an online Instagram web viewer

#jjcm medias

Photos

Ha ni sis nak bercerita ni tadi sis tengaj sebuk tengok drama tv tetiba pintu terbuka. Sis dah cuak rupanya husband balik, sis terus cuak sbb belum masak dinner lagi. Check fridge sebaik ada Pes Masak Merah selamat sis takyh nak tumbuk dgn blend. Campak, Gaul & Siap boleh hidang bagi husband makan dia smpi bertambah-tambah makanya πŸ˜˜πŸ˜‹πŸ˜ŠπŸ˜‚πŸ˜‰
.
.
.
.
HANYA RM6.00/packet for 3 - 4 pax
dah sis nak check oven cake dah masak belum jgn lupa janji kita kat whatsapp okay 😊😘
0106512696 janji kita jgn lupa 
#sedapmelampau #makanmakan #jjcm #halalfood #surirumah #astroria #tv3 #com205
#MC1113A #titiancinta #melampau #sedap #murahmurah #sisjual #readystock #delivery #melayu #uitmnews #uitmlendu #lendufornia #uitmdihatiku #siscuba #cubatrytest @ilyaisyraf
Ha ni sis nak bercerita ni tadi sis tengaj sebuk tengok drama tv tetiba pintu terbuka. Sis dah cuak rupanya husband balik, sis terus cuak sbb belum masak dinner lagi. Check fridge sebaik ada Pes Masak Merah selamat sis takyh nak tumbuk dgn blend. Campak, Gaul & Siap boleh hidang bagi husband makan dia smpi bertambah-tambah makanya πŸ˜˜πŸ˜‹πŸ˜ŠπŸ˜‚πŸ˜‰ . . . . HANYA RM6.00/packet for 3 - 4 pax dah sis nak check oven cake dah masak belum jgn lupa janji kita kat whatsapp okay 😊😘 0106512696 janji kita jgn lupa #sedapmelampau  #makanmakan  #jjcm  #halalfood  #surirumah  #astroria  #tv3  #com205  #MC1113A  #titiancinta  #melampau  #sedap  #murahmurah  #sisjual  #readystock  #delivery  #melayu  #uitmnews  #uitmlendu  #lendufornia  #uitmdihatiku  #siscuba  #cubatrytest  @ilyaisyraf
#jjcm .
terpengaruh dengan #seleraselebriti #izreenazminda , huhu
.
di sajikan oleh helwa telinga #edubuskers .
#perlis 
#konvouum
#syawal
.
#saturday
18.11.2017
Snap gambar dulu baru boleh makan....
.
NASI GORENG CHEESY CHICKEN GRILLED
.
#nanstation18 #nan18 #ipoh #makan #jjcm #cheesylover
CERGAS SENTIASA DENGAN LEMONADE XPRESH
.
.
Mudah Sedia Bancuh Sahaja Beri Tenaga Setiap Masa!

WhatsApp 019 7973008

#lemonadexpresh
#lemonade
#lemon
#serbuklemonasli
#lemonpowder
#refreshingdrink
#best
#sedap
#mudah
#berbaloi2
#lemonex
#dherb
#shaklee
#dianz
#okaya
#qm
#pearlashine
#herbalife
#jjcm
#bazarpaknil
#sayajual
#sayasuka
#kedaiig
#kedaionline
#instashop
#instagood
#instabest
Dinner
@cofeologycafe superb,but scotch egg terover cooked egg yolk for Scotch egg recipe. Overall 7/10. Well Done @cofeologycafe #melaka #jjcm #foodporn #melakafood #jjcmmelaka #cofeologycafe #bukitberuang #malaysia #burger #scothegg
Apaa?  Lapar? 
Haa meh sini ke Restoran Ombak Rindu πŸ€—
.
Banyaak pilihan menu masakan melayu yang padu dan sedapppp pastinyaaa πŸ”₯πŸ“£πŸ“£
.
Jangan segan silu mari mari pakai mai ramai ramai ke Restoran kami πŸ˜€
#masakanmelayu #masakanmakawak #restoran #ombakrindu #padu #worth #jjcm #sedap #foodhunting #foodlovers
🍺 TUAK FLOAT 🍺 + Lempeng Nyior Muda 🌴

Tetiba mengidam 2menu ni. 
Xsihat2 pun gagah mangkit p pekena tengah2 panas terik. 
Pekena plak sambil layan pemandangan biru laut Terengganu. 
Nikmat Allah luas... Teringat Surah Luqman: 27
"Dan seandainya pohon-pohon di bumi menjadi pena dan laut (menjadi tinta), ditambahkan kepadanya tujuh laut (lagi) sesudah (kering)nya, niscaya tidak akan habis-habisnya (dituliskan) kalimat Allah. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana"

#jjcm #pantaiTIMUR #terengganuKite
🍺 TUAK FLOAT 🍺 + Lempeng Nyior Muda 🌴 Tetiba mengidam 2menu ni. Xsihat2 pun gagah mangkit p pekena tengah2 panas terik. Pekena plak sambil layan pemandangan biru laut Terengganu. Nikmat Allah luas... Teringat Surah Luqman: 27 "Dan seandainya pohon-pohon di bumi menjadi pena dan laut (menjadi tinta), ditambahkan kepadanya tujuh laut (lagi) sesudah (kering)nya, niscaya tidak akan habis-habisnya (dituliskan) kalimat Allah. Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana" #jjcm  #pantaiTIMUR  #terengganuKite 
PERANG GEMUK!!!
.
Sekarang nie bukan orang dewas je terdedah kepada kegemukkan tapi budak sekolah jugak yer. Sbb utama ialah kegemukkan yer korang bukan sebab lain. Sbb tu peranan ibu bapa sgt penting utk memastikan anak mereka diberikan makanan yang sihat. Bukan tgk anak gemuk je cute la, comel la, etc.
.
Surat khabar metro pon kata, jika seseorang pelajar gemuk maka mereka akan kurang fokus dlm pelajaran, tiada kenyakinan diri dan terdedah kepada pelbagai penyakit.
.
Sayangi anak2 anda dengan memberi makanan yang sepatutnya.
.
COACH IRFAN 010-3666683
.
#teamkurussihat #ubatkurus #bajubesar #turunlemak #coachirfan #kurus #tipskurus #jomkurus #gemuk #diet #shahalam #puchong #planpemakanan #fitmalaysia #nakkurus  #tipsdiet #makan #jjcm #kualalumpur #kotabharu #tipskesihatan #bentukbadan #nutrisi #makanan #dietplan #testimonikurus #metro #kurussebelumkahwin #bajuplussize
PERANG GEMUK!!! . Sekarang nie bukan orang dewas je terdedah kepada kegemukkan tapi budak sekolah jugak yer. Sbb utama ialah kegemukkan yer korang bukan sebab lain. Sbb tu peranan ibu bapa sgt penting utk memastikan anak mereka diberikan makanan yang sihat. Bukan tgk anak gemuk je cute la, comel la, etc. . Surat khabar metro pon kata, jika seseorang pelajar gemuk maka mereka akan kurang fokus dlm pelajaran, tiada kenyakinan diri dan terdedah kepada pelbagai penyakit. . Sayangi anak2 anda dengan memberi makanan yang sepatutnya. . COACH IRFAN 010-3666683 . #teamkurussihat  #ubatkurus  #bajubesar  #turunlemak  #coachirfan  #kurus  #tipskurus  #jomkurus  #gemuk  #diet  #shahalam  #puchong  #planpemakanan  #fitmalaysia  #nakkurus  #tipsdiet  #makan  #jjcm  #kualalumpur  #kotabharu  #tipskesihatan  #bentukbadan  #nutrisi  #makanan  #dietplan  #testimonikurus  #metro  #kurussebelumkahwin  #bajuplussize 
Had brunch @flavourflings 
Blk 121, Hougang Ave1. 
I had the salted egg benedict ~yummylicious. It open @ 9am - 9pm on weekends, so you can have your breakfast here. Ample parking space. 
#halalsg #halalfood #jjcm #jjcmsg #jjjcmsingapore #jalanjalancarimakan #havehalalwilltravel #hhwt #gengcarimakansg #visit_singapore #visitsingapore #visitsg #discoversg #discoversingapore #iluvsg #exploresg #exploresingapore #weekendfun #weekendbrunch
Alhamdulillah.
.
Dapat lunaskan hajat nak belanja parent Kak Chah kat sini.
.
Memang Kak Chah dan suami suka makan sini hehe. Okay ni Kak Chah share menu yg Kak Chah suka k.
.
1. Nasi goreng cili padi
.
2. Nasi putih & sup kambing claypot
.
3. Grill/fried chicken chop
.
4. Steak
.
Must try okay!
.
#jjcm
#jjcmmelaka
#jjcmmelaka2017
Alhamdulillah. . Dapat lunaskan hajat nak belanja parent Kak Chah kat sini. . Memang Kak Chah dan suami suka makan sini hehe. Okay ni Kak Chah share menu yg Kak Chah suka k. . 1. Nasi goreng cili padi . 2. Nasi putih & sup kambing claypot . 3. Grill/fried chicken chop . 4. Steak . Must try okay! . #jjcm  #jjcmmelaka  #jjcmmelaka2017 
More and more πŸ‘©πŸ»β€πŸ³πŸ‘©πŸ»β€πŸ³πŸ‘©πŸ»β€πŸ³ so kalau lambat reply whatsapp tu maaf sgt2 ya..πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»
.
βœ…8inch Keladi Layer Cake.
βœ…9inch Pandan Layer Cake with Love sign as requested.
βœ…Lots of Frozen Resoles yg dah lama order tp baru sempat kami tunaikan..maaf sgt2 ya..
.
ongoing Fudge Brownies, Resoles lagi dan of course Tauhu Begedil πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢
.
Next Open Order Tauhu Begedil Rabu ya.. take note βœπŸ»βœπŸ»βœπŸ»πŸ˜‰
#pandanlayercake #keladilayercake #resoles #resolesserdang  #portlepak #premiumbox  #tauhubegedilbangi #tauhubegedilbalakong
#tauhubegedil #tauhubegedilserdang #tauhubegedilupm #tauhubegedilserikembangan #pioneertauhubegedilserdang #resolesupm #akusuka #jjcm #resolesbangi #resolespuncakjalil #resolesequine #resolesserikembangan #amynordinkitchen  #igers #bazaarpaknil #sayajualkek #sayajualsavoury #savoury #instafood
More and more πŸ‘©πŸ»β€πŸ³πŸ‘©πŸ»β€πŸ³πŸ‘©πŸ»β€πŸ³ so kalau lambat reply whatsapp tu maaf sgt2 ya..πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ» . βœ…8inch Keladi Layer Cake. βœ…9inch Pandan Layer Cake with Love sign as requested. βœ…Lots of Frozen Resoles yg dah lama order tp baru sempat kami tunaikan..maaf sgt2 ya.. . ongoing Fudge Brownies, Resoles lagi dan of course Tauhu Begedil πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢 . Next Open Order Tauhu Begedil Rabu ya.. take note βœπŸ»βœπŸ»βœπŸ»πŸ˜‰ #pandanlayercake  #keladilayercake  #resoles  #resolesserdang  #portlepak  #premiumbox  #tauhubegedilbangi  #tauhubegedilbalakong  #tauhubegedil  #tauhubegedilserdang  #tauhubegedilupm  #tauhubegedilserikembangan  #pioneertauhubegedilserdang  #resolesupm  #akusuka  #jjcm  #resolesbangi  #resolespuncakjalil  #resolesequine  #resolesserikembangan  #amynordinkitchen  #igers  #bazaarpaknil  #sayajualkek  #sayajualsavoury  #savoury  #instafood 
SUSHI LOVER πŸ’“
.
Siapa penggemar sushi dekat sini?
.
Nih admin nok kabo ni. Nanti dekat #foodvibesfestival ada sushi guys.
.
Ermm. Rasa2 setaraf tak eh dengan Sushi King? πŸ€” Nak tahu?
.
Haaa kena marilah #5disember2017 ni. Baru tahu setaraf ke idok. Gittew.
#sushilover #foodinstituteofmalaysia #foodvibesfestival #FoodLover #FoodHunter #Foodgasm #Foodies #FoodPorn #kakiterjah #kakiserbu #kakimakan #kuatmakan #vitdaily #jjcm #Jalanjalancarimakan
malam2 gini dapat kudap2 nachos corn chips tu sepinggan tak cukup ..kan.😬
nice pic πŸ‘ credit πŸ“· @farazack05 .
πŸ“location CHILLI's ONE UTAMA PJ
.
.
SHARE & TAG YOUR FRIENDS !
.
.  REGRANN & REPOST
 sukamakan?
 LETS FOLLOW . ➑️ @sukamakan.page
. ================
➑️ @makanshow
.
➑️ @eargasm.hub .
.
➑️ @eargasmdothub
.
.
➑️ @projek.ekonomakan
.
.
#sukamakan #sukemakan  #kakimakan #gilermakan#viralmakan#makanviral
#jjcm#viral#sedap
#jommakan#malaysianfood #malaysia
malam2 gini dapat kudap2 nachos corn chips tu sepinggan tak cukup ..kan.😬 nice pic πŸ‘ credit πŸ“· @farazack05 . πŸ“location CHILLI's ONE UTAMA PJ . . SHARE & TAG YOUR FRIENDS ! . . REGRANN & REPOST sukamakan? LETS FOLLOW . ➑️ @sukamakan.page . ================ ➑️ @makanshow . ➑️ @eargasm.hub . . ➑️ @eargasmdothub . . ➑️ @projek.ekonomakan . . #sukamakan  #sukemakan  #kakimakan  #gilermakan #viralmakan #makanviral  #jjcm #viral #sedap  #jommakan #malaysianfood  #malaysia 
Sedapnya kena bedak!!! Ni laaa..rutin mingguan buat pekasam.. So pekasam kami semua fresh2 taw.. Ada yg nak order x?? Promo minggu ni..beli 5 pek pekasam free 1 pek pekasam kerang.. Whatsapp 0195902357 mas

#pekasamikan #pekasamkerang #pekasamonline #pekasamsedap #pekasam #pekasamviral #cikmaspekasam #cikmasjualpekasam #pekasamperak #pekasamutara #lauksedap #laukkampung #laukpauk #bazarpaknil #bazarmakanan #makan #makanan #sayasukamakan #malayfood #sajianlestari #lunch #dinner #frozenfood #jjcmtv3 #jjcm #mengidam #mengidampunyapasal #meletop #makanmakan
Sedapnya kena bedak!!! Ni laaa..rutin mingguan buat pekasam.. So pekasam kami semua fresh2 taw.. Ada yg nak order x?? Promo minggu ni..beli 5 pek pekasam free 1 pek pekasam kerang.. Whatsapp 0195902357 mas #pekasamikan  #pekasamkerang  #pekasamonline  #pekasamsedap  #pekasam  #pekasamviral  #cikmaspekasam  #cikmasjualpekasam  #pekasamperak  #pekasamutara  #lauksedap  #laukkampung  #laukpauk  #bazarpaknil  #bazarmakanan  #makan  #makanan  #sayasukamakan  #malayfood  #sajianlestari  #lunch  #dinner  #frozenfood  #jjcmtv3  #jjcm  #mengidam  #mengidampunyapasal  #meletop  #makanmakan 
#makanagaagar Omputeh panggil benda ni raindrop cake, orang Melayu panggil agar-agar kosong. πŸ€”πŸ˜‹ Lokasi : Johor Bahru City Square. https://t.co/jHVbmXT1Mk
.
kredit: Encik Makan
.
#makanmakan #makanapa #makanmana #sedap #jalanjalancarimakan #jjcm #kakimakan #makanviral #sarapan #makantengahari #lunch #dinner #makanmalam #westerfood #kopi #juice #foodtruck #foodhunter
Daging Salai. Ikan pekasam. Tempoyak

#jjcm #jamantory #visitpahang2017
Planning for a family BBQ anytime soon? Head on down to RHR Hotel @ Selayang and meet with our friendly Sales Managers to discuss on your requirements. 
#rhrgroup #rhrhospitality #rhrhotelselayang #bandarbaruselayang #50rooms #businesshotel #rhrcafe #bbqbuffet #jjcm #tourismmalaysia #tourismselangor #hotel #newhotel #newhotelontheblock #amustvisit
Jom singgah ke kedai kami harini kami open sampai kul 2 pagi sempat lagi tu nak dtg 😘Nak cuba try test rasa ? meh lah dtg ke kedai kami pada harini di desaru utama berdekatan dgn hotel Aman Sari dibuka setiap hari 5ptg-2pagi
Nak tau lebih details boleh call or ws no ni ➑️ 019-7415650 anda ws kami bagi location so boleh guna waze dia hantar betul2 depan kedai kami #matmalamsemua #sekalipekenapastinaklagi#pataniselamnya#tomyampatanitidakmengecewakan #johor #jjcm #desaruutama #bandarpenawar
Jom singgah ke kedai kami harini kami open sampai kul 2 pagi sempat lagi tu nak dtg 😘Nak cuba try test rasa ? meh lah dtg ke kedai kami pada harini di desaru utama berdekatan dgn hotel Aman Sari dibuka setiap hari 5ptg-2pagi Nak tau lebih details boleh call or ws no ni ➑️ 019-7415650 anda ws kami bagi location so boleh guna waze dia hantar betul2 depan kedai kami #matmalamsemua  #sekalipekenapastinaklagi #pataniselamnya #tomyampatanitidakmengecewakan  #johor  #jjcm  #desaruutama  #bandarpenawar 
Nostalgia sungguh. Jangan kentut lagi plzzzz🀣🀣🀣🀣
.
.
#theshepherd #smokegrill #kambingperap #dinner #jeneralinsta #kapteninsta #marshalinsta #jjcm
Repost from @prelovin.sac using @RepostRegramApp - 7 Days till Pre Lovin’ guys! Make sure you guys bring along kawan, abang, makcik, kakak, mak, ayah semua lah okay 😘. Oh btw siapa yang dah fill up lucky draw punya card and nama dia di announce but dia takde on that day, kita akan proceed dgn nama lain 😌😌😌. So make sure datang okay! Oh lagi satu tak boleh wakilkan orang ye ☝🏻☝🏻
β€’
#events #eventmalaysia #eventshahalam #thrift #thrifter #preloved #prelovemalaysia #lokal #lokalbrand #hijab #hotwheelscollector #accessories #skincare #cafehipster #cafeshahalam #jjcm #perfomance #acousticperformance #prelovin
Repost from @prelovin.sac using @RepostRegramApp - 7 Days till Pre Lovin’ guys! Make sure you guys bring along kawan, abang, makcik, kakak, mak, ayah semua lah okay 😘. Oh btw siapa yang dah fill up lucky draw punya card and nama dia di announce but dia takde on that day, kita akan proceed dgn nama lain 😌😌😌. So make sure datang okay! Oh lagi satu tak boleh wakilkan orang ye ☝🏻☝🏻 β€’ #events  #eventmalaysia  #eventshahalam  #thrift  #thrifter  #preloved  #prelovemalaysia  #lokal  #lokalbrand  #hijab  #hotwheelscollector  #accessories  #skincare  #cafehipster  #cafeshahalam  #jjcm  #perfomance  #acousticperformance  #prelovin 
Homemade sup tulang merah singapore dengan pau mantao for dinner tonight 😁
. .
Follow IG : @adoniakitchen
WA : +60173471041 (ifa)
.
.
#adoniakitchen #rotijalakariayam #lunchpack #catering #malaycaterer #fooddeliverykl #halalfoodkl #eatdrinkkl #jjcm #homecookedfood  #event #birthdayparty #kenduri #aqiqah #lunchmeeting #kualalumpur
[REZEKI MEE UDANG GALAH BANJIR]
.
Tak lengkap kalau tak singgah #JJCM. Selepas kenduri kahwin tadi, singgah makan Cendol Atok.
.
Lepas tu jalan lagi singgah beli Mentarang Bakar. Manis rasanya.
.
Jalan lagi ke arah Kuala Selangor, sahabat Shaklee FB & wassap jom jumpa. Rupanya beliau sekeluarga belanja makan Mee Udang Galah. Alhamdulillah rezeki petang harini 😍
.
#sayajualshaklee 
#iloveshaklee
#NaziraXAwe 
#codKL
#IngatShakleeIngatJulie
#InspiresbyJulieAli
#juliealitravel 
#JulieTakesSungaiBesar
#sungaibesar 
#love 
#foodporn 
#foods 
#meeudanggalah 
#kualaselangor
[REZEKI MEE UDANG GALAH BANJIR] . Tak lengkap kalau tak singgah #JJCM . Selepas kenduri kahwin tadi, singgah makan Cendol Atok. . Lepas tu jalan lagi singgah beli Mentarang Bakar. Manis rasanya. . Jalan lagi ke arah Kuala Selangor, sahabat Shaklee FB & wassap jom jumpa. Rupanya beliau sekeluarga belanja makan Mee Udang Galah. Alhamdulillah rezeki petang harini 😍 . #sayajualshaklee  #iloveshaklee  #NaziraXAwe  #codKL  #IngatShakleeIngatJulie  #InspiresbyJulieAli  #juliealitravel  #JulieTakesSungaiBesar  #sungaibesar  #love  #foodporn  #foods  #meeudanggalah  #kualaselangor 
cuti-cuti ni rasa nak makan western food? haaa meh nak cakap kt @chillexcafe ada semuanya.. bermula dari RM9 je πŸ€” portion banyak pulak tu.. #chill #chillex #chillexcafe #chillexcafeshahalam #cafeshahalam #cafe #restaurant #makan #jjcm #jjcmtv3 #cafekualalumpur #cafeshahalam #uitm #uitmshahalam #unisel #foodporn
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘
.
Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘
.
πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan
.
πŸ“ŒFB: superb dishes
https://www.facebook.com/superb.dishes/
.
πŸ“ŒIG: superb_dishes
https://www.instagram.com/superb_dishes
.
πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246
http://www.wasap.my/60122250246
.
πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI
.
#makaronicheesebakar #makaronicheesebaked #makaronicheeseleleh #makaronicheese #bakedpasta #cheesybakedmacaroni #bazaronline #bazarpaknil #onlinefood #fooddeliveryshahalam #fooddeliverykotadamansara #fooddeluveryputrajaya #fooddeliverybangi #fooddeliveryklsentral #menubirthdayparty #menujamuan #subangimpian #jjcm #jjcmtv3 #klfood #klfooddelivery #jalanjalancarimakan #lasagna #fooddelivery #fooddeliverykl #malaysiafood #cherasfooddelivery #ampangfooddelivery #ampangfood
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘 . Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘 . πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan . πŸ“ŒFB: superb dishes https://www.facebook.com/superb.dishes/ . πŸ“ŒIG: superb_dishes https://www.instagram.com/superb_dishes . πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246 http://www.wasap.my/60122250246 . πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI . #makaronicheesebakar  #makaronicheesebaked  #makaronicheeseleleh  #makaronicheese  #bakedpasta  #cheesybakedmacaroni  #bazaronline  #bazarpaknil  #onlinefood  #fooddeliveryshahalam  #fooddeliverykotadamansara  #fooddeluveryputrajaya  #fooddeliverybangi  #fooddeliveryklsentral  #menubirthdayparty  #menujamuan  #subangimpian  #jjcm  #jjcmtv3  #klfood  #klfooddelivery  #jalanjalancarimakan  #lasagna  #fooddelivery  #fooddeliverykl  #malaysiafood  #cherasfooddelivery  #ampangfooddelivery  #ampangfood 
Hujan2 ni hi-tea dulu dengan mango cheese cake n Nutella pot πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
#throwback
Hujan2 ni hi-tea dulu dengan mango cheese cake n Nutella pot πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ #throwback 
4th stop: @catscafejb. This place is for sure when we here in JB. So, checked! 😍

#jjcm #jjcmjb
4th stop: @catscafejb. This place is for sure when we here in JB. So, checked! 😍 #jjcm  #jjcmjb 
Sirap bandung tarik madu leleh dan chicken chop sempoi.. Jom makan
#jjcm 
#cuticutimalaysia 
#sedapsgt
Hampa semua lapar tak? Kalau lapar? kena lah isi perut, tak tahu mana nak isi??? Kalau di sini bukan isi perut je silap silap
.
.
Mai datang @jom_patinz @jom_patinz @jom_patinz @jom_patinz di Platinum Walk Danau Kota! Usah membuang masa lagi! Serbu sini cepat! Cepat! Cepat! dan Cepat!
.
.
Nak hidangan Ikan Patin? Patin Claypot? Pais Patin? Patin Goreng? Sambal Ikan Patin? Marilah datang ramai ramai makan di sini. Kita santai santai makan Hidangan Ikan Patin. Semua ada! Jom jom!
.
.
#viral #patin #jompatinz #claypot #jjcm #masakantradisi #asianfood #family #dinner #fun #gathering #patinsambal #delicious #happy #makan #happytummy #goodfood #shoplokal #danaukota #malaysianfood
Hampa semua lapar tak? Kalau lapar? kena lah isi perut, tak tahu mana nak isi??? Kalau di sini bukan isi perut je silap silap . . Mai datang @jom_patinz @jom_patinz @jom_patinz @jom_patinz di Platinum Walk Danau Kota! Usah membuang masa lagi! Serbu sini cepat! Cepat! Cepat! dan Cepat! . . Nak hidangan Ikan Patin? Patin Claypot? Pais Patin? Patin Goreng? Sambal Ikan Patin? Marilah datang ramai ramai makan di sini. Kita santai santai makan Hidangan Ikan Patin. Semua ada! Jom jom! . . #viral  #patin  #jompatinz  #claypot  #jjcm  #masakantradisi  #asianfood  #family  #dinner  #fun  #gathering  #patinsambal  #delicious  #happy  #makan  #happytummy  #goodfood  #shoplokal  #danaukota  #malaysianfood 
Kakak nak share satu kedai sedak molek untuk yang suka makan makanan chinese muslim. Hari tu kakak order sotong masak telur masin dengan daging masak kam heong perghhh sedap gila. Wajib try sek mung. Kedai ni depan hotel tanjung vista, sebelah on the way restaurant yang baru tu. Sotong dia tu teringat2 sampai hari ni. #jommakang #makangsokmo #makangmakang #amazingterengganu #beautifulterengganu #visitterengganu #ohmytranung #jjcm #jjcmtv3
Mencuba lokasi baru Pizzeria Traudi. Sekarang sudah bertukar nama - β€œLittle Switzerland”. Agak kecewa sebab hajat nak makan pizza gagal. Semua jenis menu pizza available next month. 
#HusnaKelantanFoodHunting #LittleSwitzerland #Dinner #WesternFood #LambChop #Spaghetti #Salmon #Pasta #JalanjalanCariMakan #JalanjalanCariMakanKelantan #JJCM #InstaFood #FoodPorn #FoodGram #FoodGasm #Foodastagram #Foodie #FoodLover #IgDaily #InstaDaily #PicOfTheDay #PhotoOfTheDay
Mencuba lokasi baru Pizzeria Traudi. Sekarang sudah bertukar nama - β€œLittle Switzerland”. Agak kecewa sebab hajat nak makan pizza gagal. Semua jenis menu pizza available next month. #HusnaKelantanFoodHunting  #LittleSwitzerland  #Dinner  #WesternFood  #LambChop  #Spaghetti  #Salmon  #Pasta  #JalanjalanCariMakan  #JalanjalanCariMakanKelantan  #JJCM  #InstaFood  #FoodPorn  #FoodGram  #FoodGasm  #Foodastagram  #Foodie  #FoodLover  #IgDaily  #InstaDaily  #PicOfTheDay  #PhotoOfTheDay 
Outlet 3
----------- Alhamdulillah Bronis da masuk outlet baru di Brotherhood & Co. Seksyen 7, Shah Alam.
Port makanan pilihan JJCM . pakat2 mai makan kat sini, ada nasi ayam ganja & western food. Lepas makan , pekena lak Kerepek Bronis. .
#ketagihgila
#outletshahalam
#gengbronis
#kerepekbronis
#sekyen7shahalam 
#selangor 
#jjcm 
#laparpo
Alhamdullilah hari ini UncLe dapat durian runtuh. Bukan satu tapi dua hiris ikan untuk set Fish & Chips apabila UncLe menjamu selera malam ini di Z6 Food Truck. Korang kalau nak rasakan pengalaman macam UncLe ini, cepat-cepat singgah disini.

#fishnchips #cafe #herodapur #dapurbujang #asiacuisine #halalfood #halalproduct #jjcm #gilamakan #jalanjalancarimakan #foodmakesmehappy #foodpictures #foodporn #foodhunter #foodhub #foodlike #foodlovers #foodlicious #foodmania #foodmatters #iluvfood #instafood #instagramers #instagramerfoodexplorer
Alhamdullilah hari ini UncLe dapat durian runtuh. Bukan satu tapi dua hiris ikan untuk set Fish & Chips apabila UncLe menjamu selera malam ini di Z6 Food Truck. Korang kalau nak rasakan pengalaman macam UncLe ini, cepat-cepat singgah disini. #fishnchips  #cafe  #herodapur  #dapurbujang  #asiacuisine  #halalfood  #halalproduct  #jjcm  #gilamakan  #jalanjalancarimakan  #foodmakesmehappy  #foodpictures  #foodporn  #foodhunter  #foodhub  #foodlike  #foodlovers  #foodlicious  #foodmania  #foodmatters  #iluvfood  #instafood  #instagramers  #instagramerfoodexplorer 
Middle Eastern cuisine Mendy chicken & Mendy lamb with Mendy rice #instafood #middleeasterncuisine #eat #jjcm #dinner #arabian #aldiafahrestaurant
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘
.
Lasagna = 10 Single Pack
Macaroni Cheese = 25 Single Pack
.
Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘
.
πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan
.
πŸ“ŒFB: superb dishes
https://www.facebook.com/superb.dishes/
.
πŸ“ŒIG: superb_dishes
https://www.instagram.com/superb_dishes
.
πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246
http://www.wasap.my/60122250246
.
πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI
.
#makaronicheesebakar #makaronicheesebaked #makaronicheeseleleh #makaronicheese #bakedpasta #cheesybakedmacaroni #bazaronline #bazarpaknil #onlinefood #fooddeliveryshahalam #fooddeliverykotadamansara #fooddeluveryputrajaya #fooddeliverybangi #fooddeliveryklsentral #menubirthdayparty #menujamuan #subangimpian #jjcm #jjcmtv3 #klfood #klfooddelivery #jalanjalancarimakan #lasagna #fooddelivery #fooddeliverykl #malaysiafood #cherasfooddelivery #ampangfooddelivery #ampangfood
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘 . Lasagna = 10 Single Pack Macaroni Cheese = 25 Single Pack . Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘 . πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan . πŸ“ŒFB: superb dishes https://www.facebook.com/superb.dishes/ . πŸ“ŒIG: superb_dishes https://www.instagram.com/superb_dishes . πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246 http://www.wasap.my/60122250246 . πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI . #makaronicheesebakar  #makaronicheesebaked  #makaronicheeseleleh  #makaronicheese  #bakedpasta  #cheesybakedmacaroni  #bazaronline  #bazarpaknil  #onlinefood  #fooddeliveryshahalam  #fooddeliverykotadamansara  #fooddeluveryputrajaya  #fooddeliverybangi  #fooddeliveryklsentral  #menubirthdayparty  #menujamuan  #subangimpian  #jjcm  #jjcmtv3  #klfood  #klfooddelivery  #jalanjalancarimakan  #lasagna  #fooddelivery  #fooddeliverykl  #malaysiafood  #cherasfooddelivery  #ampangfooddelivery  #ampangfood 
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘
.
Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘
.
πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan
.
πŸ“ŒFB: superb dishes
https://www.facebook.com/superb.dishes/
.
πŸ“ŒIG: superb_dishes
https://www.instagram.com/superb_dishes
.
πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246
http://www.wasap.my/60122250246
.
πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI
.
#makaronicheesebakar #makaronicheesebaked #makaronicheeseleleh #makaronicheese #bakedpasta #cheesybakedmacaroni #bazaronline #bazarpaknil #onlinefood #fooddeliveryshahalam #fooddeliverykotadamansara #fooddeluveryputrajaya #fooddeliverybangi #fooddeliveryklsentral #menubirthdayparty #menujamuan #subangimpian #jjcm #jjcmtv3 #klfood #klfooddelivery #jalanjalancarimakan #lasagna #fooddelivery #fooddeliverykl #malaysiafood #cherasfooddelivery #ampangfooddelivery #ampangfood
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘 . Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘 . πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan . πŸ“ŒFB: superb dishes https://www.facebook.com/superb.dishes/ . πŸ“ŒIG: superb_dishes https://www.instagram.com/superb_dishes . πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246 http://www.wasap.my/60122250246 . πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI . #makaronicheesebakar  #makaronicheesebaked  #makaronicheeseleleh  #makaronicheese  #bakedpasta  #cheesybakedmacaroni  #bazaronline  #bazarpaknil  #onlinefood  #fooddeliveryshahalam  #fooddeliverykotadamansara  #fooddeluveryputrajaya  #fooddeliverybangi  #fooddeliveryklsentral  #menubirthdayparty  #menujamuan  #subangimpian  #jjcm  #jjcmtv3  #klfood  #klfooddelivery  #jalanjalancarimakan  #lasagna  #fooddelivery  #fooddeliverykl  #malaysiafood  #cherasfooddelivery  #ampangfooddelivery  #ampangfood 
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘
.
Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘
.
πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan
.
πŸ“ŒFB: superb dishes
https://www.facebook.com/superb.dishes/
.
πŸ“ŒIG: superb_dishes
https://www.instagram.com/superb_dishes
.
πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246
http://www.wasap.my/60122250246
.
πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI
.
#makaronicheesebakar #makaronicheesebaked #makaronicheeseleleh #makaronicheese #bakedpasta #cheesybakedmacaroni #bazaronline #bazarpaknil #onlinefood #fooddeliveryshahalam #fooddeliverykotadamansara #fooddeluveryputrajaya #fooddeliverybangi #fooddeliveryklsentral #menubirthdayparty #menujamuan #subangimpian #jjcm #jjcmtv3 #klfood #klfooddelivery #jalanjalancarimakan #lasagna #fooddelivery #fooddeliverykl #malaysiafood #cherasfooddelivery #ampangfooddelivery #ampangfood
Alhamdulillah selesai delivery...terima kasih pada yg sudi order...😘😘😘😘 . Homemade By Superb Dishes...Pasti memikat selera anda semua..😘😘😘😘 . πŸš—Delivery: Caj Ikut Kawasan . πŸ“ŒFB: superb dishes https://www.facebook.com/superb.dishes/ . πŸ“ŒIG: superb_dishes https://www.instagram.com/superb_dishes . πŸ“ŒWhatsapp: 012-225 0246 http://www.wasap.my/60122250246 . πŸ“²MINTA TOLONG WHATSAPP TERUS YE...TAKUT TERLEPAS KOMEN DI . #makaronicheesebakar  #makaronicheesebaked  #makaronicheeseleleh  #makaronicheese  #bakedpasta  #cheesybakedmacaroni  #bazaronline  #bazarpaknil  #onlinefood  #fooddeliveryshahalam  #fooddeliverykotadamansara  #fooddeluveryputrajaya  #fooddeliverybangi  #fooddeliveryklsentral  #menubirthdayparty  #menujamuan  #subangimpian  #jjcm  #jjcmtv3  #klfood  #klfooddelivery  #jalanjalancarimakan  #lasagna  #fooddelivery  #fooddeliverykl  #malaysiafood  #cherasfooddelivery  #ampangfooddelivery  #ampangfood 
Grilled Chicken Chop with Fried Rice. Kombinasi nasi goreng serta ayam yang dipanggang amat sedap sekali. Sos istimewa barbekunya pun menepati citarasa UncLe. Memang tidak rugi untuk mencuba. Lagi satu disini ada konsep kutip point. Banyak kita makan maka banyak point yang boleh kita tebus dengan hidangan yang disediakan.

#nasigoreng #grilledchickenchop #cornchips #cafe #herodapur #dapurbujang #asiacuisine #halalfood #halalproduct #jjcm #gilamakan #jalanjalancarimakan #foodmakesmehappy #foodpictures #foodporn #foodhunter #foodhub #foodlike #foodlovers #foodlicious #foodmania #foodmatters #iluvfood #instafood #instagramers #instagramerfoodexplorer
Grilled Chicken Chop with Fried Rice. Kombinasi nasi goreng serta ayam yang dipanggang amat sedap sekali. Sos istimewa barbekunya pun menepati citarasa UncLe. Memang tidak rugi untuk mencuba. Lagi satu disini ada konsep kutip point. Banyak kita makan maka banyak point yang boleh kita tebus dengan hidangan yang disediakan. #nasigoreng  #grilledchickenchop  #cornchips  #cafe  #herodapur  #dapurbujang  #asiacuisine  #halalfood  #halalproduct  #jjcm  #gilamakan  #jalanjalancarimakan  #foodmakesmehappy  #foodpictures  #foodporn  #foodhunter  #foodhub  #foodlike  #foodlovers  #foodlicious  #foodmania  #foodmatters  #iluvfood  #instafood  #instagramers  #instagramerfoodexplorer 
Lock time for our #BlindDate tomorrow...Come and feel it by your self...#CendolDurianKampung only #RM10 for a big bowl...
Valid on Sunday (19/11/17) only from 12pm - 12am @rojakcendolshahalam ...
Don't miss it!
#CendolDurian #CendolModen #CendolViral #100TypesOfCendol #1stInMalaysia #JJCM #FoodPORN #InstaFood #RCSA #HantuDurian
.
"PERLUKAN KAMBING KECEMASAN @ LAST MINIT,
DAPATKAN KAMBING GOLEK THE SHEPHERD SEKITAR ANDA..TAK PERLU PENJAMIN TAK PERLU PENING PENING DAPATKANNYA DISINI."
.
Tiba tiba ada meeting tergempar,bos minta sediakan kambing last minit.Mana nak cari nih..
@
Family dikampung call kata nak singgah rumah esok.Tak ramai pun ada dalam 7 biji kereta lepas selesai kenduri.Apa nak buat ni..aduh..
.
Kenapa pening pening kak/abg/pakcik/makcik.. Nak pakai kambing esok?.atau malam ni?.atau petang ni??.
.
Hanya perlu click link di bwh utk membuat order :-
.
www.wasap.my/60176665176/saya+nak+order+kambing+perap

www.wasap.my/60176665176

Atau..call /whatsapp/ pm/ dm :- Helmi - 0176665176
. "KOMITED MENGUBAH PERSEPSI ANDA"
"KEJUTAN PERTAMA SEMINIT RASA"
"TASTE BEYOND EXPECTATION"
.
P/S : Untuk GOLEK khusus di sekitar Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan sahaja.

#TAG , #SHARE & #LIKE kawan kawan dan keluarga yang berminat untuk buat OPEN HOUSE, AKIKAH DAN MAJLIS KORPORAT SERTA PERSENDIRIAN.

#kambinggolek #kambinggolekkl #kambinggolekselangor #kambinggolekmurah #kambingbakar #kambingperap #jjcm #iftar #ramadhan #raya #openhouse #aqiqah #kambingaqiqah #kambingbangi #selangor #kl #negerisembilan #kajang #semenyih #putrajaya
. "PERLUKAN KAMBING KECEMASAN @ LAST MINIT, DAPATKAN KAMBING GOLEK THE SHEPHERD SEKITAR ANDA..TAK PERLU PENJAMIN TAK PERLU PENING PENING DAPATKANNYA DISINI." . Tiba tiba ada meeting tergempar,bos minta sediakan kambing last minit.Mana nak cari nih.. @ Family dikampung call kata nak singgah rumah esok.Tak ramai pun ada dalam 7 biji kereta lepas selesai kenduri.Apa nak buat ni..aduh.. . Kenapa pening pening kak/abg/pakcik/makcik.. Nak pakai kambing esok?.atau malam ni?.atau petang ni??. . Hanya perlu click link di bwh utk membuat order :- . www.wasap.my/60176665176/saya+nak+order+kambing+perap www.wasap.my/60176665176 Atau..call /whatsapp/ pm/ dm :- Helmi - 0176665176 . "KOMITED MENGUBAH PERSEPSI ANDA" "KEJUTAN PERTAMA SEMINIT RASA" "TASTE BEYOND EXPECTATION" . P/S : Untuk GOLEK khusus di sekitar Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan sahaja. #TAG  , #SHARE  & #LIKE  kawan kawan dan keluarga yang berminat untuk buat OPEN HOUSE, AKIKAH DAN MAJLIS KORPORAT SERTA PERSENDIRIAN. #kambinggolek  #kambinggolekkl  #kambinggolekselangor  #kambinggolekmurah  #kambingbakar  #kambingperap  #jjcm  #iftar  #ramadhan  #raya  #openhouse  #aqiqah  #kambingaqiqah  #kambingbangi  #selangor  #kl  #negerisembilan  #kajang  #semenyih  #putrajaya 
Its Dinner Timeeeee ✨
Apaa?  Lapar? 
Haa meh sini ke Restoran Ombak Rindu πŸ€—
.
Banyaak pilihan menu masakan melayu yang padu dan sedapppp pastinyaaa πŸ”₯πŸ“£πŸ“£
.
Jangan segan silu mari mari pakai mai ramai ramai ke Restoran kami πŸ˜€
#masakanmelayu #masakanmakawak #restoran #ombakrindu #padu #worth #jjcm #sedap #foodhunting #foodlovers
3rd Stop: Kacang Pool Haji.. 😊

#jjcm #jjcmjb
Habis diet aku πŸ˜‚ #vitdaily #instafood #chibiuk #jjcm @norazmi_norazman
Throwback Kak Nisa and the photographer from Utusan Malaysia came to review our cafe. Alhamdulillah! Our cafe will come out in the news paper tomorrow inshaAllah. Thank you Utusan Malaysia! ❀

#shellout #cafe #jalanjalancarimakan #jalanjalancarimakantv3 #jjcm #jjcmtv3 #makan #makanfood #food #foodparadise #cheeseleleh #cheeeese #cheddarcheese #cheeselover #selayang #hospitalselayang #gombak #batucaves #masaklemakciliapi #udangharimau #zomato #cencaru #asampedasikanmerah #beefburger #mingguanmalaysia
Throwback Kak Nisa and the photographer from Utusan Malaysia came to review our cafe. Alhamdulillah! Our cafe will come out in the news paper tomorrow inshaAllah. Thank you Utusan Malaysia! ❀ #shellout  #cafe  #jalanjalancarimakan  #jalanjalancarimakantv3  #jjcm  #jjcmtv3  #makan  #makanfood  #food  #foodparadise  #cheeseleleh  #cheeeese  #cheddarcheese  #cheeselover  #selayang  #hospitalselayang  #gombak  #batucaves  #masaklemakciliapi  #udangharimau  #zomato  #cencaru  #asampedasikanmerah  #beefburger  #mingguanmalaysia 
Mereka berpuas hati dengan Big Mango SP
Anda bila lagi nak rasa kelazatan dr 100% buah mangga. Apa beza dia?? Beza dia korang kene datang rasa sendiri la.
#bigmangosp #mangoviral #foodporn #foodhunter #foodhunting #jjcmkedah #jjcm #bigcup #kampongboycabin #makanmakan #sedap #viral
Bosan makan nasi, tengahari tadi kami pekena Wet Mee with braised chicken di Mee Tarik Warisan , RM13.80 harga dia, portion banyak, ayam tak kedekut, okla sekali sekala kalau nak pekena. Korang kalau nak try, boleh ke cawangan mereka yang berhampiran.
#waronghunter #jjcm #makan #makansedap #meetarik #meetarikwarisan #food #foodreview #fotd
'Nak jogging laa Aku nak kurus '

Siapa macam nii, Tiap Kali nak kurus je terus jee nak jogging πŸ˜πŸ™‹Angkat tangan πŸ˜… Haaa Ngaku cepat hihi 
Biasanya akan jumpa orang yang macam nii, Bila dia dah jogging lepas tu makan roti canai, nasi lemak lagi, fast food, Abc, Cendol, Mee Kari, nii yang biasa pemikiran yang orang terus set kan, nak kurus je jogging, Habis jogging makan bukan untuk keperluan badan, Penat-Penat bakar kalori aleh-aleh masuk kan kalori balik lepas tu lagi tinggi kalori yang dimasukan, Dan lepas tu timbang berat badan tak turun-turun, Dan makin naik 😁lepas tu mengeluh Dan putus asa 😩

Okay disini saya betul kan konsep yang sebenar, dan cara pemikiran untuk set kan minda Kita, Bila nak kurus je apa yang perlu Kita buat belajar Cara pengambilan makanan harian iaitu 80% Cuba dapat kan timbangan yang sebenar, Kira kalori dalam badan kita, berapa kalori makanan yang perlu kita ambil, jangan main hentam je, Kalau tak pandai Cuba dapat kan coach yang boleh bantu anda, set kan target kita berapa banyak kita turun kan dalam masa sebulan, Biar perlahan janji Cara yang betul 😊

Dah belajar cara pengambilan makanan harian, Baru kita start untuk senaman iaitu 20% senaman ,kita boleh mulakan dengan berjogging, membuat latihan Di gym, Ataupun Di taman-taman membuat pull up, mengangkat bebenan berat badan sendiri 😁

Dah belajar 80%pemakanan 20%senaman,kita set kan minda Kita pemikiran Kita 100%mindset barulah kita boleh focus 🎯

Sekian tips dari Saya *coach mizan*
Www.wasap.my/60176149975/NakKurusAbamSado 
#jomkurus #jomfit #jomkurus1malaysia #jomsihat #kurusitumudah #kuruscepat #kurusmurah #fattofit #zeroobesity #teamcoachmizan #Coachmizan #gengkurus #yokkurus #jjcm #celebrtyfitness #artismalaysia #neelofahijab #tegaptv #mrbadancantik
'Nak jogging laa Aku nak kurus ' Siapa macam nii, Tiap Kali nak kurus je terus jee nak jogging πŸ˜πŸ™‹Angkat tangan πŸ˜… Haaa Ngaku cepat hihi Biasanya akan jumpa orang yang macam nii, Bila dia dah jogging lepas tu makan roti canai, nasi lemak lagi, fast food, Abc, Cendol, Mee Kari, nii yang biasa pemikiran yang orang terus set kan, nak kurus je jogging, Habis jogging makan bukan untuk keperluan badan, Penat-Penat bakar kalori aleh-aleh masuk kan kalori balik lepas tu lagi tinggi kalori yang dimasukan, Dan lepas tu timbang berat badan tak turun-turun, Dan makin naik 😁lepas tu mengeluh Dan putus asa 😩 Okay disini saya betul kan konsep yang sebenar, dan cara pemikiran untuk set kan minda Kita, Bila nak kurus je apa yang perlu Kita buat belajar Cara pengambilan makanan harian iaitu 80% Cuba dapat kan timbangan yang sebenar, Kira kalori dalam badan kita, berapa kalori makanan yang perlu kita ambil, jangan main hentam je, Kalau tak pandai Cuba dapat kan coach yang boleh bantu anda, set kan target kita berapa banyak kita turun kan dalam masa sebulan, Biar perlahan janji Cara yang betul 😊 Dah belajar cara pengambilan makanan harian, Baru kita start untuk senaman iaitu 20% senaman ,kita boleh mulakan dengan berjogging, membuat latihan Di gym, Ataupun Di taman-taman membuat pull up, mengangkat bebenan berat badan sendiri 😁 Dah belajar 80%pemakanan 20%senaman,kita set kan minda Kita pemikiran Kita 100%mindset barulah kita boleh focus 🎯 Sekian tips dari Saya *coach mizan* Www.wasap.my/60176149975/NakKurusAbamSado #jomkurus  #jomfit  #jomkurus1malaysia  #jomsihat  #kurusitumudah  #kuruscepat  #kurusmurah  #fattofit  #zeroobesity  #teamcoachmizan  #Coachmizan  #gengkurus  #yokkurus  #jjcm  #celebrtyfitness  #artismalaysia  #neelofahijab  #tegaptv  #mrbadancantik 
Nak makan ringan-ringan kita ada CHEEZY WEDGES! Terbaik dengan limpahan MELTED CHEESE penuh pinggan. Anak-anak pasti suka!
Nak makan ringan-ringan kita ada CHEEZY WEDGES! Terbaik dengan limpahan MELTED CHEESE penuh pinggan. Anak-anak pasti suka!
Food hunting! Coconut shake & rojak! yummss! #jjcm #coconutshake #rojak #dinner #igers πŸ˜˜πŸ˜†πŸ˜πŸ˜πŸ˜ŠπŸ˜‰πŸ˜ƒπŸ˜