an online Instagram web viewer

#inflasi medias

Photos

Para suami harus selalu main ke pasar, cek harga-harga barang terutama kebutuhan harian. Ikan, sayuran, jengkol, petai, bawang dll termasuk limau ini sudah pada naik. Kalau ingin istri awet muda, saatnya untuk menaikkan uang belanja dapur supaya kening dia tak berkerut sebelas...hehehe

#tetapbersyukurwalau
#inflasi
#terasaekonomimelambat
Para suami harus selalu main ke pasar, cek harga-harga barang terutama kebutuhan harian. Ikan, sayuran, jengkol, petai, bawang dll termasuk limau ini sudah pada naik. Kalau ingin istri awet muda, saatnya untuk menaikkan uang belanja dapur supaya kening dia tak berkerut sebelas...hehehe #tetapbersyukurwalau  #inflasi  #terasaekonomimelambat 
Yg duluan sarjana tawwa, selamat yaah... 😘 moga berkah. 🙏
Aamiin allahumma aamiin
#7Bidadari
#Inflasi... #PenuhHarap
#InsyaAllah... 12
Jangan cuma tanya "nak kalau udah besar mau jadi apa?" Tapi sisihkan pula dana buat buah hati anda.
Masa depan keluarga anda di tentukan dari hari ini, sebaik-baiknya suatu hal yakni suatu hal yang direncanakan 😊

Info :
Bagus ilham maulana
Agent Prudential
083820683191/ 081313229018

#love #lovequotes #lovebaby #anakkecil #pendidikan #pendidikanislam #inflasi #biaya #biayamahal #tanggungjawab #parenting #sayanganak #keluarga
Senyum Sumenk, Senyum Lays.
•
•
•
#Gibral #Habib #GigiHabib #saingan #GigiHadid #Sumenk #Lays #Inflasi #Turun
Dirgahayu NEGARA KESATUAN REPUBLIK INDONESIA
Indonesia tanah airku (jadi jaminan hutang luar negeri)

Tanah tumpah darahku (untuk bayar pajak dan tarif dasar juga menghidupi keseharian dengan harga yang terus mencekik)

Disanalah aku berdiri (tercengang dengan asing dan aseng bersenang senang diatas derita pribumi)

Jadi pandu ibuku

Indonesia kebangsaanku (yang berkuasa malah antek antek penjilat dan koruptor)

Bangsa dan tanah airku 
Marilah kita berseru
Indonesia bersatu (menumpas komunis, koruptor, syiah, dan penghianat bangsa lainnya)

Sambungannya isi sendiri bagi yang mau
#hutri72 
#72Tahun
#inflasi
#hutangnegara
#janjikampanyemu
#allahuakbar
Dirgahayu NEGARA KESATUAN REPUBLIK INDONESIA Indonesia tanah airku (jadi jaminan hutang luar negeri) Tanah tumpah darahku (untuk bayar pajak dan tarif dasar juga menghidupi keseharian dengan harga yang terus mencekik) Disanalah aku berdiri (tercengang dengan asing dan aseng bersenang senang diatas derita pribumi) Jadi pandu ibuku Indonesia kebangsaanku (yang berkuasa malah antek antek penjilat dan koruptor) Bangsa dan tanah airku Marilah kita berseru Indonesia bersatu (menumpas komunis, koruptor, syiah, dan penghianat bangsa lainnya) Sambungannya isi sendiri bagi yang mau #hutri72  #72Tahun  #inflasi  #hutangnegara  #janjikampanyemu  #allahuakbar 
Apa arti #Merdeka buatmu?

Bagi saya pribadi, #Merdeka itu ketika kita hidup pas-pasan :
pas mau pergi ada duitnya,
pas mau makan enak tinggal makan,
pas ada kebutuhan mendesak juga udah siap dananya.

Saya sadar untuk mencapai semua itu kita harus masuk dalam kondisi #FinancialFreedom alias merdeka secara #Finansial.

Saya tau betul setiap tahunnya uang yang saya miliki tergerus nilai riilnya seiring harga-harga kebutuhan yang terus menanjak atau yang kita kenal dengan sebutan #Inflasi.

Dari sana saya menemukan bahwa hanya dengan cara berinvestasilah nilai uang dapat mengalahkan tingkat inflasi.
Tentunya investasi dapat berjalan lancar karena saya sudah berkomitmen sejak awal bekerja untuk rutin menyisihkan dana investasi dari penghasilan tiap bulan.

Sebelumnya saya sudah mencoba berbagai instrumen #Investasi keuangan, namun pilihan return terbaik untuk jangka panjang saya jatuhkan pada #Saham !

#SayaIndonesia dan saya percaya akan prospek pertumbuhan negara ini ke depannya sedang menuju kemajuan yang lebih pesat.

I #InvestIndonesia karena negara yang begitu kaya & menyimpan jutaan potensi ini terlalu sayang untuk dilewatkan jika saya hanya menonton investor asing yang menanamkan modalnya di sini tanpa ikut terlibat juga.

Karena itu #SekarangWaktunya rencanakan #MerdekaFinansial mu sejak dini dengan ikutan #YukNabungSaham dari @indonesiastockexchange !

Dengan ikut ambil bagian jadi investor saham sekaligus pemilik perusahaan, kita juga turut berpartisipasi membangun negara :D

Ini #Merdeka versi #KokoSaham , mana versimu?

#HUTRI #RI72 #DirgahayuRI #KerjaBersama
Apa arti #Merdeka  buatmu? Bagi saya pribadi, #Merdeka  itu ketika kita hidup pas-pasan : pas mau pergi ada duitnya, pas mau makan enak tinggal makan, pas ada kebutuhan mendesak juga udah siap dananya. Saya sadar untuk mencapai semua itu kita harus masuk dalam kondisi #FinancialFreedom  alias merdeka secara #Finansial . Saya tau betul setiap tahunnya uang yang saya miliki tergerus nilai riilnya seiring harga-harga kebutuhan yang terus menanjak atau yang kita kenal dengan sebutan #Inflasi . Dari sana saya menemukan bahwa hanya dengan cara berinvestasilah nilai uang dapat mengalahkan tingkat inflasi. Tentunya investasi dapat berjalan lancar karena saya sudah berkomitmen sejak awal bekerja untuk rutin menyisihkan dana investasi dari penghasilan tiap bulan. Sebelumnya saya sudah mencoba berbagai instrumen #Investasi  keuangan, namun pilihan return terbaik untuk jangka panjang saya jatuhkan pada #Saham  ! #SayaIndonesia  dan saya percaya akan prospek pertumbuhan negara ini ke depannya sedang menuju kemajuan yang lebih pesat. I #InvestIndonesia  karena negara yang begitu kaya & menyimpan jutaan potensi ini terlalu sayang untuk dilewatkan jika saya hanya menonton investor asing yang menanamkan modalnya di sini tanpa ikut terlibat juga. Karena itu #SekarangWaktunya  rencanakan #MerdekaFinansial  mu sejak dini dengan ikutan #YukNabungSaham  dari @indonesiastockexchange ! Dengan ikut ambil bagian jadi investor saham sekaligus pemilik perusahaan, kita juga turut berpartisipasi membangun negara :D Ini #Merdeka  versi #KokoSaham  , mana versimu? #HUTRI  #RI72  #DirgahayuRI  #KerjaBersama 
Cantik kan senyuman kakak ni? jangan jeles~ 
anda juga boleh dapat senyuman yang mempersona!
PROMOSI! 
RM55 SHJ

KELEBIHAN -BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER
=============================
Memutihkan KESELURUHAN Gigi
Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi
Berkualiti Tinggi
Tiada Bahan Penghakis
Tiada Kesan Sampingan
100% ORGANIK
Mudah, 
HALAL dan Selamat Digunakan
Meneutralkan pH Mulut
Menghalang kaviti
Mengurangkan Plak & Karang

Diluluskan oleh:
============
Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)(NOT161102855K)
ORIGINAL !

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Cantik kan senyuman kakak ni? jangan jeles~ anda juga boleh dapat senyuman yang mempersona! PROMOSI! RM55 SHJ KELEBIHAN -BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER ============================= Memutihkan KESELURUHAN Gigi Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi Berkualiti Tinggi Tiada Bahan Penghakis Tiada Kesan Sampingan 100% ORGANIK Mudah, HALAL dan Selamat Digunakan Meneutralkan pH Mulut Menghalang kaviti Mengurangkan Plak & Karang Diluluskan oleh: ============ Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)(NOT161102855K) ORIGINAL ! #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar

Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm.

Serbuk arang aktif.
Memutihkan gigi secara semula jadi.
Tidak menghakis dan selamat. 
100% organik. 
LULUS KKM

Harga promo sekarang ni! Cepat sebelum harga kembali asal!

Rm 55 shj

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm. Serbuk arang aktif. Memutihkan gigi secara semula jadi. Tidak menghakis dan selamat. 100% organik. LULUS KKM Harga promo sekarang ni! Cepat sebelum harga kembali asal! Rm 55 shj Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut
😸Memutihkan Gigi
😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat

Diluluskan oleh:
============
Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)
(NOT161102855K)

ORIGINAL !

KELEBIHAN -
BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER
============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi
💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi
💁Berkualiti Tinggi
💁Tiada Bahan Penghakis
💁Tiada Kesan Sampingan
💁100% ORGANIK
💁Mudah, HALAL dan  Selamat Digunakan

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje  untuk sebarang tempahan !

http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut 😸Memutihkan Gigi 😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat Diluluskan oleh: ============ Kementerian Kesihatan malaysia(KKM) (NOT161102855K) ORIGINAL ! KELEBIHAN - BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER ============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi 💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi 💁Berkualiti Tinggi 💁Tiada Bahan Penghakis 💁Tiada Kesan Sampingan 💁100% ORGANIK 💁Mudah, HALAL dan Selamat Digunakan Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje untuk sebarang tempahan ! http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Semownink y'oll!
Gigi ada masalah kuning? 
Ada masalah plak @ karang?
Mulut berbau?

Jangan risau! BLACK Magic ada untuk membantu anda !

Black Magic ada lah serbuk arang aktiv yang dapat membantu anda memutihkan gigi secara semulajadi,

Tiada bahan penghakis
Tiada bau @ rasa 
Tiada kesan sampingan
Lulus KKM
Halal !
100% organik!
Mudah dibawa kemana shj
Membantu mengurangkan plak dan karang
Membantu memutihkan gigi
Membantu mengurangkan bau mulut disebabkan plak dan karang
Membantu meneutralkan ph mulut
Menghalang kaviti

Banyaknyaaa kelebihan BLACK MAGIC ni !

Berminat? Harga masih harga promo..cepat sebwlum harga kembali asal

RM 55 shj

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Semownink y'oll! Gigi ada masalah kuning? Ada masalah plak @ karang? Mulut berbau? Jangan risau! BLACK Magic ada untuk membantu anda ! Black Magic ada lah serbuk arang aktiv yang dapat membantu anda memutihkan gigi secara semulajadi, Tiada bahan penghakis Tiada bau @ rasa Tiada kesan sampingan Lulus KKM Halal ! 100% organik! Mudah dibawa kemana shj Membantu mengurangkan plak dan karang Membantu memutihkan gigi Membantu mengurangkan bau mulut disebabkan plak dan karang Membantu meneutralkan ph mulut Menghalang kaviti Banyaknyaaa kelebihan BLACK MAGIC ni ! Berminat? Harga masih harga promo..cepat sebwlum harga kembali asal RM 55 shj Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
#Semarang – Pada hari jadi ke-67 Provinsi Jawa Tengah, Gubernur Jawa Tengah H #GanjarPranowo SH MIP mengakui banyak prestasi yang diraih Provinsi #JawaTengah. Namun, masih ada pula persoalan yang belum terselesaikan atau memenuhi target yang diharapkan.

Salah satu yang menjadi perhatian serius dan dinilai masih kurang teratasi adalah penurunan kemiskinan di Jawa Tengah. Sebab meski tiap tahunnya angka kemiskinan selalu mengalami penurunan namun angkanya masih belum terlalu signifikan. Angka kemiskinan di Jawa Tengah saat ini masih berada pada angka 13,19 persen atau lebih tinggi dibandingkan angka nasional sebesar 10,70 persen. “Saya sampaikan di pidato saya tadi, #kemiskinan masih tinggi, mesti dikeroyok bersama-sama,” kata Gubernur Ganjar saat menjadi Inspektur Upacara Peringatan Hari Jadi ke-67 Provinsi Jawa Tengah di #LapanganPancasila (#SimpangLima) #Semarang, Selasa (15/8). Menurutnya, peran serta dan partisipasi kabupaten/ kota sangat penting untuk mengoptimalkan penurunan kemiskinan karena data yang ada selama ini selalu berubah dan berbeda-beda. Sehingga perlu keberanian melakukan introspeksi diri untuk memperbaiki kekurangan yang ada di birokrasi, khususnya Pemerintah Provinsi Jawa Tengah.

Di samping kemiskinan, imbuh Ganjar, pencapaian dan perbaikan yang masih harus terus didorong adalah pemberantasan pungli, peningkatan integritas, dan antikorupsi. Karenanya, pemerintah harus mau berhijrah menjadi pemerintah yang responsif dan cepat merespon persoalan yang ada di masyarakat. “Inilah perbaikan yang sebenarnya kita harapkan dan masyarakat menunggu itu,” ujarnya.

Selama dipimpin oleh Gubernur Ganjar Pranowo, Jawa Tengah juga menorehkan banyak prestasi. Pertumbuhan #ekonomi Jawa Tengah pada 2016 sekitar 5,28 persen lebih tinggi dari pertumbuhan ekonomi nasional sebesar 5,02 persen. Sedangkan untuk pengendalian inflasi Jawa Tengah pada 2016 sebesar 2,36 persen lebih rendah dari #inflasi nasional 3,02 persen. Jawa Tengah juga berhasil meraih penghargaan dari pemerintah pusat sebagai #TPIDTerbaik2015 dan #TPIDInovatif2016 berkat aplikasi #SiHaTi, hasil kerja sama dengan #BIJawaTengah.
#Semarang  – Pada hari jadi ke-67 Provinsi Jawa Tengah, Gubernur Jawa Tengah H #GanjarPranowo  SH MIP mengakui banyak prestasi yang diraih Provinsi #JawaTengah . Namun, masih ada pula persoalan yang belum terselesaikan atau memenuhi target yang diharapkan. Salah satu yang menjadi perhatian serius dan dinilai masih kurang teratasi adalah penurunan kemiskinan di Jawa Tengah. Sebab meski tiap tahunnya angka kemiskinan selalu mengalami penurunan namun angkanya masih belum terlalu signifikan. Angka kemiskinan di Jawa Tengah saat ini masih berada pada angka 13,19 persen atau lebih tinggi dibandingkan angka nasional sebesar 10,70 persen. “Saya sampaikan di pidato saya tadi, #kemiskinan  masih tinggi, mesti dikeroyok bersama-sama,” kata Gubernur Ganjar saat menjadi Inspektur Upacara Peringatan Hari Jadi ke-67 Provinsi Jawa Tengah di #LapanganPancasila  (#SimpangLima ) #Semarang , Selasa (15/8). Menurutnya, peran serta dan partisipasi kabupaten/ kota sangat penting untuk mengoptimalkan penurunan kemiskinan karena data yang ada selama ini selalu berubah dan berbeda-beda. Sehingga perlu keberanian melakukan introspeksi diri untuk memperbaiki kekurangan yang ada di birokrasi, khususnya Pemerintah Provinsi Jawa Tengah. Di samping kemiskinan, imbuh Ganjar, pencapaian dan perbaikan yang masih harus terus didorong adalah pemberantasan pungli, peningkatan integritas, dan antikorupsi. Karenanya, pemerintah harus mau berhijrah menjadi pemerintah yang responsif dan cepat merespon persoalan yang ada di masyarakat. “Inilah perbaikan yang sebenarnya kita harapkan dan masyarakat menunggu itu,” ujarnya. Selama dipimpin oleh Gubernur Ganjar Pranowo, Jawa Tengah juga menorehkan banyak prestasi. Pertumbuhan #ekonomi  Jawa Tengah pada 2016 sekitar 5,28 persen lebih tinggi dari pertumbuhan ekonomi nasional sebesar 5,02 persen. Sedangkan untuk pengendalian inflasi Jawa Tengah pada 2016 sebesar 2,36 persen lebih rendah dari #inflasi  nasional 3,02 persen. Jawa Tengah juga berhasil meraih penghargaan dari pemerintah pusat sebagai #TPIDTerbaik2015  dan #TPIDInovatif2016  berkat aplikasi #SiHaTi , hasil kerja sama dengan #BIJawaTengah .
Inflasi di indonesia selalu meningkat 10% pertahun nya dan itulah contoh perjalanan uang 100rb dari tahun ke tahun....#inflasi #nabungcerdas #nabungaman #car3inetwork #salimgroup
Alhamdulillah, customer order 4pcs sekali,1 untuk suami,1 untuk mak ayah, 1 utk adik, 1utk kawan baik..wah. thank! Repeat order lagi tau

BLACK MAGIC MEMANG BERKESAN! 
Seawal 7hari dh nampak perubahan !! Berminat? 
Harga masih promo

Rm 55 shj

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Alhamdulillah, customer order 4pcs sekali,1 untuk suami,1 untuk mak ayah, 1 utk adik, 1utk kawan baik..wah. thank! Repeat order lagi tau BLACK MAGIC MEMANG BERKESAN! Seawal 7hari dh nampak perubahan !! Berminat? Harga masih promo Rm 55 shj Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Sentap sat bila harga lunch hang lagi mahai drp J48's. It's truly mournday y'know 😑🤧
.
#siscuba 
#sisdemam 
#sistakserik haha
#lunch
#inflation
#inflasi
#penanganGST
#nasicampur
#Repost @indonesiabaik.id ・・・
Tegak Lurus Inflasi dan Daya Beli
Inflasi merupakan salah satu #variabel yang dapat digunakan untuk mengatur daya beli #masyarakat .
.
#dayabeliterjaga 
#inflasi 
#dayabeli
#konsumsi 
#pengeluaran
Shemownink y'oll, Cuti2 ni pergi mana?

Jom sebelum keluar tu, jom gosok gigi dengab BLACK MAGIC 
Harus lah putih bersih dan gigi kuat!! Lepas ni xrisau dah layan kopi kopitiam @ stubuck,

BLACK MAGIC KAN ADE !!
Hilang masalah!! Berminat?? Sekarang ade offer tau

Rm 55 shj

Cepat sebelum harga kembali asal !

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Shemownink y'oll, Cuti2 ni pergi mana? Jom sebelum keluar tu, jom gosok gigi dengab BLACK MAGIC Harus lah putih bersih dan gigi kuat!! Lepas ni xrisau dah layan kopi kopitiam @ stubuck, BLACK MAGIC KAN ADE !! Hilang masalah!! Berminat?? Sekarang ade offer tau Rm 55 shj Cepat sebelum harga kembali asal ! Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Tegak Lurus Inflasi dan Daya Beli
Inflasi merupakan salah satu variabel yang dapat digunakan untuk mengatur daya beli masyarakat .
.
#dayabeliterjaga 
#inflasi 
#dayabeli
#konsumsi 
#pengeluaran
Shemownink you oulll !

Meh order, Kita bagi harga promo skrg ni
Sempena Merdeka !
Lambat, harga kembali asal yer sayang2 semua

Black Magic Whitening Teeth Organic

Memutihkan gigi
Mengurang  plak & karang gigi
Menguatkan gigi
Meneutralkan PH gigi anda
Berkualiti tinggi
HALAL
LULUS KKM
100% Organik

Tiada bahan menghakis
Tiada kesan sampingan

Wasap,sekiranya berminat
= 30g tahan sehingga 3 bulan ! JIMAT !

http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Shemownink you oulll ! Meh order, Kita bagi harga promo skrg ni Sempena Merdeka ! Lambat, harga kembali asal yer sayang2 semua Black Magic Whitening Teeth Organic Memutihkan gigi Mengurang plak & karang gigi Menguatkan gigi Meneutralkan PH gigi anda Berkualiti tinggi HALAL LULUS KKM 100% Organik Tiada bahan menghakis Tiada kesan sampingan Wasap,sekiranya berminat = 30g tahan sehingga 3 bulan ! JIMAT ! http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut
😸Memutihkan Gigi
😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat

Diluluskan oleh:
============
Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)
(NOT161102855K)

ORIGINAL !

KELEBIHAN -
BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER
============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi
💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi
💁Berkualiti Tinggi
💁Tiada Bahan Penghakis
💁Tiada Kesan Sampingan
💁100% ORGANIK
💁Mudah, HALAL dan  Selamat Digunakan

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje  untuk sebarang tempahan !

http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut 😸Memutihkan Gigi 😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat Diluluskan oleh: ============ Kementerian Kesihatan malaysia(KKM) (NOT161102855K) ORIGINAL ! KELEBIHAN - BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER ============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi 💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi 💁Berkualiti Tinggi 💁Tiada Bahan Penghakis 💁Tiada Kesan Sampingan 💁100% ORGANIK 💁Mudah, HALAL dan Selamat Digunakan Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje untuk sebarang tempahan ! http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
[ Bagaimanakah Inflasi Ini Berlaku ?? ]

Ketahuilah bahawa apabila sesuatu nilai wang kertas itu jatuh maka harga barangan secara automatiknya akan meningkat. Dan peningkatan harga barangan inilah yang dipanggil #Inflasi.

Ianya tidak berlaku atas sebab lain melainkan kerana jatuhnya nilai wang kertas itu sendiri yang mana mampu mencapai 15% kejatuhan setiap tahun.

Pernah saya bertanya kepada seorang Financial Executive sewaktu masa dahulu bahawa, Inflasi di Malaysia adalah sebanyak 4% secara average tetapi, untuk di Kota Besar seperti Kuala - Lumpur, Selangor dan Penang mampu mencapai 8% setahun ! ☡ Kenapa Emas menjadi penyelesaian kepada masalah inflasi ?? Sebab utama adalah kerana ia mengekalkan kuasa beliannya melebihi 1400 tahun yang lalu. Manakan tidak, seekor kambing di zaman Baginda Rasullullah SAW bernilai 1 Dinar pada masa itu juga dapat kita miliki dengan nilai yang kurang lebih sama di waktu sekarang.

Sebagai contoh, sekiranya pada tahun 2001 kita membeli 10 Dinar Emas dengan harga ‪ #RM1275 dan terus menyimpannya sehingga sekarang, ianya kini bernilai dalam anggaran #RM8150 ! 
Buat Anda yang telahpun melihat kehebatan Emas sebagai penyimpan nilai terbaik, mulakanlah langkah pertama kalian sekarang. Kita mungkin tidak mampu membeli Emas dalam kuantiti yang besar tetapi, buatlah perancangan awal walaupun mempunyai modal yang sedikit. Setidaknya‪ #1gram‬ per bulan buat seisi keluarga. 
Anda mampu melaksanakannya. In Shaa Allah ================================
www.wasap.my/60193456033/ | Yuhailmy Jamil | PG00056392 | Since 2015
Public Gold Authorised Dealer
================================
https://www.facebook.com/TeratakEmasHailmy/

READ | LIKE | COMMENT | SHARE | TAG | FOLLOW

#Registration: https://publicgold.com.my/index.php/component/custregistration/?introducer=PG00056392
[ Bagaimanakah Inflasi Ini Berlaku ?? ] Ketahuilah bahawa apabila sesuatu nilai wang kertas itu jatuh maka harga barangan secara automatiknya akan meningkat. Dan peningkatan harga barangan inilah yang dipanggil #Inflasi . Ianya tidak berlaku atas sebab lain melainkan kerana jatuhnya nilai wang kertas itu sendiri yang mana mampu mencapai 15% kejatuhan setiap tahun. Pernah saya bertanya kepada seorang Financial Executive sewaktu masa dahulu bahawa, Inflasi di Malaysia adalah sebanyak 4% secara average tetapi, untuk di Kota Besar seperti Kuala - Lumpur, Selangor dan Penang mampu mencapai 8% setahun ! ☡ Kenapa Emas menjadi penyelesaian kepada masalah inflasi ?? Sebab utama adalah kerana ia mengekalkan kuasa beliannya melebihi 1400 tahun yang lalu. Manakan tidak, seekor kambing di zaman Baginda Rasullullah SAW bernilai 1 Dinar pada masa itu juga dapat kita miliki dengan nilai yang kurang lebih sama di waktu sekarang. Sebagai contoh, sekiranya pada tahun 2001 kita membeli 10 Dinar Emas dengan harga ‪ #RM1275  dan terus menyimpannya sehingga sekarang, ianya kini bernilai dalam anggaran #RM8150  ! Buat Anda yang telahpun melihat kehebatan Emas sebagai penyimpan nilai terbaik, mulakanlah langkah pertama kalian sekarang. Kita mungkin tidak mampu membeli Emas dalam kuantiti yang besar tetapi, buatlah perancangan awal walaupun mempunyai modal yang sedikit. Setidaknya‪ #1gram ‬ per bulan buat seisi keluarga. Anda mampu melaksanakannya. In Shaa Allah ================================ www.wasap.my/60193456033/ | Yuhailmy Jamil | PG00056392 | Since 2015 Public Gold Authorised Dealer ================================ https://www.facebook.com/TeratakEmasHailmy/ READ | LIKE | COMMENT | SHARE | TAG | FOLLOW #Registration : https://publicgold.com.my/index.php/component/custregistration/?introducer=PG00056392
inflasi???apa sih itu???*Dalam ilmu ekonomi, inflasi adalah suatu proses meningkatnya harga-harga secara umum dan terus-menerus (continue)*===> kata mbah google loh yahh

tanya pid : apa aja sih yang bisa terkena dampak inflasi???macam2, bisa kebutuhan pokok, pendidikan, property, dan sebagainya.
salah satu yang terkena dampak paling besar inflasi di indonesia adalah biaya kesehatan/RS!!!
dan ga main2 loh inflasi kesehatan di indo mencapai 11%!!! Contoh kasus :
Tahun 2016 nasabah saya melakukan operasi usus buntu di salah satu rs di bogor, dan menghabiskan +-50jt!
jadi tarif pengobatan usus buntu tahun 2017 (50jt x 111% = 55.5jt!!).<== *dijakarta berapa yah??eh mahalan mana sih bigor vs jakarta??*
coba anda bayangkan kalo tahun 2018 berapa yah??
2019? 2020? dst?! <=== ngomong2 bakal naik lagi ga yah inflasi nya??!?!.
*untung nasabah saya sakitnya tahun lalu ===> yeeeee oncom emang sakit bisa diatur!!!* Masa iya sih saya&anda uda cape2 nabung buat dapetin impian ampe kerja keluarin keringet segede2 gaban (gaban seberapa gede sih?)
eh begitu sakit malah habis tabungannya cuma buat bayar RS+INFLASI nya...rela ga yah?!?! jadi bersyukur nih asuransi tempat saya bernaung keluarin produk AS CHARGED / dibayarin sesuai tagihan dari rs.
jd ga usa pusing deh sama masalah inflasi kesehatan, tinggal kerja kerja kerja terus nabung buat impian saya..*merid kapan??? #asuransi #asuransikesehatan #asuransijiwa #asuransiterbaik #asuransiindonesia #inflasi #prudential #prudentialagent #prudentialsyariah #prudentialjakarta #proteksi #perlindungan #perlindungananak #proteksikesehatan #aset #kesehatan #kesehatananak #kesehatantubuh #polis #rumahsakit #rumahsakitumum
inflasi???apa sih itu???*Dalam ilmu ekonomi, inflasi adalah suatu proses meningkatnya harga-harga secara umum dan terus-menerus (continue)*===> kata mbah google loh yahh tanya pid : apa aja sih yang bisa terkena dampak inflasi???macam2, bisa kebutuhan pokok, pendidikan, property, dan sebagainya. salah satu yang terkena dampak paling besar inflasi di indonesia adalah biaya kesehatan/RS!!! dan ga main2 loh inflasi kesehatan di indo mencapai 11%!!! Contoh kasus : Tahun 2016 nasabah saya melakukan operasi usus buntu di salah satu rs di bogor, dan menghabiskan +-50jt! jadi tarif pengobatan usus buntu tahun 2017 (50jt x 111% = 55.5jt!!).<== *dijakarta berapa yah??eh mahalan mana sih bigor vs jakarta??* coba anda bayangkan kalo tahun 2018 berapa yah?? 2019? 2020? dst?! <=== ngomong2 bakal naik lagi ga yah inflasi nya??!?!. *untung nasabah saya sakitnya tahun lalu ===> yeeeee oncom emang sakit bisa diatur!!!* Masa iya sih saya&anda uda cape2 nabung buat dapetin impian ampe kerja keluarin keringet segede2 gaban (gaban seberapa gede sih?) eh begitu sakit malah habis tabungannya cuma buat bayar RS+INFLASI nya...rela ga yah?!?! jadi bersyukur nih asuransi tempat saya bernaung keluarin produk AS CHARGED / dibayarin sesuai tagihan dari rs. jd ga usa pusing deh sama masalah inflasi kesehatan, tinggal kerja kerja kerja terus nabung buat impian saya..*merid kapan??? #asuransi  #asuransikesehatan  #asuransijiwa  #asuransiterbaik  #asuransiindonesia  #inflasi  #prudential  #prudentialagent  #prudentialsyariah  #prudentialjakarta  #proteksi  #perlindungan  #perlindungananak  #proteksikesehatan  #aset  #kesehatan  #kesehatananak  #kesehatantubuh  #polis  #rumahsakit  #rumahsakitumum 
SERAMBINEWS.COM, BANDA ACEH – Rokok menjadi salah satu faktor penyebab terus meningkatnya angka kemiskinan di Aceh. Karena tingkat konsumsi rokok pada masyarakat Aceh sangat besar, termasuk pada masyarakat yang penghasilan rendah.
Hal itu disampaikan oleh Kepala Bappeda Aceh, Azhari Hasan usai Talkshow bersama Kompas TV Aceh, Senin (7/8/2017) di Studio Kompas TV, gedung Harian Serambi Indonesia, Meunasah Manyang, Pagar Air, Aceh Besar.
Azhari menjelaskan, bahwa angka kemiskinan di Aceh saat ini memang naik menjadi 16,89 persen, dengan kisaran jumlah penduduk miskinnya mencapai 872 ribu jiwa.
Jika dilihat dari penyebabnya, rokok menyumbang 13,4 persen kemiskinan di kawasan perkotaan, sedangkan kawasan pendesaan mencapai 10,6 persen.
Selain itu, bensin juga menyumbang kemiskinan hingga 3,2 persen di perkotaan dam 2,57 persen di pendesaan. Sedangkan kebutuhan beras yang merupakan kebutuhan pokok menduduki peringkat pertama.
“Maka kalau sekarang orang mau menurunkan konsumsi rokok, khususnya orang miskin, maka secara signifikan angka kemiskinan di Aceh kita yakin akan turun, kemudian kita harus menjaga inflasi,’ ujar Azhari Hasan kepada Serambinews.com.
sumber: Serambi

#rokok #aceh #kemiskinan
#inflasi #kompastv #acehbesar
#bandaaceh #kota
#piplom
SERAMBINEWS.COM, BANDA ACEH – Rokok menjadi salah satu faktor penyebab terus meningkatnya angka kemiskinan di Aceh. Karena tingkat konsumsi rokok pada masyarakat Aceh sangat besar, termasuk pada masyarakat yang penghasilan rendah. Hal itu disampaikan oleh Kepala Bappeda Aceh, Azhari Hasan usai Talkshow bersama Kompas TV Aceh, Senin (7/8/2017) di Studio Kompas TV, gedung Harian Serambi Indonesia, Meunasah Manyang, Pagar Air, Aceh Besar. Azhari menjelaskan, bahwa angka kemiskinan di Aceh saat ini memang naik menjadi 16,89 persen, dengan kisaran jumlah penduduk miskinnya mencapai 872 ribu jiwa. Jika dilihat dari penyebabnya, rokok menyumbang 13,4 persen kemiskinan di kawasan perkotaan, sedangkan kawasan pendesaan mencapai 10,6 persen. Selain itu, bensin juga menyumbang kemiskinan hingga 3,2 persen di perkotaan dam 2,57 persen di pendesaan. Sedangkan kebutuhan beras yang merupakan kebutuhan pokok menduduki peringkat pertama. “Maka kalau sekarang orang mau menurunkan konsumsi rokok, khususnya orang miskin, maka secara signifikan angka kemiskinan di Aceh kita yakin akan turun, kemudian kita harus menjaga inflasi,’ ujar Azhari Hasan kepada Serambinews.com. sumber: Serambi #rokok  #aceh  #kemiskinan  #inflasi  #kompastv  #acehbesar  #bandaaceh  #kota  #piplom 
#Melabur_Emas ATAU #Menabung_Emas?!! ] + 🔅 Ramai yang terkeliru diantara tabungan emas & pelaburan emas. Kelihatan macam sama, tapi ada bezanya. 🔅 PALING TERBAIK & RENDAH RISIKO,  tabungan emaslah sebagai pilihan, 
Sebabnya dengan tabungan emas ni, anda mampu membuat pelaburan dalam masa yang sama.

Namun seandainya anda menganggap emas sebagai pelaburan semata² anda mungkin boleh kecewa kerana harga emas ini ada naik turunnya & perlukan ilmu tinggi dalam mengetahui masa sesuai untuk menjualnya. 🔅 Bagi seorg penyimpan emas, membeli emas adalah untuk tujuan perlindungan kepada simpanan #wang_kertas yang langsung tidak relevan dijadikan simpanan. 
Sebabnya, sifat wang kertas ini adalah lemah, dimamah #inflasi & hanya bertindak sebagai alat untuk jual beli sahaja, bukan untuk disimpan.

Contohnya:.-
➡ Emas yang dibeli pada tahun 1996 berharga RM38/gm. Sekarang (2017), harga emas adalah RM190++/gm.
➡ Duit belanja sekolah anak pada tahun 1996, cukup dengan hanya RM1. Sekarang, pada tahun 2017, berapakah duit belanja sekolah anak yang diberi?
➡ Nilai note RM50 tahun 1996, banyak barang boleh kita perolehi. Sekarang (2017), sekejap sahaja nilai RM50 dapat dihabiskan. Belanja sehari pun memerlukan RM150 ke atas. Seperti air mengalir.

Jadi mana pilihan tabungan anda?
#MATAWANG atau #EMAS? 
#MasaHadapanAndaBermulaDenganLangkahBijakSekarang
#SavingSmart
.
.
Pm/ws :📱wasap.my/60193479912
www.wasap.my/60193479912
Pn Asfalila Anizah Mohd Fiah - PG00107703  pembelian & pertanyaan
#Authorised_DEALER#PUBLIC GOLD
#cdtk
#fattahamin 
#neelofahijab
#iklanfree1malaysia
#Melabur_Emas  ATAU #Menabung_Emas ?!! ] + 🔅 Ramai yang terkeliru diantara tabungan emas & pelaburan emas. Kelihatan macam sama, tapi ada bezanya. 🔅 PALING TERBAIK & RENDAH RISIKO, tabungan emaslah sebagai pilihan, Sebabnya dengan tabungan emas ni, anda mampu membuat pelaburan dalam masa yang sama. Namun seandainya anda menganggap emas sebagai pelaburan semata² anda mungkin boleh kecewa kerana harga emas ini ada naik turunnya & perlukan ilmu tinggi dalam mengetahui masa sesuai untuk menjualnya. 🔅 Bagi seorg penyimpan emas, membeli emas adalah untuk tujuan perlindungan kepada simpanan #wang_kertas  yang langsung tidak relevan dijadikan simpanan. Sebabnya, sifat wang kertas ini adalah lemah, dimamah #inflasi  & hanya bertindak sebagai alat untuk jual beli sahaja, bukan untuk disimpan. Contohnya:.- ➡ Emas yang dibeli pada tahun 1996 berharga RM38/gm. Sekarang (2017), harga emas adalah RM190++/gm. ➡ Duit belanja sekolah anak pada tahun 1996, cukup dengan hanya RM1. Sekarang, pada tahun 2017, berapakah duit belanja sekolah anak yang diberi? ➡ Nilai note RM50 tahun 1996, banyak barang boleh kita perolehi. Sekarang (2017), sekejap sahaja nilai RM50 dapat dihabiskan. Belanja sehari pun memerlukan RM150 ke atas. Seperti air mengalir. Jadi mana pilihan tabungan anda? #MATAWANG  atau #EMAS ? #MasaHadapanAndaBermulaDenganLangkahBijakSekarang  #SavingSmart  . . Pm/ws :📱wasap.my/60193479912 www.wasap.my/60193479912 Pn Asfalila Anizah Mohd Fiah - PG00107703 pembelian & pertanyaan #Authorised_DEALER #PUBLIC  GOLD #cdtk  #fattahamin  #neelofahijab  #iklanfree1malaysia 
Black Magic Merupakan Activated Charcoal Yang Berkualiti Premium Yang Di Import Khas Dari Luar Negara Untuk Pengguna Di Malaysia. 😍

Activated Charcoal Tak Sama Ye Dengan Arang Yang Duk Bakar BBQ Ye Puan2 Dan Tuan2 Yang Dihormati Sekalian. 😘

Activated Charcoal Ni Diperbuat Daripada Coconut Shell Yang Berkualiti Premium Dan Sudah Melalui Beberapa Proses Untuk Menjadi Arang Aktif Yang Mampu Memberi Kesan Terbaik Buat Gigi Kita.

HARGA PROMO =RM 55 SHJ

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Black Magic Merupakan Activated Charcoal Yang Berkualiti Premium Yang Di Import Khas Dari Luar Negara Untuk Pengguna Di Malaysia. 😍 Activated Charcoal Tak Sama Ye Dengan Arang Yang Duk Bakar BBQ Ye Puan2 Dan Tuan2 Yang Dihormati Sekalian. 😘 Activated Charcoal Ni Diperbuat Daripada Coconut Shell Yang Berkualiti Premium Dan Sudah Melalui Beberapa Proses Untuk Menjadi Arang Aktif Yang Mampu Memberi Kesan Terbaik Buat Gigi Kita. HARGA PROMO =RM 55 SHJ Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Nak GIGI PUTIH?
Harga murah.
Kesan seawal 7 hari.
Tidak berbahaya.
Tidak menghakis gigi.
Memutihkan gigi.
Arang aktif berkualiti tinggi.
Lulus KKM.
100 % organik.
Halal.
Berbaloi.ㅤㅤ

Nak gigi putih. 
Ingat Black Magic

HARGA PROMO =RM 55 SHJ =

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Nak GIGI PUTIH? Harga murah. Kesan seawal 7 hari. Tidak berbahaya. Tidak menghakis gigi. Memutihkan gigi. Arang aktif berkualiti tinggi. Lulus KKM. 100 % organik. Halal. Berbaloi.ㅤㅤ Nak gigi putih. Ingat Black Magic HARGA PROMO =RM 55 SHJ = Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut
😸Memutihkan Gigi
😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat

Diluluskan oleh:
============
Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)
(NOT161102855K)

HARGA PROMO !! =RM 55 SHJ =

ORIGINAL !

KELEBIHAN -
BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER
============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi
💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi
💁Berkualiti Tinggi
💁Tiada Bahan Penghakis
💁Tiada Kesan Sampingan
💁100% ORGANIK
💁Mudah, HALAL dan  Selamat Digunakan

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje  untuk sebarang tempahan !

http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut 😸Memutihkan Gigi 😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat Diluluskan oleh: ============ Kementerian Kesihatan malaysia(KKM) (NOT161102855K) HARGA PROMO !! =RM 55 SHJ = ORIGINAL ! KELEBIHAN - BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER ============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi 💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi 💁Berkualiti Tinggi 💁Tiada Bahan Penghakis 💁Tiada Kesan Sampingan 💁100% ORGANIK 💁Mudah, HALAL dan Selamat Digunakan Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje untuk sebarang tempahan ! http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
💥Tahukah anda perniagaan jual beli (TRADING) yang paling menguntungkan adalah jual beli emas!! 👑✨✨
. 💁Ini adalah kerana :- . ✅ Jual emas tidak mempunyai tarikh luput (expire date). Lagi lama emas di simpan lagi tinggi nilainya di pasaran
. ✅ Tidak perlu risau untuk mencari pembeli kerana disimpan juga menguntungkan dijual bertambah keuntungan
. ✅ Mendapat keuntungan dengan mudah dan cepat melalui perbezaan nilai Spread emas yg ditetapkan oleh sesuatu produk.
.

#gengjutawanemas #niagoldbiz #emas #emasonline #bisnesemas #janapendapatandenganemas #simpanemas #dinar #goldbar #syilingemas #1gram1bulan #powergold #powergoldbiz #kerjakosong #gold #goldsaver #goldtrader #emasmurah #emasmurahonline #emas999 #emastulen #inflasi
💥Tahukah anda perniagaan jual beli (TRADING) yang paling menguntungkan adalah jual beli emas!! 👑✨✨ . 💁Ini adalah kerana :- . ✅ Jual emas tidak mempunyai tarikh luput (expire date). Lagi lama emas di simpan lagi tinggi nilainya di pasaran . ✅ Tidak perlu risau untuk mencari pembeli kerana disimpan juga menguntungkan dijual bertambah keuntungan . ✅ Mendapat keuntungan dengan mudah dan cepat melalui perbezaan nilai Spread emas yg ditetapkan oleh sesuatu produk. . #gengjutawanemas  #niagoldbiz  #emas  #emasonline  #bisnesemas  #janapendapatandenganemas  #simpanemas  #dinar  #goldbar  #syilingemas  #1gram1bulan  #powergold  #powergoldbiz  #kerjakosong  #gold  #goldsaver  #goldtrader  #emasmurah  #emasmurahonline  #emas999  #emastulen  #inflasi 
LIVE NOW!
Indeks Harga Pengguna dan Inflasi
.
🤔Apakah Bacaan Indeks Harga Pengguna pada masa sekarang?
.
🤔Apakah faktor-faktor yang menentukan Indeks Harga Pengguna?

Bersama Pengacara RADWYIN STIA serta Tetamu Dr. zakariah Abd Rashid Pengarah Eksekutif MIER.
#pengguna #inflasi #bisnesmalaysia #mier 
#rtm #tv1
LIVE NOW! Indeks Harga Pengguna dan Inflasi . 🤔Apakah Bacaan Indeks Harga Pengguna pada masa sekarang? . 🤔Apakah faktor-faktor yang menentukan Indeks Harga Pengguna? Bersama Pengacara RADWYIN STIA serta Tetamu Dr. zakariah Abd Rashid Pengarah Eksekutif MIER. #pengguna  #inflasi  #bisnesmalaysia  #mier  #rtm  #tv1 
#EmasPengikatNilaiMatawangRinggit

Ringgit tanpa sandaran adalah tidak bernilai.

Nilai Aset #Tanah, #Rumah makin naik mendadak kesan #Inflasi
Warisan masa depan untuk generasi anak-cucu tidak dapat direalisasikan.
Dengan Simpanan #emas fizikal, generasi masa hadapan dapat bahagian warisan.

#1gm1bulan... Kelak kepada Kilogram.
1kg akan jadi RM1Juta kemudiannya. In shaa Allah~

Jom, menabung emas!
Terlambat? "It's better late than never"
.
#SmartSaving
#EmasTanpaInflasi
#EmasAdalahSimpananSebenar
.
.
Pm/ws  www.wasap.my/60193479912
Untuk pembelian Emas & Pertanyaan.
#Trusted Dealer Public Gold 
Asfalila Anizah Mohd Fiah - PG00107703
#cdtk
#fattahaminfan
#digitalmalaysia
#vivomalaysia
#EmasPengikatNilaiMatawangRinggit  Ringgit tanpa sandaran adalah tidak bernilai. Nilai Aset #Tanah , #Rumah  makin naik mendadak kesan #Inflasi  Warisan masa depan untuk generasi anak-cucu tidak dapat direalisasikan. Dengan Simpanan #emas  fizikal, generasi masa hadapan dapat bahagian warisan. #1gm1bulan ... Kelak kepada Kilogram. 1kg akan jadi RM1Juta kemudiannya. In shaa Allah~ Jom, menabung emas! Terlambat? "It's better late than never" . #SmartSaving  #EmasTanpaInflasi  #EmasAdalahSimpananSebenar  . . Pm/ws www.wasap.my/60193479912 Untuk pembelian Emas & Pertanyaan. #Trusted  Dealer Public Gold Asfalila Anizah Mohd Fiah - PG00107703 #cdtk  #fattahaminfan  #digitalmalaysia  #vivomalaysia 
#Repost @plesbol (@get_repost)
・・・
Daftar pemain termahal sepanjang jaman. Ronaldo + Bale masih kalah harga Neymar. Paraaahhh....
.
.
#Inflasi #PerusakPasaran #Edan #Senget
Yuk nabung saham!

Dengan 100ribuan ++ sudah bisa nabung saham lho.

Yang berminat belajar nabung saham, langsung DM 😊

#yuknabungsaham #saham #stocks #ihsg #tabungan #investor #invest
#saving #masadepan #berjuang #nabung #inflasi #ekonomi #indonesia #indonesiahebat #maju #pintar #smartinvestment #smartinvestor
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar

Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm.

Serbuk arang aktif.
Memutihkan gigi secara semula jadi.
Tidak menghakis dan selamat. 
100% organik. 
LULUS KKM

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal #knp_mixstore
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm. Serbuk arang aktif. Memutihkan gigi secara semula jadi. Tidak menghakis dan selamat. 100% organik. LULUS KKM Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal  #knp_mixstore 
BI menargetkan tahun ini inflasi 3%-5%. Berita selengkapnya simak dikanal ekonomi validnews. 
Infografis:@ghiffarizar @visitelitisaksama @validnews
validnews.co/BI--Tingkat-Inflasi-Sudah-Kompetitif-di-Level-Regional-V0000458
#inflasi #bi #validnews #visitelitisaksama
BI menargetkan tahun ini inflasi 3%-5%. Berita selengkapnya simak dikanal ekonomi validnews. Infografis:@ghiffarizar @visitelitisaksama @validnews validnews.co/BI--Tingkat-Inflasi-Sudah-Kompetitif-di-Level-Regional-V0000458 #inflasi  #bi  #validnews  #visitelitisaksama 
Ayo petani bawang merah..tunjukkan semangatmu dalam membangun ekonomi keluarga dan membangun perekonomian daerah serta menjaga inflasi agar tetap terkendali.🙋🙋✊✊✊👏👏 #petani #farm #bawangmerah #farmer #inflasi #pengembanganekonomi #ketahananpangan #ketahananpanganlokal #tabangunaceh #acehlonsayang #klaster #mengabdi #abdinegara #bankindonesia #bankindonesiaaceh
Yuk nabung saham!

Yang berminat belajar nabung saham, langsung DM 😊

#yuknabungsaham #saham #stocks #ihsg #tabungan #investor #invest
#saving #masadepan #berjuang #nabung #inflasi #ekonomi #indonesia #indonesiahebat
Jangan risau !
Ini bukan penipuan .. bukti sudah terang lagi bersuluh

Come on guys!
Putihkan gigi dengan BLACKMAGIC 
Bandingkan harga kami dari klinik2 terkemuka... boleh save money anda lebih dr sepatutnya... Do order?

Nak gigi putih. 
Ingat Black Magic

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal #knp_mixstore
Jangan risau ! Ini bukan penipuan .. bukti sudah terang lagi bersuluh Come on guys! Putihkan gigi dengan BLACKMAGIC Bandingkan harga kami dari klinik2 terkemuka... boleh save money anda lebih dr sepatutnya... Do order? Nak gigi putih. Ingat Black Magic Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal  #knp_mixstore 
Nak GIGI PUTIH?
Harga murah.
Kesan seawal 7 hari.
Tidak berbahaya.
Tidak menghakis gigi.
Memutihkan gigi.
Arang aktif berkualiti tinggi.
Lulus KKM.
100 % organik.
Halal.
Berbaloi.ㅤㅤ

Nak gigi putih. 
Ingat Black Magic

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal #knp_mixstore
Nak GIGI PUTIH? Harga murah. Kesan seawal 7 hari. Tidak berbahaya. Tidak menghakis gigi. Memutihkan gigi. Arang aktif berkualiti tinggi. Lulus KKM. 100 % organik. Halal. Berbaloi.ㅤㅤ Nak gigi putih. Ingat Black Magic Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal  #knp_mixstore 
01-08-2017 | INFLASI JULI 2017

Inflasi di Mamuju tercatat 3,59% (yoy) dan 0,06% (mtm). Angka ini relatif terkendali dan berada dalam target inflasi yang ditetapkan BI. Selain itu, inflasi di Mamuju berada dibawah angka inflasi Nasional.

Inflasi inti menjadi penyumbang terbesar inflasi Juli 2017, khususnya karena komoditas pendidikan yang meningkat karena tahun ajaran baru.
.
.
.
#excellence #publicinterest #bankindonesia #inflasi #MaMuJu(MajuMundurJuara)
01-08-2017 | INFLASI JULI 2017 Inflasi di Mamuju tercatat 3,59% (yoy) dan 0,06% (mtm). Angka ini relatif terkendali dan berada dalam target inflasi yang ditetapkan BI. Selain itu, inflasi di Mamuju berada dibawah angka inflasi Nasional. Inflasi inti menjadi penyumbang terbesar inflasi Juli 2017, khususnya karena komoditas pendidikan yang meningkat karena tahun ajaran baru. . . . #excellence  #publicinterest  #bankindonesia  #inflasi  #MaMuJu (MajuMundurJuara)
Infografis Perkembangan Inflasi Tasikmalaya Juli 2017
.
.
.
#inflasi #tasikmalaya #kabitatsm #infografis #kpwbitasikmalaya #oneinformationaday #kabitaupdate #cpbi17
#Goldbar 1 gram #batik #kraton yang sekarang tengah panas di Indonesia akan mulai dipasarkan di Malaysia mulai akhir Ogos ni.

Yang bestnya boleh dikeluarkan melaui GAP. Jadi customer di Malaysia ni tak perlu untuk dapatkannya sampai ke Indonesia. Cuma perlu sabar sikit aja ya.. Yang inginkannya boleh tambah dalam akaun #GAP anda dan yang belum ada GAP, boleh la buka akaun GAP.

Kredit: kak ina

#publicgold #emaspublicgold #kalisinflasi #inflasi  #celikemas
#Goldbar  1 gram #batik  #kraton  yang sekarang tengah panas di Indonesia akan mulai dipasarkan di Malaysia mulai akhir Ogos ni. Yang bestnya boleh dikeluarkan melaui GAP. Jadi customer di Malaysia ni tak perlu untuk dapatkannya sampai ke Indonesia. Cuma perlu sabar sikit aja ya.. Yang inginkannya boleh tambah dalam akaun #GAP  anda dan yang belum ada GAP, boleh la buka akaun GAP. Kredit: kak ina #publicgold  #emaspublicgold  #kalisinflasi  #inflasi  #celikemas 
Inflasi

Secara sederhana inflasi diartikan sebagai meningkatnya harga-harga secara umum dan terus menerus. Kenaikan harga dari satu atau dua barang saja tidak dapat disebut inflasi kecuali bila kenaikan itu meluas (atau mengakibatkan kenaikan harga) pada barang lainnya. Kebalikan dari inflasi disebut deflasi.

Sumber : www.bi.go.id

Data inflasi dapat dikategorikan sebagai data variabel makro, dimana inflasi dipandang sebagai constraint atau hambatan perekonomian secara global.

Apakah penelitian perbankan Anda menggunakan Inflasi sebagai salah satu variabelnya?

Cek ig kami dan hubungi kami untuk info lebih lanjut! :) #inflasi #akuntansi #manajemen #perbankan #ekonomiglobal
Inflasi Secara sederhana inflasi diartikan sebagai meningkatnya harga-harga secara umum dan terus menerus. Kenaikan harga dari satu atau dua barang saja tidak dapat disebut inflasi kecuali bila kenaikan itu meluas (atau mengakibatkan kenaikan harga) pada barang lainnya. Kebalikan dari inflasi disebut deflasi. Sumber : www.bi.go.id Data inflasi dapat dikategorikan sebagai data variabel makro, dimana inflasi dipandang sebagai constraint atau hambatan perekonomian secara global. Apakah penelitian perbankan Anda menggunakan Inflasi sebagai salah satu variabelnya? Cek ig kami dan hubungi kami untuk info lebih lanjut! :) #inflasi  #akuntansi  #manajemen  #perbankan  #ekonomiglobal 
[DI SETIAP MAKNA INDONESIA] 
Bank Indonesia melaksanakan kebijakan moneter dengan tujuan utama mencapai sasaran inflasi yang ditetapkan Pemerintah. Dalam pelaksanaannya, kebijakan moneter menggunakan beberapa instrumen yang bekerja melalui sebuah mekanisme transmisi yang ditujukan pada pencapaian inflasi. Instrumen utama yang dimiliki Bank Indonesia adalah Suku Bunga Acuan atau Suku Bunga Kebijakan, yang disebut BI 7-Day Repo Rate. Instrumen BI 7-Day Repo Rate digunakan sebagai acuan suku bunga di pasar uang. #disetiapmaknaIndonesia #bankindonesia #komunikasikebijakan #inflasi #kebijakanmoneter #instaindo #centralbank #bisultra #policyexcellent @changeagent_bi @bank_indonesia
[DI SETIAP MAKNA INDONESIA] Bank Indonesia melaksanakan kebijakan moneter dengan tujuan utama mencapai sasaran inflasi yang ditetapkan Pemerintah. Dalam pelaksanaannya, kebijakan moneter menggunakan beberapa instrumen yang bekerja melalui sebuah mekanisme transmisi yang ditujukan pada pencapaian inflasi. Instrumen utama yang dimiliki Bank Indonesia adalah Suku Bunga Acuan atau Suku Bunga Kebijakan, yang disebut BI 7-Day Repo Rate. Instrumen BI 7-Day Repo Rate digunakan sebagai acuan suku bunga di pasar uang. #disetiapmaknaIndonesia  #bankindonesia  #komunikasikebijakan  #inflasi  #kebijakanmoneter  #instaindo  #centralbank  #bisultra  #policyexcellent  @changeagent_bi @bank_indonesia
Ini nama dia BLACK MAGIC..
Kapa tau untuk apa? 
Kapa tau dak arang? Ini arang activ, bukan arang dok bakaq ikan tuh noh... Orang dulu2 kapa tengok gigi depa cantik sebab orang dulu2 dok gosok gigi dengan arang... Tapi la ni zaman dah moden, cara buat pown dah moden, Baguih arang aktiv ni sebab, kapa xyah risau mau minum kopi hari2 ka, nescafe kaw hari2 ka, kapa yang love smoke tu pown wajib ada 1 bekas BLACK MAGIC ni..sebab sangat baguihh

Dalam 7 hari, kapa boleh tengok perubahan gigi kapa

Nak tanya lanjut kapa mai wasap kami ja.. free ja nak sembang habaq

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal #knp_mixstore
Ini nama dia BLACK MAGIC.. Kapa tau untuk apa? Kapa tau dak arang? Ini arang activ, bukan arang dok bakaq ikan tuh noh... Orang dulu2 kapa tengok gigi depa cantik sebab orang dulu2 dok gosok gigi dengan arang... Tapi la ni zaman dah moden, cara buat pown dah moden, Baguih arang aktiv ni sebab, kapa xyah risau mau minum kopi hari2 ka, nescafe kaw hari2 ka, kapa yang love smoke tu pown wajib ada 1 bekas BLACK MAGIC ni..sebab sangat baguihh Dalam 7 hari, kapa boleh tengok perubahan gigi kapa Nak tanya lanjut kapa mai wasap kami ja.. free ja nak sembang habaq Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal  #knp_mixstore 
#SAVER_ARE_LOSER🤔

Sewaktu kecil, seringkali ibubapa mengajar kita untuk berjimat cermat  dan menyimpan sedikit dari duit belanja yang diberi untuk dijadikan tabungan.. Tetapi, tanpa ilmu yg betul, pada masa itu kita tidak tahu bahawa duit sebenarnya itu boleh dimamah #inflasi. Walaupun duit kita bertambah jumlah kiraannya, Namun, hakikatnya duit tersebut makin berkurangan nilainya. 
Sebab itulah, pernyimpan #duit_fiat digelar "Saver Are Looser". #Setuju atau tidak terima Kenyataan
#BeAGoodSaverWithSavingGold
#SmartSaving
.
.
Pm/ws :📱👇
www.wasap.my/60193479912 pembelian & pertanyaan Sekarang!
#Authorised_STOCKIST #PublicGold
#SAVER_ARE_LOSER 🤔 Sewaktu kecil, seringkali ibubapa mengajar kita untuk berjimat cermat dan menyimpan sedikit dari duit belanja yang diberi untuk dijadikan tabungan.. Tetapi, tanpa ilmu yg betul, pada masa itu kita tidak tahu bahawa duit sebenarnya itu boleh dimamah #inflasi . Walaupun duit kita bertambah jumlah kiraannya, Namun, hakikatnya duit tersebut makin berkurangan nilainya. Sebab itulah, pernyimpan #duit_fiat  digelar "Saver Are Looser". #Setuju  atau tidak terima Kenyataan #BeAGoodSaverWithSavingGold  #SmartSaving  . . Pm/ws :📱👇 www.wasap.my/60193479912 pembelian & pertanyaan Sekarang! #Authorised_STOCKIST  #PublicGold 
🌸🌸🌸Cara Mulakan Simpanan Emas Modal Kecil🌸🌸🌸
.

Tak perlu modal besar untuk mulakan simpanan emas. Kalau ada bajet sekitar RM200 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. . -Bagi saya, yang penting mulakan dulu dengan modal kecil. Bila dah mula, baru cepat faham ilmu perniagaan emas. Bila dah mula, baru faham bila harga emas tinggi ataupun rendah. Selagi tak mula, kekadang nak explain pun susah. Lambat sikit faham berbanding orang yang dah bermula.
. -Sebelum menyimpan, saya memang syorkan simpan duit kecemasan dalam bentuk tunai (di bank) at least 3 bulan pendapatan. Tapi bagi siapa yang belum cukup 3 bulan pendapatan, beli dulu at least 1 dinar. Lepas tu baru cukupkan 3 bulan pendapatan. Mulakan dulu sebagai motivasi menyimpan emas dan kumpul harta.
.

Bagi yang nak mulakan simpanan emas dengan modal kecil, mungkin anda boleh pertimbangkan salah satu daripada cara ni;
. 🔮1 – Beli Syiling Emas 1 Dinar
. 
1 dinar tu emas berketulenan 99.9%, beratnya 4.25 gram.

Banyak jenis dinar yang ada di pasaran sekarang ni, 🔮2 – Beli Gold Bar Secara 1 gram 1 bulan .

Sekarang, PowerGold sedang mngadakan kempen..1 gram...1 bulan...1 keluarga.
Jom kita sahut kempen ini dan cabar diri kita untuk mendisiplinkan diri untuk menyimpan 1 gram, 1 bulan 1 keluarga.

Gold bar emas 999 adalah contoh terbaik utk simpan emas. 🔮3 – Beli 1/4 dinar
.

Bagi yang tak cukup bajet untuk beli 1 dinar,kenapa tidak kita mula mnyimpan 1/4 dinar dahulu. BUDGET TAK lebih rm200 sebulan. .

Enquiries:

WA: 0122043633

#gengjutawanemas #niagoldbiz #emas #emasonline #bisnesemas #janapendapatandenganemas #simpanemas #dinar #goldbar #syilingemas #1gram1bulan #powergold #powergoldbiz #kerjakosong #gold #goldsaver #goldtrader #emasmurah #emasmurahonline #emas999 #emastulen #inflasi
🌸🌸🌸Cara Mulakan Simpanan Emas Modal Kecil🌸🌸🌸 . Tak perlu modal besar untuk mulakan simpanan emas. Kalau ada bajet sekitar RM200 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. . -Bagi saya, yang penting mulakan dulu dengan modal kecil. Bila dah mula, baru cepat faham ilmu perniagaan emas. Bila dah mula, baru faham bila harga emas tinggi ataupun rendah. Selagi tak mula, kekadang nak explain pun susah. Lambat sikit faham berbanding orang yang dah bermula. . -Sebelum menyimpan, saya memang syorkan simpan duit kecemasan dalam bentuk tunai (di bank) at least 3 bulan pendapatan. Tapi bagi siapa yang belum cukup 3 bulan pendapatan, beli dulu at least 1 dinar. Lepas tu baru cukupkan 3 bulan pendapatan. Mulakan dulu sebagai motivasi menyimpan emas dan kumpul harta. . Bagi yang nak mulakan simpanan emas dengan modal kecil, mungkin anda boleh pertimbangkan salah satu daripada cara ni; . 🔮1 – Beli Syiling Emas 1 Dinar . 1 dinar tu emas berketulenan 99.9%, beratnya 4.25 gram. Banyak jenis dinar yang ada di pasaran sekarang ni, 🔮2 – Beli Gold Bar Secara 1 gram 1 bulan . Sekarang, PowerGold sedang mngadakan kempen..1 gram...1 bulan...1 keluarga. Jom kita sahut kempen ini dan cabar diri kita untuk mendisiplinkan diri untuk menyimpan 1 gram, 1 bulan 1 keluarga. Gold bar emas 999 adalah contoh terbaik utk simpan emas. 🔮3 – Beli 1/4 dinar . Bagi yang tak cukup bajet untuk beli 1 dinar,kenapa tidak kita mula mnyimpan 1/4 dinar dahulu. BUDGET TAK lebih rm200 sebulan. . Enquiries: WA: 0122043633 #gengjutawanemas  #niagoldbiz  #emas  #emasonline  #bisnesemas  #janapendapatandenganemas  #simpanemas  #dinar  #goldbar  #syilingemas  #1gram1bulan  #powergold  #powergoldbiz  #kerjakosong  #gold  #goldsaver  #goldtrader  #emasmurah  #emasmurahonline  #emas999  #emastulen  #inflasi 
Suku dinar ni comel sbb beratnya 1gram. Tp walaupun kecil, ia amat2 berharga uolls. Nk tau detail psl emas meh wasap2 dgn sy. 0122043633.

#gengjutawanemas #niagoldbiz #emas #emasonline #bisnesemas #janapendapatandenganemas #simpanemas #dinar #goldbar #syilingemas #1gram1bulan #powergold #powergoldbiz #kerjakosong #gold #goldsaver #goldtrader #emasmurah #emasmurahonline #emas999 #emastulen #inflasi
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut
😸Memutihkan Gigi
😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat

Diluluskan oleh:
============
Kementerian Kesihatan malaysia(KKM)
(NOT161102855K)

ORIGINAL !

KELEBIHAN -
BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER
============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi
💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi
💁Berkualiti Tinggi
💁Tiada Bahan Penghakis
💁Tiada Kesan Sampingan
💁100% ORGANIK
💁Mudah, HALAL dan  Selamat Digunakan

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Memperkenalkan Produk BLACK MAGIC yang boleh buat anda senyum nampak gigi macam ni 😄😃😁😄 Ianya Sejenis Serbuk Arang BERKUALITI tinggi yang dapat :- 😸Meneutralkan pH Mulut 😸Memutihkan Gigi 😸Menghalang kaviti 😸Mengurangkan Plak & Karang 😸Memastikan Mulut Sentiasa Bersih dan sihat Diluluskan oleh: ============ Kementerian Kesihatan malaysia(KKM) (NOT161102855K) ORIGINAL ! KELEBIHAN - BLACK MAGIC TEETH WHITENING POWDER ============================== 💁Memutihkan KESELURUHAN Gigi 💁Memastikan Kebersihan Mulut Dan Gigi 💁Berkualiti Tinggi 💁Tiada Bahan Penghakis 💁Tiada Kesan Sampingan 💁100% ORGANIK 💁Mudah, HALAL dan Selamat Digunakan Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar

Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm.

Serbuk arang aktif.
Memutihkan gigi secara semula jadi.
Tidak menghakis dan selamat. 
100% organik. 
LULUS KKM

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal #knp_mixstore
Hanya memberus gigi dengan BLack Magic 2 kali sehari anda bakal terpaksa berdepan dengan masalah gigi putih bersinar Produk 100% semulajadi tanpa kesan sampingan dan lulus kkm. Serbuk arang aktif. Memutihkan gigi secara semula jadi. Tidak menghakis dan selamat. 100% organik. LULUS KKM Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal  #knp_mixstore 
Black Magic Merupakan Activated Charcoal Yang Berkualiti Premium Yang Di Import Khas Dari Luar Negara Untuk Pengguna Di Malaysia. 😍

Activated Charcoal Tak Sama Ye Dengan Arang Yang Duk Bakar BBQ Ye Puan2 Dan Tuan2 Yang Dihormati Sekalian. 😘

Activated Charcoal Ni Diperbuat Daripada Coconut Shell Yang Berkualiti Premium Dan Sudah Melalui Beberapa Proses Untuk Menjadi Arang Aktif Yang Mampu Memberi Kesan Terbaik Buat Gigi Kita.

Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore
Follow @knp_mixstore

Klik aje 
http://www.wasap.my/60184057554

#gigiputih #blackmagicmalaysia #senyum #instagram #instagood #insta #sayajualmurah #sayajual #love #organikpemutihgigi #whiteningteethorganic #serbuksilapmata #facebook #malaysia #cantik #igers #pemutihgigiorganik #inflasi #murah #sihat #meleTOP #whatsup #charcoalteeh #charcoal #arangaktif #activatedcharcoal
Black Magic Merupakan Activated Charcoal Yang Berkualiti Premium Yang Di Import Khas Dari Luar Negara Untuk Pengguna Di Malaysia. 😍 Activated Charcoal Tak Sama Ye Dengan Arang Yang Duk Bakar BBQ Ye Puan2 Dan Tuan2 Yang Dihormati Sekalian. 😘 Activated Charcoal Ni Diperbuat Daripada Coconut Shell Yang Berkualiti Premium Dan Sudah Melalui Beberapa Proses Untuk Menjadi Arang Aktif Yang Mampu Memberi Kesan Terbaik Buat Gigi Kita. Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Follow @knp_mixstore Klik aje http://www.wasap.my/60184057554 #gigiputih  #blackmagicmalaysia  #senyum  #instagram  #instagood  #insta  #sayajualmurah  #sayajual  #love  #organikpemutihgigi  #whiteningteethorganic  #serbuksilapmata  #facebook  #malaysia  #cantik  #igers  #pemutihgigiorganik  #inflasi  #murah  #sihat  #meleTOP  #whatsup  #charcoalteeh  #charcoal  #arangaktif  #activatedcharcoal 
Hadooohh! Mama2 ini rumpinya beraaatzzzz 😱
.
.
.
#keliatankanmanaygserius dan mana yaaang.. #ahsudahlah #rumpi #financialplanning #topic #inflasi #investasi #ideas #mikir #keuangan #invest #finance #masadepan #futureplans #ngobrolcantik #mumet #shopping lagi aja yuk 😎😂 #instadaily #picsart #weekend #activity
GENCIL NEWS – Kota Pontianak meraih penghargaan Tim Pengendali Inflasi Daerah (TPID) 2016 Award dengan kategori TPID Terbaik 2016 tingkat kabupaten dan kota, Kamis (27/7/2017), bertempat di Hotel Grand Sahid Jaya, Jakarta.
.
Penghargaan ini diberikan karena Kota Pontianak diurutkan terbaik dalam menangani inflasi daerah. Penghargaan ini kali ketiga diterima oleh Kota Pontianak setelah absen tahun lalu disebabkan telah jadi yang terbaik, dua tahun berturut-turut. Penerimaan penghargaan diwakili oleh Wakil Wali Kota Pontianak, Edi Kamtono dan diserahkan langsung oleh Presiden Jokowi.
.
Jokowi dalam sambutannya mengatakan, hal ini luar biasa dan patut ditiru oleh kabupaten lain. “Ini bukan hal biasa, apa yang dilakukannya patut ditiru,” ujar Jokowi.
.
Edi Kamtono mengatakan, “Dalam kesempatan ini saya diminta menjelaskan inovasi dan strategi apa saja yang telah dilakukan dalam pengendalian inflasi di depan seluruh Menteri dan Kepala Daerah seluruh Indonesia,” katanya bangga.
.
Dilain pihak, menurut Wali Kota Pontianak Sutarmadji, penghargaan ini merupakan buah kerjasama dan inovasi yang terus dilakukan oleh Pemkot Pontianak dalam menanggulangi Inflasi. Menurutnya, TPID Pontianak selalu berkoordinasi dengan pihak Bank Indonesia (BI) terkait angka inflasi yang terjadi dan tim terus mengecek harga mulai dari pelabuhan hingga ke pasar.
.
Lanjut Midji, hal ini juga berkat teknologi yang terus dikembangkan oleh jajarannya yakni salah satunya melalui aplikasi Gencil. Di mana di aplikasi Gencil tersebut, jajarannya dapat memonitor perkembangan angka inflasi dan harga pangan. “Kami rutin melakukan pengecekan, karena selalu mendapat laporan dari masyarakat terkait kenaikan dan penurunan harga di lapangan. Dan kami terbantukan berkat adanya aplikasi Gencil,” jelas Sutarmidji.
.
Walikota dan Wakil Walikota Pontianak berharap, TPID Pontianak ke depannya akan terus berkiprah di kancah nasional dan terus memberikan inovasi penanganan inflasi.
.
.
Sumber:gencil.news
#gencil #gencilapp #gencilnews #pemkotpontianak #tpidaward #inflasi #bankindonesiapontianak #edikamtono #sutarmidji #pontianak #kalbar #penghargaan
GENCIL NEWS – Kota Pontianak meraih penghargaan Tim Pengendali Inflasi Daerah (TPID) 2016 Award dengan kategori TPID Terbaik 2016 tingkat kabupaten dan kota, Kamis (27/7/2017), bertempat di Hotel Grand Sahid Jaya, Jakarta. . Penghargaan ini diberikan karena Kota Pontianak diurutkan terbaik dalam menangani inflasi daerah. Penghargaan ini kali ketiga diterima oleh Kota Pontianak setelah absen tahun lalu disebabkan telah jadi yang terbaik, dua tahun berturut-turut. Penerimaan penghargaan diwakili oleh Wakil Wali Kota Pontianak, Edi Kamtono dan diserahkan langsung oleh Presiden Jokowi. . Jokowi dalam sambutannya mengatakan, hal ini luar biasa dan patut ditiru oleh kabupaten lain. “Ini bukan hal biasa, apa yang dilakukannya patut ditiru,” ujar Jokowi. . Edi Kamtono mengatakan, “Dalam kesempatan ini saya diminta menjelaskan inovasi dan strategi apa saja yang telah dilakukan dalam pengendalian inflasi di depan seluruh Menteri dan Kepala Daerah seluruh Indonesia,” katanya bangga. . Dilain pihak, menurut Wali Kota Pontianak Sutarmadji, penghargaan ini merupakan buah kerjasama dan inovasi yang terus dilakukan oleh Pemkot Pontianak dalam menanggulangi Inflasi. Menurutnya, TPID Pontianak selalu berkoordinasi dengan pihak Bank Indonesia (BI) terkait angka inflasi yang terjadi dan tim terus mengecek harga mulai dari pelabuhan hingga ke pasar. . Lanjut Midji, hal ini juga berkat teknologi yang terus dikembangkan oleh jajarannya yakni salah satunya melalui aplikasi Gencil. Di mana di aplikasi Gencil tersebut, jajarannya dapat memonitor perkembangan angka inflasi dan harga pangan. “Kami rutin melakukan pengecekan, karena selalu mendapat laporan dari masyarakat terkait kenaikan dan penurunan harga di lapangan. Dan kami terbantukan berkat adanya aplikasi Gencil,” jelas Sutarmidji. . Walikota dan Wakil Walikota Pontianak berharap, TPID Pontianak ke depannya akan terus berkiprah di kancah nasional dan terus memberikan inovasi penanganan inflasi. . . Sumber:gencil.news #gencil  #gencilapp  #gencilnews  #pemkotpontianak  #tpidaward  #inflasi  #bankindonesiapontianak  #edikamtono  #sutarmidji  #pontianak  #kalbar  #penghargaan 
👉10 SEBAB KENAPA #EMAS MENJADI DUIT UNTUK BERIBU TAHUN 👈

1) Emas itu adalah #duit.
2) Emas itu "rare".
3) Emas mempunyai nilai yg kukuh.
4) Emas diterima diseluruh dunia.
5) Emas esset yg berdiri sendiri.
6) Supply emas sedikit.
7) Emas mampu bertahan lama.
8) Kerajaan tidak mengawal harga emas.
9) Emas adalah diluar sistem kerajaan.
10) Emas kalis #inflasi (y) Dengan sebab-sebab tersebut di ataslah Bagaimana emas boleh membantu melindungi masa depan kewangan anda.

Ingin menyimpan emas? Jom mulakan bersama kami di public gold💎💎
#SmartSavingWithGold
.
.
Pm/ws :📱wasap.my/60193479912
Untuk pembelian Emas & Pertanyaan
www.wasap.my/60193479912
#Authoriseddealerpublicgold
#Authorisedstokistmamijarum
#vivomalaysia 
#Digitalmalaysia 
#cdtk 
#fattahaminfans 
#neelofahijap 
#kayaemas 
#PelaburanEmas
👉10 SEBAB KENAPA #EMAS  MENJADI DUIT UNTUK BERIBU TAHUN 👈 1) Emas itu adalah #duit . 2) Emas itu "rare". 3) Emas mempunyai nilai yg kukuh. 4) Emas diterima diseluruh dunia. 5) Emas esset yg berdiri sendiri. 6) Supply emas sedikit. 7) Emas mampu bertahan lama. 8) Kerajaan tidak mengawal harga emas. 9) Emas adalah diluar sistem kerajaan. 10) Emas kalis #inflasi  (y) Dengan sebab-sebab tersebut di ataslah Bagaimana emas boleh membantu melindungi masa depan kewangan anda. Ingin menyimpan emas? Jom mulakan bersama kami di public gold💎💎 #SmartSavingWithGold  . . Pm/ws :📱wasap.my/60193479912 Untuk pembelian Emas & Pertanyaan www.wasap.my/60193479912 #Authoriseddealerpublicgold  #Authorisedstokistmamijarum  #vivomalaysia  #Digitalmalaysia  #cdtk  #fattahaminfans  #neelofahijap  #kayaemas  #PelaburanEmas 
#TPIDJawaTengah menerima award sebagi "TPID Inovatif 2016 Tingkat Provinsi" dlm #RakornasPengendalianInflasi Tahun 2017 di #Jakarta (27/7). #jawatengah 
#jateng
#JatengGayeng
#KemalaJateng 
#ganjarpranowo 
#inflasi 
#keuangan 
#BankIndonesia
Jom simpan emas! Tak perlu beli sampai 10gram... 1gram 1bulan pon dh ok. Confirm mampu milik. PM for details 0122043633

#gengjutawanemas #niagoldbiz #emas #emasonline #bisnesemas #janapendapatandenganemas #simpanemas #dinar #goldbar #syilingemas #1gram1bulan #powergold #powergoldbiz #kerjakosong #gold #goldsaver #goldtrader #emasmurah #emasmurahonline #emas999 #emastulen #inflasi
Ada sesiapa yang nak buat emas untuk dijadikan sebagai mas kahwin? 
Whatsapp 0122043633 utk segala pertanyaan.

#gengjutawanemas #niagoldbiz #emas #emasonline #bisnesemas #janapendapatandenganemas #simpanemas #dinar #goldbar #syilingemas #1gram1bulan #powergold #powergoldbiz #kerjakosong #gold #goldsaver #goldtrader #emasmurah #emasmurahonline #emas999 #emastulen #inflasi
Mari memulai menabung, Bapak/Ibu...
Hanya 3 kali (tahun) sahaja.. Demi masa depan anak-anak Anda... 😉

#biayapendidikan
#inflasi
#bungafixed
#cintaanak
Di Setiap Makna Indonesia.. Kenaikan harga yang terjadi secara terus menerus, atau biasa disebut inflasi, dapat mengurangi daya beli masyarakat. Mengapa harga-harga bisa naik? Kenaikan harga antara lain disebabkan oleh adanya jumlah permintaan yang melebihi penawaran. Kebijakan moneter Bank Indonesia berupaya untuk mengendalikan jumlah permintaan guna menjaga tingkat inflasi sesuai dengan sasarannya. Sebagai anggota masyarakat, kita juga bisa ikut menjaga stabilitas harga dengan pola konsumsi yang bijak dan tidak berlebihan. #inflasi #bisultra #disetiapmaknaIndonesia @changeagent_bi @bank_indonesia
Di Setiap Makna Indonesia.. Kenaikan harga yang terjadi secara terus menerus, atau biasa disebut inflasi, dapat mengurangi daya beli masyarakat. Mengapa harga-harga bisa naik? Kenaikan harga antara lain disebabkan oleh adanya jumlah permintaan yang melebihi penawaran. Kebijakan moneter Bank Indonesia berupaya untuk mengendalikan jumlah permintaan guna menjaga tingkat inflasi sesuai dengan sasarannya. Sebagai anggota masyarakat, kita juga bisa ikut menjaga stabilitas harga dengan pola konsumsi yang bijak dan tidak berlebihan. #inflasi  #bisultra  #disetiapmaknaIndonesia  @changeagent_bi @bank_indonesia
pusying sufor naik pempers naik"inflasi negara#indonesiaraya#inflasi#babyfunny#funny#ngakaksehat#babystagram