an online Instagram web viewer

#inkramadan medias

Photos

Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
#inkRAMADAN

21 RAMADHAN:
- ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ -

Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila,  bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu…

Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉
.
.
Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #DipersilakanTagSahabatAnda #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#inkRAMADAN  21 RAMADHAN: - ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ - Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila, bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu… Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉 . . Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #DipersilakanTagSahabatAnda  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
💞💞💞💞💞💞💞
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these 💞💞💞💞💞💞💞 * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#InkRAMADAN

Day #28 RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨
-
Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri…

Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂

HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#InkRAMADAN  Day #28  RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨 - Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri… Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp ···
“ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp ··· “ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @daiesukikomik -  SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri - #regrann
|| Aurat ||.
.
Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa.
.
Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak).
.
#maskmancmf #nasihat #inksyawal #inkramadan #suamiisteri #cinta #sayang #drama #raya #dakwah #dakwahislam #advice #sketchyart #sketchy #penart #art #hug #terimakasih  #komik #komikmalaysia #komikraya #diari
|| Aurat ||. . Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa. . Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak). . #maskmancmf  #nasihat  #inksyawal  #inkramadan  #suamiisteri  #cinta  #sayang  #drama  #raya  #dakwah  #dakwahislam  #advice  #sketchyart  #sketchy  #penart  #art  #hug  #terimakasih  #komik  #komikmalaysia  #komikraya  #diari 
#Repost from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh-
.
.
Think we're unfortunate much?  Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... .
.
Have we thank Him enough? 😢
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day24 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  from @if_moses with @regram.app ... 24 RAMADHAN: Saudara Jauh- . . Think we're unfortunate much? Well, think them. You won't even find a single word to comfort these little guys... . . Have we thank Him enough? 😢 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day24  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن .

Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic #selfreminder #inkramadan #dakwah #muslim #muslimah
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن . Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic  #selfreminder  #inkramadan  #dakwah  #muslim  #muslimah 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @daiesukikomik -  SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri - #regrann
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my - #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann 
@Regrann from @esayuandana -  Resolusi setelah Ramadan mu apa?
#iqomic #inkramadan #komiklokal #komik #taaruf #ramadhancomics #ramadan
Resolusi setelah Ramadan mu apa?
#iqomic #inkramadan #komiklokal #komik #taaruf #ramadhancomics #ramadan
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart
#Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart 
SALAM EID-UL FITR GUYS!
We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too!

I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support!

#inkramadan #eid #raya #celebration #ocs #drawings #wishes #fun #syawal #ink
SALAM EID-UL FITR GUYS! We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too! I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support! #inkramadan  #eid  #raya  #celebration  #ocs  #drawings  #wishes  #fun  #syawal  #ink 
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') .

#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') . #EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #28 : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ -

Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH?

#jomMUHASABAHdiri
#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #28  : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ - Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH? #jomMUHASABAHdiri  #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
Halalkan segalanya

#repost  @lukisan_dakwah.my 
#InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #syawal2017 #eid
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Halalkan segalanya #repost  @lukisan_dakwah.my #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #syawal2017  #eid 
@Regrann from @pengenjadibaik -  Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul.
Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin.
Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya.

Jangan ngumpulin massa ke rumahmu.
What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana.

Nb warna oleh @alfatihsatria 
#pengenjadibaik
#inkramadan
#ramadhancomics
@iqomic - #regrann
@Regrann from @pengenjadibaik - Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul. Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin. Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya. Jangan ngumpulin massa ke rumahmu. What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana. Nb warna oleh @alfatihsatria #pengenjadibaik  #inkramadan  #ramadhancomics  @iqomic - #regrann 
#inkramadan #day28 : Eid Mood

They say like that but i doubt its true. Plus these kind of thing can encourage depression even more.

But anyways, Selamat Hari Raya!
I think i'lĺ skip till the last one. Thanks for supporting me until now!

#ink #ramadan #mood #syawal #duitraya #celebration #drawings #comic #ocs
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day30 #sketchramadan #traditionaldrawing #traditionalcolouring #colourpencils #chibi #male #victory #kreditartisasal #featuremecyarine
Theme - VICTORY!
Alhamdulillah. Another year, another ramadan we've faced..
May our prayers this ramadan will be a jump start for us to be more steadfast in our prayers and achieving Allah's blessings. For we don't know whether ramadan this year is our last ramadan.. hope for the best from Allah the merciful so that we can get a chance to meet ramadan again, next year..
. Sorry for always posting my drawings late.. but it was fun participating. XD
Drawing by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day30  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #traditionalcolouring  #colourpencils  #chibi  #male  #victory  #kreditartisasal  #featuremecyarine  Theme - VICTORY! Alhamdulillah. Another year, another ramadan we've faced.. May our prayers this ramadan will be a jump start for us to be more steadfast in our prayers and achieving Allah's blessings. For we don't know whether ramadan this year is our last ramadan.. hope for the best from Allah the merciful so that we can get a chance to meet ramadan again, next year.. . Sorry for always posting my drawings late.. but it was fun participating. XD Drawing by @purple_pyon
Maaf #inkramadan xdan nk habis. Khilaf sendiri. 
Selamat hari raya. Maaf zahir batin. Remember, be positive!
Maaf #inkramadan  xdan nk habis. Khilaf sendiri. Selamat hari raya. Maaf zahir batin. Remember, be positive!
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day29 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost 
Theme - preparation for eid
When preparing for eid, I'd always picture everyone as hardworking octopus'
Well.. you know how many arms those things have! It's just amazing that these 'octopus'' can clean and prepare for the eid festivity..
Just wow..
Drawing by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day29  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #latepost  Theme - preparation for eid When preparing for eid, I'd always picture everyone as hardworking octopus' Well.. you know how many arms those things have! It's just amazing that these 'octopus'' can clean and prepare for the eid festivity.. Just wow.. Drawing by @purple_pyon
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day28 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost 
Theme - family reunion
It doesn't matter what colour of skin you have. Or where your birth place is... as long as you love each other sincerely because of Allah, you're all family <3
Drawing by @purple_pyon
@Regrann from @yuwanizm -  Assalamualaikum 
Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. .
Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta  @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita.
.
Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan.
Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H
Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum
.
Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊
.
Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. .
Aamiin.

#iedmubarak #komuka #inkramadan2017 #takbiran
#komikusindonesia #komikusmuslim #komikdakwah #inkramadan #idulfitri #idulfitri1438h #liqomic #SYW #yuwanizm #nebikomik #ikutkatanabi #iqomic
@Regrann from @yuwanizm - Assalamualaikum Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. . Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita. . Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan. Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum . Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊 . Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. . Aamiin. #iedmubarak  #komuka  #inkramadan2017  #takbiran  #komikusindonesia  #komikusmuslim  #komikdakwah  #inkramadan  #idulfitri  #idulfitri1438h  #liqomic  #SYW  #yuwanizm  #nebikomik  #ikutkatanabi  #iqomic 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏 Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #inkRAMADAN

Daily ramadan day #27 :
- ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ -

Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat.

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #inkRAMADAN  Daily ramadan day #27  : - ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ - Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat. #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost #DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost  #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
#inkramadan #day27 : Eid Songs

I just want to finish this so let's just beat the shoots out of Razin.

#ink #ramadan #songs #eid #raya #ocs #drawings #comics
Assalamualaikum 
Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. .
Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta  @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita.
.
Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan.
Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H
Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum
.
Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊
.
Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. .
Aamiin.

#iedmubarak #komuka #inkramadan2017 #takbiran
#komikusindonesia #komikusmuslim #komikdakwah #inkramadan #idulfitri #idulfitri1438h #liqomic #SYW #yuwanizm #nebikomik #ikutkatanabi #iqomic
Assalamualaikum Ramadhan telah meninggalkan kita, Saya pribadi terbesit sedih dalam hati (untuk sebuah alasan yang tdk bisa aku tuliskan) bagi saya ini pertama kali dalam hidup merasakan ramadhan terbaik, dibanding ramadhan yang lalu. . Terima kasih untuk teman dan para sahabat dunia nyata maupun dunia maya atas kebaikan2nya. Teruntuk pula komunitas komik dakwah islam @iqomic dan @komuka_ serta @inkramadan yang sudah meramaikan ramadhan dengan komik2 strip yang mendidik dan menghibur di kala menemani berpuasa semoga menjadi salah satu ladang amal kita. . Saatnya kita sambut hari kemenangan, hari yang raya untuk kita yang telah kita nanti-nantikan dengan penuh kegembiraan. Saya @yuwanizm beserta keluarga mengucapkan Selamat Idul Fitri 1438H Taqabbalallahu minna wa minkum, shiyamana wa shiyamakum . Semoga kita semua masih bisa berjumpa dengan ramadhan dan idul fitri di tahun berikutnya dengan kondisi kualitas ibadah yang lebih baik lagi dari saat ini. Ramadhan memang akan pergi, tapi Allah akan selalu ada. 😊 . Wahai Zat yang membolak-balikkan hati teguhkanlah hatiku di atas agama-Mu. . Aamiin. #iedmubarak  #komuka  #inkramadan2017  #takbiran  #komikusindonesia  #komikusmuslim  #komikdakwah  #inkramadan  #idulfitri  #idulfitri1438h  #liqomic  #SYW  #yuwanizm  #nebikomik  #ikutkatanabi  #iqomic 
Ramadhan Day 29 - Farewell Ramadhan
.
.
.
.
.
🌝 : “Aku pergi dulu yaa”
👤 : “Secepat ini kah? Kapan akan kembali?”
🌝 : “Sudah waktunya, Sebelas bulan lagi aku kembali. Terimakasih yaa sudah mau berjuang bareng aku selama 29 hari ini.Semoga amal mu diterima disisi Allah”
👤 : “(😢) jaga diri baik baik yaa. Semoga kita bertemu lagi tahun depan, maaf belum bisa ngelakuin ibadah maksimal.” atau 🌝 : “Aku pergi dulu yaa”
👤 : “Hore hore, Ya ya sana sana(😆)”
🌝 : “Semoga tahun depan kita ketemu lagi yaa, jadilah baik, semoga Allah memberimu hidayah”
👤 : “Ya yaa amin amin amin (😒)” Gimana Akhi Ukhti? Ramadhan udah hampir usai. Gimana dengan diri kita ini? Sudah baik belum atau makin buruk? Sedih rasanya Ramadhan udah usai. 
Semoga Allah selalu merahmati kita memberi kita hidayah barokah supaya kelak kita masih diberi kesempatan bertemu dengan Ramadhan sebelas bulan kedepan. Aamiin

@sketsa_muslim 
#sketsamuslim #selfreminder #inkramadan #dakwah #berkahramadhan #muslim #muslimah
Ramadhan Day 29 - Farewell Ramadhan . . . . . 🌝 : “Aku pergi dulu yaa” 👤 : “Secepat ini kah? Kapan akan kembali?” 🌝 : “Sudah waktunya, Sebelas bulan lagi aku kembali. Terimakasih yaa sudah mau berjuang bareng aku selama 29 hari ini.Semoga amal mu diterima disisi Allah” 👤 : “(😢) jaga diri baik baik yaa. Semoga kita bertemu lagi tahun depan, maaf belum bisa ngelakuin ibadah maksimal.” atau 🌝 : “Aku pergi dulu yaa” 👤 : “Hore hore, Ya ya sana sana(😆)” 🌝 : “Semoga tahun depan kita ketemu lagi yaa, jadilah baik, semoga Allah memberimu hidayah” 👤 : “Ya yaa amin amin amin (😒)” Gimana Akhi Ukhti? Ramadhan udah hampir usai. Gimana dengan diri kita ini? Sudah baik belum atau makin buruk? Sedih rasanya Ramadhan udah usai. Semoga Allah selalu merahmati kita memberi kita hidayah barokah supaya kelak kita masih diberi kesempatan bertemu dengan Ramadhan sebelas bulan kedepan. Aamiin @sketsa_muslim #sketsamuslim  #selfreminder  #inkramadan  #dakwah  #berkahramadhan  #muslim  #muslimah 
@Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
@Regrann from @lukisan_dakwah.my - #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day27 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost #kreditartisasal
Theme - eid atmosphere (Tema - Suasana Raya)
=Translation=
As soon as he last nights of Ramadan arrives, there are various of manners that can be observed. Which one of the groups of society can you be categorized? .
The first category of people likes to plan and prepare all out for eid, supposedly for their open house. Without them realizing that they had kicked out their visit from Ramadan.
.
The other category on the other hand, plans to increase their prayers, giving, repenting, dzikir, and qiam...in order to meet with the ight of lailatul qadar..
.
Alas, Ramadan is leaving...if this is my last Ramadan that i'm able to breathe..then i pray to Allah hoping that my prayers this month, will be the starting point for me to change..
.
to be better, and to achieve His (Allah)  blessings..
Comic by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day27  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #latepost  #kreditartisasal  Theme - eid atmosphere (Tema - Suasana Raya) =Translation= As soon as he last nights of Ramadan arrives, there are various of manners that can be observed. Which one of the groups of society can you be categorized? . The first category of people likes to plan and prepare all out for eid, supposedly for their open house. Without them realizing that they had kicked out their visit from Ramadan. . The other category on the other hand, plans to increase their prayers, giving, repenting, dzikir, and qiam...in order to meet with the ight of lailatul qadar.. . Alas, Ramadan is leaving...if this is my last Ramadan that i'm able to breathe..then i pray to Allah hoping that my prayers this month, will be the starting point for me to change.. . to be better, and to achieve His (Allah)  blessings.. Comic by @purple_pyon
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day26 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost 
Theme - eid songs
We've all have that one friend who snatches things from us x'3 
I really can't get enough of the ramadan songs instead of eid songs...don't get me wrong...
I like eid songs. But I just can't let go of ramadan. 
Comic by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day25 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost 
Theme - focused (changed the theme)
The reason I wasn't posting for inkramadan in along while is because I was too focused on something else...
Sorry for the people that inticipated my drawings to be posted..
And I am also very sorry to be posting my drawings absolutely late..
But hey, I did it for fun and to fill up my empty instagram xD
Drawn by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day25  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #latepost  Theme - focused (changed the theme) The reason I wasn't posting for inkramadan in along while is because I was too focused on something else... Sorry for the people that inticipated my drawings to be posted.. And I am also very sorry to be posting my drawings absolutely late.. But hey, I did it for fun and to fill up my empty instagram xD Drawn by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan #ramadhancomics #day24 #sketchramadan #traditionaldrawing #latepost 
Theme - distant relatives.
On this time of year, everyone had begun contacting their relatives for eid. Promises shouldn't be made if it can't be kept... the most suited answer if you're asked "are you coming home this eid?" ...is "insya Allah I'll try" 
Drawn by @purple_pyon
@inkramadan #inkramadan  #ramadhancomics  #day24  #sketchramadan  #traditionaldrawing  #latepost  Theme - distant relatives. On this time of year, everyone had begun contacting their relatives for eid. Promises shouldn't be made if it can't be kept... the most suited answer if you're asked "are you coming home this eid?" ...is "insya Allah I'll try" Drawn by @purple_pyon
inkRAMADAN
Day 28 : BALIK KAMPUNG
. 
Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat.
.
Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka.
.
Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko.
.
Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day28 #BalikKampung #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 28 : BALIK KAMPUNG . Rasanya semua orang tidak suka bersesak di lebuhraya berjam-jam. Semua mesti nak balik cepat dan sampai cepat. . Sebab itulah pentingnya merancang perjalanan. Supaya dapat dielakkan perkara yang tidak dijangka. . Namun yang sedang menghadapi kesesakan, bertabahlah dan bersabarlah. Jangan marah-marah dan jangan buat perkara yang berisiko. . Hari raya untuk dirai, bukan untuk diratapi. . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day28  #BalikKampung  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
Ramadhan ini bulannya berbagi. Semakin banyak yang berlomba-lomba untuk berbagi. Mulai dari sekedar berbagi takjil, nasi, bahkan tukang desain pun berbagi. Mungkin kalau dihitung dengan hitungan dunia, yang namanya memberi akan mengambil sebagian milik kita. Entah itu uang atau waktu luang.

Tapi tapi tapi, Allah punya cara perhitungan sendiri. Karena manusia memiliki segudang keterbatasan, maka kita tidak pernah tahu bagaimana cara perhitungan-Nya. Bisa jadi rejeki ditambah langsung di dunia, hingga kita bisa berbagi lebih banyak lagi. Atau Allah simpan balasannya di akhirat, menjadi tabungan di surga.

Wah bahagia yaaa. Mari terus berbagi walau Ramadhan nanti pergi. Mari berbagi bersama @givesmile.id

Yaa sponsor nyempil 😂😂😂
.
 #30hariposterramadhan #30hprsedekah #dakwahkreatif #icomic #tagkomuka #ramadhanchallenge #hadiah #inkramadan
Ramadhan ini bulannya berbagi. Semakin banyak yang berlomba-lomba untuk berbagi. Mulai dari sekedar berbagi takjil, nasi, bahkan tukang desain pun berbagi. Mungkin kalau dihitung dengan hitungan dunia, yang namanya memberi akan mengambil sebagian milik kita. Entah itu uang atau waktu luang. Tapi tapi tapi, Allah punya cara perhitungan sendiri. Karena manusia memiliki segudang keterbatasan, maka kita tidak pernah tahu bagaimana cara perhitungan-Nya. Bisa jadi rejeki ditambah langsung di dunia, hingga kita bisa berbagi lebih banyak lagi. Atau Allah simpan balasannya di akhirat, menjadi tabungan di surga. Wah bahagia yaaa. Mari terus berbagi walau Ramadhan nanti pergi. Mari berbagi bersama @givesmile.id Yaa sponsor nyempil 😂😂😂 . #30hariposterramadhan  #30hprsedekah  #dakwahkreatif  #icomic  #tagkomuka  #ramadhanchallenge  #hadiah  #inkramadan 
#inkramadan #day26 : The Food of Ramadan

I dont know any Ramadhan exclusive food but yeah, these food oredy the best to eat during Ramadhan.

And 😂😂😂 Malaysian delicacy is so many!

#ink #ramadan #ocs #opinions #comic #food #delicacy #malaysia
Bagaimana progress persiapan korang? Da nak siap tak? xD
#inkramadan #raya #aidilfitri #drawing #draw #art #artwork #inking #lukis #malaysian_art #malayart #malaysian_anime
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . 
Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#RepostSave @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#RepostSave  @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan

Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain.

Karya @sitioneechan.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day29

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain. Karya @sitioneechan. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day29  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malam² terakhir Ramadan dilalui oleh orang² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
@Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
@Regrann from @lukisan_dakwah.my - #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann