
Ruginya aku.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day23 #Tadarus #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Ibu mana yang tidak sayang pada anak. Walau anak telah lama merantau jauh demi mencari rezeki dan membina kehidupan sendiri, si ibu tetap mengharap dan setia menunggu kepulangan anaknya lebih-lebih lagi di Hari Raya.

Pulanglah anak, selagi ibu bapamu masih ada... Komik karya @remy_nazmi.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Day 21- Effort! 
If sleep were one kind of training, I be super ripped by now. Hahahaha

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #exercise #sports #healthy #bodybuilder #muscles #lean #effort #training #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya?
.
layanlah sepertimana ingin dilayani 😊
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day26 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun
#inkramadhan 
#day26
#katakantidakpadamercun
#keselamatandiutamakan
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya? . layanlah sepertimana ingin dilayani 😊 . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day26  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon  . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun #inkramadhan  #day26  #katakantidakpadamercun  #keselamatandiutamakan 
inkRAMADAN
Day 22 :
LAILATULQADAR
. 
Dari kecil saya selalu kaitkan malam Lailatulqadar dengan lelaki tua serba putih dan ada aura yang berseri.
. 
Malam yang nyaman, tiada kacau bilau dan tiada huru hara. Aman sepanjang malam.
.
Mungkin pengaruh drama TV, tapi saya sangat tak ingat kenapa kaitan itu muncul dalam kepala saya.
.
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day22 #Lailatulqadar #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 22 : LAILATULQADAR . Dari kecil saya selalu kaitkan malam Lailatulqadar dengan lelaki tua serba putih dan ada aura yang berseri. . Malam yang nyaman, tiada kacau bilau dan tiada huru hara. Aman sepanjang malam. . Mungkin pengaruh drama TV, tapi saya sangat tak ingat kenapa kaitan itu muncul dalam kepala saya. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day22  #Lailatulqadar  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Day 20 - Analogy part 2

Hairy seems to like giving analogy all whole lot huh? 😂😂 #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #fasting #example #analogy #muslim #basic #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
#Repost @if_moses (@get_repost)
・・・
26 RAMADHAN: Lagu Raya?
.
.
Sebenarnya bukan Baymax je yang tak boleh move on,  para sahabat Rasulullah dulu pun tak boleh move on juga. .
.
Bila Ramadhan datang,  para sahabat riang gembira. Bila Ramadhan pergi,  para sahabat sedih berduka. .
.
Mana taknya,  bila Ramadhan pergi,  berlalu lah bulan keampunan,  bulan pahala berlipat-ganda. .
.
Tapi kita kat sini kes nya terbalik pula. Lagi raya datang,  lagi hebah sedunia.  Awal2 Ramadhan lagi lagu raya dah siap berkumandang sini sana. Sadisss..... 😫
.
.
Kdit lagu: Ramadhan Tiba (Opick) .
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day26 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje
#Repost  @if_moses (@get_repost) ・・・ 26 RAMADHAN: Lagu Raya? . . Sebenarnya bukan Baymax je yang tak boleh move on, para sahabat Rasulullah dulu pun tak boleh move on juga. . . Bila Ramadhan datang, para sahabat riang gembira. Bila Ramadhan pergi, para sahabat sedih berduka. . . Mana taknya, bila Ramadhan pergi, berlalu lah bulan keampunan, bulan pahala berlipat-ganda. . . Tapi kita kat sini kes nya terbalik pula. Lagi raya datang, lagi hebah sedunia. Awal2 Ramadhan lagi lagu raya dah siap berkumandang sini sana. Sadisss..... 😫 . . Kdit lagu: Ramadhan Tiba (Opick) . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day26  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje 
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya

Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda.

Karya @cerolian / @ceromono.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day26

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda. Karya @cerolian / @ceromono. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day26  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
@Regrann from @cerolian -  inkRAMADAN
Day 21 : MENYANTUNI YANG KURANG.
.
'Yang kurang' ada pengertian yang luas.
Mungkin dari segi harta, kemampuan, fizikal, mental atau sekadar kurang yang tidak memberi kesan.
.
Janganlah kita ingat kita lengkap segala, maka kita tidak ada yang kurang. Santunilah kepada semua orang, supaya jika ada yang kurang pada kita akan dapat dilengkapi oleh orang lain.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day21 #MenyantuniYangKurang #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo - #regrann
@Regrann from @cerolian - inkRAMADAN Day 21 : MENYANTUNI YANG KURANG. . 'Yang kurang' ada pengertian yang luas. Mungkin dari segi harta, kemampuan, fizikal, mental atau sekadar kurang yang tidak memberi kesan. . Janganlah kita ingat kita lengkap segala, maka kita tidak ada yang kurang. Santunilah kepada semua orang, supaya jika ada yang kurang pada kita akan dapat dilengkapi oleh orang lain. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day21  #MenyantuniYangKurang  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo  - #regrann