an online Instagram web viewer

#comicoreclub medias

Photos

tak bermakna kita tak nampak, tak bermakna ianya tak berlaku.. ya, ia berlaku pada saudara seislam kita.. jadi di kesempatan ini doakan buat semua muslimin muslimat dimana saja dalam dunia ni supaya dipermudahkan urusan mereka dunia & akhirat

boleh juga ketik pada pautan di bawah:
https://www.billplz.com/jommenyumbang
belum mampu menyumbang, tolong doakan & sampaikan pn kira sumbangan juga

#paehdesign #prayforalquds #prayformuslim #prayformuslimallovertheworld #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
tak bermakna kita tak nampak, tak bermakna ianya tak berlaku.. ya, ia berlaku pada saudara seislam kita.. jadi di kesempatan ini doakan buat semua muslimin muslimat dimana saja dalam dunia ni supaya dipermudahkan urusan mereka dunia & akhirat boleh juga ketik pada pautan di bawah: https://www.billplz.com/jommenyumbang belum mampu menyumbang, tolong doakan & sampaikan pn kira sumbangan juga #paehdesign  #prayforalquds  #prayformuslim  #prayformuslimallovertheworld  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
mana jauh kita dekat dekatkan~
mana dekat kita erat eratkan~

masih ada rumah terbuka & orang kawin hujung minggu ni.. jadi jumpa rakan lama rakan baru masyarakat  apa smua, eratkanlah hubungan 😁

#paehdesign #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif
mana jauh kita dekat dekatkan~ mana dekat kita erat eratkan~ masih ada rumah terbuka & orang kawin hujung minggu ni.. jadi jumpa rakan lama rakan baru masyarakat apa smua, eratkanlah hubungan 😁 #paehdesign  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan
- hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice)
- dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal)
- jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.)
- jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga)
- serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu
- masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann)

semoga bermanfaat hendaknya

#paehdesign #salamjumaat #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan - hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice) - dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal) - jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.) - jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga) - serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu - masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann) semoga bermanfaat hendaknya #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
walau tak terlihat zahirnya, ternyata mahalnya harga sebuah penghargaan.. sekurang-kurang atleastnya senyum; mungkin saja penghargaan anda tu menggembirakan orang lain utk menghargai orang lain pula.. kenapa? kerana dirimu begitu berharga~

#paehdesign #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif
walau tak terlihat zahirnya, ternyata mahalnya harga sebuah penghargaan.. sekurang-kurang atleastnya senyum; mungkin saja penghargaan anda tu menggembirakan orang lain utk menghargai orang lain pula.. kenapa? kerana dirimu begitu berharga~ #paehdesign  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
ONE-SHOT TERBARU: FITRAH

merupakan sebuah kisah pengembaraan biasa-biasa oleh seorang yang biasa dalam kehidupan yang biasa, semoga kisah yang mungkin biasa dialami dalam kehidupan seharian ini bisa menjadi iktibar yang LUAR BIASA kepada kita semua, semoga bermanfaat insyaAllah

KUNJUNGI FB #paehdesign sekarang! 😎😎😎 #paehdesign #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysia #lukisandakwahislam #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif #lukisandakwah
ONE-SHOT TERBARU: FITRAH merupakan sebuah kisah pengembaraan biasa-biasa oleh seorang yang biasa dalam kehidupan yang biasa, semoga kisah yang mungkin biasa dialami dalam kehidupan seharian ini bisa menjadi iktibar yang LUAR BIASA kepada kita semua, semoga bermanfaat insyaAllah KUNJUNGI FB #paehdesign  sekarang! 😎😎😎 #paehdesign  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysia  #lukisandakwahislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif  #lukisandakwah 
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
Comicore Club @ Penang Zine Fest and Distro Day Out 2017 di Butterworth pada 8/7/17 ini.

Jemput datang. 
Baca komik, beli komik & sembang komik.

#comicoreclub #pzf2017 #penangzinefestdistrodayout
Comicore Club @ Penang Zine Fest and Distro Day Out 2017 di Butterworth pada 8/7/17 ini.

Jemput datang. 
#comicoreclub #pzf2017 #penangzinefestdistrodayout
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β·
β€œ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β· β€œ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh-
.
.
Think we're unfortunate much?  Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... .
.
Have we thank Him enough? 😒
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day24 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh- . . Think we're unfortunate much? Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... . . Have we thank Him enough? 😒 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day24  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart
#Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™ Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 28 : BALIK KAMPUNG
. 
Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat.
.
Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka.
.
Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko.
.
Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day28 #BalikKampung #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 28 : BALIK KAMPUNG . Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat. . Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka. . Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko. . Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day28  #BalikKampung  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . 
Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#RepostSave @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#RepostSave  @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan

Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain.

Karya @sitioneechan.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day29

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain. Karya @sitioneechan. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day29  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
inkRAMADAN
Day 26 : LAGU RAYA
. 
Sesetengah itu bukan sahaja jadi tak suka dengan lagu raya, malah ada yang sanggup mengutuk dan lebih teruk lagi, larang orang lain (termasuk anak kecil) daripada mendengar lagu raya.
.
"Ramadan nak habis patut kita bersedih, bukan bergembira," katanya.
.
Betul. Tapi bukannya kita suruh menidakkan Ramadan. Bukankah raya itu satu kemenangan yang perlu dirai? Dengan mendengar lagu raya tidak bermakna kita menidakkan Ramadan, kan?
. 
Apa lagu raya kegemaran korang?
.
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day26 #LaguRaya #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 26 : LAGU RAYA . Sesetengah itu bukan sahaja jadi tak suka dengan lagu raya, malah ada yang sanggup mengutuk dan lebih teruk lagi, larang orang lain (termasuk anak kecil) daripada mendengar lagu raya. . "Ramadan nak habis patut kita bersedih, bukan bergembira," katanya. . Betul. Tapi bukannya kita suruh menidakkan Ramadan. Bukankah raya itu satu kemenangan yang perlu dirai? Dengan mendengar lagu raya tidak bermakna kita menidakkan Ramadan, kan? . Apa lagu raya kegemaran korang? . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day26  #LaguRaya  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
@Regrann from @koleksikomikmalaysia -  Credit: @komikpatsegi
Manusia yang biadap ketika berbicara melambangkan hatinya  keras dan hitam.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi@eeranarjeera - #regrann
@Regrann from @if_moses -  28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Repost from @if_moses with @regram.app ... 28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  from @if_moses with @regram.app ... 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 34 - Throwback]

Day28 Balik Kampung
Dulu balik kampung mesti naik bas. Tak kiralah yang kat Pontian atau kat Beranang tu. Tiap kali nak naik bas, bukan main heksited. Beli jajan pelbagai siap. Lepas tu, sejam perjalanan dah diam membatu sebab pening. Hadeh.

Ni mesti ada yang dah mula balik kampung kan? Siapa yang kampung sejengkal tu, syukurlah tak perlu makan jem waktu puasa. Mana yang jauh tu, memandu elok-elok. Yang naik bas, doakan kesejahteraan pemandu bas dan semoga kita semua selamat sampai ke destinasi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day28 #balik #kampung #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 34 - Throwback] Day28 Balik Kampung Dulu balik kampung mesti naik bas. Tak kiralah yang kat Pontian atau kat Beranang tu. Tiap kali nak naik bas, bukan main heksited. Beli jajan pelbagai siap. Lepas tu, sejam perjalanan dah diam membatu sebab pening. Hadeh. Ni mesti ada yang dah mula balik kampung kan? Siapa yang kampung sejengkal tu, syukurlah tak perlu makan jem waktu puasa. Mana yang jauh tu, memandu elok-elok. Yang naik bas, doakan kesejahteraan pemandu bas dan semoga kita semua selamat sampai ke destinasi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day28  #balik  #kampung  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Pesanan ikhlas dari #sisbebel πŸš—Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ πŸš—Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. πŸš—Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! πŸš—Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊

Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pesanan ikhlas dari #sisbebel  πŸš—Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ πŸš—Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. πŸš—Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! πŸš—Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊 Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
inkRAMADAN
Day 25 :
MAKANAN YANG ADA DI BULAN RAMADAN
. 
Air katira.
Saya hanya nampak air katira di bulan Ramadan.
.
Tapi sejak mengenali air katira sehinggalah sekarang, saya masih tidak tahu air katira ini dibuat daripada apa?
. 
Sesiapa yang tahu boleh berkongsi ilmu?
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day25 #MakananYangAdaDiBulanRamadan #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
makanya raih ampunan 
#inkramadhan 
#day27
#maafkanlahbilahatitaksempurna 
#kitasemuapendosa
#nasihatdiri
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ makanya raih ampunan #inkramadhan  #day27  #maafkanlahbilahatitaksempurna  #kitasemuapendosa  #nasihatdiri 
inkRAMADAN
Day 24 : SAUDARA JAUH
. 
Disebabkan semua umat Islam dan setiap umat manusia itu bersaudara, apa kata kita titipkan doa untuk seluruh umat manusia supaya lebih sejahtera.
. 
Lagipun, bukankah seronok bila ada orang doakan untuk kita?
Kenapa kita tidak boleh buat perkara yang sama kepada orang lain? Kan?
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day24 #SaudaraJauh #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 24 : SAUDARA JAUH . Disebabkan semua umat Islam dan setiap umat manusia itu bersaudara, apa kata kita titipkan doa untuk seluruh umat manusia supaya lebih sejahtera. . Lagipun, bukankah seronok bila ada orang doakan untuk kita? Kenapa kita tidak boleh buat perkara yang sama kepada orang lain? Kan? . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day24  #SaudaraJauh  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
(INKRAMADAN CHALLENGE 2017)
β€’
β€’
DAY25
β€’
Theme: Tadarus
β€’
β€’
Waiting for the turn to hear out your recitation.....is always nerve wrecking!
β€’
β€’
#inkramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #day25 #ramadhan #ramadan2017 #IelaArtGallery #IelaMaterials2017 #drawing #art #doodle
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya

Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang.

Karya @syue_artz.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day27

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang. Karya @syue_artz. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day27  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
[LeLife 33]

Day27 Mood Raya
Nak kata tiada rasa tu, mustahil la. Ada la secebis mood untuk raya tu. Tapi, secara total, memang mood raya sedang belayar ke laut.

Siapa yang mood berkobar-kobar, aku ucapkan tahniah dan selamat bergembira.
Kau ternyata bertuah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day27 #mood #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 33] Day27 Mood Raya Nak kata tiada rasa tu, mustahil la. Ada la secebis mood untuk raya tu. Tapi, secara total, memang mood raya sedang belayar ke laut. Siapa yang mood berkobar-kobar, aku ucapkan tahniah dan selamat bergembira. Kau ternyata bertuah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day27  #mood  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari?
.
we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari? . we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
inkRAMADAN
Day 23 :
TADARUS
. 
Kadang-kadang kita lebih mengutamakan perkara yang tidak bermanfaat dan mengabaikan perkara yang dituntut.
.
Ruginya kita.
Ruginya aku.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day23 #Tadarus #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 21- Effort! 
If sleep were one kind of training, I be super ripped by now. Hahahaha

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #exercise #sports #healthy #bodybuilder #muscles #lean #effort #training #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya?
.
layanlah sepertimana ingin dilayani 😊
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day26 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun
#inkramadhan 
#day26
#katakantidakpadamercun
#keselamatandiutamakan
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya? . layanlah sepertimana ingin dilayani 😊 . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day26  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon  . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun #inkramadhan  #day26  #katakantidakpadamercun  #keselamatandiutamakan 
inkRAMADAN
Day 22 :
LAILATULQADAR
. 
Dari kecil saya selalu kaitkan malam Lailatulqadar dengan lelaki tua serba putih dan ada aura yang berseri.
. 
Malam yang nyaman, tiada kacau bilau dan tiada huru hara. Aman sepanjang malam.
.
Mungkin pengaruh drama TV, tapi saya sangat tak ingat kenapa kaitan itu muncul dalam kepala saya.
.
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day22 #Lailatulqadar #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 22 : LAILATULQADAR . Dari kecil saya selalu kaitkan malam Lailatulqadar dengan lelaki tua serba putih dan ada aura yang berseri. . Malam yang nyaman, tiada kacau bilau dan tiada huru hara. Aman sepanjang malam. . Mungkin pengaruh drama TV, tapi saya sangat tak ingat kenapa kaitan itu muncul dalam kepala saya. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day22  #Lailatulqadar  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Day 20 - Analogy part 2

Hairy seems to like giving analogy all whole lot huh? πŸ˜‚πŸ˜‚ #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #fasting #example #analogy #muslim #basic #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya

Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda.

Karya @cerolian / @ceromono.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day26

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda. Karya @cerolian / @ceromono. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day26  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
@Regrann from @cerolian -  inkRAMADAN
Day 21 : MENYANTUNI YANG KURANG.
.
'Yang kurang' ada pengertian yang luas.
Mungkin dari segi harta, kemampuan, fizikal, mental atau sekadar kurang yang tidak memberi kesan.
.
Janganlah kita ingat kita lengkap segala, maka kita tidak ada yang kurang. Santunilah kepada semua orang, supaya jika ada yang kurang pada kita akan dapat dilengkapi oleh orang lain.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day21 #MenyantuniYangKurang #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo - #regrann
@Regrann from @cerolian - inkRAMADAN Day 21 : MENYANTUNI YANG KURANG. . 'Yang kurang' ada pengertian yang luas. Mungkin dari segi harta, kemampuan, fizikal, mental atau sekadar kurang yang tidak memberi kesan. . Janganlah kita ingat kita lengkap segala, maka kita tidak ada yang kurang. Santunilah kepada semua orang, supaya jika ada yang kurang pada kita akan dapat dilengkapi oleh orang lain. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day21  #MenyantuniYangKurang  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo  - #regrann 
[LeLife 32]

Day26 Lagu Raya
Terjadi dua hari lalu. Masa tu memang jiwa asyik nak melayan lagu raya. Buka radio online. Satu radio tu main lagu raya sedih. Tukarlah. Sama juga. Tukar lagi, sama! Semua lagu raya sedih!

Aku tahulah mood raya agak hambar tahun ni, tapi tak perlulah terlalu realiti. Sentap hati. Harap raya masih kawan.
Nak cari CD mp3 lagu raya masa study dululah supaya kembali aura berhari-raya di desa tu.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day26 #lagu #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 32] Day26 Lagu Raya Terjadi dua hari lalu. Masa tu memang jiwa asyik nak melayan lagu raya. Buka radio online. Satu radio tu main lagu raya sedih. Tukarlah. Sama juga. Tukar lagi, sama! Semua lagu raya sedih! Aku tahulah mood raya agak hambar tahun ni, tapi tak perlulah terlalu realiti. Sentap hati. Harap raya masih kawan. Nak cari CD mp3 lagu raya masa study dululah supaya kembali aura berhari-raya di desa tu. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day26  #lagu  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
lagu raya - bukan tak boleh, cuma elak berlebih.. kegembiraan nak syawal tu boleh hiburkan dengan qasidah atau lagu yang mengucapkan syukur pada Tuhan atas nikmat yang datang, limpahanNya~
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day26 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
lagu raya - bukan tak boleh, cuma elak berlebih.. kegembiraan nak syawal tu boleh hiburkan dengan qasidah atau lagu yang mengucapkan syukur pada Tuhan atas nikmat yang datang, limpahanNya~ . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day26  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
23 RAMADHAN: Tilawah Al-Quran
.
β€œSiapa yang membaca satu huruf dari Al Quran maka baginya satu kebaikan dengan bacaan tersebut, satu kebaikan dilipatkan menjadi 10 kebaikan semisalnya dan aku tidak mengatakan β€œalif lam mim” satu huruf akan tetapi Alif satu huruf, Laam satu huruf dan Miim satu huruf.”
( HR. Tirmidzi no. 6469)
.
.
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day23 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #harrypotter #comic #digitalart
#Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 23 RAMADHAN: Tilawah Al-Quran . β€œSiapa yang membaca satu huruf dari Al Quran maka baginya satu kebaikan dengan bacaan tersebut, satu kebaikan dilipatkan menjadi 10 kebaikan semisalnya dan aku tidak mengatakan β€œalif lam mim” satu huruf akan tetapi Alif satu huruf, Laam satu huruf dan Miim satu huruf.” ( HR. Tirmidzi no. 6469) . . . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day23  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #harrypotter  #comic  #digitalart 
shopping shopping juga, jangan tinggal terus peluang ibadah, berapa hari je ni tinggal..
.
#tips jangan tunggu free baru buat ibadah, tp peruntukkan masa khusus.. yang free tu baru buat hal lain 😊
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day25 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
bila penat shopping baju, duduklah seketika try kasut pulak
#inkramadhan 
#day25
#shoppingraya
#alangmembelimenangmemakai
shopping shopping juga, jangan tinggal terus peluang ibadah, berapa hari je ni tinggal.. . #tips  jangan tunggu free baru buat ibadah, tp peruntukkan masa khusus.. yang free tu baru buat hal lain 😊 . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day25  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon  . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ bila penat shopping baju, duduklah seketika try kasut pulak #inkramadhan  #day25  #shoppingraya  #alangmembelimenangmemakai