an online Instagram web viewer

#inkramadan medias

Photos

Entahlah,, semenjak direnovasi jadi megah & bertingkat justru masjidnya sepi. Lepas shalat isya' lampu langsung dimatikan. Boro-boro tadarus juz amma. Pada ngumpul dimasjid aja disuruh pulang. Fiuuuh, adults jaman now. Beruntunglah kids jaman old yg sempat merasakan nikmatnya tadarus kenceng"an dimasjid trus slepet"an sarung/kerudung.
Oh, time flies so fast 😢

@Regranned from @komikmasdam -  Anak kecil yg suka rame di masjid jangan dilarang buat ke masjid, tapi ditemani dan dibimbing, karena merekalah generasi yang akan memakmurkan masjid nantinya

#ramadhan #komik #masjid #tpa #ramadan #inkramadan #komikindonesia #komikindo #ilustrasi #komiklokal #islam #komikinajah - #regrann
Entahlah,, semenjak direnovasi jadi megah & bertingkat justru masjidnya sepi. Lepas shalat isya' lampu langsung dimatikan. Boro-boro tadarus juz amma. Pada ngumpul dimasjid aja disuruh pulang. Fiuuuh, adults jaman now. Beruntunglah kids jaman old yg sempat merasakan nikmatnya tadarus kenceng"an dimasjid trus slepet"an sarung/kerudung. Oh, time flies so fast 😢 @Regranned from @komikmasdam - Anak kecil yg suka rame di masjid jangan dilarang buat ke masjid, tapi ditemani dan dibimbing, karena merekalah generasi yang akan memakmurkan masjid nantinya #ramadhan  #komik  #masjid  #tpa  #ramadan  #inkramadan  #komikindonesia  #komikindo  #ilustrasi  #komiklokal  #islam  #komikinajah  - #regrann 
SELAMAT TAHUN BARU 2018 ! .

Terima kasih banyak3 kepada pembeli2 #INKRAMADAN admin.  Untuk 10 pembeli yang terawal,  admin dah pun sediakan 10 sketches khas untuk korang. .

Terima kasih banyak admin ucapkan atas support korang yang memang mantopp! Doakan admin dapat terbitkan buku baru tahun ni eh. 😂👍
.
Spoiler: Karakter2 dalam sketches di atas ni semua adalah OCs untuk komik terbaru admin yang insyaAllah bakal terbit tahun ni,  #KOMIKGAZA.  Nantikan dehh.. 😉

#mosesart
#mosesartwork
#sketches
#inkramadan
#OC
#DaieKreatifVenture
SELAMAT TAHUN BARU 2018 ! . Terima kasih banyak3 kepada pembeli2 #INKRAMADAN  admin. Untuk 10 pembeli yang terawal, admin dah pun sediakan 10 sketches khas untuk korang. . Terima kasih banyak admin ucapkan atas support korang yang memang mantopp! Doakan admin dapat terbitkan buku baru tahun ni eh. 😂👍 . Spoiler: Karakter2 dalam sketches di atas ni semua adalah OCs untuk komik terbaru admin yang insyaAllah bakal terbit tahun ni, #KOMIKGAZA . Nantikan dehh.. 😉 #mosesart  #mosesartwork  #sketches  #inkramadan  #OC  #DaieKreatifVenture 
#InkRamadan 
1 Ramadan 1438H

Lukisan_Dakwah_Islam:
Jangan susah bangun sahur sangat…
#InkRamadan  1 Ramadan 1438H Lukisan_Dakwah_Islam: Jangan susah bangun sahur sangat…
KOMBO IF MOSES DKV!!! Pembeli Inkramadan 10 yang terawal,  admin akan sediakan SKETCH khas untuk beliau.  PM admin cepat!  Available 24/7 kecuali offline hehe. .

P/s 1: Siapa yang dah tempah,  jangan lupa bank in laju2 naaa... 😁
.

P/s 2: Admin ada jugak jual komik rakan2 Daie Kreatif Venture yang lain2. Boleh beli secara KOMBO atau pun beli ASING2. Orait. 😁
.

#Inkramadan
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#Misi20KLikers
KOMBO IF MOSES DKV!!! Pembeli Inkramadan 10 yang terawal, admin akan sediakan SKETCH khas untuk beliau. PM admin cepat! Available 24/7 kecuali offline hehe. . P/s 1: Siapa yang dah tempah, jangan lupa bank in laju2 naaa... 😁 . P/s 2: Admin ada jugak jual komik rakan2 Daie Kreatif Venture yang lain2. Boleh beli secara KOMBO atau pun beli ASING2. Orait. 😁 . #Inkramadan  #DKV  #DaieKreatifVenture  #AlternatifHiburanAkhirZaman  #Misi20KLikers 
"Jalanilah hidupmu seolah2 setiap hari adalah Ramadhan.  Kerana hakikatnya Ramadhan itu ialah mendekatkan diri kepadaNya... "
.
PSSSSSSTTTT...... .

Swipe ke kanan,  pastu ke kiri balik.  Hehe. .

INKRAMADAN BERWAJAH BARU! 
Banyak added value, harga tetap sama RM6. .

PM admin segera.  Sketch khas dari admin hanya untuk 10 pembeli terawal sahaja! 😉
.
#inkramadan
#mosesart
#mosesartwork
#DaieKreatifVenture
"Jalanilah hidupmu seolah2 setiap hari adalah Ramadhan. Kerana hakikatnya Ramadhan itu ialah mendekatkan diri kepadaNya... " . PSSSSSSTTTT...... . Swipe ke kanan, pastu ke kiri balik. Hehe. . INKRAMADAN BERWAJAH BARU! Banyak added value, harga tetap sama RM6. . PM admin segera. Sketch khas dari admin hanya untuk 10 pembeli terawal sahaja! 😉 . #inkramadan  #mosesart  #mosesartwork  #DaieKreatifVenture 
Salam'alaikum! 
Terima kasih banyak3 kepada yang dah membeli inkramadan. 😍
.
.
Untuk yang dah menempah,  jangan risau,  admin dah simpan ya.  Once dah buat payment,  akan dipos sesegera yang secepatnya!  Dun wurry! 😉 .
.
PENGUMUMAN SUPER PENTING! 
Inkramadan yang ada pada admin sekarang adalah Inkramadan 3rd batch printing. (1st batch & 2nd batch alhamdulillah habis dijual dalam tempoh 3 bulan). .
.
 3rd batch ini kemungkinan besau  adalah batch terakhir dalam versi FULL-COLORED.  Untuk 4th batch printing akhir tahun ni kita akan buat BLACK & WHITE.  So siapa yang suka komik berwarna,  jom cepat,  PM admin sekarang! Admin tak sabau nak abeskan stok.  Admin tungguuuuu.... 😁😁😁
.
.
Cdit foto: @paehdesign 
#inkramadan
#DKV
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
Salam'alaikum! Terima kasih banyak3 kepada yang dah membeli inkramadan. 😍 . . Untuk yang dah menempah, jangan risau, admin dah simpan ya. Once dah buat payment, akan dipos sesegera yang secepatnya! Dun wurry! 😉 . . PENGUMUMAN SUPER PENTING! Inkramadan yang ada pada admin sekarang adalah Inkramadan 3rd batch printing. (1st batch & 2nd batch alhamdulillah habis dijual dalam tempoh 3 bulan). . . 3rd batch ini kemungkinan besau adalah batch terakhir dalam versi FULL-COLORED. Untuk 4th batch printing akhir tahun ni kita akan buat BLACK & WHITE. So siapa yang suka komik berwarna, jom cepat, PM admin sekarang! Admin tak sabau nak abeskan stok. Admin tungguuuuu.... 😁😁😁 . . Cdit foto: @paehdesign #inkramadan  #DKV  #DaieKreatifVenture  #AlternatifHiburanAkhirZaman 
#REVIEW #INKRAMADAN 1 – karya IF Moses (Review oleh : @paehdesign )
.
.
Komik ni merupakan kompilasi program #inkramadan, yang mana pengkarya diberi tema yang berbeza tiap hari di bulan Ramadan. Yess, memerlukan tahap sabar & istiqomah yg tinggi untuk terus melukis dari hari perrrtama sampai terakhir!
.
.
Overall, komik yang sangat menarik dibaca untuk setiap golongan! Tambahan pula diwarnai dengan karekter seperti Baymoses, Zootopia, Totoro & siri Naruto sememangnya menarik! .
.
Setiap tema yang berbeza diselitkan dengan humor & dakwah yang santai – yang membuat kita terfikir sejenak adakah yang kita buat tu dah cukup? Sejauh mana kita meraikan bulan suci Ramadan? dan, apa yang kita 'bawa pulang' setelah Ramadan pergi Ramadan pergi~?
.
.
Komik ni releven dibaca walau belum tiba Ramadan sekalipun, isunya meliputi aspek yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian! Bahkan, buat kita ternanti-nanti Ramadan akan datang! Aiwah!
.
.
Nota : Secara personal, di sebalik warna warni & gaya lukisannya, mesej dakwah secara halus yang disampaikan pelukis mampu menyentuh hati setiap pembaca 😊
.
.
Maka, dengan ini, teruskan menyokong DKV ! Ayuh ! 😎
.
. --------------------------------------------------------------
Berminat untuk dapatkan Inkramadan secara belian postage ? 
PM akaun IG & FB IF Moses segera yuk! :D

#DKV 
#DaieKreatifVenture 
#AlternatifHiburanAkhirZaman 
#Misi20KLikers 
#testimoni
#REVIEW  #INKRAMADAN  1 – karya IF Moses (Review oleh : @paehdesign ) . . Komik ni merupakan kompilasi program #inkramadan , yang mana pengkarya diberi tema yang berbeza tiap hari di bulan Ramadan. Yess, memerlukan tahap sabar & istiqomah yg tinggi untuk terus melukis dari hari perrrtama sampai terakhir! . . Overall, komik yang sangat menarik dibaca untuk setiap golongan! Tambahan pula diwarnai dengan karekter seperti Baymoses, Zootopia, Totoro & siri Naruto sememangnya menarik! . . Setiap tema yang berbeza diselitkan dengan humor & dakwah yang santai – yang membuat kita terfikir sejenak adakah yang kita buat tu dah cukup? Sejauh mana kita meraikan bulan suci Ramadan? dan, apa yang kita 'bawa pulang' setelah Ramadan pergi Ramadan pergi~? . . Komik ni releven dibaca walau belum tiba Ramadan sekalipun, isunya meliputi aspek yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian! Bahkan, buat kita ternanti-nanti Ramadan akan datang! Aiwah! . . Nota : Secara personal, di sebalik warna warni & gaya lukisannya, mesej dakwah secara halus yang disampaikan pelukis mampu menyentuh hati setiap pembaca 😊 . . Maka, dengan ini, teruskan menyokong DKV ! Ayuh ! 😎 . . -------------------------------------------------------------- Berminat untuk dapatkan Inkramadan secara belian postage ? PM akaun IG & FB IF Moses segera yuk! :D #DKV  #DaieKreatifVenture  #AlternatifHiburanAkhirZaman  #Misi20KLikers  #testimoni 
#REVIEW5 : INKRAMADAN 1438H – karya @if_moses 
Komik ni merupakan kompilasi program #inkramadan, yang mana pengkarya diberi tema yang berbeza tiap hari di bulan Ramadan. Yess, memerlukan tahap sabar & istiqomah yg tinggi  untuk terus melukis dari hari perrrtama sampai terakhir!
.
Overall, komik yang sangat menarik dibaca untuk setiap golongan! Tambahan pula diwarnai dengan karekter seperti Baymoses, Zootopia, Totoro & siri Naruto sememangnya menarik! Setiap tema yang berbeza diselitkan dengan humor & dakwah yang santai – yang membuat kita terfikir sejenak adakah yang kita buat tu dah cukup? Sejauh mana kita meraikan bulan suci Ramadan? dan, apa yang kita 'bawa pulang' setelah Ramadan pergi Ramadan pergi~?
.
Komik ni releven dibaca walau belum tiba Ramadan sekalipun, isunya meliputi aspek yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian! Bahkan, buat kita ternanti-nanti Ramadan akan datang! Aiwah!
.
Nota : Secara personal, di sebalik warna warni & gaya lukisannya, mesej dakwah secara halus yang disampaikan pelukis mampu menyentuh hati setiap pembaca 😊
.
Maka, dengan ini, teruskan menyokong DKV ! Ayuh ! 😎
.
#DKV 
#DaieKreatifVenture 
#AlternatifHiburanAkhirZaman 
#Misi20KLikers 
#testimoni
#REVIEW5  : INKRAMADAN 1438H – karya @if_moses Komik ni merupakan kompilasi program #inkramadan , yang mana pengkarya diberi tema yang berbeza tiap hari di bulan Ramadan. Yess, memerlukan tahap sabar & istiqomah yg tinggi untuk terus melukis dari hari perrrtama sampai terakhir! . Overall, komik yang sangat menarik dibaca untuk setiap golongan! Tambahan pula diwarnai dengan karekter seperti Baymoses, Zootopia, Totoro & siri Naruto sememangnya menarik! Setiap tema yang berbeza diselitkan dengan humor & dakwah yang santai – yang membuat kita terfikir sejenak adakah yang kita buat tu dah cukup? Sejauh mana kita meraikan bulan suci Ramadan? dan, apa yang kita 'bawa pulang' setelah Ramadan pergi Ramadan pergi~? . Komik ni releven dibaca walau belum tiba Ramadan sekalipun, isunya meliputi aspek yang boleh diaplikasikan dalam kehidupan seharian! Bahkan, buat kita ternanti-nanti Ramadan akan datang! Aiwah! . Nota : Secara personal, di sebalik warna warni & gaya lukisannya, mesej dakwah secara halus yang disampaikan pelukis mampu menyentuh hati setiap pembaca 😊 . Maka, dengan ini, teruskan menyokong DKV ! Ayuh ! 😎 . #DKV  #DaieKreatifVenture  #AlternatifHiburanAkhirZaman  #Misi20KLikers  #testimoni 
INKRAMADAN IF MOSES tinggal lagi 20 copies!! Ada sesiapa yang berminat nak beli online? .
.
PM CEPAT! AYUH!  CEPATAN!  LEKAS!  SEGERA! 😆

#DKV 
#DaieKreatifVenture
#AlternatifHiburanAkhirZaman
#Misi20KLikers
#mosesart
#mosesartwork
#inkramadan
#comicore
Mini Inkramadan Exhibition @ Mini Anifest Malaysia @ MSJAA

Kini berlangsung di karnival Mahabbah Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz, Jln Templer, PJ 28-29 Okt 2017 ini!

Jemput datang!

#minianifest #animas #comicoreclub #mjsaa2017 #inkramadan #komikmalaysia #animasimalaysia #keluangmanfc #dkv
Comicore Club @ Mini Anifest Malaysia - MSJAA

Kini berlangsung di karnival Mahabbah Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz, Jln Templer, PJ 28-29 Okt 2017 ini!

Jemput datang!

#minianifest #animas #comicoreclub #mjsaa2017 #inkramadan #komikmalaysia #animasimalaysia #keluangmanfc #dkv
Just found these in my sketch book, this was back when I tried joining #inkramadan. Haha so lame la tak boleh buat sampai habis and now I've got another 20 pending for #Inktober
Just found these in my sketch book, this was back when I tried joining #inkramadan . Haha so lame la tak boleh buat sampai habis and now I've got another 20 pending for #Inktober 
Mini Anifest Malaysia 2017 | Masjid Jamek Sultan Abdul Aziz, Jln Templer, Petaling Jaya 28-29 Okt 2017

Dapat komik2 lokal di booth kami nanti :) #minianifest #animas #comicoreclub #mjsaa2017 #inkramadan #komikmalaysia #animasimalaysia #keluangmanfc
Jika bepergian, jangan lupa bawa kaos kaki cadangan di tas tenteng. Kalau2 kaos kaki nya basah atau apa, udah siap kaos kaki pengganti.
#pengenjadibaik #Ramadhancomics #inkramadan #muslim #Muslimah
.
.
Credit to @pengenjadibaik
@inkramadan #InkRamadan
Repost -
#6 RAMADHAN : Tips Puasa-
.
.
PUASA = puasa perut + nafsu + mata + lidah + telinga + tangan + kaki + hati.
.
.
“Berapa ramai orang yang berpuasa yang tidak mendapat apa-apa kecuali lapar dan dahaga.”
(HR. Ibn Majah no. 1690)
.
.
“Bukanlah puasa itu sekadar menahan diri dari makanan dan minuman, tetapi puasa adalah menjauhi perkara yang sia-sia dan kata-kata kotor.”
(HR. Ibn Khuzamah no. 1996)
.
.
Karya/Kredit - @if_moses
-
Shared by @lukisan_dakwah
╔════ೋღღღೋ════╗
ღ @Lukisan_Dakwah_Islam ღ
╚════ೋღღღೋ════╝
👉 ⒹⒾ ⓅⒺⓇⓈⒾⓁⒶⓀⒶⓃ 👈
❣ Like | Comment | Share | Tag ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahIslam #DipersilakanTagSahabatAnda #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #copypaste
@inkramadan #InkRamadan  Repost - #6  RAMADHAN : Tips Puasa- . . PUASA = puasa perut + nafsu + mata + lidah + telinga + tangan + kaki + hati. . . “Berapa ramai orang yang berpuasa yang tidak mendapat apa-apa kecuali lapar dan dahaga.” (HR. Ibn Majah no. 1690) . . “Bukanlah puasa itu sekadar menahan diri dari makanan dan minuman, tetapi puasa adalah menjauhi perkara yang sia-sia dan kata-kata kotor.” (HR. Ibn Khuzamah no. 1996) . . Karya/Kredit - @if_moses - Shared by @lukisan_dakwah ╔════ೋღღღೋ════╗ ღ @Lukisan_Dakwah_Islam ღ ╚════ೋღღღೋ════╝ 👉 ⒹⒾ ⓅⒺⓇⓈⒾⓁⒶⓀⒶⓃ 👈 ❣ Like | Comment | Share | Tag ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahIslam  #DipersilakanTagSahabatAnda  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #copypaste 
@Regrann from @waloehpic -  Dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha, ia berkata, “Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam biasa ketika memasuki 10 Ramadhan terakhir, beliau bersungguh-sungguh dalam ibadah (dengan meninggalkan istri-istrinya), menghidupkan malam-malam tersebut dengan ibadah, dan membangunkan istri-istrinya untuk beribadah.” Muttafaqun ‘alaih. (HR. Bukhari no. 2024 dan Muslim no. 1174). #iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - Dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha, ia berkata, “Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam biasa ketika memasuki 10 Ramadhan terakhir, beliau bersungguh-sungguh dalam ibadah (dengan meninggalkan istri-istrinya), menghidupkan malam-malam tersebut dengan ibadah, dan membangunkan istri-istrinya untuk beribadah.” Muttafaqun ‘alaih. (HR. Bukhari no. 2024 dan Muslim no. 1174). #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  Dalam hadis qudsi Allah Ta’ala berfirman,

للصائم فرحتان، فرحة عند فطره، وفرحة عند لقاء ربه “Bagi orang yang melaksanakan puasa ada dua kebahagiaan; kebahagiaan ketika berbuka, dan kebahagiaan ketika bertemu dengan Rabbnya.” (muttafaq ‘alaihi)

dicopy dari web @muslimorid

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - Dalam hadis qudsi Allah Ta’ala berfirman, للصائم فرحتان، فرحة عند فطره، وفرحة عند لقاء ربه “Bagi orang yang melaksanakan puasa ada dua kebahagiaan; kebahagiaan ketika berbuka, dan kebahagiaan ketika bertemu dengan Rabbnya.” (muttafaq ‘alaihi) dicopy dari web @muslimorid #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  sepertinya ini pesantren yang adanya cuma pas bulan romadhon, sekolah-sekolah di Indonesia meramaikan kegiatan romadhon dengan pesantren kilat, tapi pesantren kilat itu bukan kilat yang lagi nyantri ya... cuma pesantren singkat selama romadhon 😂😂😂
#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko
#azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic -  puasa tetapi ketika berbuka langsung kesetanan apa saja disantap, trus ibadah malamnya jadi malas karena kekenyangan, yang rugi siapa coba...
hampir setengah bulan berpuasa berat badan kok malah nambah 😅😅😅
#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic -  eh tau tau dah 10 malam kedua ya kawan... yuk digenjot ibadahnya supaya nanti kita memperoleh kemenangan di akhir ramadhan
#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic -  Puasa itu menguji kejujuran dan balasannya tidak main-main lho

Dari Abu Hurairah, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

كُلُّ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ يُضَاعَفُ الْحَسَنَةُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا إِلَى سَبْعِمِائَةِ ضِعْفٍ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ إِلاَّ الصَّوْمَ فَإِنَّهُ لِى وَأَنَا أَجْزِى بِهِ يَدَعُ شَهْوَتَهُ وَطَعَامَهُ مِنْ أَجْلِى لِلصَّائِمِ فَرْحَتَانِ فَرْحَةٌ عِنْدَ فِطْرِهِ وَفَرْحَةٌ عِنْدَ لِقَاءِ رَبِّهِ. وَلَخُلُوفُ فِيهِ أَطْيَبُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ رِيحِ الْمِسْكِ “Setiap amalan kebaikan yang dilakukan oleh manusia akan dilipatgandakan dengan sepuluh kebaikan yang semisal hingga tujuh ratus kali lipat. Allah Ta’ala berfirman (yang artinya), “Kecuali amalan puasa. Amalan puasa tersebut adalah untuk-Ku. Aku sendiri yang akan membalasnya. Disebabkan dia telah meninggalkan syahwat dan makanan karena-Ku. Bagi orang yang berpuasa akan mendapatkan dua kebahagiaan yaitu kebahagiaan ketika dia berbuka dan kebahagiaan ketika berjumpa dengan Rabbnya. Sungguh bau mulut orang yang berpuasa lebih harum di sisi Allah daripada bau minyak kasturi.” (HR. Bukhari no. 1904, 5927 dan Muslim no. 1151)

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - Puasa itu menguji kejujuran dan balasannya tidak main-main lho Dari Abu Hurairah, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, كُلُّ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ يُضَاعَفُ الْحَسَنَةُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا إِلَى سَبْعِمِائَةِ ضِعْفٍ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ إِلاَّ الصَّوْمَ فَإِنَّهُ لِى وَأَنَا أَجْزِى بِهِ يَدَعُ شَهْوَتَهُ وَطَعَامَهُ مِنْ أَجْلِى لِلصَّائِمِ فَرْحَتَانِ فَرْحَةٌ عِنْدَ فِطْرِهِ وَفَرْحَةٌ عِنْدَ لِقَاءِ رَبِّهِ. وَلَخُلُوفُ فِيهِ أَطْيَبُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ رِيحِ الْمِسْكِ “Setiap amalan kebaikan yang dilakukan oleh manusia akan dilipatgandakan dengan sepuluh kebaikan yang semisal hingga tujuh ratus kali lipat. Allah Ta’ala berfirman (yang artinya), “Kecuali amalan puasa. Amalan puasa tersebut adalah untuk-Ku. Aku sendiri yang akan membalasnya. Disebabkan dia telah meninggalkan syahwat dan makanan karena-Ku. Bagi orang yang berpuasa akan mendapatkan dua kebahagiaan yaitu kebahagiaan ketika dia berbuka dan kebahagiaan ketika berjumpa dengan Rabbnya. Sungguh bau mulut orang yang berpuasa lebih harum di sisi Allah daripada bau minyak kasturi.” (HR. Bukhari no. 1904, 5927 dan Muslim no. 1151) #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  kalau belum niat di malam hari, jangan lupa sahur nanti niat berpuasa wajib di bulan ramadhan karena Allah
adapun niat adanya didalam hati, tidak disyaratkan untuk dilafalkan

berbeda dengan puasa sunnah, puasa ramadhan harus berniat di malam hari atau pada saat sahur sebelum subuh

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #dakwahku #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - kalau belum niat di malam hari, jangan lupa sahur nanti niat berpuasa wajib di bulan ramadhan karena Allah adapun niat adanya didalam hati, tidak disyaratkan untuk dilafalkan berbeda dengan puasa sunnah, puasa ramadhan harus berniat di malam hari atau pada saat sahur sebelum subuh #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #dakwahku  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  Dari Abu Hurairah radhiyallahu’anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Ada tujuh golongan orang yang akan diberi naungan oleh Allah pada hari ketika tidak ada naungan kecuali naungan dari-Nya. Seorang pemimpin yang adil. Seorang pemuda yang tumbuh dalam [ketaatan] beribadah kepada Allah ‘azza wa jalla. Seorang lelaki yang hatinya bergantung di masjid-masjid. Dua orang lelaki yang saling mencintai karena Allah, mereka berdua bertemu dan berpisah karena-Nya. Seorang lelaki yang diajak oleh seorang perempuan yang memiliki kedudukan dan kecantikan lalu dia berkata, ‘Aku takut kepada Allah’. Seorang lelaki yang bersedekah dengan sembunyi-sembunyi, sampai-sampai tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya. Dan seorang lelaki yang mengingat Allah dalam kesendirian lalu mengalirlah air matanya.” (HR. Bukhari dan Muslim, lihat Shahih at-Targhib [1/531]) #iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #dakwahku #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - Dari Abu Hurairah radhiyallahu’anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Ada tujuh golongan orang yang akan diberi naungan oleh Allah pada hari ketika tidak ada naungan kecuali naungan dari-Nya. Seorang pemimpin yang adil. Seorang pemuda yang tumbuh dalam [ketaatan] beribadah kepada Allah ‘azza wa jalla. Seorang lelaki yang hatinya bergantung di masjid-masjid. Dua orang lelaki yang saling mencintai karena Allah, mereka berdua bertemu dan berpisah karena-Nya. Seorang lelaki yang diajak oleh seorang perempuan yang memiliki kedudukan dan kecantikan lalu dia berkata, ‘Aku takut kepada Allah’. Seorang lelaki yang bersedekah dengan sembunyi-sembunyi, sampai-sampai tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya. Dan seorang lelaki yang mengingat Allah dalam kesendirian lalu mengalirlah air matanya.” (HR. Bukhari dan Muslim, lihat Shahih at-Targhib [1/531]) #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #dakwahku  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  kalau puasa hanya menahan lapar dan haus tentulah kita tidak ada apa-apanya dibanding saudara kita yang sudah terbiasa menahan lapar dan haus setiap harinya

رُبَّ صَائِمٍ حَظُّهُ مِنْ صِيَامِهِ الجُوْعُ وَالعَطَشُ “Betapa banyak orang yang berpuasa namun dia tidak mendapatkan dari puasanya tersebut kecuali rasa lapar dan dahaga.” (HR. Ath Thobroniy dalam Al Kabir dan sanadnya tidak mengapa. Syaikh Al Albani dalam Shohih At Targib wa At Tarhib no. 1084 mengatakan bahwa hadits ini shohih ligoirihi –yaitu shohih dilihat dari jalur lainnya). #iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - kalau puasa hanya menahan lapar dan haus tentulah kita tidak ada apa-apanya dibanding saudara kita yang sudah terbiasa menahan lapar dan haus setiap harinya رُبَّ صَائِمٍ حَظُّهُ مِنْ صِيَامِهِ الجُوْعُ وَالعَطَشُ “Betapa banyak orang yang berpuasa namun dia tidak mendapatkan dari puasanya tersebut kecuali rasa lapar dan dahaga.” (HR. Ath Thobroniy dalam Al Kabir dan sanadnya tidak mengapa. Syaikh Al Albani dalam Shohih At Targib wa At Tarhib no. 1084 mengatakan bahwa hadits ini shohih ligoirihi –yaitu shohih dilihat dari jalur lainnya). #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  mau buka kok malah posting sahur hwahahahaha
ya semoga semangatnya masih seperti baru sahur

adik-adik yang tadi pagi bantuin bundanya sahur tunjuk jari...
wah banyak ya
untuk yang belum, nanti malam bantuin bunda menyiapkan sahur ya

Dari Abu Sa’id Al Khudri dari Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam, “Makanan sahur adalah makanan yang barakah maka janganlah kalian meninggalkannya, walaupun seorang dari kalian hanya sahur dengan meneguk air, karena sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bershalawat kepada orang-orang yang makan sahur”. (HR. Imam Ahmad dalam Musnadnya 3/44, 12 berkata Al Mundziri dalam At Targhib wa At Tarhib 2/139 : riwayat Ahmad dan sanadnya kuat, dan berkata Al Haitsami dalam Al Majmu’ 3/150 : riwayat Ahmad dan didalamnya terdapat Rifa’ah, aku tidak mendapati keterangan tentang tsiqahnya maupun kritikan atasnya, adapun rijal lainnya shahih)

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic 
#azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - mau buka kok malah posting sahur hwahahahaha ya semoga semangatnya masih seperti baru sahur adik-adik yang tadi pagi bantuin bundanya sahur tunjuk jari... wah banyak ya untuk yang belum, nanti malam bantuin bunda menyiapkan sahur ya Dari Abu Sa’id Al Khudri dari Nabi shallallaahu ‘alaihi wa sallam, “Makanan sahur adalah makanan yang barakah maka janganlah kalian meninggalkannya, walaupun seorang dari kalian hanya sahur dengan meneguk air, karena sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bershalawat kepada orang-orang yang makan sahur”. (HR. Imam Ahmad dalam Musnadnya 3/44, 12 berkata Al Mundziri dalam At Targhib wa At Tarhib 2/139 : riwayat Ahmad dan sanadnya kuat, dan berkata Al Haitsami dalam Al Majmu’ 3/150 : riwayat Ahmad dan didalamnya terdapat Rifa’ah, aku tidak mendapati keterangan tentang tsiqahnya maupun kritikan atasnya, adapun rijal lainnya shahih) #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #azkadanromadhon  - #regrann 
@Regrann from @waloehpic -  yang puasa hari pertama semangat ya... ini cara kita mencari derajat taqwa

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ “
Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kalian agar kamu bertakwa” (QS. Al Baqarah: 183)

#iqomic #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #waloehpic #waloehcomic #cip #oki #omi #bo #iqo #ko #azkadanromadhon - #regrann
@Regrann from @waloehpic - yang puasa hari pertama semangat ya... ini cara kita mencari derajat taqwa يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ “ Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kalian agar kamu bertakwa” (QS. Al Baqarah: 183) #iqomic  #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #waloehpic  #waloehcomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #ko  #azkadanromadhon  - #regrann 
sembari melatih dan membiasakan adabnya agar tidak mengganggu kekhusyukan diri dan jamaah lainnya juga tidak membahayakan anak. :) @Regrann from @komikfivi -  Bapak penjaga masjid jangan galak-galak ya. Namanya juga anak-anak :)
.
.
#InkRamadan 
#RamadhanComics 
#ShalatBerjamaahdiMasjid
#KomikFivi
#KomikIslam
#KomikDakwah
#iQomic - #regrann
DKV ?

Ini umpama pasukan GUTS yang mendukung kebangkitan Ultraman DYNA..Jadi mungkin juga mereka lah yang bakal mendukung kebangkitan KOMIK MALAYSIA.

JUMPA MEREKA SEMUA DI KOTAKOMIK KAJANG

LEVEL 1 METROPOINT KAJANG (DEPAN HOSPITAL KAJANG)
16 & 17 SEPTEMBER 2017

#comic #islamic #inkramadan #ramadhancomics #iqomic #comicore #apprentice #sticker #motivation
Booth COMICORECLUB feat artwork #inkramadan dan Komik-M
Booth COMICORECLUB feat artwork #inkramadan  dan Komik-M
LADYBAYMAX HEPI TAK TERPERI

Penyerahan zine #inkramadan karya @if_moses yang osem kepada tuannya di booth Daie Kreatif Venture #dkv di #anifest yg kini sedang berlangsung di summit usj... MOH LE SINGGAH 25-27 OGOS 2017 , 10 PAGI - 6 PETANG
LEVEL 4, SUMMIT USJ (BERHAMPIRAN GELANGGANG BOLA KERANJANG)
LADYBAYMAX HEPI TAK TERPERI Penyerahan zine #inkramadan  karya @if_moses yang osem kepada tuannya di booth Daie Kreatif Venture #dkv  di #anifest  yg kini sedang berlangsung di summit usj... MOH LE SINGGAH 25-27 OGOS 2017 , 10 PAGI - 6 PETANG LEVEL 4, SUMMIT USJ (BERHAMPIRAN GELANGGANG BOLA KERANJANG)
Karya inkramadan oleh @if_moses  kini dalam proses printing..in sya allah boleh didapati di #anifest summit usj & #kotakomik metropoint kajang... Terima kasih atas sokongan anda.

Teruskan menyampaikan kebaikan #inkramadan #ramadhancomics
Karya inkramadan oleh @if_moses kini dalam proses printing..in sya allah boleh didapati di #anifest  summit usj & #kotakomik  metropoint kajang... Terima kasih atas sokongan anda. Teruskan menyampaikan kebaikan #inkramadan  #ramadhancomics 
Mari kita sama2 membaiki diri ke arah yg lebih baik..in sya allah
.
(p/s: harap oc aku ni pun berubah sbb suke pakai baju fit 😅😅) #drawmadhan #inkramadan #komikmalaysia #dakwah
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. 😉😜 #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. 😉😜 #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
#Repost @komikpatsegi with @repostapp
・・・
Mereka yang hebat imannya, seringkali mendapat ujian hebat daripada Allah.

#inkramadan #inkramadan2017  #comicoreclub #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #gengkomik #komikmalaysia #malaysianart #komikindo #komikinajah #KomikPatSegi
#inkRAMADAN

21 RAMADHAN:
- ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ -

Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila,  bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu…

Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉
.
.
Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #DipersilakanTagSahabatAnda #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#inkRAMADAN  21 RAMADHAN: - ᴍᴇɴʏᴀɴᴛᴜɴɪ ʏᴀɴɢ ᴋᴜʀᴀɴɢ - Kalau betul tak mampu derma duit, dermalah doa. Doa itu senjata seorang mukmin. Bila, bagaimana & di mana doa tu makbul, itu rahsia ALLAH, kita tak akan tahu… Tapi apa yang pasti, mereka lebih memerlukan doa kita berbanding diri kita sendiri... Walaupun jaraknya sejauh 7290km atau lebih, jangan pernah pandang rendah pada 'kuasa doa'... 😉 . . Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #DipersilakanTagSahabatAnda  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Alhamdulillah, akhirnya tamat sudah #inkramadan-nya.  Terima kasih yang tak terhingga-hingga-hingga buat semua. Atas sokongan korang,  akaun ni berjaya capai 5K dalam tempoh sebulan Ramadhan. .
.
Pada aku,  ini merupakan satu petanda semakin ramai orang yang dahagakan karya2 bermanfaat.  Doakan agar aku dapat terus istiqamah menyumbang & berkarya ya! .
.
Terima kasih banyak kepada likers,  sharers, & commenters tegar akaun ni.  Siapa yang rajin komen & share tu,  insyaAllah aku ingat nama korang haha. .
.
Sekali lagi,  terima kasih banyak semua.  Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri,  kosong2 luar dalam! 😉
Alhamdulillah, akhirnya tamat sudah #inkramadan -nya. Terima kasih yang tak terhingga-hingga-hingga buat semua. Atas sokongan korang, akaun ni berjaya capai 5K dalam tempoh sebulan Ramadhan. . . Pada aku, ini merupakan satu petanda semakin ramai orang yang dahagakan karya2 bermanfaat. Doakan agar aku dapat terus istiqamah menyumbang & berkarya ya! . . Terima kasih banyak kepada likers, sharers, & commenters tegar akaun ni. Siapa yang rajin komen & share tu, insyaAllah aku ingat nama korang haha. . . Sekali lagi, terima kasih banyak semua. Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri, kosong2 luar dalam! 😉
Salam aidilfitri korang! Tengs sebab follow komik ramadan hari tu.. walaupun tak lengkap semua hari.. haha. Tengs again gais! Dan selamat berhari raya! Maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki! X)

#eid #eidfitr #eid2017 #aidilfitri2017 #inkramadan #ramadan #ramadan2017 #huzzatbg #doodle #illustration #graphic #mixedmedia #art #drawing #instaart #instaartist #conceptart #drawing #anime #manga #digitalart #komikmalaysia #komikm #malaysia #perakian #malaysiaart #childrenbook #childrenillustration
Salam aidilfitri korang! Tengs sebab follow komik ramadan hari tu.. walaupun tak lengkap semua hari.. haha. Tengs again gais! Dan selamat berhari raya! Maaf dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki! X) #eid  #eidfitr  #eid2017  #aidilfitri2017  #inkramadan  #ramadan  #ramadan2017  #huzzatbg  #doodle  #illustration  #graphic  #mixedmedia  #art  #drawing  #instaart  #instaartist  #conceptart  #drawing  #anime  #manga  #digitalart  #komikmalaysia  #komikm  #malaysia  #perakian  #malaysiaart  #childrenbook  #childrenillustration 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#InkRAMADAN

Day #28 RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨
-
Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri…

Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂

HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#InkRAMADAN  Day #28  RAMADHAN: - ʙᴀʟɪᴋ ᴋᴀᴍᴘᴜɴɢ - 🚗💨 - Ambiklah 'bekalan' banyak² di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri… Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat² raya ni. 😂 HAPPY PACKING, EVERYONE! 😉 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp ···
“ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp ··· “ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
@Regrann from @daiesukikomik -  SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri - #regrann
|| Aurat ||.
.
Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa.
.
Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak).
.
#maskmancmf #nasihat #inksyawal #inkramadan #suamiisteri #cinta #sayang #drama #raya #dakwah #dakwahislam #advice #sketchyart #sketchy #penart #art #hug #terimakasih  #komik #komikmalaysia #komikraya #diari
|| Aurat ||. . Dalam meraikan hari yang mulia, jangan digadai amanah yang dibawa. . Kalau keadaan memerlukan kepada kita untuk tinggal di motel saat pulang beraya... Lakukanlah... (Kalo rumah betol2 penuh la... Kalo xpenuh pun nak tidur motel, tu nampak mcm sombong pulak). . #maskmancmf  #nasihat  #inksyawal  #inkramadan  #suamiisteri  #cinta  #sayang  #drama  #raya  #dakwah  #dakwahislam  #advice  #sketchyart  #sketchy  #penart  #art  #hug  #terimakasih  #komik  #komikmalaysia  #komikraya  #diari 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن .

Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic #selfreminder #inkramadan #dakwah #muslim #muslimah
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ Perlu diketahui bahwa telah terdapat berbagai riwayat dari beberapa sahabat radhiyallahu ‘anhum bahwa mereka biasa mengucapkan selamat di hari raya di antara mereka dengan ucapan “Taqobbalallahu minna wa minkum” (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian). فعن جُبَيْرِ بْنِ نُفَيْرٍ قَالَ : كَانَ أَصْحَابُ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اِلْتَقَوْا يَوْمَ الْعِيدِ يَقُولُ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ : تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْك . قال الحافظ : إسناده حسن . Artinya : “Dari Jubair bin Nufair, ia berkata bahwa jika para sahabat Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam berjumpa dengan hari ‘ied (Idul Fithri atau Idul Adha, pen), satu sama lain saling mengucapkan, “Taqobbalallahu minna wa minka (Semoga Allah menerima amalku dan amal kalian).” Al Hafizh Ibnu Hajar mengatakan bahwa sanad hadits ini hasan.” #iqomic  #selfreminder  #inkramadan  #dakwah  #muslim  #muslimah 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Idea klise: AJI DAN KIRIN ep akhir (KEMENANGAN)
Siapa dah besar x puasa penuh tak payah raya jilaker
Swipe untuk cerita seterusnya.
Ehem... Assalamualaikum
Saya Nash ingin mengucapkan selamat hari raya kalau Ada terkasar bahasa ker Ada salah silap ker yg mana kenal aku dalam real life atau komik nie .. Maafkanlah aku ya korang bros aku

Untuk #inkramadan nie pergh challenge yg cukup buat aku suka tahu nie sebab Ada #ajidankirin thanks sudi baca Dan suka cerita nie ... I really appreciate.😭. Challenge INI memang best

Fakta- alhamdullilah INI komik bersiri yg kedua aku dapat siapkan seumur hidup aku.... Wahhhh satu achievement untuk aku

Raya elok-elok gais... Mana yg bergambar dengan awek sila tag beliau memudahkan aku nak mencari sinar harapan syawal.. Ehekk

Untuk rakan seperjuangan #inkramadan tahniah mana yg dapat habiskannya.... Love your artwork

#komikklise #gengkomik #komik #komikmalaysia

#inkramadan #inkramadan2017 
#sucomi #trilog #comiccoreclub #buasirotakthekomik #iqomic

Maaf ya... Aji Dan kirin dah habis Ada rezeki tahun depan.... Next project insyallah

#teamrayasingle #rayasingle
Idea klise: AJI DAN KIRIN ep akhir (KEMENANGAN) Siapa dah besar x puasa penuh tak payah raya jilaker Swipe untuk cerita seterusnya. Ehem... Assalamualaikum Saya Nash ingin mengucapkan selamat hari raya kalau Ada terkasar bahasa ker Ada salah silap ker yg mana kenal aku dalam real life atau komik nie .. Maafkanlah aku ya korang bros aku Untuk #inkramadan  nie pergh challenge yg cukup buat aku suka tahu nie sebab Ada #ajidankirin  thanks sudi baca Dan suka cerita nie ... I really appreciate.😭. Challenge INI memang best Fakta- alhamdullilah INI komik bersiri yg kedua aku dapat siapkan seumur hidup aku.... Wahhhh satu achievement untuk aku Raya elok-elok gais... Mana yg bergambar dengan awek sila tag beliau memudahkan aku nak mencari sinar harapan syawal.. Ehekk Untuk rakan seperjuangan #inkramadan  tahniah mana yg dapat habiskannya.... Love your artwork #komikklise  #gengkomik  #komik  #komikmalaysia  #inkramadan  #inkramadan2017  #sucomi  #trilog  #comiccoreclub  #buasirotakthekomik  #iqomic  Maaf ya... Aji Dan kirin dah habis Ada rezeki tahun depan.... Next project insyallah #teamrayasingle  #rayasingle 
SELAMAT IEDUL FITRI!
.
Tahun ni pakai pakai baju warna oren... pegi2 surau, sama pulak dengan hamparan pasar yang biru-oren tu
( —w— )
.
Moga Ramadhan Mubarak dan Eidul Fitri tahun 1438H ini menjadi iktibar dan hikmah, aminn...
.
#gengkomik #komik #komikmalaysia #daiesuki #daiesukikomik #daiesukibuku 
#puasa #ramadhan #ramadan #ramadhancomic #inkramadan #inkramadan2017 
#hariraya #aidilfitri
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan

Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. 
Karya @zyraroxx.

Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan.

Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air.

Sehingga bertemu lagi!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day30 #1syawal

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. Karya @zyraroxx. Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan. Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air. Sehingga bertemu lagi! #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day30  #1syawal  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Hari 32 : Kemenangan.

Thanks sebab sudi melihat hasil-hasil InkRamadhan saya bagi tahun ni. Ini adalah kali pertama saya sertai challenge sebegini. Selamat Hari Raya Aidilfitri ya semua.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari32
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my -  #InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat - #regrann
Ternyata syawal adalah awal utk persiapan ramadhan berikutnya... hwaiting.. @Regrann from @lukisan_dakwah.my - #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  - #regrann 
Resolusi setelah Ramadan mu apa?
#iqomic #inkramadan #komiklokal #komik #taaruf #ramadhancomics #ramadan
SALAM EID-UL FITR GUYS!
We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too!

I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support!

#inkramadan #eid #raya #celebration #ocs #drawings #wishes #fun #syawal #ink
SALAM EID-UL FITR GUYS! We achieved our victory (and officially Ramadan have left us 😭😭😭) Here's hoping you guys have the best raya celebrations and also hoping we get to meet Ramadhan next year too! I have been in some ups and downs but you guys have always been here for me, so thank you very much! 😄😄 Thank you for your support! #inkramadan  #eid  #raya  #celebration  #ocs  #drawings  #wishes  #fun  #syawal  #ink 
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') .

#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Wahai Ramadhan, meskipun ramai muslim seronok meraikan kedatangan Syawal, ketahuilah.. Ramai juga insan yg bersedih dengan pemergianmu.. Wahai tetamu yg mulia.. Yg membawa seribu satu keberkatan, rahmat dan maghfirah :') . #EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #28 : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ -

Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH?

#jomMUHASABAHdiri
#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #28  : - ᴍᴜʜᴀsᴀʙᴀʜ - Muhasabah diri kita selama setelah hampir sebulan kita menunaikan puasa ramadan. Semakin dekat kah kita kepada ALLAH? #jomMUHASABAHdiri  #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
Halalkan segalanya

#repost  @lukisan_dakwah.my 
#InkRAMADAN

Day #29 RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ -

Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga…

Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah² lembah... 😢

Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊

Karya/Kredit - @if_moses
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #syawal2017 #eid
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Halalkan segalanya #repost  @lukisan_dakwah.my #InkRAMADAN  Day #29  RAMADHAN: - ᴩᴇʀꜱɪᴀᴩᴀɴ - Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga… Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah² lembah... 😢 Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali²-Nya.. 😊 Karya/Kredit - @if_moses - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #syawal2017  #eid 
@Regrann from @pengenjadibaik -  Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul.
Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin.
Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya.

Jangan ngumpulin massa ke rumahmu.
What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana.

Nb warna oleh @alfatihsatria 
#pengenjadibaik
#inkramadan
#ramadhancomics
@iqomic - #regrann
@Regrann from @pengenjadibaik - Zakat maal (harta) bukan harus di bulan Ramadhan ya. Tapi tergantung berdasarkan nishab dan haul. Kalo mau bagi2 zakat dan sedekah bulan Ramadhan bisa dengan mendatanginya door to door. Kalo ga sempet bisa nyuruh orang yg amanah buat anterin ke fakir miskin. Atau bisa juga disalurkan melalui badan amil zakat yang terpercaya. Jangan ngumpulin massa ke rumahmu. What for. Udah banyak kejadian lho, malah jadi bencana. Nb warna oleh @alfatihsatria #pengenjadibaik  #inkramadan  #ramadhancomics  @iqomic - #regrann 
Idea klise: AJI DAN KIRIN ep 31 (PERSIAPAN)
korang bersiap sedia nak raya tapi dah siap ke nak tinggalkan Ramadan.... Wu.. Selamat hari raya
----> swipe next komik
BTW esok last citer nie
Mampukah aji ingat àtàu lupa
#komikklise #ajidankirin #komik #gengkomik #komikmalaysia #inkramadan #inkramadan2017 #comiccoreclub #sucomi #trilog
#buasirotakthekomik #iqomic
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali 🙏 Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
#EzRepost @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp

#DailyRamadan #inkRAMADAN

Daily ramadan day #27 :
- ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ -

Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat.

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
#EzRepost  @lukisan_dakwah.my with @ezrepostapp #DailyRamadan  #inkRAMADAN  Daily ramadan day #27  : - ϙᴜᴀʟɪᴛʏ ᴏᴠᴇʀ ϙᴜᴀɴᴛɪᴛʏ - Lebih penting kan quality solat kita daripada banyak solat tapi tidak khusyuk dlm solat. #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
DAY 30 : KEMENANGAN

Akhirnya kita tiba ke penghujung Ramadhan,
Sebulan yg penuh mujahadah berlawan dgn nafsu sendiri,

1 Syawal, 
Hari untuk meraikan kemenangan..
Persoalannya, layakkah kita?

Dengan lompong dan bocor amalan kita,
Dengan malas dan berat hati kita,
Dengan sombong dan riak yg kerap berputik di hati,
Dengan mata, mulut dan telinga yg tak terjaga rapi,
Dengan airmata yg mengalir beberapa titis cuma,
Dengan taubat ala kadar yang selalu dilanggar,
Dengan lalai dan leka kita dalam sujud yang sebentar cuma,

LAYAKKAH KITA?

#inkramadan #day30 #doodleramadhan #lukisandakwah
DAY 30 : KEMENANGAN Akhirnya kita tiba ke penghujung Ramadhan, Sebulan yg penuh mujahadah berlawan dgn nafsu sendiri, 1 Syawal, Hari untuk meraikan kemenangan.. Persoalannya, layakkah kita? Dengan lompong dan bocor amalan kita, Dengan malas dan berat hati kita, Dengan sombong dan riak yg kerap berputik di hati, Dengan mata, mulut dan telinga yg tak terjaga rapi, Dengan airmata yg mengalir beberapa titis cuma, Dengan taubat ala kadar yang selalu dilanggar, Dengan lalai dan leka kita dalam sujud yang sebentar cuma, LAYAKKAH KITA? #inkramadan  #day30  #doodleramadhan  #lukisandakwah 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😢 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost #DailyRamadan #InkRAMADAN

Daily ramadan day #29 :
- ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ -

Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang…

Aamiin 😢

#SketsaMuslim #SelfReminder

Karya/Kredit - @sketsa_muslim
-
╔════ೋღღღೋ═══╗
ღ @Lukisan_Dakwah.my  ღ
╚════ೋღღღೋ═══╝
👉DIPERSILAKAN 👈
❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣
#LukisanDakwah #لوكيسن_دعوه_اسلام #LukisanDakwahMy #LukisanDakwahIslam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat
Repost from @lukisan_dakwah.my @TopRankRepost #TopRankRepost  #DailyRamadan  #InkRAMADAN  Daily ramadan day #29  : - ꜰᴀʀᴇᴡᴇʟʟ ʀᴀᴍᴀᴅʜᴀɴ - Selamat tinggal Ramadhan.. Semoga dipertemu kan lagi di Ramadhan akan datang… Aamiin 😢 #SketsaMuslim  #SelfReminder  Karya/Kredit - @sketsa_muslim - ╔════ೋღღღೋ═══╗ ღ @Lukisan_Dakwah.my ღ ╚════ೋღღღೋ═══╝ 👉DIPERSILAKAN 👈 ❣ Lɪᴋᴇ | Cᴏᴍᴍᴇɴᴛ | Sʜᴀʀᴇ | Tᴀɢ ❣ #LukisanDakwah  #لوكيسن_دعوه_اسلام  #LukisanDakwahMy  #LukisanDakwahIslam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat