an online Instagram web viewer

#inkramadan medias

Photos

@inkramadan #InkRamadan
Repost -
#6 RAMADHAN : Tips Puasa-
.
.
PUASA = puasa perut + nafsu + mata + lidah + telinga + tangan + kaki + hati.
.
.
“Berapa ramai orang yang berpuasa yang tidak mendapat apa-apa kecuali lapar dan dahaga.”
(HR. Ibn Majah no. 1690)
.
.
“Bukanlah puasa itu sekadar menahan diri dari makanan dan minuman, tetapi puasa adalah menjauhi perkara yang sia-sia dan kata-kata kotor.”
(HR. Ibn Khuzamah no. 1996)
.
.
Karya/Kredit - @if_moses
-
Shared by @lukisan_dakwah
╔════ೋღღღೋ════╗
ღ @Lukisan_Dakwah_Islam ღ
╚════ೋღღღೋ════╝
👉 ⒹⒾ ⓅⒺⓇⓈⒾⓁⒶⓀⒶⓃ 👈
❣ Like | Comment | Share | Tag ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahIslam #DipersilakanTagSahabatAnda #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #copypaste
@inkramadan #InkRamadan  Repost - #6  RAMADHAN : Tips Puasa- . . PUASA = puasa perut + nafsu + mata + lidah + telinga + tangan + kaki + hati. . . “Berapa ramai orang yang berpuasa yang tidak mendapat apa-apa kecuali lapar dan dahaga.” (HR. Ibn Majah no. 1690) . . “Bukanlah puasa itu sekadar menahan diri dari makanan dan minuman, tetapi puasa adalah menjauhi perkara yang sia-sia dan kata-kata kotor.” (HR. Ibn Khuzamah no. 1996) . . Karya/Kredit - @if_moses - Shared by @lukisan_dakwah ╔════ೋღღღೋ════╗ ღ @Lukisan_Dakwah_Islam ღ ╚════ೋღღღೋ════╝ 👉 ⒹⒾ ⓅⒺⓇⓈⒾⓁⒶⓀⒶⓃ 👈 ❣ Like | Comment | Share | Tag ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahIslam  #DipersilakanTagSahabatAnda  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #copypaste 
sembari melatih dan membiasakan adabnya agar tidak mengganggu kekhusyukan diri dan jamaah lainnya juga tidak membahayakan anak. :) @Regrann from @komikfivi -  Bapak penjaga masjid jangan galak-galak ya. Namanya juga anak-anak :)
.
.
#InkRamadan 
#RamadhanComics 
#ShalatBerjamaahdiMasjid
#KomikFivi
#KomikIslam
#KomikDakwah
#iQomic - #regrann
Promosi Kotakomik telah bermula di Kajang.

Kotakomik edisi ke 3 akan berlangsung pada 16-17 Sept 2017 di Metropoint, Kajang. Kali ini lebih besar dari yang lepas dengan menampilkan family doodle battle, peraduan mewarna, toys, tabletop,  komik, animasi, cosplay, 20 vendors dan banyak lagi!

Please support us.

#kotakomik #comicoreclub #metropoint #comicoreink #inkramadan #komikmalaysia #animas #daiekreatifventure #bradersofttoys #hotwheels #toysmalaysia #tributelengkuas
DKV ?

Ini umpama pasukan GUTS yang mendukung kebangkitan Ultraman DYNA..Jadi mungkin juga mereka lah yang bakal mendukung kebangkitan KOMIK MALAYSIA.

JUMPA MEREKA SEMUA DI KOTAKOMIK KAJANG

LEVEL 1 METROPOINT KAJANG (DEPAN HOSPITAL KAJANG)
16 & 17 SEPTEMBER 2017

#comic #islamic #inkramadan #ramadhancomics #iqomic #comicore #apprentice #sticker #motivation
Like & share bros & sista!

Kotakomik edisi ke 3 akan berlangsung pada 16-17 Sept 2017 di Metropoint, Kajang. Kali ini lebih besar dari yang lepas dengan menampilkan family doodle battle, peraduan mewarna, toys, tabletop,  komik, animasi, cosplay, 20 vendors dan banyak lagi!

Please support us.

#kotakomik #comicoreclub #metropoint #comicoreink #inkramadan #komikmalaysia #animas #daiekreatifventure #bradersofttoys #hotwheels #toysmalaysia #tributelengkuas
Booth COMICORECLUB feat artwork #inkramadan dan Komik-M
Booth COMICORECLUB feat artwork #inkramadan  dan Komik-M
LADYBAYMAX HEPI TAK TERPERI

Penyerahan zine #inkramadan karya @if_moses yang osem kepada tuannya di booth Daie Kreatif Venture #dkv di #anifest yg kini sedang berlangsung di summit usj... MOH LE SINGGAH 25-27 OGOS 2017 , 10 PAGI - 6 PETANG
LEVEL 4, SUMMIT USJ (BERHAMPIRAN GELANGGANG BOLA KERANJANG)
LADYBAYMAX HEPI TAK TERPERI Penyerahan zine #inkramadan  karya @if_moses yang osem kepada tuannya di booth Daie Kreatif Venture #dkv  di #anifest  yg kini sedang berlangsung di summit usj... MOH LE SINGGAH 25-27 OGOS 2017 , 10 PAGI - 6 PETANG LEVEL 4, SUMMIT USJ (BERHAMPIRAN GELANGGANG BOLA KERANJANG)
Mari kita sama2 membaiki diri ke arah yg lebih baik..in sya allah
.
(p/s: harap oc aku ni pun berubah sbb suke pakai baju fit 😅😅) #drawmadhan #inkramadan #komikmalaysia #dakwah
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. 😉😜 #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. 😉😜 #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
#inkRAMADAN

21 RAMADHAN:
- ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ -

Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila,  bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu…

Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉
.
.
Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #DipersilakanTagSahabatAnda #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#inkRAMADAN  21 RAMADHAN: - ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ - Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila, bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu… Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉 . . Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #DipersilakanTagSahabatAnda  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
Alhamdulillah, akhirnya tamat sudah #inkramadan-nya.  Terima kasih yang tak terhingga-hingga-hingga buat semua. Atas sokongan korang,  akaun ni berjaya capai 5K dalam tempoh sebulan Ramadhan. .
.
Pada aku,  ini merupakan satu petanda semakin ramai orang yang dahagakan karya2 bermanfaat.  Doakan agar aku dapat terus istiqamah menyumbang & berkarya ya! .
.
Terima kasih banyak kepada likers,  sharers, & commenters tegar akaun ni.  Siapa yang rajin komen & share tu,  insyaAllah aku ingat nama korang haha. .
.
Sekali lagi,  terima kasih banyak semua.  Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri,  kosong2 luar dalam! 😉
Alhamdulillah, akhirnya tamat sudah #inkramadan -nya. Terima kasih yang tak terhingga-hingga-hingga buat semua. Atas sokongan korang, akaun ni berjaya capai 5K dalam tempoh sebulan Ramadhan. . . Pada aku, ini merupakan satu petanda semakin ramai orang yang dahagakan karya2 bermanfaat. Doakan agar aku dapat terus istiqamah menyumbang & berkarya ya! . . Terima kasih banyak kepada likers, sharers, & commenters tegar akaun ni. Siapa yang rajin komen & share tu, insyaAllah aku ingat nama korang haha. . . Sekali lagi, terima kasih banyak semua. Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri, kosong2 luar dalam! 😉
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
💞💞💞💞💞💞💞
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these 💞💞💞💞💞💞💞 * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
Salam aidilfitri korang! Tengs sebab follow komik ramadan hari tu.. walaupun tak lengkap semua hari.. haha. Tengs again gais! Dan selamat berhari raya! Maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki! X)

#eid #eidfitr #eid2017 #aidilfitri2017 #inkramadan #ramadan #ramadan2017 #huzzatbg #doodle #illustration #graphic #mixedmedia #art #drawing #instaart #instaartist #conceptart #drawing #anime #manga #digitalart #komikmalaysia #komikm #malaysia #perakian #malaysiaart #childrenbook #childrenillustration
Salam aidilfitri korang! Tengs sebab follow komik ramadan hari tu.. walaupun tak lengkap semua hari.. haha. Tengs again gais! Dan selamat berhari raya! Maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki! X) #eid  #eidfitr  #eid2017  #aidilfitri2017  #inkramadan  #ramadan  #ramadan2017  #huzzatbg  #doodle  #illustration  #graphic  #mixedmedia  #art  #drawing  #instaart  #instaartist  #conceptart  #drawing  #anime  #manga  #digitalart  #komikmalaysia  #komikm  #malaysia  #perakian  #malaysiaart  #childrenbook  #childrenillustration 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#InkRAMADAN

Day #28 RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨
-
Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri…

Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂

HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#InkRAMADAN  Day #28  RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨 - Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri… Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp ···
“ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp ··· “ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
@Regrann from @daiesukikomik -  SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri - #regrann
|| Aurat ||.
.
Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa.
.
Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak).
.
#maskmancmf #nasihat #inksyawal #inkramadan #suamiisteri #cinta #sayang #drama #raya #dakwah #dakwahislam #advice #sketchyart #sketchy #penart #art #hug #terimakasih  #komik #komikmalaysia #komikraya #diari
|| Aurat ||. . Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa. . Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak). . #maskmancmf  #nasihat  #inksyawal  #inkramadan  #suamiisteri  #cinta  #sayang  #drama  #raya  #dakwah  #dakwahislam  #advice  #sketchyart  #sketchy  #penart  #art  #hug  #terimakasih  #komik  #komikmalaysia  #komikraya  #diari 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن .

Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic #selfreminder #inkramadan #dakwah #muslim #muslimah
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن . Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic  #selfreminder  #inkramadan  #dakwah  #muslim  #muslimah 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan

Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. 
Karya @zyraroxx.

Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan.

Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air.

Sehingga bertemu lagi!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day30 #1syawal

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. Karya @zyraroxx. Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan. Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air. Sehingga bertemu lagi! #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day30  #1syawal  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Hari 32 : Kemenangan.

Thanks sebab sudi melihat hasil-hasil InkRamadhan saya bagi tahun ni. Ini adalah kali pertama saya sertai challenge sebegini. Selamat Hari Raya Aidilfitri ya semua.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari32
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my - #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann 
@Regrann from @esayuandana -  Resolusi setelah Ramadan mu apa?
#iqomic #inkramadan #komiklokal #komik #taaruf #ramadhancomics #ramadan
Salam Aidilfitri 2017 kepada semua yang sentiasa menyokong Komik Pat Segi. Maaf sekiranya ada tersinggung perasaan sepanjang tahun ini.

#komikmalaysia  #inkramadan #inkramadan2017 #iqomic  #gengkomik  #komikstrip #malaysianart #komikm #ilustrasi  #comicoreclub #KomikPatSegi #komikindo #komikinajah
Resolusi setelah Ramadan mu apa?
#iqomic #inkramadan #komiklokal #komik #taaruf #ramadhancomics #ramadan
SELAMAT HARI RAYA
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂
HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
SELAMAT HARI RAYA #Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
SALAM EID-UL FITR GUYS!
We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too!

I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support!

#inkramadan #eid #raya #celebration #ocs #drawings #wishes #fun #syawal #ink
SALAM EID-UL FITR GUYS! We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too! I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support! #inkramadan  #eid  #raya  #celebration  #ocs  #drawings  #wishes  #fun  #syawal  #ink 
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') .

#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') . #EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #28 : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ -

Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH?

#jomMUHASABAHdiri
#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #28  : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ - Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH? #jomMUHASABAHdiri  #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
Halalkan segalanya

#repost  @lukisan_dakwah.my 
#InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #syawal2017 #eid
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Halalkan segalanya #repost  @lukisan_dakwah.my #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #syawal2017  #eid 
@Regrann from @pengenjadibaik -  Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul.
Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin.
Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya.

Jangan ngumpulin massa ke rumahmu.
What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana.

Nb warna oleh @alfatihsatria 
#pengenjadibaik
#inkramadan
#ramadhancomics
@iqomic - #regrann
@Regrann from @pengenjadibaik - Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul. Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin. Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya. Jangan ngumpulin massa ke rumahmu. What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana. Nb warna oleh @alfatihsatria #pengenjadibaik  #inkramadan  #ramadhancomics  @iqomic - #regrann 
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day30 #sketchramadan #traditionaldrawing #traditionalcolouring #colourpencils #chibi #male #victory #kreditartisasal #featuremecyarine
Theme - VICTORY!
Alhamdulillah. Another year, another ramadan we've faced..
May our prayers this ramadan will be a jump start for us to be more steadfast in our prayers and achieving Allah's blessings. For we don't know whether ramadan this year is our last ramadan.. hope for the best from Allah the merciful so that we can get a chance to meet ramadan again, next year..
. Sorry for always posting my drawings late.. but it was fun participating. XD
Drawing by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day30  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #traditionalcolouring  #colourpencils  #chibi  #male  #victory  #kreditartisasal  #featuremecyarine  Theme - VICTORY! Alhamdulillah. Another year, another ramadan we've faced.. May our prayers this ramadan will be a jump start for us to be more steadfast in our prayers and achieving Allah's blessings. For we don't know whether ramadan this year is our last ramadan.. hope for the best from Allah the merciful so that we can get a chance to meet ramadan again, next year.. . Sorry for always posting my drawings late.. but it was fun participating. XD Drawing by @purple_pyon
Maaf #inkramadan xdan nk habis. Khilaf sendiri. 
Selamat hari raya. Maaf zahir batin. Remember, be positive!
Maaf #inkramadan  xdan nk habis. Khilaf sendiri. Selamat hari raya. Maaf zahir batin. Remember, be positive!
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @yuwanizm -  Assalamualaikum 
Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. .
Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta  @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita.
.
Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan.
Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H
Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum
.
Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊
.
Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. .
Aamiin.

#iedmubarak #komuka #inkramadan2017 #takbiran
#komikusindonesia #komikusmuslim #komikdakwah #inkramadan #idulfitri #idulfitri1438h #liqomic #SYW #yuwanizm #nebikomik #ikutkatanabi #iqomic
@Regrann from @yuwanizm - Assalamualaikum Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. . Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita. . Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan. Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum . Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊 . Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. . Aamiin. #iedmubarak  #komuka  #inkramadan2017  #takbiran  #komikusindonesia  #komikusmuslim  #komikdakwah  #inkramadan  #idulfitri  #idulfitri1438h  #liqomic  #SYW  #yuwanizm  #nebikomik  #ikutkatanabi  #iqomic 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏 Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #inkRAMADAN

Daily ramadan day #27 :
- ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ -

Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat.

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #inkRAMADAN  Daily ramadan day #27  : - ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ - Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat. #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost #DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost  #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Assalamualaikum 
Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. .
Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta  @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita.
.
Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan.
Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H
Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum
.
Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊
.
Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. .
Aamiin.

#iedmubarak #komuka #inkramadan2017 #takbiran
#komikusindonesia #komikusmuslim #komikdakwah #inkramadan #idulfitri #idulfitri1438h #liqomic #SYW #yuwanizm #nebikomik #ikutkatanabi #iqomic
Assalamualaikum Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. . Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita. . Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan. Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum . Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊 . Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. . Aamiin. #iedmubarak  #komuka  #inkramadan2017  #takbiran  #komikusindonesia  #komikusmuslim  #komikdakwah  #inkramadan  #idulfitri  #idulfitri1438h  #liqomic  #SYW  #yuwanizm  #nebikomik  #ikutkatanabi  #iqomic 
@Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
@Regrann from @lukisan_dakwah.my - #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Hari 31 : Persediaan.

Ramadhan semakin tamat,
Syawal semakin menghampiri,
Janganlah terlalu bersemangat,
Nanti salah beli baju raya pula.

Hari 32 akan menampilkan semua watak dalam Inkramadhan!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari31
Hari 30 : Balik Kampung.

Kali ini, Aqram akan ke tempat lahir Jae Eun, iaitu di Busan, Korea Selatan!
Dah pergi sana dah kena soalan typical yang selalu di tanya lah! xD

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari30
Hari 29 : Mood Raya.

Pagi yang indah. Masa untuk lakukan aktiviti dengan penuh bergaya.
Then, tiba-tiba lagu raya dipasang sebelum pulang dengan kuat tahap maksima!
BISINGNYAA!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari29
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann