an online Instagram web viewer

#comicoreclub medias

Photos

Family doodle battle! Soronok weh melihat satu kerabat keluarga melukis sama-sama. Hebat betul ni!

#kotakomik #event #komik #comics #metropointkajang #kajang #comicoreclub #komikm #dkv #hotwheels #race #zine #gilagila #prelove #aretisunited #busker #holiday #weekend #doodle #family #battle
Team Kotakomik Metro Point Kajang! Untuk hari pertama, boleh tahan meriah juga. Kita jumpa lagi esok!

#kotakomik #event #komik #comics #metropointkajang #kajang #comicoreclub #komikm #dkv #hotwheels #race #zine #gilagila #prelove #aretisunited #busker #holiday #weekend
Special di Kotakomik hari ini, sesi Comicoaching bersama star komik dengan elemen dakwah, Abeben!

#kotakomik #comicoaching #event #komik #comics #metropointkajang #kajang #comicoreclub #komikm #dkv #hotwheels #race #zine #gilagila #prelove #aretisunited #busker #holiday #weekend
Ada band abang pun suka! Jom layan sama-sama di Kotakomik, Metro Point Complex, Kajang.

#kotakomik #event #komik #comics #metropointkajang #kajang #comicoreclub #komikm #dkv #hotwheels #race #zine #gilagila #prelove #aretisunited #busker #holiday #weekend
Tengah cuti Hari Malaysia ke tu?

Ada ni haa. 
KOTAKOMIK sedang berlangsung di Metro Point Complex, Kajang sehingga petang esok! Macam-macam hadoo. Bukan sekadar komik.
Jom la korang!

#kotakomik #event #komik #comics #metropointkajang #kajang #comicoreclub #komikm #dkv #hotwheels #race #zine #gilagila #prelove #aretisunited #busker #holiday #weekend
SETUP! Kotakomik 2017 | Metropoint Kajang 16-17 Sept 2017. 
Komik + doodle + animasi + toys + tabletops + cosplay + karikatur + banyak lagi!

Jemput datang!

MASUK PERCUMA!

#kotakomik #comicoreclub #komikmalaysia #animas
SETUP! Kotakomik 2017 | Metropoint Kajang 16-17 Sept 2017. Komik + doodle + animasi + toys + tabletops + cosplay + karikatur + banyak lagi! Jemput datang! MASUK PERCUMA! #kotakomik  #comicoreclub  #komikmalaysia  #animas 
#Repost @daiekreatifventure (@get_repost)
・・・
BUKAN BERKHUTBAH,  CUBA BETULI DIRI JUA. 
Amacam?  Menarik? .
.
Ini merupakan komik karya @paehdesign yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metro Point Kajang pada 16-17 September ini ! Boleh dapatkan di booth Daie Kreatif Venture bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~ 😊
.
.
HARGA: RM 6.00 SAHAJA. .
(Notis: Nilai harga terlalu RENDAH untuk nilai ilmu yang terlalu TINGGI di dalamnya) .
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik #meskikurapuhdalamlangkah
#Repost  @daiekreatifventure (@get_repost) ・・・ BUKAN BERKHUTBAH, CUBA BETULI DIRI JUA. Amacam? Menarik? . . Ini merupakan komik karya @paehdesign yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metro Point Kajang pada 16-17 September ini ! Boleh dapatkan di booth Daie Kreatif Venture bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~ 😊 . . HARGA: RM 6.00 SAHAJA. . (Notis: Nilai harga terlalu RENDAH untuk nilai ilmu yang terlalu TINGGI di dalamnya) . . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #dkv  #dakwahkreatif  #komikmalaysia  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #kotakomik  #meskikurapuhdalamlangkah 
BUKAN BERKHUTBAH,  CUBA BETULI DIRI JUA. 
Amacam?  Menarik? .
.
Ini merupakan komik karya @paehdesign yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metro Point Kajang pada 16-17 September ini ! Boleh dapatkan di booth Daie Kreatif Venture bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~ 😊
.
.
HARGA: RM 6.00 SAHAJA. .
(Notis: Nilai harga terlalu RENDAH untuk nilai ilmu yang terlalu TINGGI di dalamnya) .
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik #meskikurapuhdalamlangkah
BUKAN BERKHUTBAH, CUBA BETULI DIRI JUA. Amacam? Menarik? . . Ini merupakan komik karya @paehdesign yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metro Point Kajang pada 16-17 September ini ! Boleh dapatkan di booth Daie Kreatif Venture bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~ 😊 . . HARGA: RM 6.00 SAHAJA. . (Notis: Nilai harga terlalu RENDAH untuk nilai ilmu yang terlalu TINGGI di dalamnya) . . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #dkv  #dakwahkreatif  #komikmalaysia  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #kotakomik  #meskikurapuhdalamlangkah 
VIDEO #TRIBUTELENGKUAS https://youtu.be/KGXDu9_ujrM

Yob Peon atau Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg Yob Lengkuas.

Selain kartunis lejen & ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, Allahyarham juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 Comicore Club, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di KL, Johor dan Perak.

Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, kita lukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi.

AL FATIHAH

#komikmalaysia #tributelengkuas #kotakomik #comicoreclub #bekazon #kartunmalaysia
VIDEO #TRIBUTELENGKUAS  https://youtu.be/KGXDu9_ujrM Yob Peon atau Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg Yob Lengkuas. Selain kartunis lejen & ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, Allahyarham juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 Comicore Club, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di KL, Johor dan Perak. Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, kita lukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi. AL FATIHAH #komikmalaysia  #tributelengkuas  #kotakomik  #comicoreclub  #bekazon  #kartunmalaysia 
Customer terawal beli tshirt CAT LOVER. Alhamdulilah Sambutan sangat baik. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #comicoreclub #KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #syukurselalu #malaysianproduct #wangsawalk
Bunting2 kotakomik dah up!

Kotakomik ini adalah salah satu event yang diuruslan sendiri oleh komuniti pelukis komik tempatan.

Terbuka untuk semua dan masuk PERCUMA!

Menampilkan komik + animasi + doodle + toys + cosplay + karikatur + workshop + macam2 lagi yang lain.

Foto: Azizfaces

#kotakomik #comicoreclub #komikmalaysia #dkv #animas #animasimalaysia #kartunmalaysia #toysmalaysia
Doodle board dah sampai! #kotakomik

Kotakomik ini adalah salah satu event yang diuruslan sendiri oleh komuniti pelukis komik tempatan.

Terbuka untuk semua dan masuk PERCUMA!

Menampilkan komik + animasi + doodle + toys + cosplay + karikatur + workshop + macam2 lagi yang lain.

Foto: Azizfaces

#kotakomik #comicoreclub #komikmalaysia #dkv #animas #animasimalaysia #kartunmalaysia #toysmalaysia
Kotakomik ini adalah salah satu event yang diuruslan sendiri oleh komuniti pelukis komik tempatan.

Terbuka untuk semua dan masuk PERCUMA!

Menampilkan komik + animasi + doodle + toys + cosplay + karikatur + workshop + macam2 lagi yang lain.

#kotakomik #comicoreclub #komikmalaysia #dkv #animas #animasimalaysia #kartunmalaysia #toysmalaysia
#kotakomik menghampir, nadiku berdenyut laju~
kembang kempis dadaku, merangkai hitung hari~
,
dijemput rakan2 budiman hadir sama turut serta hujung minggu ini, sapotan anda semua amatlah dihargai~ 😊😊😊
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysiaislam #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,
yaa insyaAllah apa yang anda lihat ini benarr bukan indah fatamorgana melalaikan menipudaya, ini merupakan cover komik saya yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metropoint Kajang pada 16-17 September ini! Boleh dapatkan di booth @daiekreatifventure bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~
.
P/S : Imej ni merupakan 'mock-up' semata2, yang benar meski lebih nipis & rapuh dalam langkah~
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik #meskikurapuhdalamlangkah
Assalamualaikum & Salam Sejahtera, yaa insyaAllah apa yang anda lihat ini benarr bukan indah fatamorgana melalaikan menipudaya, ini merupakan cover komik saya yang akan dicetak & dijual di event Kotakomik di Metropoint Kajang pada 16-17 September ini! Boleh dapatkan di booth @daiekreatifventure bersama komik2 alternatif hiburan akhir zaman yang lain~ . P/S : Imej ni merupakan 'mock-up' semata2, yang benar meski lebih nipis & rapuh dalam langkah~ . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #dkv  #dakwahkreatif  #komikmalaysia  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #kotakomik  #meskikurapuhdalamlangkah 
lagu mana gamaknya cover komik ni nanti.. ☺☺☺
.
insyaAllah bakalan dijual di #kotakomik di Plaza Metro Kajang minggu depan! .
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub
hendaklah berkata bilamana yakin hanyasanya apa yang dikatakan itu akan lebih baik dari berdiam diri...
..
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
mungkin saja dalam perbualan kita, percakapan kita, teguran kita, hatta 'typing' pun juga ada menyakiti hati orang lain mungkin? mungkin tak sedar dan dianggap biasa bagi kita, tapi tidak bagi orang lain..πŸ˜–
.
segala apa yang dikata diperbuat kita takkan pernah termiss -  sentiasa ada yang mencatat. marilah kita sama2 menjaga lisan kerana bila menjaga lidah setajam pisau, kita tidak akan risau dengan dugaan, cabaran sepanjang perjalanan, ku pasrah ku akur, Alhamdulillah Syukur... ☺☺☺
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysiaislam #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik #csi #horatio caine #babyshark #dododododo #janganpernahberhentimemberinasihat #meskikurapuhdalamlangkah #lukisandakwahislam
hendaklah berkata bilamana yakin hanyasanya apa yang dikatakan itu akan lebih baik dari berdiam diri... .. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ mungkin saja dalam perbualan kita, percakapan kita, teguran kita, hatta 'typing' pun juga ada menyakiti hati orang lain mungkin? mungkin tak sedar dan dianggap biasa bagi kita, tapi tidak bagi orang lain..πŸ˜– . segala apa yang dikata diperbuat kita takkan pernah termiss - sentiasa ada yang mencatat. marilah kita sama2 menjaga lisan kerana bila menjaga lidah setajam pisau, kita tidak akan risau dengan dugaan, cabaran sepanjang perjalanan, ku pasrah ku akur, Alhamdulillah Syukur... ☺☺☺ . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #dkv  #dakwahkreatif  #komikmalaysiaislam  #komikmalaysia  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #kotakomik  #csi  #horatio  caine #babyshark  #dododododo  #janganpernahberhentimemberinasihat  #meskikurapuhdalamlangkah  #lukisandakwahislam 
mungkin saja dalam perbualan kita, percakapan kita, teguran kita, hatta 'typing' pun juga ada menyakiti hati orang lain mungkin? mungkin tak sedar dan dianggap biasa bagi kita, tapi tidak bagi orang lain..πŸ˜–
.
segala apa yang dikata diperbuat kita takkan pernah termiss -  sentiasa ada yang mencatat. marilah kita sama2 menjaga lisan kerana bila menjaga lidah setajam pisau, kita tidak akan risau dengan dugaan, cabaran sepanjang perjalanan, ku pasrah ku akur, Alhamdulillah Syukur... ☺☺☺
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #dkv #dakwahkreatif #komikmalaysiaislam #komikmalaysia #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #kotakomik #csi #horatio caine #babyshark #dododododo #janganpernahberhentimemberinasihat #meskikurapuhdalamlangkah #lukisandakwahislam
mungkin saja dalam perbualan kita, percakapan kita, teguran kita, hatta 'typing' pun juga ada menyakiti hati orang lain mungkin? mungkin tak sedar dan dianggap biasa bagi kita, tapi tidak bagi orang lain..πŸ˜– . segala apa yang dikata diperbuat kita takkan pernah termiss - sentiasa ada yang mencatat. marilah kita sama2 menjaga lisan kerana bila menjaga lidah setajam pisau, kita tidak akan risau dengan dugaan, cabaran sepanjang perjalanan, ku pasrah ku akur, Alhamdulillah Syukur... ☺☺☺ . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #dkv  #dakwahkreatif  #komikmalaysiaislam  #komikmalaysia  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #kotakomik  #csi  #horatio  caine #babyshark  #dododododo  #janganpernahberhentimemberinasihat  #meskikurapuhdalamlangkah  #lukisandakwahislam 
KOTAKOMIK : APE TU?

Jika 2 edisi kotakomik sebelum ini kami berkelana hingga ke Kluang Johor, edisi ke~3 ada istimewa dan berbeza.

Ada suka dan ada sedikit sedih kerana arwah abg yob pernah follow kami dlm kotakomik edisi ke-2. 
Jadi jom sapot local industry... #kotakomik #komikmalaysia #comicoreclub #metropoint #kajang
KOTAKOMIK : APE TU? Jika 2 edisi kotakomik sebelum ini kami berkelana hingga ke Kluang Johor, edisi ke~3 ada istimewa dan berbeza. Ada suka dan ada sedikit sedih kerana arwah abg yob pernah follow kami dlm kotakomik edisi ke-2. Jadi jom sapot local industry... #kotakomik  #komikmalaysia  #comicoreclub  #metropoint  #kajang 
Sekeping lagi settle la keja utk projek non profit aku ni. Harap mesej semangat setiakawan ini tersemat di hati setiap pembaca. Amin... #kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #comicoreclub #KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #syukurselalu #malaysianproduct #comic #buku #kartun #komikdakwah #komikmalaysia #kartunmalaysia
HOTWHEEL

Sebelum nak race tu, kena la ade kenderaannya.. Dapatkan HOTWHEEL CAR yang semestinya osem dari vendor yang mengambil bahagian di #KOTAKOMIK  kajang

LEVEL 1 METROPOINT KAJANG
16-17 SEPTEMBER 2017

#hotwheel #car #drag #race #racer #comic #comicoreclub #kitapatriotik #kitaserumpun #kitasemuakawan #friendship #brotherhood
Promosi Kotakomik telah bermula di Kajang.

Kotakomik edisi ke 3 akan berlangsung pada 16-17 Sept 2017 di Metropoint, Kajang. Kali ini lebih besar dari yang lepas dengan menampilkan family doodle battle, peraduan mewarna, toys, tabletop,  komik, animasi, cosplay, 20 vendors dan banyak lagi!

Please support us.

#kotakomik #comicoreclub #metropoint #comicoreink #inkramadan #komikmalaysia #animas #daiekreatifventure #bradersofttoys #hotwheels #toysmalaysia #tributelengkuas
Like & share bros & sista!

Kotakomik edisi ke 3 akan berlangsung pada 16-17 Sept 2017 di Metropoint, Kajang. Kali ini lebih besar dari yang lepas dengan menampilkan family doodle battle, peraduan mewarna, toys, tabletop,  komik, animasi, cosplay, 20 vendors dan banyak lagi!

Please support us.

#kotakomik #comicoreclub #metropoint #comicoreink #inkramadan #komikmalaysia #animas #daiekreatifventure #bradersofttoys #hotwheels #toysmalaysia #tributelengkuas
Conteng-conteng sekejap di Anifest 2017. Watak dari komik Permata Laut Silan.

#abangdani #anifest #anifest2017 #summitusj #kitapatriotik #animas #comicoreclub #cartoon
Tengah tak tahu nak buat apa hujung minggu ke tu?

Ada ni haa. Moh le ke Summit USJ. Ada Anifest 2017, meraikan kartundan komik Malaysia. Hari last ni.
Tengok, cosplay segala.

#abangdani #anifest #anifest2017 #summitusj #kitapatriotik #animas #comicoreclub #cartoon
PRE-ORDER TSHIRT CAT LOVER ==========================
Atas permintaan, Warna tshirt kini boleh didapati dalam beberapa Warna. Order sekarang! Cuma RM25 sahaja sehelai. Wassap atau Sms 016-632 1588 sekarang untuk tempahan dan maklumat lanjut. Produksi bermutu daripada Media Wave Communications (00189858-A)

#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #comicoreclub #KomikKITA #xmoy ##syukurselalu #malaysianproduct #produk #produktempatan #pandanindah #sayajual #komik #kartun #matkomik #tshirt
PRE-ORDER TSHIRT CAT LOVER ========================== Atas permintaan, Warna tshirt kini boleh didapati dalam beberapa Warna. Order sekarang! Cuma RM25 sahaja sehelai. Wassap atau Sms 016-632 1588 sekarang untuk tempahan dan maklumat lanjut. Produksi bermutu daripada Media Wave Communications (00189858-A) #kartunisAYOI  #NamaSayaHairul  #mwc  #comicoreclub  #KomikKITA  #xmoy  ##syukurselalu  #malaysianproduct  #produk  #produktempatan  #pandanindah  #sayajual  #komik  #kartun  #matkomik  #tshirt 
Orang2 subang jom esok lepak Summit USJ
#anifest #comicoreclub
On the way nak balik kerja ke tu?

Ada ni haa. Duduk sekejap kat Anifest 2017 yang berlangsung di Summit USJ. Sepanjang hujung minggu ini. Moh le!

#abangdani #anifest #anifest2017 #summitusj #kitapatriotik #animas #comicoreclub #cartoon
"Mat Despatch Rm2."
-Selamat Tinggal, Mat.
.
Tribute Redesign Yob Peon.
Event oleh Comicore Club, melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun ke satu tahap yang tinggi.
.
Komiknya antara yang saya baca semasa aktif membeli majalah Ujang dahulu.
Saya sempat berjumpa dengan arwah 2 kali. Semasa pelancaran Buku Jenama X dan Perasmian Rumah Kartun di Taman Botani Perdana.
Semoga arwah tenang disana. Al-Fatihah.
.
#fanart #matdespatch #matdespatchujang #lengkuas #tribute #selamattinggal #comicoreclub #tributelengkuas #coloured
"Mat Despatch Rm2." -Selamat Tinggal, Mat. . Tribute Redesign Yob Peon. Event oleh Comicore Club, melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun ke satu tahap yang tinggi. . Komiknya antara yang saya baca semasa aktif membeli majalah Ujang dahulu. Saya sempat berjumpa dengan arwah 2 kali. Semasa pelancaran Buku Jenama X dan Perasmian Rumah Kartun di Taman Botani Perdana. Semoga arwah tenang disana. Al-Fatihah. . #fanart  #matdespatch  #matdespatchujang  #lengkuas  #tribute  #selamattinggal  #comicoreclub  #tributelengkuas  #coloured 
Sebagai tanda peringatan kepada arwah Kartunis Yob Lengkuas yang mana karyanya banyak menceriakan zaman kanak-kanak kita. 
Al-Fatihah.

Fanpage: KaherKartun

#comicoreclub
#tributelengkuas
#kaherkartun
Sebagai tanda peringatan kepada arwah Kartunis Yob Lengkuas yang mana karyanya banyak menceriakan zaman kanak-kanak kita. Al-Fatihah. Fanpage: KaherKartun #comicoreclub  #tributelengkuas  #kaherkartun 
aneh. bilamana berlaku sesuatu isu, ada segelintir yang memilih untuk menyerang peribadi, kaum, agama, bangsa, negara, dll. - walhal yg salah adalah perbuatannya individu saja
.
apa yg dapat bila mengecam, memaki bilamana orang lain buat salah? tu x menjadikan kita lebih mulia, yg dipandang bukan itu..
.
p/s : cuba teka 'aku lebih baik dari dia' tu dialog sapa? jadi jangan amal tau :)
.
#paehdesign #santaifikir #daiekreatif #dkventure #comic #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua #inginhidupsempurna #ehlagurupanya #lawanseranganpemikiran #comicoreclub #komik #komikmalaysia #janganpernahberhentimemberinasihat  #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #lukisandakwahislam
aneh. bilamana berlaku sesuatu isu, ada segelintir yang memilih untuk menyerang peribadi, kaum, agama, bangsa, negara, dll. - walhal yg salah adalah perbuatannya individu saja . apa yg dapat bila mengecam, memaki bilamana orang lain buat salah? tu x menjadikan kita lebih mulia, yg dipandang bukan itu.. . p/s : cuba teka 'aku lebih baik dari dia' tu dialog sapa? jadi jangan amal tau :) . #paehdesign  #santaifikir  #daiekreatif  #dkventure  #comic  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #inginhidupsempurna  #ehlagurupanya  #lawanseranganpemikiran  #comicoreclub  #komik  #komikmalaysia  #janganpernahberhentimemberinasihat  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #lukisandakwahislam 
TSHIRT CAT LOVER (design oleh Ayoi Kartunis) ===========================
PRE-ORDER DIBUKA SEKARANG! ===========================
Sepuluh peserta  terawal akan menerima free gift sumbangan dari Media Wave Communications.

wassap / Sms 016-632 1588 sekarang untuk tempahan dan maklumat lanjut.

#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #comicoreclub #KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #syukurselalu #malaysianproduct #produk #produktempatan #pandanindah #sayajual #komik #kartun #matkomik #catlover #kucing #pandanindah
TSHIRT CAT LOVER (design oleh Ayoi Kartunis) =========================== PRE-ORDER DIBUKA SEKARANG! =========================== Sepuluh peserta terawal akan menerima free gift sumbangan dari Media Wave Communications. wassap / Sms 016-632 1588 sekarang untuk tempahan dan maklumat lanjut. #kartunisAYOI  #NamaSayaHairul  #mwc  #comicoreclub  #KomikKITA  #xmoy  #gengujangkrew  #syukurselalu  #malaysianproduct  #produk  #produktempatan  #pandanindah  #sayajual  #komik  #kartun  #matkomik  #catlover  #kucing  #pandanindah 
Sebagai tanda peringatan kepada arwah Kartunis Yob Lengkuas yang mana karyanya banyak menceriakan zaman kanak-kanak kita. 
Al-Fatihah.

#comicoreclub
#tributelengkuas
#seinwear
#majalahujang
Bersama founder dan Presiden baru #comicoreclub di Rumah Kartun dan Komik Malaysia sempena bacaan tahlil utk arwah Kartunis Lengkuas. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #ujangmoy #syukurselalu #komik #comic #buku #kartun #komikdakwah #cartoon ##komikmalaysia ##KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #lengkuas
#KOTAKOMIK

Selesai event inkramadan, kini kami meneruskan siri jelajah komik bersama rakan2 di lokasi seterusnya

Lokasi : Kompleks Metropoint , Kajang Selangor
Tarikh : 16 - 17 September 2017
Masa : 10 pagi - 6 petang

Pelbagai aktiviti dan booth jualan boleh anda dapati disini antaranya :
1. Booth komik
2. Booth toys & hobby
3. Animasi pacak
4. Family doodle battle
5. Pertandingan mewarna kanak-kanak
6. Busking
7. Mini comicoaching
8. Karikatur
9. Hotwheel race
10. Tabletop board game

Dan beberapa lagi yang bakal memenuhi hari anda bersama kami disini. Jadi, LOCK tarikh dan masa, bawa bersama rakan dan keluarga untuk sertai aktiviti bersama kami...JANGAN LEPASKAN PELUANG MENDAPATKAN BARANGAN DAN AKTIVITI YANG MUNGKIN JARANG ATAU SUKAR UNTUK ANDA TEMUI DI MANA MANA

#kotakomik #comicoreclub #komikmalaysia #tributelengkuas #kitapatriotik #familytime
#comic #animation #game #tabletop #hotwheel #craft #lego
#KOTAKOMIK  Selesai event inkramadan, kini kami meneruskan siri jelajah komik bersama rakan2 di lokasi seterusnya Lokasi : Kompleks Metropoint , Kajang Selangor Tarikh : 16 - 17 September 2017 Masa : 10 pagi - 6 petang Pelbagai aktiviti dan booth jualan boleh anda dapati disini antaranya : 1. Booth komik 2. Booth toys & hobby 3. Animasi pacak 4. Family doodle battle 5. Pertandingan mewarna kanak-kanak 6. Busking 7. Mini comicoaching 8. Karikatur 9. Hotwheel race 10. Tabletop board game Dan beberapa lagi yang bakal memenuhi hari anda bersama kami disini. Jadi, LOCK tarikh dan masa, bawa bersama rakan dan keluarga untuk sertai aktiviti bersama kami...JANGAN LEPASKAN PELUANG MENDAPATKAN BARANGAN DAN AKTIVITI YANG MUNGKIN JARANG ATAU SUKAR UNTUK ANDA TEMUI DI MANA MANA #kotakomik  #comicoreclub  #komikmalaysia  #tributelengkuas  #kitapatriotik  #familytime  #comic  #animation  #game  #tabletop  #hotwheel  #craft  #lego 
[TRIBUTE]
Salah seorang pelukis otai yang aku kagumi. Pernah taksub meneliti kekemasan lukisannya. Kena pula dengan orangnya yang sangat disenangi dan sempoi habis. Bertuah kerana berpeluang mengenali beliau.

Semoga Abang Yop Lengkuas tenang di sana.
Al-Fatihah untuk arwah.

#tributelengkuas #comicoreclub #innalillah #lengkuas #yeop #matdespatch #duaringgit #kartunis #otai #malaysia #belasungkawa #sad #paradecomix #danialHaikal #intuos #manga #drawing #tablet #clipstudio #clipstudiopaint #digitalart #comic
[TRIBUTE] Salah seorang pelukis otai yang aku kagumi. Pernah taksub meneliti kekemasan lukisannya. Kena pula dengan orangnya yang sangat disenangi dan sempoi habis. Bertuah kerana berpeluang mengenali beliau. Semoga Abang Yop Lengkuas tenang di sana. Al-Fatihah untuk arwah. #tributelengkuas  #comicoreclub  #innalillah  #lengkuas  #yeop  #matdespatch  #duaringgit  #kartunis  #otai  #malaysia  #belasungkawa  #sad  #paradecomix  #danialHaikal  #intuos  #manga  #drawing  #tablet  #clipstudio  #clipstudiopaint  #digitalart  #comic 
TRIBUTE REDESIGN YOB PEON #tributelengkuas

Yob Peon atau juga dikenali sebagai Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg @yob lengkuas. 
Selain arwah adalah kartunis lejen &  ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, arwah juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 ComicoreClub, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di kl, Johor dan Perak.

Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, mari sama2 kita melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi.

SYARAT-SYARAT
1. Anda perlu post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan PRIVACY posting tersebut kepada 'PUBLIC'. Sayanglah dah buat hebat2, orang tak dapat tengok kan.. JANGAN LUPA hashtag:
#comicoreclub
#tributelengkuas
2. SHARE di group COMICORE CLUB. Kalau belum jadi ahli... dah kenapa belum tu?! Jom REQUEST untuk join group ini cepat!
Link: https://www.facebook.com/groups/comicoreclub/
3. TRIBUTE REDESIGN ini berlangsung selama DUA MINGGU bermula 14 Ogos 2017 dan akan tamat pada 25 Ogos 2017.
4. Lukisan secara MANUAL mahupun DIGITAL diterima
5. Hasil lukisan haruslah ORIGINAL, bermaksud hasil kerja anda sendiri. Karekter PARODI, REMAKE dan REDESIGN adalah dibenarkan.
6. Setiap penyertaan akan dinilai oleh juri jemputan khas.
7. Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui posting discussion atau di ruangan comment. ---> Hadiah istimewa daripada Comicore Club menanti mereka yang berjaya terpilih.

Lets do it gais dan jangan lupe sedekahkan al-fatihah.

#tributelengkuas
TRIBUTE REDESIGN YOB PEON #tributelengkuas  Yob Peon atau juga dikenali sebagai Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg @yob lengkuas. Selain arwah adalah kartunis lejen & ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, arwah juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 ComicoreClub, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di kl, Johor dan Perak. Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, mari sama2 kita melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi. SYARAT-SYARAT 1. Anda perlu post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan PRIVACY posting tersebut kepada 'PUBLIC'. Sayanglah dah buat hebat2, orang tak dapat tengok kan.. JANGAN LUPA hashtag: #comicoreclub  #tributelengkuas  2. SHARE di group COMICORE CLUB. Kalau belum jadi ahli... dah kenapa belum tu?! Jom REQUEST untuk join group ini cepat! Link: https://www.facebook.com/groups/comicoreclub/ 3. TRIBUTE REDESIGN ini berlangsung selama DUA MINGGU bermula 14 Ogos 2017 dan akan tamat pada 25 Ogos 2017. 4. Lukisan secara MANUAL mahupun DIGITAL diterima 5. Hasil lukisan haruslah ORIGINAL, bermaksud hasil kerja anda sendiri. Karekter PARODI, REMAKE dan REDESIGN adalah dibenarkan. 6. Setiap penyertaan akan dinilai oleh juri jemputan khas. 7. Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui posting discussion atau di ruangan comment. ---> Hadiah istimewa daripada Comicore Club menanti mereka yang berjaya terpilih. Lets do it gais dan jangan lupe sedekahkan al-fatihah. #tributelengkuas 
TRIBUTE REDESIGN YOB PEON #tributelengkuas

Yob Peon atau juga dikenali sebagai Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg @yob lengkuas. 
Selain arwah adalah kartunis lejen &  ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, arwah juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 ComicoreClub, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di kl, Johor dan Perak.

Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, mari sama2 kita melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi.

SYARAT-SYARAT
1. Anda perlu post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan PRIVACY posting tersebut kepada 'PUBLIC'. Sayanglah dah buat hebat2, orang tak dapat tengok kan.. JANGAN LUPA hashtag:
#comicoreclub
#tributelengkuas
2. SHARE di group COMICORE CLUB. Kalau belum jadi ahli... dah kenapa belum tu?! Jom REQUEST untuk join group ini cepat!
Link: https://www.facebook.com/groups/comicoreclub/
3. TRIBUTE REDESIGN ini berlangsung selama DUA MINGGU bermula 14 Ogos 2017 dan akan tamat pada 25 Ogos 2017.
4. Lukisan secara MANUAL mahupun DIGITAL diterima
5. Hasil lukisan haruslah ORIGINAL, bermaksud hasil kerja anda sendiri. Karekter PARODI, REMAKE dan REDESIGN adalah dibenarkan.
6. Setiap penyertaan akan dinilai oleh juri jemputan khas.
7. Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui posting discussion atau di ruangan comment. ---> Hadiah istimewa daripada Comicore Club menanti mereka yang berjaya terpilih.

Lets do it gais dan jangan lupe sedekahkan al-fatihah.

#tributelengkuas
TRIBUTE REDESIGN YOB PEON #tributelengkuas  Yob Peon atau juga dikenali sebagai Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg @yob lengkuas. Selain arwah adalah kartunis lejen & ketua editor majalah Ujang dan Bekazon, arwah juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 ComicoreClub, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di kl, Johor dan Perak. Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, mari sama2 kita melukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi. SYARAT-SYARAT 1. Anda perlu post artwork di profil facebook anda sendiri dan tetapkan PRIVACY posting tersebut kepada 'PUBLIC'. Sayanglah dah buat hebat2, orang tak dapat tengok kan.. JANGAN LUPA hashtag: #comicoreclub  #tributelengkuas  2. SHARE di group COMICORE CLUB. Kalau belum jadi ahli... dah kenapa belum tu?! Jom REQUEST untuk join group ini cepat! Link: https://www.facebook.com/groups/comicoreclub/ 3. TRIBUTE REDESIGN ini berlangsung selama DUA MINGGU bermula 14 Ogos 2017 dan akan tamat pada 25 Ogos 2017. 4. Lukisan secara MANUAL mahupun DIGITAL diterima 5. Hasil lukisan haruslah ORIGINAL, bermaksud hasil kerja anda sendiri. Karekter PARODI, REMAKE dan REDESIGN adalah dibenarkan. 6. Setiap penyertaan akan dinilai oleh juri jemputan khas. 7. Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui posting discussion atau di ruangan comment. ---> Hadiah istimewa daripada Comicore Club menanti mereka yang berjaya terpilih. Lets do it gais dan jangan lupe sedekahkan al-fatihah. #tributelengkuas 
Sesungguhnya mati itu pasti! Allah saja yang tahu betapa pedihnya hati ini menatap jasad seorang sahabat yang sentiasa ada ketika susah dan senang. Semoga Lengkuas dirahmati Allah swt. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #ujangmoy #syukurselalu #komik #comic #buku #kartun #komikdakwah #komikmalaysia #comicoreclub #KomikKITA #xmoy #gengujangkrew #lengkuas
Perginya seorang sahabat Karib ke Negeri abadi. Semoga Allah cucuri rahmat ke atas rohnya.  Selamat tinggal sahabat. Jasa dan kenangan bersamamu tak akan aku lupa. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #ujangmoy #syukurselalu #komik #comic #komikmalaysia #comicoreclub #komikdakwah #kartunmalaysia #bekazon #lengkuas
no offense, namun kita tiba di saat berkapelan menjadi biasa.. terlalu biasa dilihat, tapi apa yang dapat dibuat?
anyway, mencegah lebih baik dr mengubati ~
.
jangan kecam, nasihat tegur baik2, doakan yang baik2 .
#paehdesign #daiekreatif #dkventure #comic #lukisandakwahislam #bukanberkhutbah #cubabetulidirijua  #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysia #janganpernahberhentimemberinasihat #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #sticker #kadkahwin
no offense, namun kita tiba di saat berkapelan menjadi biasa.. terlalu biasa dilihat, tapi apa yang dapat dibuat? anyway, mencegah lebih baik dr mengubati ~ . jangan kecam, nasihat tegur baik2, doakan yang baik2 . #paehdesign  #daiekreatif  #dkventure  #comic  #lukisandakwahislam  #bukanberkhutbah  #cubabetulidirijua  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysia  #janganpernahberhentimemberinasihat  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #sticker  #kadkahwin 
ibu ibu bapak bapak siapa yg punya anak bilang aku~
aku yg sedang mahu sama teman temanku~
bukan cuma diriku, yg turut melukis~
.
announcement announcement~
who have a son count count to me~
because together, we will held the comic class~
.
Yuran RM60 sahaja!
.
Kemon gais, kemon! πŸ˜†
.
Video & poster bengkel by Paeh Design yay~
.
#paehdesign #comic #daiekreatif #dkventure #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat
.
#Repost @daiekreatifventure (@get_repost)
・・・
[ALERT!  ALERT! ]
7 HARI SAHAJA LAGI SEBELUM BENGKEL DKV
.
dan
.
7 KERUSI SAHAJA LAGI YANG MASIH KOSONG! ………………………………………………………......
Korang dah mendaftar?  Cepat,  daftar di sini 😁: .
.
Emel: daiekreatif.v@gmail.com
Whatsapp: 013-9148014
.
Atau boleh PM page FB atau akaun IG Daie Kreatif Venture.
#dkv #dkventure #komikdakwah
ibu ibu bapak bapak siapa yg punya anak bilang aku~ aku yg sedang mahu sama teman temanku~ bukan cuma diriku, yg turut melukis~ . announcement announcement~ who have a son count count to me~ because together, we will held the comic class~ . Yuran RM60 sahaja! . Kemon gais, kemon! πŸ˜† . Video & poster bengkel by Paeh Design yay~ . #paehdesign  #comic  #daiekreatif  #dkventure  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  . #Repost  @daiekreatifventure (@get_repost) ・・・ [ALERT! ALERT! ] 7 HARI SAHAJA LAGI SEBELUM BENGKEL DKV . dan . 7 KERUSI SAHAJA LAGI YANG MASIH KOSONG! ………………………………………………………...... Korang dah mendaftar? Cepat, daftar di sini 😁: . . Emel: daiekreatif.v@gmail.com Whatsapp: 013-9148014 . Atau boleh PM page FB atau akaun IG Daie Kreatif Venture. #dkv  #dkventure  #komikdakwah 
ibu ibu bapak bapak siapa yg punya anak bilang aku~
aku yg sedang mahu sama teman temanku~
bukan cuma diriku, yg turut melukis~
.
announcement announcement~
who have a son count count to me~
because together, we will held the comic class~
.
Yuran RM60 sahaja!
.
Kemon gais, kemon! πŸ˜†
.
Video & poster bengkel by Paeh Design yay~
.
#paehdesign #comic #daiekreatif #dkventure #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat
.
#Repost @daiekreatifventure (@get_repost)
・・・
[ALERT!  ALERT! ]
7 HARI SAHAJA LAGI SEBELUM BENGKEL DKV
.
dan
.
7 KERUSI SAHAJA LAGI YANG MASIH KOSONG! ………………………………………………………......
Korang dah mendaftar?  Cepat,  daftar di sini 😁: .
.
Emel: daiekreatif.v@gmail.com
Whatsapp: 013-9148014
.
Atau boleh PM page FB atau akaun IG Daie Kreatif Venture.
#dkv #dkventure #komikdakwah
ibu ibu bapak bapak siapa yg punya anak bilang aku~ aku yg sedang mahu sama teman temanku~ bukan cuma diriku, yg turut melukis~ . announcement announcement~ who have a son count count to me~ because together, we will held the comic class~ . Yuran RM60 sahaja! . Kemon gais, kemon! πŸ˜† . Video & poster bengkel by Paeh Design yay~ . #paehdesign  #comic  #daiekreatif  #dkventure  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  . #Repost  @daiekreatifventure (@get_repost) ・・・ [ALERT! ALERT! ] 7 HARI SAHAJA LAGI SEBELUM BENGKEL DKV . dan . 7 KERUSI SAHAJA LAGI YANG MASIH KOSONG! ………………………………………………………...... Korang dah mendaftar? Cepat, daftar di sini 😁: . . Emel: daiekreatif.v@gmail.com Whatsapp: 013-9148014 . Atau boleh PM page FB atau akaun IG Daie Kreatif Venture. #dkv  #dkventure  #komikdakwah 
Yuran RM60 sahaja!
RM50 kalau daftar AWAL sebelum 5 OGOS esok!
.
Kemon gais, kemon! πŸ˜†
.
Video & poster bengkel by @paehdesign
.
P/s: Turn up the volume, baru fefeeling rasa nk join sama, yay~
.
#paehdesign #salamjumaat #comic #daiekreatif #dkventure #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat
Yuran RM60 sahaja! RM50 kalau daftar AWAL sebelum 5 OGOS esok! . Kemon gais, kemon! πŸ˜† . Video & poster bengkel by @paehdesign . P/s: Turn up the volume, baru fefeeling rasa nk join sama, yay~ . #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #daiekreatif  #dkventure  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat 
sedikit ada bersyukur lebih baik
dari banyak tak berkat, tak mampu nak pikul~ 😨😨😨
.
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
BERKAT adalah :
- KUAT dalam keadaan putus asa
- SYUKUR saat tak punya apa
- SENYUM saat kesukaran
- TAAT meski terasa berat
- SETIA meskipun keseorangan
- TENANG walau dalam sulit
.
semoga Yang Esa memberkati rezeki kita semua :) :) :)
.
#paehdesign #salamjumaat #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
sedikit ada bersyukur lebih baik dari banyak tak berkat, tak mampu nak pikul~ 😨😨😨 . #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ BERKAT adalah : - KUAT dalam keadaan putus asa - SYUKUR saat tak punya apa - SENYUM saat kesukaran - TAAT meski terasa berat - SETIA meskipun keseorangan - TENANG walau dalam sulit . semoga Yang Esa memberkati rezeki kita semua :) :) :) . #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
BERKAT adalah :
- KUAT dalam keadaan putus asa
- SYUKUR saat tak punya apa
- SENYUM saat kesukaran
- TAAT meski terasa berat
- SETIA meskipun keseorangan
- TENANG walau dalam sulit
.
semoga Yang Esa memberkati rezeki kita semua :) :) :)
.
#paehdesign #salamjumaat #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
BERKAT adalah : - KUAT dalam keadaan putus asa - SYUKUR saat tak punya apa - SENYUM saat kesukaran - TAAT meski terasa berat - SETIA meskipun keseorangan - TENANG walau dalam sulit . semoga Yang Esa memberkati rezeki kita semua :) :) :) . #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
dengan ayat mudah; bila solat iboh laju mena, biar ada tuma'ninah, kn rukun juak 😁

#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan?
seberapa pantas pula kita nak mengerjakan?
hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa?
pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan?
.
dan, 
renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, 
renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭
.
#paehdesign #comic #lukisandakwahislam #bukanberkhutbah ##cubabetulidirijua #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysia #janganpernahberhentimemberinasihat
dengan ayat mudah; bila solat iboh laju mena, biar ada tuma'ninah, kn rukun juak 😁 #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan? seberapa pantas pula kita nak mengerjakan? hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa? pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan? . dan, renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭 . #paehdesign  #comic  #lukisandakwahislam  #bukanberkhutbah  ##cubabetulidirijua  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysia  #janganpernahberhentimemberinasihat 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan?
seberapa pantas pula kita nak mengerjakan?
hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa?
pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan?
.
dan, 
renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, 
renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭
.
#paehdesign #comic #lukisandakwahislam #bukanberkhutbah ##cubabetulidirijua #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysia #janganpernahberhentimemberinasihat
#Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan? seberapa pantas pula kita nak mengerjakan? hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa? pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan? . dan, renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭 . #paehdesign  #comic  #lukisandakwahislam  #bukanberkhutbah  ##cubabetulidirijua  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysia  #janganpernahberhentimemberinasihat 
seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan?
seberapa pantas pula kita nak mengerjakan?
hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa?
pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan?
.
dan, 
renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, 
renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭
.
#paehdesign #comic #lukisandakwahislam #bukanberkhutbah ##cubabetulidirijua #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysia #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif
seberapa pantaskah kita bila menyahut seruan? seberapa pantas pula kita nak mengerjakan? hidup ni terlalu pantas untuk beramal sambil lewa? pantaskah kita untuk nikmat yang dijanjikan? . dan, renung kembali macam mana respon kita untuk hal dunia, renung kembali macam mana kita respon untuk hal akhirat 😭😭😭 . #paehdesign  #comic  #lukisandakwahislam  #bukanberkhutbah  ##cubabetulidirijua  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysia  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
lampu merah - mendidik sabar menanti
lampu kuning - mendidik supaya berhati2
lampu hijau - mendidik bersyukur dapat teruskan perjalanan

nota : illustrasi rekaan semata, secara normanya tiadalah dapat berkata kata akan lampu isyarat seperti ini (namun signboard benar wujud)

#paehdesign #respeklabro #santaifikir #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif #jpjmalaysia
lampu merah - mendidik sabar menanti lampu kuning - mendidik supaya berhati2 lampu hijau - mendidik bersyukur dapat teruskan perjalanan nota : illustrasi rekaan semata, secara normanya tiadalah dapat berkata kata akan lampu isyarat seperti ini (namun signboard benar wujud) #paehdesign  #respeklabro  #santaifikir  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif  #jpjmalaysia 
Repeat order daripada founder MAT KOMIK. Besok nak ngantor kat beliau. Terima kasih kerana percaya dengan kami. 
#kartunisAYOI #NamaSayaHairul #mwc #edukidzT #comicoreclub #KomikKITA #jual #malaysianproduct #produktempatan #sayajual #komik #comic #syukurselalu #pandanindah #ampang #kl #selangor #puchong #matkomik
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan
- hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice)
- dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal)
- jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.)
- jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga)
- serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu
- masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann)

semoga bermanfaat hendaknya

#paehdesign #salamjumaat #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
#Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan - hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice) - dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal) - jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.) - jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga) - serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu - masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann) semoga bermanfaat hendaknya #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan
- hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice)
- dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal)
- jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.)
- jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga)
- serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu
- masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann)

semoga bermanfaat hendaknya

#paehdesign #salamjumaat #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat #daiekreatif
di hari Jumaat yang mulia ini, khususnya pada para muslimin yang nak mengerjakan solat Jumaat, bilamana azan berkumandang: - jawab azan - hentikan segala urusan jual beli (ada jumpa gerai di damansara, bila azan trus tutup kedai, minta bayar lepas solat, nice) - dengarin khutbah, kalau mengantuk ubah posisi duduk (kalau tidur tersengguk khawatir wuduk dh batal) - jangan berkata2 ketika khatib membaca khutbah (yg duduk di luar, kat tangga, bawah flat sebelah masjid, etc.) - jangan bermain wasap fesbuk game & seumpamanya dengan telefon pintar (off atau flight mode; kalau vibrate nanti tengok juga) - serushing mana pun, istigfar & doa lepas solat tu - masa salam orang sebelah pandang muka & senyum adalah lebih baik (bukan tatap mata dalam2 bukann) semoga bermanfaat hendaknya #paehdesign  #salamjumaat  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
walau tak terlihat zahirnya, ternyata mahalnya harga sebuah penghargaan.. sekurang-kurang atleastnya senyum; mungkin saja penghargaan anda tu menggembirakan orang lain utk menghargai orang lain pula.. kenapa? kerana dirimu begitu berharga~

#paehdesign #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif
walau tak terlihat zahirnya, ternyata mahalnya harga sebuah penghargaan.. sekurang-kurang atleastnya senyum; mungkin saja penghargaan anda tu menggembirakan orang lain utk menghargai orang lain pula.. kenapa? kerana dirimu begitu berharga~ #paehdesign  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
sudi-sudikanlah baca komik saya di facebook #paehdesign hari ini, semoga bermanfaat hendaknya 😁

#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
ONE-SHOT TERBARU: FITRAH

merupakan sebuah kisah pengembaraan biasa-biasa oleh seorang yang biasa dalam kehidupan yang biasa, semoga kisah yang mungkin biasa dialami dalam kehidupan seharian ini bisa menjadi iktibar yang LUAR BIASA kepada kita semua, semoga bermanfaat insyaAllah

KUNJUNGI FB #paehdesign sekarang! 😎😎😎 #paehdesign #comic #businesscard #namecard #corporatedesign #graphicdesign #graphicdesigner #freelancegraphicdesigner #logo #branding #explainervideo #banner #bunting #infographic #packaging #mockup #tshirtdesign #illustration #bakalmenantumakawak #sticker #kadkahwin #comicoreclub #icomic #komik #komikmalaysiaislam #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif
sudi-sudikanlah baca komik saya di facebook #paehdesign  hari ini, semoga bermanfaat hendaknya 😁 #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ ONE-SHOT TERBARU: FITRAH merupakan sebuah kisah pengembaraan biasa-biasa oleh seorang yang biasa dalam kehidupan yang biasa, semoga kisah yang mungkin biasa dialami dalam kehidupan seharian ini bisa menjadi iktibar yang LUAR BIASA kepada kita semua, semoga bermanfaat insyaAllah KUNJUNGI FB #paehdesign  sekarang! 😎😎😎 #paehdesign  #comic  #businesscard  #namecard  #corporatedesign  #graphicdesign  #graphicdesigner  #freelancegraphicdesigner  #logo  #branding  #explainervideo  #banner  #bunting  #infographic  #packaging  #mockup  #tshirtdesign  #illustration  #bakalmenantumakawak  #sticker  #kadkahwin  #comicoreclub  #icomic  #komik  #komikmalaysiaislam  #janganpernahberhentimemberinasihat  #daiekreatif 
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
Comicore Club @ Penang Zine Fest and Distro Day Out 2017 di Butterworth pada 8/7/17 ini.

Jemput datang. 
Baca komik, beli komik & sembang komik.

#comicoreclub #pzf2017 #penangzinefestdistrodayout
Comicore Club @ Penang Zine Fest and Distro Day Out 2017 di Butterworth pada 8/7/17 ini.

Jemput datang. 
#comicoreclub #pzf2017 #penangzinefestdistrodayout
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
who know from your smile,
will makes other people smile,
that other people smile then
make some other people smile,
then Allah grant the happiness
in you & make u smile from the inside.
always smile 😊
.
fix your heart,
& your heart will fix your mind,
& your mind will fix your tongue,
& your tongue will fix your life,
& your life will fix your Akhirah
.
#paehdesign #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #timelapse #autodesksketchbook #note5 #lukisandakwahislam #senyumselalu #mayAllahmakeease
who know from your smile, will makes other people smile, that other people smile then make some other people smile, then Allah grant the happiness in you & make u smile from the inside. always smile 😊 . fix your heart, & your heart will fix your mind, & your mind will fix your tongue, & your tongue will fix your life, & your life will fix your Akhirah . #paehdesign  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #timelapse  #autodesksketchbook  #note5  #lukisandakwahislam  #senyumselalu  #mayAllahmakeease 
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β·
β€œ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β· β€œ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann