an online Instagram web viewer

#hibahamanah medias

Photos

Ada yang pernah buat hibah amanah? What say you..? #hibahamanah
Ada yang pernah buat hibah amanah? What say you..? #hibahamanah 
Ikatan perkahwinan merupakan salah satu sebab yang membolehkan sesorang itu menerima harta pusaka. 
#faraid #hibahamanah #hibah #wasiat #tahukahanda #amanahraya #assalihintrustee #rockwills #mingguanwanita #willwriting #estateplanning #islamicstate
Dengan berwasiat bertulis anda boleh melantik pentadbir harta pilihan sendiri beserta Amanah wasiat dan ia sangat komprehensif.

Tanpa berwasiat bertulis, risiko kesukaran untuk melantik pentadbir adalah tinggi. Waris mungkin tiada kata sepakat.

Hubungi kami di khaidir.zakaria@gmail.com / 011-3292 8711 untuk maklumat lanjut.

#assalihintrustee #hibahamanah #amanahraya #rockwills #hartapusaka #faraidh #estateplanning #willwriting #islamicestateplanning #islamicestateplanner
Alhamdulillah, pagi tadi telah berlangsungnya sesi menandatangani perjanjian Kajian Pelaksanaan Produk Hibah di Malaysia antara MAIS dan penyelidik-penyelidik yang dilantik iaitu Dr. Nasrul Hisyam bin Nor Muhamad (UTM), Dr. Mohd Zamro bin Muda (UKM) dan Dr. Noor Lizza binti Mohd Said (UKM). Insya Allah hasil kajian ini bakal difatwakan dan dijadikan rujukan undang-undang hibah khususnya di Selangor.

#hibah #hibahtakaful #prehibah #declarationofhibah #hibahmanfaat #hibahbersyarat #hibahamanah #gift #amanah #trust #menjunjungamanah
Alhamdulillah, pagi tadi telah berlangsungnya sesi menandatangani perjanjian Kajian Pelaksanaan Produk Hibah di Malaysia antara MAIS dan penyelidik-penyelidik yang dilantik iaitu Dr. Nasrul Hisyam bin Nor Muhamad (UTM), Dr. Mohd Zamro bin Muda (UKM) dan Dr. Noor Lizza binti Mohd Said (UKM). Insya Allah hasil kajian ini bakal difatwakan dan dijadikan rujukan undang-undang hibah khususnya di Selangor. #hibah  #hibahtakaful  #prehibah  #declarationofhibah  #hibahmanfaat  #hibahbersyarat  #hibahamanah  #gift  #amanah  #trust  #menjunjungamanah 
Uruskan harta ketika anda masih hidup menggunakan instrumen perwarisan seperti hibah, wasiat dan amanah supaya mudah waris menguruskan harta peninggalan apabila anda tiada kelak.

#asnbpilihanpelaburbijak #asnbigers #lifesaving #simpanan #hibahamanah #pengisytiharanamanah #financialfreedom #laburonlineasnb  #investinmalaysia #tipsoftheday #photooftheday #invest
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Terima Kasih Kepada Kak Dah yang beri kepercayaan kpd saya sebagai untuk uruskan risiko kewangan Kak DaH melalui Hibah Amanah

Sudahkah anda bersyukur hari ni? .
.
Ucaplah "ALHAMDULILLAH"

#takaful4life 
#hibahamanah
#uruskewangan
#doktorkewangan
#etiqatakaful
#trustedadvisor
#aamchampion 
#aggroup 
#t20
Alhamdulillah, there are millions of reasons to protect. Thank you Puan Ifa for your trust & support! .
al fahmi | 019 909 3322
Prudential BSN Takaful
.
#hibah #hibahtakaful #hibahamanah #takaful #medicalcard #incomeprotection
ada orang bila kita cerita dia akan cakap 'maaf bajet tight'
.
tapi, ada orang bila kita bagitahu kenapa perlu,dia akan utamakan.
.
demo hok mana so?
.
al fahmi | 019 909 3322
Prudential bsn takaful
.
#hibah #hibahtakaful #hibahamanah #takaful
ada orang bila kita cerita dia akan cakap 'maaf bajet tight' . tapi, ada orang bila kita bagitahu kenapa perlu,dia akan utamakan. . demo hok mana so? . al fahmi | 019 909 3322 Prudential bsn takaful . #hibah  #hibahtakaful  #hibahamanah  #takaful 
Alhamdulillah. 1 lagi negeri telah mengeluarkan hukum pelaburan ASB. Jangan lah ragu2 lagi, mari kita jadi pelabur bijak๐Ÿ˜Ž *nota-bukan dlm 1 malam untuk ubah sesuatu yg dh berusia 27 tahun, slow2 utk patuh syariah demi umat Islam. 
#jutawanasb 
#cwaunittrust 
#myffa 
#hibahamanah 
#financialfreedom
Alhamdulillah. 1 lagi negeri telah mengeluarkan hukum pelaburan ASB. Jangan lah ragu2 lagi, mari kita jadi pelabur bijak๐Ÿ˜Ž *nota-bukan dlm 1 malam untuk ubah sesuatu yg dh berusia 27 tahun, slow2 utk patuh syariah demi umat Islam. #jutawanasb  #cwaunittrust  #myffa  #hibahamanah  #financialfreedom 
Gambar diatas adalah sebahagian daripada dokumen rasmi penulisan Wasiat di as-Salihin Trustee Berhad. 
Artikel IV - Hutang & Perbelanjaan (Dokumen Wasiat)

#wasiat #hibahamanah #hartapusaka #hartasepencarian #wasi #assalihintrustee #khaidirzakaria #kelanajaya #malaysia #estateplanning #islamiclaw #faraid
๐Ÿ˜Ž...
#msam2017 
#asnb 
#pnb
#hibahamanah
Hari-hari saya melabur. Dekat mana? Jangan tanya! #dalamtandas #jk #Temerloh #Pahang #MSAM2017 @asnbinsta #instalabur #ASNB #PNB #hibahamanah
Nampak ape kami dapat?? goodies bag PNB..abaikan muka xcited tu haha ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜œ moh Kite ke MSAM 2017 #temerloh #pahang #MSAM2107 #instalabur #ASNB #PNB #hibahamanah
Ketahui hak pasangan suami isteri dalam tuntutan harta sepencarian. Perjanjian ini perlu dibuat dalam bentuk dokumentasi. 
#khaidirzakaria #kualalumpur #petalingjaya #putrajaya #assalihintrustee #islamicestateplanning #rockwills #amanahraya #hibahamanah #bangi #bandarbarubangi #putraheight #kwsp
Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Buang yang keruh ambil yang jernih. :) Rancang dan urus harta pusaka anda hari ini. Call/Whatsapp 011-3292 8711 Khaidir bin Hj Zakaria. 
#putrajaya #assalihintrustee #islamicestateplanning #islamiclaw #amanahraya #hibahamanah #hibah #rockwills #majalahpama #tvalhijrah114 #mindasyariah #wasiat #bangi #srikembangan #butikmuslimah #justmarried #anakangkat #petronastowers #petronastower #masjidjamek #klcc #wanita
Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Buang yang keruh ambil yang jernih. :) Rancang dan urus harta pusaka anda hari ini. Call/Whatsapp 011-3292 8711 Khaidir bin Hj Zakaria. #putrajaya  #assalihintrustee  #islamicestateplanning  #islamiclaw  #amanahraya  #hibahamanah  #hibah  #rockwills  #majalahpama  #tvalhijrah114  #mindasyariah  #wasiat  #bangi  #srikembangan  #butikmuslimah  #justmarried  #anakangkat  #petronastowers  #petronastower  #masjidjamek  #klcc  #wanita 
Tips Takaful

Lihat semula sum cover TPD/Death Benefit anda
Sekiranya hendak tahu adakah takaful komprehensif atau tidak cuba periksa spesikasi polisi anda

Formula bila nk mengambil sesuatu polisi personal :- Lihat ilustrasi pengiraan dibawah ya ;)
Jumlah sum cover boleh digunakan sebagai retirement income, jelaskan hutang bila sudah bersara, wasiat harta bila kita sudah meninggal dunia etc...
simple method jer kan!! So nanti balik periksa polisi anda..if tidak cukup 10x gaji tahunan..better watchout ya!! Need my advise just PM ya.
013 4832 461

#Awareness
#HibahAmanah
#Investment
#RamaiYangTakTahu
#IncomeProtection
Tips Takaful Lihat semula sum cover TPD/Death Benefit anda Sekiranya hendak tahu adakah takaful komprehensif atau tidak cuba periksa spesikasi polisi anda Formula bila nk mengambil sesuatu polisi personal :- Lihat ilustrasi pengiraan dibawah ya ;) Jumlah sum cover boleh digunakan sebagai retirement income, jelaskan hutang bila sudah bersara, wasiat harta bila kita sudah meninggal dunia etc... simple method jer kan!! So nanti balik periksa polisi anda..if tidak cukup 10x gaji tahunan..better watchout ya!! Need my advise just PM ya. 013 4832 461 #Awareness  #HibahAmanah  #Investment  #RamaiYangTakTahu  #IncomeProtection 
Hibah atau Harta Sepencarian ? Mana solusi yang terbaik untuk pasangan suami dan isteri ? 
WhatsApp atau Call kami hari ini untuk jawaban :) #assalihintrustee #hibah #wasiat #hibahamanah #kualalumpur #putrajaya #kelanajaya #cyberjaya #mingguanwanita #majalahkeluarga #keluarga #amanahraya #rockwills #faraid #mindasyariah
Tips Takaful

Lihat semula sum cover TPD/Death Benefit anda
Sekiranya hendak tahu adakah takaful komprehensif atau tidak cuba periksa spesikasi polisi anda

Formula bila nk mengambil sesuatu polisi personal :- Lihat ilustrasi pengiraan dibawah ya ;)
Jumlah sum cover boleh digunakan sebagai retirement income, jelaskan hutang bila sudah bersara, wasiat harta bila kita sudah meninggal dunia etc...
simple method jer kan!! So nanti balik periksa polisi anda..if tidak cukup 10x gaji tahunan..better watchout ya!! Need my advise just PM ya... 018 3929550
blog: ikhlaswarrior.blogspot.com

#Awareness
#HibahAmanah
#Investment
#RamaiYangTakTahu
#IncomeProtection
Tips Takaful Lihat semula sum cover TPD/Death Benefit anda Sekiranya hendak tahu adakah takaful komprehensif atau tidak cuba periksa spesikasi polisi anda Formula bila nk mengambil sesuatu polisi personal :- Lihat ilustrasi pengiraan dibawah ya ;) Jumlah sum cover boleh digunakan sebagai retirement income, jelaskan hutang bila sudah bersara, wasiat harta bila kita sudah meninggal dunia etc... simple method jer kan!! So nanti balik periksa polisi anda..if tidak cukup 10x gaji tahunan..better watchout ya!! Need my advise just PM ya... 018 3929550 blog: ikhlaswarrior.blogspot.com #Awareness  #HibahAmanah  #Investment  #RamaiYangTakTahu  #IncomeProtection 
INCOME REPLACEMENT TRAINING

Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. 
Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. 
#takafulhibah #hibahamanah #careeragent #jomjointakaful
INCOME REPLACEMENT TRAINING Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. #takafulhibah  #hibahamanah  #careeragent  #jomjointakaful 
INCOME REPLACEMENT TRAINING

Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. 
Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. 
#takafulhibah #hibahamanah #careeragent #jomjointakaful
INCOME REPLACEMENT TRAINING Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. #takafulhibah  #hibahamanah  #careeragent  #jomjointakaful 
INCOME REPLACEMENT TRAINING

Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. 
Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. 
#takafulhibah #hibahamanah #careeragent #jomjointakaful
INCOME REPLACEMENT TRAINING Len macam bila AM bagi training. Aura tu sampai.. rasa macam nak terjah keluar pergi close case trus!! Medical card/coverage come second. Paling penting adalah income replacement. The more you earn, the higher your commitment.. The more debt you have. Secure your debt before secure your medical needs. Takaful hibah. Hibah takaful. #takafulhibah  #hibahamanah  #careeragent  #jomjointakaful 
Staff kami encik sutung

#noblefeature #msam2016 #model #sambilan #sauk #saka #tapah #perak #asnb #instalabur #pnb #hibahamanah 
www.noblefeature.net
Moh Ler Kitew Ke MSAM 2016 ๐ŸŽ‰ 
#Tapah #Perak #MSAM2016 #asnbinsta #instalabur #ASNB #hibahamanah
Barisan Ahli Lembaga Penasihat Syariah as-Salihin Trustee Berhad

Dapatkan khidmat perancangan harta pusaka dgn menghubungi Perunding Harta Pusaka kami hari ini di talian +6011-3292 8711 (En Khaidir bin Hj Zakaria)

Tag: #kualalumpur #bangi #damansara #johor #cyberjaya #putrajaya #selangor #shahalam #estate #kerteh #labuan #bnm #malaysia #skudai #riskmanagement #wilayahpersekutuan #kinokuniya #masjid #borders #klsentral #assalihintrustee #islamicestateplanning #hibahamanah #amanahraya #hartapusaka #rockwills #mindasyariah #tv9 #aradamansara
Barisan Ahli Lembaga Penasihat Syariah as-Salihin Trustee Berhad Dapatkan khidmat perancangan harta pusaka dgn menghubungi Perunding Harta Pusaka kami hari ini di talian +6011-3292 8711 (En Khaidir bin Hj Zakaria) Tag: #kualalumpur  #bangi  #damansara  #johor  #cyberjaya  #putrajaya  #selangor  #shahalam  #estate  #kerteh  #labuan  #bnm  #malaysia  #skudai  #riskmanagement  #wilayahpersekutuan  #kinokuniya  #masjid  #borders  #klsentral  #assalihintrustee  #islamicestateplanning  #hibahamanah  #amanahraya  #hartapusaka  #rockwills  #mindasyariah  #tv9  #aradamansara 
Special Promotion for HAPA (Perkhidmatan Perwarisan Harta Pusaka) from 1st Mac until 31st May 2016..those who nearby ASNB Teluk Intan, u are please to drop by and meet me @wrfarrahhieda & @zierahman for further explanation..see ya ๐Ÿ˜Š#gotelukintan #asnb #hibahamanah #pengisytiharanamanah
Special Promotion for HAPA (Perkhidmatan Perwarisan Harta Pusaka) from 1st Mac until 31st May 2016..those who nearby ASNB Teluk Intan, u are please to drop by and meet me @wrfarrahhieda & @zierahman for further explanation..see ya ๐Ÿ˜Š#gotelukintan  #asnb  #hibahamanah  #pengisytiharanamanah 
Share pict ini dgn ahli keluarga, jiran dan rakan2 kerja anda yang memerlukan khidmat pengurusan harta pusaka. 
Terima kasih

Khaidir Zakaria, Putrajaya 
#estateplanning #kualalumpur #photoshop #malaysia #fbloggers #islamicfinancialconsultant #wealthy #wasiatwriting #familytakaful #estateadministration #executor #hartasepencarian #malaysia #willwriting #willwritingmalaysia #assalihintrustee #amanahraya #rockwills #hibahamanah #tabunghaji
Tag โ€ช#rockwills โ€ช#faraid โ€ช#hartapusaka โ€ช#assalihintrustee โ€ช#selangor โ€ช#khaidirzakaria #hibahamanah