an online Instagram web viewer

#buasirotakthekomik medias

Photos

BERITA!
. 
Saya adalah sejenis manusia yang mudah teruja dengan perkara kecil dan trivia, contohnya dapat tangkap Zapdos dalam #PokemonGO.
.
Punyalah teruja sampai semangat saya mesej kawan-kawan lain beritahu berita baik tersebut.
.
Saya tak pasti reaksi sebenar kawan saya, tapi kalau saya di tempat dia, saya pun akan bagi reaksi macam tu.
.
Sorry @paperhafiy , and thank you ๐Ÿ˜Š
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #Berita #KomikcEro #KomikMalaysia #comics #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
BERITA! . Saya adalah sejenis manusia yang mudah teruja dengan perkara kecil dan trivia, contohnya dapat tangkap Zapdos dalam #PokemonGO . . Punyalah teruja sampai semangat saya mesej kawan-kawan lain beritahu berita baik tersebut. . Saya tak pasti reaksi sebenar kawan saya, tapi kalau saya di tempat dia, saya pun akan bagi reaksi macam tu. . Sorry @paperhafiy , and thank you ๐Ÿ˜Š . Follow @ceromono / @cerolian . #cerolian  #Berita  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #comics  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
Burung kakak tua ni memang nak kena dengan nenek.

Komik oleh 2D.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) -  Impian Yang Gagal

Tajuk: Impian Yang Gagal
Idea Asal: Prince of Noob
Penulis/Pelukis: @nikeyze

Semua orang ada impian.
Semua orang memiliki cita-cita.
Setiap orang mahu mencapai impian mereka dan mengharapkan ia menjadi realiti.

Akan tetapi hakikatnya tidak semua mampu memperoleh apa yang mereka impikan.
Tidak semua orang akhirnya berjaya menemukan cita-citanya akibat gagal di tengah jalan.

Namun andai anda gagal menggapai impian anda, usahlah kuburkan impian tersebut bersama anda, sebaliknya wariskanlah impian tersebut kepada generasi baru. 
Curahkan ilmu dan bakat yang anda ada kepada mereka. Berikan bimbingan, tunjuk ajar dan dorongan kepada anak-anak muda agar generasi akan datang akan terus maju dan membina kejayaan. * Boleh baca komik ini di page FB Buasir Otak: The Komik.

Komik ini adalah salah satu daripada 56 komik yang terkandung dalam buku Buasir Otak: The Komik (AWAKENING). Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) - Impian Yang Gagal Tajuk: Impian Yang Gagal Idea Asal: Prince of Noob Penulis/Pelukis: @nikeyze Semua orang ada impian. Semua orang memiliki cita-cita. Setiap orang mahu mencapai impian mereka dan mengharapkan ia menjadi realiti. Akan tetapi hakikatnya tidak semua mampu memperoleh apa yang mereka impikan. Tidak semua orang akhirnya berjaya menemukan cita-citanya akibat gagal di tengah jalan. Namun andai anda gagal menggapai impian anda, usahlah kuburkan impian tersebut bersama anda, sebaliknya wariskanlah impian tersebut kepada generasi baru. Curahkan ilmu dan bakat yang anda ada kepada mereka. Berikan bimbingan, tunjuk ajar dan dorongan kepada anak-anak muda agar generasi akan datang akan terus maju dan membina kejayaan. * Boleh baca komik ini di page FB Buasir Otak: The Komik. Komik ini adalah salah satu daripada 56 komik yang terkandung dalam buku Buasir Otak: The Komik (AWAKENING). Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Berita baik untuk penggiat komik tanah air tak kira tua atau muda, masih bersekolah atau bekerjaya, amatur atau professional. Acara tahunan anjuran Matkomik yang menguji kemampuan dan kebolehan pelukis komik dengan menghasilkan karya komik berdasarkan tema yang tertentu kini kembali lagi iaitu Cabaran Komik Online Malaysia 2017 (CKOM2017). Pada CKOM kali ini, pelukis dikehendaki menghasilkan komik berdasarkan tema 'SUKAN'. Apa saja jenis sukan kecuali BOLA SEPAK.

Tarikh tutup: 15 Disember 2016 jam 12:00 AM.

Baca lebih lanjut tentang pertandingan ini di sini โ†’ http://bit.ly/CKOM2017
Download Syarat dan Peraturan โ†’ http://bit.ly/rulesCKOM2017

Layari juga laman web www.matkomik.com atau FB page @matkomik untuk segala update dan berita terkini tentang pertandingan ini. Ini peluang anda terutama generasi muda yang minat melukis untuk mengembangkan sayap dalam bidang komik tanah air.

Hadiah juga sangat menarik, selain ganjaran wang ringgit, pemenang juga berpeluang untuk menghasilkan komik solo anda sendiri dan diterbitkan oleh Komik-M.

Jom sertai beramai-ramai. Kongsikan pada orang ramai, mana tahu anda, anak anda, adik anda, sepupu anda, jiran anda, kawan sekolah anda bakal menjadi salah seorang dari pelukis komik lagenda tanah air.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua #ckom2017 #matkomik
Berita baik untuk penggiat komik tanah air tak kira tua atau muda, masih bersekolah atau bekerjaya, amatur atau professional. Acara tahunan anjuran Matkomik yang menguji kemampuan dan kebolehan pelukis komik dengan menghasilkan karya komik berdasarkan tema yang tertentu kini kembali lagi iaitu Cabaran Komik Online Malaysia 2017 (CKOM2017). Pada CKOM kali ini, pelukis dikehendaki menghasilkan komik berdasarkan tema 'SUKAN'. Apa saja jenis sukan kecuali BOLA SEPAK. Tarikh tutup: 15 Disember 2016 jam 12:00 AM. Baca lebih lanjut tentang pertandingan ini di sini โ†’ http://bit.ly/CKOM2017 Download Syarat dan Peraturan โ†’ http://bit.ly/rulesCKOM2017 Layari juga laman web www.matkomik.com atau FB page @matkomik untuk segala update dan berita terkini tentang pertandingan ini. Ini peluang anda terutama generasi muda yang minat melukis untuk mengembangkan sayap dalam bidang komik tanah air. Hadiah juga sangat menarik, selain ganjaran wang ringgit, pemenang juga berpeluang untuk menghasilkan komik solo anda sendiri dan diterbitkan oleh Komik-M. Jom sertai beramai-ramai. Kongsikan pada orang ramai, mana tahu anda, anak anda, adik anda, sepupu anda, jiran anda, kawan sekolah anda bakal menjadi salah seorang dari pelukis komik lagenda tanah air. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua  #ckom2017  #matkomik 
Buai laju-laju, sampai cucur atap.
Ada apa sebenarnya dalam baju?

Komik oleh 2D.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Anda zaman yang mana? Sapa yg amik SRP anda mmg lejen. Tabik spring!!
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #gengkomik #komikmalaysia #doodlemalaysia #pt3 #sekolah #budaksekolah
Masa zaman surat-menyurat dulu waktu Internet belum berapa nak wujud, mesti semua orang tahu pantun pecah kaca pecah gelas ni kan?

Komik oleh 2D.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Bila kena babysit anak buah yg paling kecik. Bior je budak nak buat apa.. Janji tak nangis.. Huhu
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #gengkomik #komikmalaysia #doodlemalaysia
Betapa mudahnya manusia menghukum dan membuat kesimpulan walau sekadar melihat dari rupa luaran sahaja, dan betapa sibuknya manusia membuat fitnah dengan orang yang langsung tiada kaitan dengan dirinya.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Masyarakat majmuk bersatu padu
Hidup bersama aman bahagia
Tiga hati menjadi satu
Selamat menyambut Hari Malaysia

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ada suatu benda yang selalu ada dalam setiap diri manusia, namun jarang sekali manusia manfaatkan hingga akhirnya ia pergi begitu sahaja tanpa kembali lagi... Komik oleh @sy6hmi.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
@Regrann from @waloehpic -  Dari โ€˜Aisyah radhiyallahu โ€˜anha, ia berkata, โ€œRasulullah shallallahu โ€˜alaihi wa sallam biasa ketika memasuki 10 Ramadhan terakhir, beliau bersungguh-sungguh dalam ibadah (dengan meninggalkan istri-istrinya), menghidupkan malam-malam tersebut dengan ibadah, dan membangunkan istri-istrinya untuk beribadah.โ€ Muttafaqun โ€˜alaih. (HR. Bukhari no. 2024 dan Muslim no. 1174). #iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - Dari โ€˜Aisyah radhiyallahu โ€˜anha, ia berkata, โ€œRasulullah shallallahu โ€˜alaihi wa sallam biasa ketika memasuki 10 Ramadhan terakhir, beliau bersungguh-sungguh dalam ibadah (dengan meninggalkan istri-istrinya), menghidupkan malam-malam tersebut dengan ibadah, dan membangunkan istri-istrinya untuk beribadah.โ€ Muttafaqun โ€˜alaih. (HR. Bukhari no. 2024 dan Muslim no. 1174). #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  yuk sholat awal waktu di masjid berjamaah, kan udah latihan selama romadhon, semangat jangan kendor
#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic -  tema hari ke-3 romadhon, makanan sehat untuk sahur 
@iqomic @inkramadan
#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic -  yang puasa hari pertama semangat ya... ini cara kita mencari derajat taqwa

ูŠูŽุง ุฃูŽูŠูู‘ู‡ูŽุง ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ุขู…ูŽู†ููˆุง ูƒูุชูุจูŽ ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู ุงู„ุตูู‘ูŠูŽุงู…ู ูƒูŽู…ูŽุง ูƒูุชูุจูŽ ุนูŽู„ูŽู‰ ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ู…ูู†ู’ ู‚ูŽุจู’ู„ููƒูู…ู’ ู„ูŽุนูŽู„ูŽู‘ูƒูู…ู’ ุชูŽุชูŽู‘ู‚ููˆู†ูŽ โ€œ
Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kalian agar kamu bertakwaโ€ (QS. Al Baqarah: 183)

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - yang puasa hari pertama semangat ya... ini cara kita mencari derajat taqwa ูŠูŽุง ุฃูŽูŠูู‘ู‡ูŽุง ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ุขู…ูŽู†ููˆุง ูƒูุชูุจูŽ ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู ุงู„ุตูู‘ูŠูŽุงู…ู ูƒูŽู…ูŽุง ูƒูุชูุจูŽ ุนูŽู„ูŽู‰ ุงู„ูŽู‘ุฐููŠู†ูŽ ู…ูู†ู’ ู‚ูŽุจู’ู„ููƒูู…ู’ ู„ูŽุนูŽู„ูŽู‘ูƒูู…ู’ ุชูŽุชูŽู‘ู‚ููˆู†ูŽ โ€œ Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kalian agar kamu bertakwaโ€ (QS. Al Baqarah: 183) #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
Selamat menyetalk crush korang.. #komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia
Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha. Semoga kita semua memperoleh keberkatan dan sentiasa di bawah lindungan-Nya. 
Ikhlas dari kami, team Buasir Otak: The Komik.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Negara kita telah pun 60 tahun mencapai kemerdekaan dan memperoleh keamanan. 
Namun harga yang perlu dibayar untuk apa yang kita kecapi pada hari ini tidaklah murah.

Segalanya tidak akan wujud tanpa pengorbanan para perwira dan pejuang zaman dahulu, para perwira tidak didendang yang sanggup mempertaruhkan darah dan nyawa mereka demi untuk masa depan yang yang lebih baik dan cerah untuk generasi yang akan datang.

Akan tetapi adakah kita benar-benar menghargai segala perjuangan mereka? 
Adakah kita telah membalas segala pengorbanan mereka? 
Adakah kita telah membentuk masa depan seperti mana yang mereka harapkan, atau telah jauh menyimpang dan mensia-siakan keamanan yang mereka bersusah-payah perjuangkan dengan darah mereka? * Komik ini dihasilkan oleh Prince of Noob dan @daygoon untuk Cabaran Komik Online Malaysia 2016 yang bertemakan Komik Bisu dan Wira anjuran Matkomik yang lepas.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Negara kita telah pun 60 tahun mencapai kemerdekaan dan memperoleh keamanan. Namun harga yang perlu dibayar untuk apa yang kita kecapi pada hari ini tidaklah murah. Segalanya tidak akan wujud tanpa pengorbanan para perwira dan pejuang zaman dahulu, para perwira tidak didendang yang sanggup mempertaruhkan darah dan nyawa mereka demi untuk masa depan yang yang lebih baik dan cerah untuk generasi yang akan datang. Akan tetapi adakah kita benar-benar menghargai segala perjuangan mereka? Adakah kita telah membalas segala pengorbanan mereka? Adakah kita telah membentuk masa depan seperti mana yang mereka harapkan, atau telah jauh menyimpang dan mensia-siakan keamanan yang mereka bersusah-payah perjuangkan dengan darah mereka? * Komik ini dihasilkan oleh Prince of Noob dan @daygoon untuk Cabaran Komik Online Malaysia 2016 yang bertemakan Komik Bisu dan Wira anjuran Matkomik yang lepas. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Malas nak taip caption pepanjang... Skinsot saja.. Huhu
.
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #angsa #budak-budak #cutisekolah #cuti
Ilmu yang kita belajar kat sekolah, kat universiti memang banyak yang kita tidak lagi praktikkan dalam kehidupan seharian terutama bila kita dah dewasa, kadang-kadang cuma perkara asas je yang kita masih lagi guna.

Tapi janganlah pula ilmu agama yang kita belajar dulu bila dah dewasa perkara asas pun terus lupa dan tak buat langsung.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Komik by @ankeljonni -  Makcik ankel bela 23 ekor kucing. Relaks je. Ankel bela 2 ekor. Stress ngan sekor yg nama musang... Tak reti nk diam musang tu.. Huhu..
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #kucing #meow #musang #lawakhambar
Makcik ankel bela 23 ekor kucing. Relaks je. Ankel bela 2 ekor. Stress ngan sekor yg nama musang... Tak reti nk diam musang tu.. Huhu..
.
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #kucing #meow #musang #lawakhambar
Kadang-kadang bukan berkira nak lukis percuma untuk orang, tapi kita minta orang lain buat apa-apa kerja untuk kita pun kita kena bayar tau. Kalau kita mintak orang basuhkan kereta, potong rambut, potong rumput, kemaskan rumah, ambil foto kahwin dan buat apa-apa kerja untuk kita secara percuma, rasa-rasa mereka berkira tak?

Komik oleh @thedayunk.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Takde waktu nak buat komik baru. Terjumpa komik jaman dulu-dulu. Share je lah kat sini .. Janji ada hantaran komik baru.. Huhu..
.
.
. 
#komikkebulan #buasirotakthekomik #gengkomik #komikmalaysia #tahpape #jangankecam #lawakhambar
BERITA!
. 
Saya adalah sejenis manusia yang mudah teruja dengan perkara kecil dan trivia, contohnya dapat tangkap Zapdos dalam #PokemonGO.
.
Punyalah teruja sampai semangat saya mesej kawan-kawan lain beritahu berita baik tersebut.
.
Saya tak pasti reaksi sebenar kawan saya, tapi kalau saya di tempat dia, saya pun akan bagi reaksi macam tu.
.
Sorry @paperhafiy , and thank you ๐Ÿ˜Š
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #Berita #KomikcEro #KomikMalaysia #comics #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
BERITA! . Saya adalah sejenis manusia yang mudah teruja dengan perkara kecil dan trivia, contohnya dapat tangkap Zapdos dalam #PokemonGO . . Punyalah teruja sampai semangat saya mesej kawan-kawan lain beritahu berita baik tersebut. . Saya tak pasti reaksi sebenar kawan saya, tapi kalau saya di tempat dia, saya pun akan bagi reaksi macam tu. . Sorry @paperhafiy , and thank you ๐Ÿ˜Š . Follow @ceromono / @cerolian . #cerolian  #Berita  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #comics  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
Salah satu cara yg boleh dilakukan oleh para gadis jika kena ngorat oleh jejaka-jejaka kacak. Selamat mencoba...
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #awek #gadis #ngorat #cinta #hahaha
Dalam kalangan kawan-kawan kita mesti ada yang jenis selamba badak je, main belasah je tak reti nak segan-segan...
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar #kawan #member
ISTIMEWA!
. 
Memang semua orang anggap diri adalah istimewa. Tapi kalau banyak orang adalah istimewa, maka orang yang tidak istimewa lebih istimewa daripada yang istimewa kerana bilangan mereka tidak banyak.
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #Istimewa #KomikcEro #KomikMalaysia #comics #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
#Repost @ankeljonni with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Jom sokong kontinjen kita di sukan sea 2017. Huhu.. .
#Repost @ankeljonni with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Jom sokong kontinjen kita di sukan sea 2017. Huhu.. #komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar
Apa lah anak beranak ni... @Regrann from @ankeljonni -  Jom sokong kontinjen kita di sukan sea 2017. Huhu.. #komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar - #regrann
COMPUTER!
. 
Ia bermula dengan laptop.
Sedikit demi sedikit ditambah aksesori lain sampai rasanya dah tak layak dipanggil laptop lagi.
.
Sudah hampir 10 tahun usia dia, jadi semakin hari semakin tua, semakin uzur. ๐Ÿ‘ด
.
Saya bagi komputer saya nama 'Archoke'. Korang ada bagi nama tak dekat komputer korang?
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #Computer #KomikcEro #KomikMalaysia #comics #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
COMPUTER! . Ia bermula dengan laptop. Sedikit demi sedikit ditambah aksesori lain sampai rasanya dah tak layak dipanggil laptop lagi. . Sudah hampir 10 tahun usia dia, jadi semakin hari semakin tua, semakin uzur. ๐Ÿ‘ด . Saya bagi komputer saya nama 'Archoke'. Korang ada bagi nama tak dekat komputer korang? . Follow @ceromono / @cerolian . #cerolian  #Computer  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #comics  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
Komik by @ankeljonni -  Jom sokong kontinjen kita di sukan sea 2017. Huhu.. #komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar
Jom sokong kontinjen kita di sukan sea 2017. Huhu.. #komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar
Berita penting dalam surat khabar zaman sekarang.

1. Cari bahan dalam Instagram artis.
2. Guna tajuk clickbait.
3. Letak kat muka depan.

Simple.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Kalau naik MRT ke, LRT ke, apa-apa pengangkutan awam ke, naiklah dengan adab dan etika. Jangan pentingkan diri dan ambil hak orang lain terutama tempat duduk untuk OKU, warga emas dan wanita mengandung. Jangan ingat tempat tu kosong kita boleh guna sesuka hati. Seperti juga tempat letak kereta khas untuk OKU, walaupun kosong kita tetap tak boleh guna, sebab kita tak tahu bila orang yang berhak akan guna. Jadilah insan yang bermoral dan bertanggungjawab, bukan sekadar insan yang pentingkan diri dan menyusahkan orang lain.

Komik oleh @rizal.paperbaghead.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Kalau naik MRT ke, LRT ke, apa-apa pengangkutan awam ke, naiklah dengan adab dan etika. Jangan pentingkan diri dan ambil hak orang lain terutama tempat duduk untuk OKU, warga emas dan wanita mengandung. Jangan ingat tempat tu kosong kita boleh guna sesuka hati. Seperti juga tempat letak kereta khas untuk OKU, walaupun kosong kita tetap tak boleh guna, sebab kita tak tahu bila orang yang berhak akan guna. Jadilah insan yang bermoral dan bertanggungjawab, bukan sekadar insan yang pentingkan diri dan menyusahkan orang lain. Komik oleh @rizal.paperbaghead. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Kesian makcik ni ada masalah angin, selalu kentut tak berbau dan tak berbunyi. Tag kawan korang yang ada masalah seperti makcik ini.

Komik oleh @shadawentz.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ada orang pergi tempat awam yang juga kawasan larangan merokok, tapi dia selamba je hisap rokok tanpa peduli orang di sekeliling walaupun ada kanak-kanak dan ibu mengandung di belakangnya. Bila ada orang jeling dia buat bodoh. Bila ada orang tegur, dia lawan. Bila ada penguasa datang nak ambil tindakan, dia melenting.

Yelah hak untuk hisap rokok tu lebih penting dari hak orang lain nak hirup udara yang segar bebas dari asap rokok. Hak perokok yang rela sedut asap beracun tu lebih penting dari hak orang lain yang terpaksa sedut asap beracun kau. Kerana nak mempertahankan rokok sanggup cari pasal dengan orang lain, baguslah.

Yelah korang beli rokok mahal, banyak sumbang cukai untuk negara kan, tu yang rasa diri tu lebih penting dari menghormati orang lain. Kami jelah yang terpaksa hormat kat kau, kami jelah yang terpaksa mengalah pergi ke tempat lain dari kau padam api rokok atau pergi merokok tempat lain, yelah sebab rokok kau lebih penting kan?

Baguslah... Komik oleh @rizal.paperbaghead.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ada orang pergi tempat awam yang juga kawasan larangan merokok, tapi dia selamba je hisap rokok tanpa peduli orang di sekeliling walaupun ada kanak-kanak dan ibu mengandung di belakangnya. Bila ada orang jeling dia buat bodoh. Bila ada orang tegur, dia lawan. Bila ada penguasa datang nak ambil tindakan, dia melenting. Yelah hak untuk hisap rokok tu lebih penting dari hak orang lain nak hirup udara yang segar bebas dari asap rokok. Hak perokok yang rela sedut asap beracun tu lebih penting dari hak orang lain yang terpaksa sedut asap beracun kau. Kerana nak mempertahankan rokok sanggup cari pasal dengan orang lain, baguslah. Yelah korang beli rokok mahal, banyak sumbang cukai untuk negara kan, tu yang rasa diri tu lebih penting dari menghormati orang lain. Kami jelah yang terpaksa hormat kat kau, kami jelah yang terpaksa mengalah pergi ke tempat lain dari kau padam api rokok atau pergi merokok tempat lain, yelah sebab rokok kau lebih penting kan? Baguslah... Komik oleh @rizal.paperbaghead. #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
HADIAH!
. 
Dulu masa kecil teringin nak main Lego tapi Lego mahal sangat.
.
Sekarang sudah besar nak main Lego juga, tapi tak ada masa.
.
Siapa sini peminat Lego juga angkat tangan ๐Ÿ™‹
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #Hadiah #KomikcEro #KomikMalaysia #comics #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
Countdown sukan sea : 
15 hari saja lagi...
..
..
..
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #lawakhambar #sukan
Tajuk: Taubat Seorang Lelaki
Idea Asal: Prince of Noob
Penulis/Pelukis: @yangchik01.

Orang yang lahir sebagai lelaki, matinya juga sebagai lelaki.
Orang yang lahir sebagai perempuan, matinya juga sebagai perempuan.

Tidaklah salah bagi seorang lelaki bersifat lembut dan mempunyai minat yang cenderung kepada wanita. Tidak salah juga bagi seorang wanita yang bersifat keras dan mempunyai minat yang cenderung kepada lelaki.

Namun janganlah sehingga mahu menyerupai kaum berlawanan, mengubah jantina, mengamalkan hubungan songsang dan sebagainya. Usahlah terpengaruh dengan nafsu, bisikan syaitan, kawan-kawan dan pemikiran barat.

Ingatlah ibu bapa anda, keluarga anda, dan juga Allah Taala. Sesungguhnya tubuh badan kita bukanlah hak milik mutlak kita, sebaliknya hanya sekadar suatu pinjaman di dunia yang sementara ini. Mungkin sekarang kita akan rasa gembira namun di penghujung usia kelak pasti akan timbul penyesalan.

Boleh baca komik ini di page FB Buasir Otak: The Komik.

Komik ini adalah salah satu daripada 56 komik yang terkandung dalam buku Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) dan merupakan komik preview terakhir di page ini.

Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Tajuk: Taubat Seorang Lelaki Idea Asal: Prince of Noob Penulis/Pelukis: @yangchik01. Orang yang lahir sebagai lelaki, matinya juga sebagai lelaki. Orang yang lahir sebagai perempuan, matinya juga sebagai perempuan. Tidaklah salah bagi seorang lelaki bersifat lembut dan mempunyai minat yang cenderung kepada wanita. Tidak salah juga bagi seorang wanita yang bersifat keras dan mempunyai minat yang cenderung kepada lelaki. Namun janganlah sehingga mahu menyerupai kaum berlawanan, mengubah jantina, mengamalkan hubungan songsang dan sebagainya. Usahlah terpengaruh dengan nafsu, bisikan syaitan, kawan-kawan dan pemikiran barat. Ingatlah ibu bapa anda, keluarga anda, dan juga Allah Taala. Sesungguhnya tubuh badan kita bukanlah hak milik mutlak kita, sebaliknya hanya sekadar suatu pinjaman di dunia yang sementara ini. Mungkin sekarang kita akan rasa gembira namun di penghujung usia kelak pasti akan timbul penyesalan. Boleh baca komik ini di page FB Buasir Otak: The Komik. Komik ini adalah salah satu daripada 56 komik yang terkandung dalam buku Buasir Otak: The Komik (AWAKENING) dan merupakan komik preview terakhir di page ini. Versi cetak sudah habis, namun anda boleh membeli versi digital di Google Play Books dengan harga RM14 sahaja di sini - https://goo.gl/8bZKUo #buasirotak  #buasirotakthekomik  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
PENUNGGANG! #4
. 
Dulu pernah ada kes penunggang motosikal dirompak selepas tersangkut leher pada dawai yang diikat melintang pada lubang masuk terowong laluan motosikal.
.
Kejadian itu sedikit sebanyak membuatkan saya trauma bila nak lalu terowong.
.
Dawai tu, kalau cukup nipis dan kental, dan penunggang yang bakal melaluinya cukup laju, boleh putus leher tahu. It's just physics.
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #drawing #Penunggang #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
PENUNGGANG! #4  . Dulu pernah ada kes penunggang motosikal dirompak selepas tersangkut leher pada dawai yang diikat melintang pada lubang masuk terowong laluan motosikal. . Kejadian itu sedikit sebanyak membuatkan saya trauma bila nak lalu terowong. . Dawai tu, kalau cukup nipis dan kental, dan penunggang yang bakal melaluinya cukup laju, boleh putus leher tahu. It's just physics. . Follow @ceromono / @cerolian . #cerolian  #drawing  #Penunggang  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
Depresi atau kemurungan boleh berlaku pada semua orang termasuk orang yang sering memberi inspirasi pada orang lain. Kadang-kadang luaran nampak ceria dan gembira tetapi di dalamnya sedang bertarung dan bergelut dengan raksasa yang ada dalam diri. 
Jika anda mengalami kemurungan, tak kira siapa pun anda, dapatkan bantuan.

Komik oleh @irfan_toons.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
#Repost @ceromono
ใƒปใƒปใƒป
PENUNGGANG! #2
. 
Yang pernah rasa akan tahu betapa seksanya kalau terlaju semasa nak lalu bonggol, apatah lagi kalau tunggang motosikal.
.
Boleh melambung ooo.
Salah landing boleh senak ooo.
.
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #drawing #Penunggang #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
Takpelah adik Caliph pakai jelah kain apa-apa pun janji nak solat tutup aurat ya.

Komik oleh @thedayunk.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
PENUNGGANG! #3
. 
Jalanraya di Malaysia ni, kalau tak berlubang, tak berlekuk-lekuk sana sini memang tak sah. Pantang ada jalan lawa sikit, nanti mulalah ada projek tanam kabel laa, projek paip air laa. Macam-macam.
.
Terseksa punggung dibuatnya.
. 
Follow @ceromono / @cerolian sebagai tanda sokongan ๐Ÿ‘Š
. 
#cerolian #drawing #Penunggang #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
PENUNGGANG! #2
. 
Yang pernah rasa akan tahu betapa seksanya kalau terlaju semasa nak lalu bonggol, apatah lagi kalau tunggang motosikal.
.
Boleh melambung ooo.
Salah landing boleh senak ooo.
.
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #drawing #Penunggang #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
#Repost @buasirotak with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Ada orang suka sangat kaitkan warna dengan taik. Hitam taik cicak la, kelabu taik anjing la, hijau taik lembu la, coklat taik kucing la. Dalam otak tu penuh dengan taik je ke?
.
Follow 
@lawak.chipster 
@lawak_kawkaw 
@lawakdalamkasut_ 
@meme.sengit
@lawak.sentap

Komik karya Plain83. 
#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
@Regrann from @buasirotak -  Ada orang suka sangat kaitkan warna dengan taik. Hitam taik cicak la, kelabu taik anjing la, hijau taik lembu la, coklat taik kucing la. Dalam otak tu penuh dengan taik je ke?

Komik karya Plain83. 
#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ada orang suka sangat kaitkan warna dengan taik. Hitam taik cicak la, kelabu taik anjing la, hijau taik lembu la, coklat taik kucing la. Dalam otak tu penuh dengan taik je ke?

Komik karya Plain83. 
#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜œ #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜œ #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
PENUNGGANG!
. 
Berangan itu percuma.
Jadi, bila pakai topi keledar terus berangan kekonon pakai helmet Iron Man siap ada antara muka holografik (holographic interface) lagi.
.
Tapi jangan berangan kuat sangat, apatah lagi ketika menunggang / memandu. Takut-takut nanti jadi sebahagian daripada statistik. Tak percuma tu.
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #drawing #Penunggang #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
PENUNGGANG! . Berangan itu percuma. Jadi, bila pakai topi keledar terus berangan kekonon pakai helmet Iron Man siap ada antara muka holografik (holographic interface) lagi. . Tapi jangan berangan kuat sangat, apatah lagi ketika menunggang / memandu. Takut-takut nanti jadi sebahagian daripada statistik. Tak percuma tu. . Follow @ceromono / @cerolian . #cerolian  #drawing  #Penunggang  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
Ada sejenis perangai lelaki tu, sebelum kahwin kerana awek selalu lupa kawan, tapi lepas kahwin baru nak ingat kawan sampai lupa anak bini kat rumah. Jangan jadi macam dia.

#buasirotak #buasirotakthekomik #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
KETINGGALAN!
. 
Saya adalah sejenis manusia yang ketinggalan dan masih salah tulis tahun WALAUPUN lebih separuh tahun 2017 sudah berlalu.
.
Mungkin sebab jarang tulis tarikh agaknya sekarang...atau mungkin saya jenis susah nak move on, siapa tahu?
. 
Follow @ceromono / @cerolian
. 
#cerolian #drawing #Ketinggalan #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
NOMBOR DUA!
. 
Apa?
Hilang selera baca komik ni sebab 'grafik'?
. 
Tu laa,
siapa suruh skrol yinsta masa tengah makan. Pergi makan dulu, Instagram boleh tunggu.
.
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #drawing #NomborDua #NumberTwo #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
BERAT RAYA!
. 
Antara isu sempena bulan puasa dan raya ini ialah berat badan.
.
Yang nak turun tak turun turun.
Logik laa, kan? Mana nak hilang lemang ketupat nasi impit yang kita bedal tu, kan?
. 
Yang saya ni pula kononnya nak naikkan berat sikit, sekali makin turun adalah.
Mana entah pergi makanan yang saya bedal?
Jin makan ke hape?

Psstt: Dah join giveaway pertama cEro?
Tarikh akhir 9 Julai 2017
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #drawing #BeratRaya #Raya #KomikcEro #KomikMalaysia #BuasirOtakTheKomik #comics #lukisan #LongWayToGo
BERAT RAYA! . Antara isu sempena bulan puasa dan raya ini ialah berat badan. . Yang nak turun tak turun turun. Logik laa, kan? Mana nak hilang lemang ketupat nasi impit yang kita bedal tu, kan? . Yang saya ni pula kononnya nak naikkan berat sikit, sekali makin turun adalah. Mana entah pergi makanan yang saya bedal? Jin makan ke hape? Psstt: Dah join giveaway pertama cEro? Tarikh akhir 9 Julai 2017 . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #drawing  #BeratRaya  #Raya  #KomikcEro  #KomikMalaysia  #BuasirOtakTheKomik  #comics  #lukisan  #LongWayToGo 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
PEMBERIAN HADIAH PERCUMA SEMPENA 2K FOLLOWER.
.
Salam semua.
Dengan sukacita dan riangnya saya, cEro, akan mengadakan pemberian hadiah (aka giveaway) bersempena dengan bilangan follower @ceromono yang mencecah 2k.
.
Hadiahnya ialah senaskah buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf 21 di mana saya juga merupakan salah seorang penyumbang karya di dalamnya.
.
Cara penyertaannya mudah:
1. Like post ini.
2. Follow @cerolian DAN @ceromono 
3. Komen di post ini dengan memberitahu kenapa korang harus menang.
.
Mudah, kan?
. 
Sila swipe โฌ…๏ธ gambar untuk baca syarat dan info lebih lanjut. Pastikan fahami semua syarat sebelum menyertai.
.
Durasi pemberian bermula sekarang sehingga 11.59 pm 9 Julai 2017. Pemenang akan diumumkan pada 11 Julai melalui Instagram Story.
.
SEMOGA BERJAYA.
.
#cerolian #Giveaway #BuasirOtakTheKomik #LongWayToGo
PEMBERIAN HADIAH PERCUMA SEMPENA 2K FOLLOWER. . Salam semua. Dengan sukacita dan riangnya saya, cEro, akan mengadakan pemberian hadiah (aka giveaway) bersempena dengan bilangan follower @ceromono yang mencecah 2k. . Hadiahnya ialah senaskah buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf 21 di mana saya juga merupakan salah seorang penyumbang karya di dalamnya. . Cara penyertaannya mudah: 1. Like post ini. 2. Follow @cerolian DAN @ceromono 3. Komen di post ini dengan memberitahu kenapa korang harus menang. . Mudah, kan? . Sila swipe โฌ…๏ธ gambar untuk baca syarat dan info lebih lanjut. Pastikan fahami semua syarat sebelum menyertai. . Durasi pemberian bermula sekarang sehingga 11.59 pm 9 Julai 2017. Pemenang akan diumumkan pada 11 Julai melalui Instagram Story. . SEMOGA BERJAYA. . #cerolian  #Giveaway  #BuasirOtakTheKomik  #LongWayToGo 
who know from your smile,
will makes other people smile,
that other people smile then
make some other people smile,
then Allah grant the happiness
in you & make u smile from the inside.
always smile ๐Ÿ˜Š
.
fix your heart,
& your heart will fix your mind,
& your mind will fix your tongue,
& your tongue will fix your life,
& your life will fix your Akhirah
.
#paehdesign #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #timelapse #autodesksketchbook #note5 #lukisandakwahislam #senyumselalu #mayAllahmakeease
who know from your smile, will makes other people smile, that other people smile then make some other people smile, then Allah grant the happiness in you & make u smile from the inside. always smile ๐Ÿ˜Š . fix your heart, & your heart will fix your mind, & your mind will fix your tongue, & your tongue will fix your life, & your life will fix your Akhirah . #paehdesign  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #timelapse  #autodesksketchbook  #note5  #lukisandakwahislam  #senyumselalu  #mayAllahmakeease 
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these ๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
Setiap yg bermula, pasti akan berakhir.
Setiap pertemuan, pasti akan ada perpisahan. .
.
.
.
#komikkebulan #buasirotakthekomik #komikmalaysia #gengkomik #doodlemalaysia #raya
 #hariraya #balikkampung
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... ๐Ÿ˜ข
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. ๐Ÿ˜Š
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... ๐Ÿ˜ข . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. ๐Ÿ˜Š . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp ยทยทยท
โ€œ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... ๐Ÿ˜ข
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. ๐Ÿ˜Š
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha โ€
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp ยทยทยท โ€œ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... ๐Ÿ˜ข . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. ๐Ÿ˜Š . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  โ€