an online Instagram web viewer

#puasa2017 medias

Photos

.
.
Hari2 Bersenam. Hari2 Jogging. Susahnya nak turun berat badan!! TAK SUSAH dengan PROMOSI FATBURNERMEGA NI!! CUMA MINUM SETIAP PAGI dan tingkatkan BAKAR LEMAK anda! 
Misi 5kg .. 10kg.. kacang je.. WHATSAPP ke 013-3773451 "Salam bro..lepas seminggu minum #fatburnermega 3.0 #tko_nutritous ni , badan saya ringan bro ..rasa lengan dan peha saya mengecil" Najwa - Johor.

#fatburnermegamalaysia

TAK PERLU BIMBANG DAN RISAU....
✘ 100% Selamat, takde kesan sampingan,100% ramuan herba semulajadi
✘ Berat tak naik balik lepas stop guna
✘ Rasa seperti flav yg tertera bukan rasa lain( perisa MIX BERRIES )
✘ Takde rasa cirit-birit dan tak kerap ke tandas

Nak order? WHATSAPP SEKARANG ke 013-3773451

#jomkurusraya 
#puasa2017 
#codshahalam
#makanmana 
#fatburnermega 
#kuruscepat 
#kedah
#slim 
#sado 
#kelantan
#selangor
#terengganu
#johor
#pahang
#tipskurus 
#cepatkurus 
#bakarlemak 
#sihat 
#pengantin
#slimmingdrinks
#gymmalaysia
#kurus
#assalamualaikum
. . Hari2 Bersenam. Hari2 Jogging. Susahnya nak turun berat badan!! TAK SUSAH dengan PROMOSI FATBURNERMEGA NI!! CUMA MINUM SETIAP PAGI dan tingkatkan BAKAR LEMAK anda! Misi 5kg .. 10kg.. kacang je.. WHATSAPP ke 013-3773451 "Salam bro..lepas seminggu minum #fatburnermega  3.0 #tko_nutritous  ni , badan saya ringan bro ..rasa lengan dan peha saya mengecil" Najwa - Johor. #fatburnermegamalaysia  TAK PERLU BIMBANG DAN RISAU.... ✘ 100% Selamat, takde kesan sampingan,100% ramuan herba semulajadi ✘ Berat tak naik balik lepas stop guna ✘ Rasa seperti flav yg tertera bukan rasa lain( perisa MIX BERRIES ) ✘ Takde rasa cirit-birit dan tak kerap ke tandas Nak order? WHATSAPP SEKARANG ke 013-3773451 #jomkurusraya  #puasa2017  #codshahalam  #makanmana  #fatburnermega  #kuruscepat  #kedah  #slim  #sado  #kelantan  #selangor  #terengganu  #johor  #pahang  #tipskurus  #cepatkurus  #bakarlemak  #sihat  #pengantin  #slimmingdrinks  #gymmalaysia  #kurus  #assalamualaikum 
Fail ini namanya mah🔥
Ps: full-in kontraks screen kalian 💕
.
.
Part of @muser.fantasty #muserfantasty @musergeneration #musergeneration @muser_jombsquad_ #muserjombsquad @musermedan.id #musermedanid

#musersosially @musersosial.ly
@muserkekinian_hitz #muserkekinianhitz 
@muserexpert #expertmuser #expertmuserom1 
@musical.ly_id #musicallyindonesia #musically #musicallyindo 
@musical.ly #musically #musical #muslimah 
#HOTD #LFL #FFF
#puasa2017
#challengemakbeti #ootd #harrisj #wesupportharrisjhatersgoaway 
@officialharrisj #JJSIndonesia @nurulusnahh15 
#MynameisNurul @abangkakaktebingtinggi
 #tebingtinggipopuler @tebingtinggipopuler #POABAKA2018
@tebingtinggidotcom #tebingtinggidotcom
@tebingtingginews #tebingtingginews
@tebingtinggitrending #tebingtinggitrending
@mngmedan #mngmedan
#AnakMedan
Fail ini namanya mah🔥 Ps: full-in kontraks screen kalian 💕 . . Part of @muser.fantasty #muserfantasty  @musergeneration #musergeneration  @muser_jombsquad_ #muserjombsquad  @musermedan.id #musermedanid  #musersosially  @musersosial.ly @muserkekinian_hitz #muserkekinianhitz  @muserexpert #expertmuser  #expertmuserom1  @musical.ly_id #musicallyindonesia  #musically  #musicallyindo  @musical.ly #musically  #musical  #muslimah  #HOTD  #LFL  #FFF  #puasa2017  #challengemakbeti  #ootd  #harrisj  #wesupportharrisjhatersgoaway  @officialharrisj #JJSIndonesia  @nurulusnahh15 #MynameisNurul  @abangkakaktebingtinggi #tebingtinggipopuler  @tebingtinggipopuler #POABAKA2018  @tebingtinggidotcom #tebingtinggidotcom  @tebingtingginews #tebingtingginews  @tebingtinggitrending #tebingtinggitrending  @mngmedan #mngmedan  #AnakMedan 
salam geng
adidas paling lawa? haaa ni laa adidas tubular nama dia 😎 smart habis 👟 readystock kami bagi rm85 je bro 😎

ADIDAS TUBULAR BLACK
Grade : AAA
Size 41-45
Postage : sm free / ss rm10
.
@sneakers.miromiro
.
#sneakers #sneakerslawa #kasutlawa #kasutreadystock #kasutmurah #adidastubular #tubular #datoac #bazarpaknil #puasa2017 #deepavali #sneakermood #girlfriendakudarineraka
salam geng
adidas paling lawa? haaa ni laa adidas tubular nama dia 😎 smart habis 👟 readystock kami bagi rm85 je bro 😎

ADIDAS TUBULAR
Grade : AAA
Size 41-45
Postage : sm free / ss rm10
.
@sneakers.miromiro
.
#sneakers #sneakerslawa #kasutlawa #kasutreadystock #kasutmurah #adidastubular #tubular #datoac #bazarpaknil #puasa2017 #deepavali #sneakermood #girlfriendakudarineraka
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau!

Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 
Superb Authentic Serunding From Kelantan
Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10
🐂 Daging 100g - RM10
🐟 Ikan 150g - RM10

#serundinganakteruna #dapurbenmohamad #kerepeksaycheese #serunding #serundingmurah #serundingsedap #serundingsedapmelampau #serundingmalaysia #sayajualserunding #serundingkelantan #serundingkelantan #serundingayam #serundingdaging #serundingikan #bazarpaknil #sayajual #igshop #neelofa #noradanish #jannanick #raya2017 #puasa2017 #syawal2017 #ramadhan2017 #kuihraya #terlajaklaris #ruangrezekihanania
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau! Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 Superb Authentic Serunding From Kelantan Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10 🐂 Daging 100g - RM10 🐟 Ikan 150g - RM10 #serundinganakteruna  #dapurbenmohamad  #kerepeksaycheese  #serunding  #serundingmurah  #serundingsedap  #serundingsedapmelampau  #serundingmalaysia  #sayajualserunding  #serundingkelantan  #serundingkelantan  #serundingayam  #serundingdaging  #serundingikan  #bazarpaknil  #sayajual  #igshop  #neelofa  #noradanish  #jannanick  #raya2017  #puasa2017  #syawal2017  #ramadhan2017  #kuihraya  #terlajaklaris  #ruangrezekihanania 
Baby kacang buncis doo doo doo doo
Baby kacang buncis doo doo doo doo
Dah panjang lagi dari haritu. Terkeluar frame
Dah panjang lagi dari haritu. Terkeluar frame
.
.
Hari2 Bersenam. Hari2 Jogging. Susahnya nak turun berat badan!! TAK SUSAH dengan PROMOSI FATBURNERMEGA NI!! CUMA MINUM SETIAP PAGI dan tingkatkan BAKAR LEMAK anda! 
Misi 5kg .. 10kg.. kacang je.. WHATSAPP ke 013-3773451 "Salam bro..lepas seminggu minum #fatburnermega  #tko_nutritous ni , badan saya ringan bro ..rasa lengan dan peha saya mengecil" Najwa - Johor.

#fatburnermegamalaysia

TAK PERLU BIMBANG DAN RISAU....
✘ 100% Selamat, takde kesan sampingan,100% ramuan herba semulajadi
✘ Berat tak naik balik lepas stop guna
✘ Rasa seperti flav yg tertera bukan rasa lain( perisa MIX BERRIES )
✘ Takde rasa cirit-birit dan tak kerap ke tandas

Nak order? WHATSAPP SEKARANG ke 013-3773451

#jomkurusraya 
#puasa2017 
#codshahalam
#lemonnex 
#fatburnermega 
#kuruscepat 
#kedah
#slim 
#sado 
#kelantan
#selangor
#terengganu
#johor
#pahang
#tipskurus 
#cepatkurus 
#bakarlemak 
#sihat 
#pengantin
#slimmingdrinks
#gymmalaysia
#kurus
#freepostage 
#assalamualaikum
. . Hari2 Bersenam. Hari2 Jogging. Susahnya nak turun berat badan!! TAK SUSAH dengan PROMOSI FATBURNERMEGA NI!! CUMA MINUM SETIAP PAGI dan tingkatkan BAKAR LEMAK anda! Misi 5kg .. 10kg.. kacang je.. WHATSAPP ke 013-3773451 "Salam bro..lepas seminggu minum #fatburnermega  #tko_nutritous  ni , badan saya ringan bro ..rasa lengan dan peha saya mengecil" Najwa - Johor. #fatburnermegamalaysia  TAK PERLU BIMBANG DAN RISAU.... ✘ 100% Selamat, takde kesan sampingan,100% ramuan herba semulajadi ✘ Berat tak naik balik lepas stop guna ✘ Rasa seperti flav yg tertera bukan rasa lain( perisa MIX BERRIES ) ✘ Takde rasa cirit-birit dan tak kerap ke tandas Nak order? WHATSAPP SEKARANG ke 013-3773451 #jomkurusraya  #puasa2017  #codshahalam  #lemonnex  #fatburnermega  #kuruscepat  #kedah  #slim  #sado  #kelantan  #selangor  #terengganu  #johor  #pahang  #tipskurus  #cepatkurus  #bakarlemak  #sihat  #pengantin  #slimmingdrinks  #gymmalaysia  #kurus  #freepostage  #assalamualaikum 
Carrot

Masha allah
Carrot Masha allah
Cuma nak habaq

Mabuk daun dan sekarang berbunga lepas siram baja AB dan campak tahi ayam

Masya allah
Cuma nak habaq Mabuk daun dan sekarang berbunga lepas siram baja AB dan campak tahi ayam Masya allah
Macam buah roselle je tu
Macam buah roselle je tu
Sweet corn semakin membesar

Duduk bawah pokok selasih

Biji benih selasih jatuh2 dah bercambah dalam petak yang sama

Biar jelah 🤗
Sweet corn semakin membesar Duduk bawah pokok selasih Biji benih selasih jatuh2 dah bercambah dalam petak yang sama Biar jelah 🤗
Ni sepokok dua lagi. Buah meriah. Pokok nye kecik molek je
Ni sepokok dua lagi. Buah meriah. Pokok nye kecik molek je
Kalau nak makan lada hijau boleh petik dah ni

Baru belajar semalam dgn @jubahputeh24434 
Ada benang di bawah lada tu yg jadi penanda kalau lada dah boleh dipetik atau tak. Selagi ada benang means belum sesuai dipetik
Kalau nak makan lada hijau boleh petik dah ni Baru belajar semalam dgn @jubahputeh24434 Ada benang di bawah lada tu yg jadi penanda kalau lada dah boleh dipetik atau tak. Selagi ada benang means belum sesuai dipetik
Japanese roses with sawi with mint with lada with segala macam 😍😍😍 Maklum sajalah duduk bersesak2 satu tempat
Japanese roses with sawi with mint with lada with segala macam 😍😍😍 Maklum sajalah duduk bersesak2 satu tempat
Throwback puasa kemaren ~
-
-
-
#belajar #premiere #cs6 #video #cinematic #konten #youtube #puasa #kemarin #pacitan #yogyakarta #triptokampoeng #puasa2017 #justinbieber #2u #copyright #neh #😂 - full video ada di youtube, DM me i send u link 🙏🏻
Blan kapan ini ?? ...
Puasa kemarin 2017 ... ana nya gitu banget ihh..
#aneh #puasa2017 #happy
Aamiin ya mujibassa'ilin
PayTren big..big...big
Mudah2an ke depan PayTren bisa sejajar dg bank-bank besar Nasional.
Anda mau nggak ikut di dalamnya?
Masa mau jd nontonnin aja!!! Pingin ikut? 
Hubungin WA 081295809106

#puasa
#puasa2017
#puasaramadhan
#puasaramadhan2017
#puasasehat
#ramadhan
#ramadhan2017
#ramadhan1438h
#ramadhansale
#ramadhankareem
#ramadhanmubarak
#ramadhanku
#ramadhan3
#paytren
#paytrenuym
#pakaipaytrenaja
#paytreninaja
Sekarang Jamannya Praktis, Hemat dan Efisien loch
Yuk pake paytren. Mengapa sih harus pake PayTren? Tentu saja karna alasan di atas ya...tapi asyiiinya lagi nih..bisa punya peluang bisnis yang bisa dikerjakan kapan saja dan dimana saja..mau tau?

Anda yang belum pake Paytren. Yuk daftar PayTren sekarang ya..mumpung dah tanggal muda nih.. Sisihkan uang anda untuk investasi bisnis paytren. Yuk diskusi sama kami jika belum tau apa itu paytren ya... Daftar payTren Sekarang!

Di link TN0404913.paytren.net

#puasa
#puasa2017
#puasaramadhan
#puasaramadhan2017
#puasasehat
#ramadhan
#ramadhan2017
#ramadhan1438h
#ramadhansale
#ramadhankareem
#ramadhanmubarak
#ramadhanku
#ramadhan3
#paytren
#paytrenuym
#pakaipaytrenaja
#paytreninaja
Sekarang Jamannya Praktis, Hemat dan Efisien loch Yuk pake paytren. Mengapa sih harus pake PayTren? Tentu saja karna alasan di atas ya...tapi asyiiinya lagi nih..bisa punya peluang bisnis yang bisa dikerjakan kapan saja dan dimana saja..mau tau? Anda yang belum pake Paytren. Yuk daftar PayTren sekarang ya..mumpung dah tanggal muda nih.. Sisihkan uang anda untuk investasi bisnis paytren. Yuk diskusi sama kami jika belum tau apa itu paytren ya... Daftar payTren Sekarang! Di link TN0404913.paytren.net #puasa  #puasa2017  #puasaramadhan  #puasaramadhan2017  #puasasehat  #ramadhan  #ramadhan2017  #ramadhan1438h  #ramadhansale  #ramadhankareem  #ramadhanmubarak  #ramadhanku  #ramadhan3  #paytren  #paytrenuym  #pakaipaytrenaja  #paytreninaja 
Isabella hari ini

Menurut bacaan ✔Biarkan sahaja pokok meninggi/ menjalar ke kiri dan kanan pancang tanpa pruning sehingga setahun
✔Lepas setahun barulah diprune bilamana batang dan akar dah cukup kuat
✔Anggur biasa hidup di negara 4 musim. Selepas fall (daun gugur) barulah biasanya ada bunga dan buah
✔Di negara khatulistiwa seperti Malaysia, anggur boleh di trick dengan memangkas daunnya supaya ia sangka sudah fall 😄
✔Anggur tidak suka terlampau banyak hujan
✔Baja yang sangat sesuai dengan anggur adalah baja organik 
Practical nya kenala kita cuba dulu 😊
Isabella hari ini Menurut bacaan ✔Biarkan sahaja pokok meninggi/ menjalar ke kiri dan kanan pancang tanpa pruning sehingga setahun ✔Lepas setahun barulah diprune bilamana batang dan akar dah cukup kuat ✔Anggur biasa hidup di negara 4 musim. Selepas fall (daun gugur) barulah biasanya ada bunga dan buah ✔Di negara khatulistiwa seperti Malaysia, anggur boleh di trick dengan memangkas daunnya supaya ia sangka sudah fall 😄 ✔Anggur tidak suka terlampau banyak hujan ✔Baja yang sangat sesuai dengan anggur adalah baja organik Practical nya kenala kita cuba dulu 😊
Roselle harini
Roselle harini
Sawi
20 hari
Sawi 20 hari
Bunga bendi dah keluar 💜💜💟💜💙
Bunga bendi dah keluar 💜💜💟💜💙
Dia Isabella 🎶🎼🎵 Slide untuk tengok development pokok anggur ini
Dia Isabella 🎶🎼🎵 Slide untuk tengok development pokok anggur ini
Stock Miniature !!!!! Cepat DM kami, ada mcm2 brand perfume lagi, tapi apa yang penting?? Murah dan semestinya original! 🌹 #heritagenightmarket #heritage #heritagemines #original #perfumeori #fragrances #scent #uptown #downtown #mines #nightmarket #klnightlife #jalanjalancarimakan #giftset #hargaruntuh #oritapimurah #NOimmitation #NOfake #puasa2017 #perfumeraya #oritapimurah #perfumemurahmalaysia
Selamat malam semua. SJ6 LEGEND now in stock.. rm520 sahaja COD di Batu Caves/Kuala Lumpur. Cepat2 grab promosi ni. Harga asal rm600 tau. Dah jimat rm80 dah. Boleh guna untuk selfie/wefie dan konvoi nanti😱
.

Warranty 1 year
100% original 
1 to 1 exchange
Cod batu Caves/KL
.

Berminat terus wasap link ni laju2 +601140287307
.

#sj6legend #empoweryourdreams #sjcamoriginalmurah #sjcammalaysia #sjcammurah #raya2017 #konvoiraya #puasa2017 #sj6legendmurah #SJCAM #SJCAMSALE #PROMOSISJCAMMURAH #SJ6LEGEND #SJ6LEGENDTERMURAH #SJ6LEGENDKUALALUMPUR #SJ6LEGENDMALAYSIA #SJ7STARMALAYSIA #XIAOMIMALAYSIA #POWERBANKORIGINALMALAYSIA #PINENGPOWERBANK #HIKERSMALAYA #KAPCAI2017 #SUPERBIKEMALAYSIA #KAWASAKIMALAYSIA #YAMAHAMALAYSIA
Selamat malam semua. SJ6 LEGEND now in stock.. rm520 sahaja COD di Batu Caves/Kuala Lumpur. Cepat2 grab promosi ni. Harga asal rm600 tau. Dah jimat rm80 dah. Boleh guna untuk selfie/wefie dan konvoi nanti😱 . Warranty 1 year 100% original 1 to 1 exchange Cod batu Caves/KL . Berminat terus wasap link ni laju2 +601140287307 . #sj6legend  #empoweryourdreams  #sjcamoriginalmurah  #sjcammalaysia  #sjcammurah  #raya2017  #konvoiraya  #puasa2017  #sj6legendmurah  #SJCAM  #SJCAMSALE  #PROMOSISJCAMMURAH  #SJ6LEGEND  #SJ6LEGENDTERMURAH  #SJ6LEGENDKUALALUMPUR  #SJ6LEGENDMALAYSIA  #SJ7STARMALAYSIA  #XIAOMIMALAYSIA  #POWERBANKORIGINALMALAYSIA  #PINENGPOWERBANK  #HIKERSMALAYA  #KAPCAI2017  #SUPERBIKEMALAYSIA  #KAWASAKIMALAYSIA  #YAMAHAMALAYSIA 
5 hari lepas tambah baja tahi ayam

Harap tak jemu tengok pokok ni sebab saya letak dalam ig untuk sort of record/ jurnal kan perkembangan pokok

Tengoklah guna belahan kayu dengan tali rafia aje as trellis dia. Rasa nanti nak buat yg proper sikit
5 hari lepas tambah baja tahi ayam Harap tak jemu tengok pokok ni sebab saya letak dalam ig untuk sort of record/ jurnal kan perkembangan pokok Tengoklah guna belahan kayu dengan tali rafia aje as trellis dia. Rasa nanti nak buat yg proper sikit
Boleh buat kerabu lagi
Boleh buat kerabu lagi
Over tak over tanam sweet corn dalam planter box

Ikut pada sampul benih tu ada tunjuk 5/6 hari baru akan cambah

Memang pun. 3 hari macam tak tumbuh apa-apa. 5 hari setinggi ini

Kalau ikut tips tanam sweet corn dalam container, dia suruh tanam benih rapat-rapat sikit pun tak apa jadi pendebungaan lebih baik
Over tak over tanam sweet corn dalam planter box Ikut pada sampul benih tu ada tunjuk 5/6 hari baru akan cambah Memang pun. 3 hari macam tak tumbuh apa-apa. 5 hari setinggi ini Kalau ikut tips tanam sweet corn dalam container, dia suruh tanam benih rapat-rapat sikit pun tak apa jadi pendebungaan lebih baik
Kalau biar pokok mint ni memang habis kawasan lain dia jajah
Kalau biar pokok mint ni memang habis kawasan lain dia jajah
Pokok bendi petang ni
Pokok bendi petang ni
Lada besar yang campak biji benih dulu dah keluar buah
Lada besar yang campak biji benih dulu dah keluar buah
Assalammualaikum Ummah Sedunia... "Selamat Berpuasa sesungguhnnya dengan berpuasa itu mencegah dari sifat mungkar"

#puasa 
#puasa2017 
#puasaasyura
Assalammualaikum Ummah Sedunia... "Selamat Berpuasa sesungguhnnya dengan berpuasa itu mencegah dari sifat mungkar" #puasa  #puasa2017  #puasaasyura 
Assalammualaikum Ummah Sedunia... "Selamat Menunaikan Puasa Sunat Asyura"

Semoga mendapat pahala berganda dan mendapat lindungan naungan dari Allah swt didunia dan diakhirat... Aamiin Allahuma Aamiin

#puasa 
#puasa2017 
#puasa10muharram
Assalammualaikum Ummah Sedunia... "Selamat Menunaikan Puasa Sunat Asyura" Semoga mendapat pahala berganda dan mendapat lindungan naungan dari Allah swt didunia dan diakhirat... Aamiin Allahuma Aamiin #puasa  #puasa2017  #puasa10muharram 
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈
Assalammualaikum  G Shock Murah
🌸G shock GA400🌸 ✅Gred 1:1 ✅Autolight ✅ALL FUNCTIONS ✅CERMIN KACA
✅Battery
✅Warranty 1 Bulan

Ws- 0129666850 aiman 
Harga - RM 140
🐝🐝Complete set with
box PAPER BAG🐝🐝🐝🐝
Ss add RM5

#g_shock_watches #g_shocknakhonnayok #g_shock #jamlelakimalaysia #jamperempuanmurahmalaysia #raya2017 #puasa2017 #jamraya2017 #murah#jamkelantan #jamperak #ipoh#kotabharu #keyel#adidas#awekcomel#matmoto#racing#jiwakelajuan#pencinta2roda#cinta#125#win2 #otai#adidas#nike#baik#boek#terbaik#santaianakutara#spt#otai#boek
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈 Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈 Assalammualaikum G Shock Murah 🌸G shock GA400🌸 ✅Gred 1:1 ✅Autolight ✅ALL FUNCTIONS ✅CERMIN KACA ✅Battery ✅Warranty 1 Bulan Ws- 0129666850 aiman Harga - RM 140 🐝🐝Complete set with box PAPER BAG🐝🐝🐝🐝 Ss add RM5 #g_shock_watches  #g_shocknakhonnayok  #g_shock  #jamlelakimalaysia  #jamperempuanmurahmalaysia  #raya2017  #puasa2017  #jamraya2017  #murah #jamkelantan  #jamperak  #ipoh #kotabharu  #keyel #adidas #awekcomel #matmoto #racing #jiwakelajuan #pencinta2roda #cinta #125 #win2  #otai #adidas #nike #baik #boek #terbaik #santaianakutara #spt #otai #boek 
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈
Assalammualaikum  G Shock Murah
🌸Mont Blanc🌸 
Gred AAA
ALL FUNCTIONS 
Battery
Warranty 1 Bulan
Ws- 0129666850 aiman 
Harga - RM 140
Free box
Ss add RM5

#g_shock_watches #g_shocknakhonnayok #g_shock #jamlelakimalaysia #jamperempuanmurahmalaysia #raya2017 #puasa2017 #jamraya2017 #murah#jamkelantan #jamperak #ipoh#kotabharu #keyel#adidas#awekcomel#matmoto#racing#jiwakelajuan#pencinta2roda#cinta#125#win2 #otai#adidas#nike#baik#boek#terbaik#santaianakutara#spt#otai#boek
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈 Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈 Assalammualaikum G Shock Murah 🌸Mont Blanc🌸 Gred AAA ALL FUNCTIONS Battery Warranty 1 Bulan Ws- 0129666850 aiman Harga - RM 140 Free box Ss add RM5 #g_shock_watches  #g_shocknakhonnayok  #g_shock  #jamlelakimalaysia  #jamperempuanmurahmalaysia  #raya2017  #puasa2017  #jamraya2017  #murah #jamkelantan  #jamperak  #ipoh #kotabharu  #keyel #adidas #awekcomel #matmoto #racing #jiwakelajuan #pencinta2roda #cinta #125 #win2  #otai #adidas #nike #baik #boek #terbaik #santaianakutara #spt #otai #boek 
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈
Assalammualaikum  G Shock Murah
🌸Mont Blanc🌸 
Gred AAA
ALL FUNCTIONS 
Battery
Warranty 1 Bulan
Ws- 0129666850 aiman 
Harga - RM 140
Free box
Ss add RM5

#g_shock_watches #g_shocknakhonnayok #g_shock #jamlelakimalaysia #jamperempuanmurahmalaysia #raya2017 #puasa2017 #jamraya2017 #murah#jamkelantan #jamperak #ipoh#kotabharu #keyel#adidas#awekcomel#matmoto#racing#jiwakelajuan#pencinta2roda#cinta#125#win2 #otai#adidas#nike#baik#boek#terbaik#santaianakutara#spt#otai#boek
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈 Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈 Assalammualaikum G Shock Murah 🌸Mont Blanc🌸 Gred AAA ALL FUNCTIONS Battery Warranty 1 Bulan Ws- 0129666850 aiman Harga - RM 140 Free box Ss add RM5 #g_shock_watches  #g_shocknakhonnayok  #g_shock  #jamlelakimalaysia  #jamperempuanmurahmalaysia  #raya2017  #puasa2017  #jamraya2017  #murah #jamkelantan  #jamperak  #ipoh #kotabharu  #keyel #adidas #awekcomel #matmoto #racing #jiwakelajuan #pencinta2roda #cinta #125 #win2  #otai #adidas #nike #baik #boek #terbaik #santaianakutara #spt #otai #boek 
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈
Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈
Assalammualaikum  G Shock Murah
🌸g_shock 🌸 
Gred AA
Battery
Warranty 1 Bulan
Ws- 0129666850 aiman 
Harga - RM 60
Free box
Ss add RM5

#g_shock_watches #g_shocknakhonnayok #g_shock #jamlelakimalaysia #jamperempuanmurahmalaysia #raya2017 #puasa2017 #jamraya2017 #murah#jamkelantan #jamperak #ipoh#kotabharu #keyel#adidas#awekcomel#matmoto#racing#jiwakelajuan#pencinta2roda#cinta#125#win2 #otai#adidas#nike#baik#boek#terbaik#santaianakutara#spt#otai#boek
PROMOSI !! PROMOSI !! 🎈🎈🎈🎈🎈🎈🎈 Emm emm 🙈🙈🙈🙈🙈 Assalammualaikum G Shock Murah 🌸g_shock 🌸 Gred AA Battery Warranty 1 Bulan Ws- 0129666850 aiman Harga - RM 60 Free box Ss add RM5 #g_shock_watches  #g_shocknakhonnayok  #g_shock  #jamlelakimalaysia  #jamperempuanmurahmalaysia  #raya2017  #puasa2017  #jamraya2017  #murah #jamkelantan  #jamperak  #ipoh #kotabharu  #keyel #adidas #awekcomel #matmoto #racing #jiwakelajuan #pencinta2roda #cinta #125 #win2  #otai #adidas #nike #baik #boek #terbaik #santaianakutara #spt #otai #boek 
Masa santri ngga puasa Asyura? 
#asyura 
#puasa2017
ﺑِﺴْــــــــــــــــــﻢِ ﺍﷲِﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﺍﺭَّﺣِﻴﻢ 
BBG AL ILMU - Menebar Cahaya Sunnah:
Reminder...
.
Yang berpuasa hari kamis ini tgl 28september/8 Muharram, silahkan niatnya puasa sunnah dihari kamis (puasa senin-kamis)
.
**09 Muharram = Jum'at 29 September 2017 _ puasa tasu'a
**10 Muharram = Sabtu 30 September 2017_ puasa 'syura
.
Senin, tanggal 02 Oktober /12 Muharram... silahkan puasa sunnah di hari Senin...
.
Hari Selasa, Rabu dan Kamis tanggal 03-04-05oktober/tgl 13-14-15 Muharram adalah puasa sunnah 3-hari Ayyaamul Biidh. Silahkan puasa sunnah lagi.
.
**Yang berhalangan puasa karena udzur syar'i, masih banyak ibadah lain yang bisa dilakukan seperti shodaqoh, menyantuni janda miskin, anak yatim, membaca dan memahami ayat-ayat Al Qur'an (via hp bagi wanita haidh), berbuat baik kepada orangtua, DZIKIR... Intinya, perbanyak dan perbaiki ibadah di bulan ini... Allahu a'lam
#jadwalpuasasunah #kalenderpuasasunnah #puasasunnah #puasa #puasa2017 #kalender
ﺑِﺴْــــــــــــــــــﻢِ ﺍﷲِﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﺍﺭَّﺣِﻴﻢ BBG AL ILMU - Menebar Cahaya Sunnah: Reminder... . Yang berpuasa hari kamis ini tgl 28september/8 Muharram, silahkan niatnya puasa sunnah dihari kamis (puasa senin-kamis) . **09 Muharram = Jum'at 29 September 2017 _ puasa tasu'a **10 Muharram = Sabtu 30 September 2017_ puasa 'syura . Senin, tanggal 02 Oktober /12 Muharram... silahkan puasa sunnah di hari Senin... . Hari Selasa, Rabu dan Kamis tanggal 03-04-05oktober/tgl 13-14-15 Muharram adalah puasa sunnah 3-hari Ayyaamul Biidh. Silahkan puasa sunnah lagi. . **Yang berhalangan puasa karena udzur syar'i, masih banyak ibadah lain yang bisa dilakukan seperti shodaqoh, menyantuni janda miskin, anak yatim, membaca dan memahami ayat-ayat Al Qur'an (via hp bagi wanita haidh), berbuat baik kepada orangtua, DZIKIR... Intinya, perbanyak dan perbaiki ibadah di bulan ini... Allahu a'lam #jadwalpuasasunah  #kalenderpuasasunnah  #puasasunnah  #puasa  #puasa2017  #kalender 
Buka bersama dengan sahabat tersayang 
#latepost✌ 
#puasa2017
#makanbebek
Adalah Abdullah bin Abbas radiyallahu ‘anhu yang menceritakan kisah ini kepada kita sebagaimana yang terdapat di dalam Shahih Bukhari No 1900,
.
قَدِمَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ المَدِيْنَةَ فَرَأَى اليَهُوْدَ تَصُوْمُ يَوْمَ عَاشُوْرَاء فَقَالَ:ماَ هَذَا؟ قَالُوْا هَذَا يَوْمٌ صَالِحٌ هَذَا يَوْمٌ نَجَّى اللهُ بَنِيْ إِسْرَائِيْلَ مِنْ عَدُوِّهِمْ فَصَامَهُ مُوْسَى. قَالَ: فَأَناَ أَحَقُّ بِمُوْسَى مِنْكُمْ. فَصَامَهُ وَأَمَرَ بِصِيَامِهِ
.
"Tatkala Nabi Shallallahu’alaihi wasallam datang ke Madinah beliau melihat orang-orang Yahudi melakukan puasa di hari ‘Asyura. Beliau Shallallahu ‘alaihi wassalam bertanya, “Hari apa ini?”. Orang-orang Yahudi menjawab, “Ini adalah hari baik, pada hari ini Allah selamatkan Bani Israil dari musuhnya, maka Musa ‘alaihissalam berpuasa pada hari ini. Nabi Shallallahu’alaihi wasallam bersabda, “Saya lebih berhak mengikuti Musa dari kalian (kaum Yahudi). Maka beliau berpuasa pada hari itu dan memerintahkan ummatnya untuk melakukannya”. [HR Al Bukhari]
.
Dan dari Aisyah radiyallahu ‘anha, ia mengisahkan,
.
كَانَ رَسُوْلُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَمَرَ بِصِيَامِ يَوْمَ عَاشُوْرَاءَ فَلَمَّا فُرِضَ رَمَضَانَ كَانَ مَنْ شَاءَ صَامَ وَمَنْ شَاءَ أَفْطَرَ
.
"Dahulu Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wassalam memerintahkan untuk puasa di hari ‘Asyura. Dan ketika puasa Ramadhan diwajibkan, barangsiapa yang ingin (berpuasa di hari ‘Asyura) ia boleh berpuasa dan barangsiapa yang ingin (tidak berpuasa) ia boleh berbuka". [HR Al Bukhari No 1897]
.
〰
⇨ Follow @hatmi.official ☝
⇨ Follow @hatmi.official ☝
⇨ Follow @hatmi.official ☝
.
#puasa2017 #tahunbaruislam #puasa #bulanharam #hijab #muslimah #islamituindah #yukngaji #kajiantauhid #kajianislam #kajiansunnah #myhijrah #indonesiamengaji #indonesiabertauhid #hatmi
Adalah Abdullah bin Abbas radiyallahu ‘anhu yang menceritakan kisah ini kepada kita sebagaimana yang terdapat di dalam Shahih Bukhari No 1900, . قَدِمَ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ المَدِيْنَةَ فَرَأَى اليَهُوْدَ تَصُوْمُ يَوْمَ عَاشُوْرَاء فَقَالَ:ماَ هَذَا؟ قَالُوْا هَذَا يَوْمٌ صَالِحٌ هَذَا يَوْمٌ نَجَّى اللهُ بَنِيْ إِسْرَائِيْلَ مِنْ عَدُوِّهِمْ فَصَامَهُ مُوْسَى. قَالَ: فَأَناَ أَحَقُّ بِمُوْسَى مِنْكُمْ. فَصَامَهُ وَأَمَرَ بِصِيَامِهِ . "Tatkala Nabi Shallallahu’alaihi wasallam datang ke Madinah beliau melihat orang-orang Yahudi melakukan puasa di hari ‘Asyura. Beliau Shallallahu ‘alaihi wassalam bertanya, “Hari apa ini?”. Orang-orang Yahudi menjawab, “Ini adalah hari baik, pada hari ini Allah selamatkan Bani Israil dari musuhnya, maka Musa ‘alaihissalam berpuasa pada hari ini. Nabi Shallallahu’alaihi wasallam bersabda, “Saya lebih berhak mengikuti Musa dari kalian (kaum Yahudi). Maka beliau berpuasa pada hari itu dan memerintahkan ummatnya untuk melakukannya”. [HR Al Bukhari] . Dan dari Aisyah radiyallahu ‘anha, ia mengisahkan, . كَانَ رَسُوْلُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَمَرَ بِصِيَامِ يَوْمَ عَاشُوْرَاءَ فَلَمَّا فُرِضَ رَمَضَانَ كَانَ مَنْ شَاءَ صَامَ وَمَنْ شَاءَ أَفْطَرَ . "Dahulu Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wassalam memerintahkan untuk puasa di hari ‘Asyura. Dan ketika puasa Ramadhan diwajibkan, barangsiapa yang ingin (berpuasa di hari ‘Asyura) ia boleh berpuasa dan barangsiapa yang ingin (tidak berpuasa) ia boleh berbuka". [HR Al Bukhari No 1897] . 〰 ⇨ Follow @hatmi.official ☝ ⇨ Follow @hatmi.official ☝ ⇨ Follow @hatmi.official ☝ . #puasa2017  #tahunbaruislam  #puasa  #bulanharam  #hijab  #muslimah  #islamituindah  #yukngaji  #kajiantauhid  #kajianislam  #kajiansunnah  #myhijrah  #indonesiamengaji  #indonesiabertauhid  #hatmi 
Anggur IAC lagi pun sama naik

Betullah tahi ayam tu sumber nitrogen

Based on observation, daun memang naik banyak dan hijau berkilat pulak pucuknya

Oleh kerana first time tanam anggur, memang tak berani nak curah baja AB dalam pasu ni. Hanya spray pada daun sahaja.

Tapi nampaknya serasi alhamdulillah. Ada sebatang yang dah lama, tanam sekali dengan yang lain2. Ingatkan dah mati/ kering. Semalam nampak ada pucuk keluar

Maksudnya kalau dah tanam lama pun in sha allah boleh keluar pucuk dengan izin allah

Awal2 tanam memang tak letak baja apa. Cuma berharap pada tanah baja dari nurseri tu sahaja yang digaul dengan pasir

Gambar ni selepas lebih kurang sebulan 20 hari selepas ditanam. Dan dibaja dengan tahi ayam dan spray baja AB pertama kali 2 minggu lepas
Anggur IAC lagi pun sama naik Betullah tahi ayam tu sumber nitrogen Based on observation, daun memang naik banyak dan hijau berkilat pulak pucuknya Oleh kerana first time tanam anggur, memang tak berani nak curah baja AB dalam pasu ni. Hanya spray pada daun sahaja. Tapi nampaknya serasi alhamdulillah. Ada sebatang yang dah lama, tanam sekali dengan yang lain2. Ingatkan dah mati/ kering. Semalam nampak ada pucuk keluar Maksudnya kalau dah tanam lama pun in sha allah boleh keluar pucuk dengan izin allah Awal2 tanam memang tak letak baja apa. Cuma berharap pada tanah baja dari nurseri tu sahaja yang digaul dengan pasir Gambar ni selepas lebih kurang sebulan 20 hari selepas ditanam. Dan dibaja dengan tahi ayam dan spray baja AB pertama kali 2 minggu lepas
Makin panjang pokok anggur ni dan nampak macam dah ada sulur

Improve banyak lepas letak baja tahi ayam (lebih kurang lepas 2 minggu). Dan hari2 spray kan baja AB

Esok nak baja lagi

Baja tahi ayam ni actually masa mula2 letak ada bau la of coz. Tapi lepas sehari dua kita siram dah x ada bau dia
Makin panjang pokok anggur ni dan nampak macam dah ada sulur Improve banyak lepas letak baja tahi ayam (lebih kurang lepas 2 minggu). Dan hari2 spray kan baja AB Esok nak baja lagi Baja tahi ayam ni actually masa mula2 letak ada bau la of coz. Tapi lepas sehari dua kita siram dah x ada bau dia
Kailan ke malam ni?
Kailan ke malam ni?
Bunga kacang buncis ke ni?
Bunga kacang buncis ke ni?
😊
Senyum dari telinga kiri sampai telinga kanan

Yang ni bukan square foot each petak tapi 1.5 kaki x 1 kaki

Nak tanam apa ye?

From @hanawoodwork
😊 Senyum dari telinga kiri sampai telinga kanan Yang ni bukan square foot each petak tapi 1.5 kaki x 1 kaki Nak tanam apa ye? From @hanawoodwork
Kamu sering ragu bila ku katakan aku merindukanmu..
Tapi kamu suka tanya kalau aku merindukanmu..
😘😘😘
. .
.__________________________________
@musergenerationom
#signal #knockknock #kokobopchallenge
#Exo #signaldance
#twice
#BOOM
#indomusically
#musicallyindo 
#musicallyapp 
#musically 
#musergeneration 
#muserlyrap
#indofamilly 
#rapmashindonesia 
@feature.id
#featureindonesia
@featurefams
#featurefams 
#rapsically 
#rapsicallyid 
#cinta
#kurangkerjaan
#lucubanget
#kitamahkece
#gabut
#jomblo
#jomblohits
#senyuminaja
#puasa2017
#janganlupabahagia
#kekiniankatanya😂
Kamu sering ragu bila ku katakan aku merindukanmu.. Tapi kamu suka tanya kalau aku merindukanmu.. 😘😘😘 . . .__________________________________ @musergenerationom #signal  #knockknock  #kokobopchallenge  #Exo  #signaldance  #twice  #BOOM  #indomusically  #musicallyindo  #musicallyapp  #musically  #musergeneration  #muserlyrap  #indofamilly  #rapmashindonesia  @feature.id #featureindonesia  @featurefams #featurefams  #rapsically  #rapsicallyid  #cinta  #kurangkerjaan  #lucubanget  #kitamahkece  #gabut  #jomblo  #jomblohits  #senyuminaja  #puasa2017  #janganlupabahagia  #kekiniankatanya 😂
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau!

Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 
Superb Authentic Serunding From Kelantan
Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10
🐂 Daging 100g - RM10
🐟 Ikan 150g - RM10

#serundinganakteruna #dapurbenmohamad #kerepeksaycheese #serunding #serundingmurah #serundingsedap #serundingsedapmelampau #serundingmalaysia #sayajualserunding #serundingkelantan #serundingkelantan #serundingayam #serundingdaging #serundingikan #bazarpaknil #sayajual #igshop #neelofa #noradanish #jannanick #raya2017 #puasa2017 #syawal2017 #ramadhan2017 #kuihraya #terlajaklaris #ruangrezekihanania
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau! Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 Superb Authentic Serunding From Kelantan Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10 🐂 Daging 100g - RM10 🐟 Ikan 150g - RM10 #serundinganakteruna  #dapurbenmohamad  #kerepeksaycheese  #serunding  #serundingmurah  #serundingsedap  #serundingsedapmelampau  #serundingmalaysia  #sayajualserunding  #serundingkelantan  #serundingkelantan  #serundingayam  #serundingdaging  #serundingikan  #bazarpaknil  #sayajual  #igshop  #neelofa  #noradanish  #jannanick  #raya2017  #puasa2017  #syawal2017  #ramadhan2017  #kuihraya  #terlajaklaris  #ruangrezekihanania 
Yang ni bendi pun sama

Kurus melidi je. Siap daun kuning2. Masih ada saki baki daun kuning dalam gambar ni

Pun sama. Tahi ayam dan spray baja cecair. Barula nampak pucuk baru
Yang ni bendi pun sama Kurus melidi je. Siap daun kuning2. Masih ada saki baki daun kuning dalam gambar ni Pun sama. Tahi ayam dan spray baja cecair. Barula nampak pucuk baru
Roselle ni baru nak naik pucuk baru. Agak lama macam statik je tak tumbuh daun baru

Dah bagi baja tahi ayam lepas tu hari2 spray air baja baru nampak hijau
Roselle ni baru nak naik pucuk baru. Agak lama macam statik je tak tumbuh daun baru Dah bagi baja tahi ayam lepas tu hari2 spray air baja baru nampak hijau
Ok kali ni tak tanam main tabur saja

Buat lubang jarak2 sikit
Tabur pun 3/4 biji benih dalam satu lubang

Tanah sebelum tanam dah digaul baja tahi ayam. Tambahan Hari2 spray air baja sikit

Tanam pokok memang kena sabar
Kurang2 24-30 hari baru nak dpt tuai

Kalau nak supply berpanjangan, tiap2 minggu la kena semai benih ye tak?

Ada org cakap beli jelah kat pasar. Kan senang je 
Tapi yang suka menanam bukan macam tu
Nampak benih cambah pun suka. Nampak pokok membesar jadi suka
Nampak pokok kena serang kulat rasa berat hati
Nampak sayur dah cukup haul untuk dituai paling berbunga hati
Lagi2 tengok family makan sayur tuaian. Best!

Masa berkerja dulu pergi pagi pukul 7, balik pukul 8 mlm. Minat juga nak tanam2. Banyak pokok arwah. Sebab tak bersiram. Kalau yg hidup pun kurus ya amat. Baja berkala? Seminggu sekali kalau dpt baja pun nasib

Tapi sekarang kan ada je set yang ada timer, ada self watering sistem, set hidroponik atau set fertigasi. Set mcm ni sebenarnya inovasi pertanian. Untuk orang2 yang sibuk. Dah siap dah dengan baja yang ditest dan proven in sha allah akan berhasil tanamannya. Kalau ada modal boleh keluarkan sikit duit untuk hobi dan in return sayur tu dibuat makan juga
Ok kali ni tak tanam main tabur saja Buat lubang jarak2 sikit Tabur pun 3/4 biji benih dalam satu lubang Tanah sebelum tanam dah digaul baja tahi ayam. Tambahan Hari2 spray air baja sikit Tanam pokok memang kena sabar Kurang2 24-30 hari baru nak dpt tuai Kalau nak supply berpanjangan, tiap2 minggu la kena semai benih ye tak? Ada org cakap beli jelah kat pasar. Kan senang je Tapi yang suka menanam bukan macam tu Nampak benih cambah pun suka. Nampak pokok membesar jadi suka Nampak pokok kena serang kulat rasa berat hati Nampak sayur dah cukup haul untuk dituai paling berbunga hati Lagi2 tengok family makan sayur tuaian. Best! Masa berkerja dulu pergi pagi pukul 7, balik pukul 8 mlm. Minat juga nak tanam2. Banyak pokok arwah. Sebab tak bersiram. Kalau yg hidup pun kurus ya amat. Baja berkala? Seminggu sekali kalau dpt baja pun nasib Tapi sekarang kan ada je set yang ada timer, ada self watering sistem, set hidroponik atau set fertigasi. Set mcm ni sebenarnya inovasi pertanian. Untuk orang2 yang sibuk. Dah siap dah dengan baja yang ditest dan proven in sha allah akan berhasil tanamannya. Kalau ada modal boleh keluarkan sikit duit untuk hobi dan in return sayur tu dibuat makan juga
PENTING ... perhatikan  warna air kencing.. at least faham kondisi badan .. kering air dan perlu minum more air putih..
.
Orang yg tak cukup air , mmg SANGAT SUSAH UNTUK turun berat .. walaupun dah cukup bagus diet , or exercise.. sebab badan lack dgn cecair..
.
Bibir pecah, badan rasa bisa2 sengal, mudah stress , sakit kepala ,lemah je badan.. terutama  yg hisap rokok.. jaga air dalam badan ni.. minum air yg cukup.. tengok signal warna air kencing tu utk pastikan samadan air dalam badan kita cukup ke tak utk hari tu..
.
Saya akan share next post macam mana nak tau berapa liter badan kita perlu air ni sebenarnya..setiap orang keperluan berbeza..Stay tuned.
#youcanloseweightfromhome 
Coach Munet +60193676876
.
#coachmunet #WEIGHTLOSSCHALLENGEONLINE #tipskurus #jomkurus  #tipsdiet #kurus #slim #herbalifenutrition #herbalifediet  #fitness #weightlossfast #sayanakkurus #azam2017 #puasa2017 #jomkurus1malaysia #coachherbalife #turun5kgsebulan #tips
PENTING ... perhatikan warna air kencing.. at least faham kondisi badan .. kering air dan perlu minum more air putih.. . Orang yg tak cukup air , mmg SANGAT SUSAH UNTUK turun berat .. walaupun dah cukup bagus diet , or exercise.. sebab badan lack dgn cecair.. . Bibir pecah, badan rasa bisa2 sengal, mudah stress , sakit kepala ,lemah je badan.. terutama yg hisap rokok.. jaga air dalam badan ni.. minum air yg cukup.. tengok signal warna air kencing tu utk pastikan samadan air dalam badan kita cukup ke tak utk hari tu.. . Saya akan share next post macam mana nak tau berapa liter badan kita perlu air ni sebenarnya..setiap orang keperluan berbeza..Stay tuned. #youcanloseweightfromhome  Coach Munet +60193676876 . #coachmunet  #WEIGHTLOSSCHALLENGEONLINE  #tipskurus  #jomkurus  #tipsdiet  #kurus  #slim  #herbalifenutrition  #herbalifediet  #fitness  #weightlossfast  #sayanakkurus  #azam2017  #puasa2017  #jomkurus1malaysia  #coachherbalife  #turun5kgsebulan  #tips 
Tanah & baja yang saya pakai

Tanah
------
Nak pakai tanah apa2 pun boleh. Beli dari nurseri sebag rm 2.50. Yang besar mcm ni rm 11 sebag

Baja Ab
------- Baja ab. Menurut eksperimen saya 😂😂 walaupun banyak je baja ab dijual di market, adakala campuran tu kdg menjadi kadang tidak. Tapi baja ab latest yg saya pakai ni nampak serasi dengan saya dan pokok2 alhamdulillah. Mana tau serasi? Kesan lepas 5 hari, pucuk akan naik banyak dan hijau2. Nama pun ab sebagai penggalak pertumbuhan. Kalau x serasi pokok bantut lah, kekuningan lah etc. Etc

Baja tahi ayam
------------- Baja tahi ayam. Yang ni kalau saya bela ayam mungkin lah x beli baja. Lain2 mcm kulit telur, serbuk kopi terpakai, serbuk roti lama, bag teh, air basuhan ikan, itu semua dari dapur

Ni bila mood malas menyembur tu datang, memang senang main cedok tabur

Lain2
-----
Kadang sembur kawalan serangga organik kadang tak langsung. Tengok keadaan pokok parah atau tak dengan keadaan mood semasa

Kulit telur, kulit roti, kulit pisang, tea bags memang confirm ke tanah/ pasu. Dah x buang lagi

Paling menyedihkan kalau cuba2 baja, pokok jadi lecur dan mati. Kalau dah jumpa baja dan tanah yg elok. Tengok pokok pun alhamdulillah segar sahaja, maka sticklah kita dengan pilihan itu 😊😊😊😊
Tanah & baja yang saya pakai Tanah ------ Nak pakai tanah apa2 pun boleh. Beli dari nurseri sebag rm 2.50. Yang besar mcm ni rm 11 sebag Baja Ab ------- Baja ab. Menurut eksperimen saya 😂😂 walaupun banyak je baja ab dijual di market, adakala campuran tu kdg menjadi kadang tidak. Tapi baja ab latest yg saya pakai ni nampak serasi dengan saya dan pokok2 alhamdulillah. Mana tau serasi? Kesan lepas 5 hari, pucuk akan naik banyak dan hijau2. Nama pun ab sebagai penggalak pertumbuhan. Kalau x serasi pokok bantut lah, kekuningan lah etc. Etc Baja tahi ayam ------------- Baja tahi ayam. Yang ni kalau saya bela ayam mungkin lah x beli baja. Lain2 mcm kulit telur, serbuk kopi terpakai, serbuk roti lama, bag teh, air basuhan ikan, itu semua dari dapur Ni bila mood malas menyembur tu datang, memang senang main cedok tabur Lain2 ----- Kadang sembur kawalan serangga organik kadang tak langsung. Tengok keadaan pokok parah atau tak dengan keadaan mood semasa Kulit telur, kulit roti, kulit pisang, tea bags memang confirm ke tanah/ pasu. Dah x buang lagi Paling menyedihkan kalau cuba2 baja, pokok jadi lecur dan mati. Kalau dah jumpa baja dan tanah yg elok. Tengok pokok pun alhamdulillah segar sahaja, maka sticklah kita dengan pilihan itu 😊😊😊😊
Walaupun nampak huduh di atasnya

Dengan kulit telur dengan bag teh

Tapi di bawahnya cantik u ols

Yang tak kelihatan adalah kadangkala lebihan air kopi dan teh dan air basuh ikan di situ

Tanah tu hitam. Siput tu aku geram betul mana2 ada je dia. Tapi trust me cacing pun ada situ

Rasanya tanah tu dah elok la tu

Serai ni dari 2 batang aje ..dah ada kawan2 lain join nampaknya

Alhamdulillah

P/s tips dari sahabat kita @purrheaven.
Kulit2 bawang tu letakkan sekali dalam pasu hindarkan kutu2 dan ulat2 dan akhirnya jadi baja organik untuk pokok. Thanks @purrheaven
Walaupun nampak huduh di atasnya Dengan kulit telur dengan bag teh Tapi di bawahnya cantik u ols Yang tak kelihatan adalah kadangkala lebihan air kopi dan teh dan air basuh ikan di situ Tanah tu hitam. Siput tu aku geram betul mana2 ada je dia. Tapi trust me cacing pun ada situ Rasanya tanah tu dah elok la tu Serai ni dari 2 batang aje ..dah ada kawan2 lain join nampaknya Alhamdulillah P/s tips dari sahabat kita @purrheaven. Kulit2 bawang tu letakkan sekali dalam pasu hindarkan kutu2 dan ulat2 dan akhirnya jadi baja organik untuk pokok. Thanks @purrheaven
Tetap nak bunga

Bawah planter box letak japanese roses

Ada terbaca jadual pokok apa yg patut letak sebelah pokok apa

Macam simbiosis gitu

Aku jaga kau, kau jaga aku

Buat masa ni tangkap muat saja
Tetap nak bunga Bawah planter box letak japanese roses Ada terbaca jadual pokok apa yg patut letak sebelah pokok apa Macam simbiosis gitu Aku jaga kau, kau jaga aku Buat masa ni tangkap muat saja
Masha allah

Selayaknya dibuat thinning
Tapi cantik pulak sayang nak buat

Inilah akibatnya pegi tuang 1 plastik biji benih dalam polibag
Masha allah Selayaknya dibuat thinning Tapi cantik pulak sayang nak buat Inilah akibatnya pegi tuang 1 plastik biji benih dalam polibag
Planter box haritu

Dah semai sawi bunga

Rumah ni memang suka sawi bunga

Masak air masak lemak

Tanah beli nurseri gaul ngan baja tahi ayam

Pokok lada tu saja test tengok ok tak dgn baja tahi ayam. Tapi ada yg ckp x sesuai nanti akan mendorong hama datang
Planter box haritu Dah semai sawi bunga Rumah ni memang suka sawi bunga Masak air masak lemak Tanah beli nurseri gaul ngan baja tahi ayam Pokok lada tu saja test tengok ok tak dgn baja tahi ayam. Tapi ada yg ckp x sesuai nanti akan mendorong hama datang
Sikit lagi dah boleh goreng agaknya in sha allah
Sikit lagi dah boleh goreng agaknya in sha allah
@Regrann from @yufid.tv -  3 Jenis Ganjaran Allah Bagi Hamba-Nya
.
Dunia adalah ladang seseorang untuk beramal sholeh untuk bekal di akhirat kelak. Yuk perbanyak beramal.
#3 #jenis #ganjaran #pahala #allah #hamba #ibadah #amal #amalan #sholeh #sholehah #puasa #puasa2017 #ramadan #ramadan2017 - #regrann #akhwat22yo
Nak cuba tanam guna sabut pula

Coco peat - sabut kelapa
Diciptakan sabut ni dapat hold lebih air. Tak banyak penyakit mcm tanah. Lepas tanam 1 tanaman boleh recycle semula tanam pokok lain.

Nak guna dia saja pun boleh (macam fertigasi). Nak campur tanah ngan baja pun boleh. 3:2:1 . Sabut : tanah : tahi ayam

Ini saya google dan bertanya mereka yg biasa dan pandai menanam
Nak cuba tanam guna sabut pula Coco peat - sabut kelapa Diciptakan sabut ni dapat hold lebih air. Tak banyak penyakit mcm tanah. Lepas tanam 1 tanaman boleh recycle semula tanam pokok lain. Nak guna dia saja pun boleh (macam fertigasi). Nak campur tanah ngan baja pun boleh. 3:2:1 . Sabut : tanah : tahi ayam Ini saya google dan bertanya mereka yg biasa dan pandai menanam
Lepas dapat baja tahi ayam haritu tak tunggu lama.

Operasi letak tahi ayam kat semua bunga & sayur

Takde satu pokok pun terlepas 😂

Nanti kita monitor apa jadi kat pokok2 ni

Pasu besar letak banyak
Pasu kecil letak sikit
Tak dan nak bunjut2. Cedok & tabur je (Tahi ayam dlm bentuk palet. Keras. Bila letak dalam pasu kena siram dia jadi terurai mcm dalam gambar. Kawasan bawah kanan)
Lepas dapat baja tahi ayam haritu tak tunggu lama. Operasi letak tahi ayam kat semua bunga & sayur Takde satu pokok pun terlepas 😂 Nanti kita monitor apa jadi kat pokok2 ni Pasu besar letak banyak Pasu kecil letak sikit Tak dan nak bunjut2. Cedok & tabur je (Tahi ayam dlm bentuk palet. Keras. Bila letak dalam pasu kena siram dia jadi terurai mcm dalam gambar. Kawasan bawah kanan)
Cabut2 dia tumbuh lagi. Biarlah dia nak hidup
Cabut2 dia tumbuh lagi. Biarlah dia nak hidup
Color code white

Yang putih2 aje berbunga ni
Color code white Yang putih2 aje berbunga ni
Kucai pun berbunga. Pusing2 taman nampak kucai banyak berbunga. Mungkin musim

Dalam sarung hijau yg berdekatan bunga kucai tu ialah biji benih dia
Kucai pun berbunga. Pusing2 taman nampak kucai banyak berbunga. Mungkin musim Dalam sarung hijau yg berdekatan bunga kucai tu ialah biji benih dia
Pagi ni bau pandan semerbak

Bunga kesidang dah kembang

Sumber wikipedia dan rakan2 insta

Nama lain kesidang

Tikar seladang
Kerak nasi (utara)
Tikam seladang (pantai timur)

Bunga rasmi negeri Melaka

Kaedah pembiakan secara tut atau biji benih atau layering

Kondisi yang baik untuk hidup 50% cahaya matahari. Tanah dengan saliran yang baik. Hari panas seeloknya disiram 2x sehari

Padanla waktu panas biasanya daun pokok saya kerepot dan lepas tu tak berbunga

Lebih info di wikipedia
https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Pokok_Tikar_Seladang
Pagi ni bau pandan semerbak Bunga kesidang dah kembang Sumber wikipedia dan rakan2 insta Nama lain kesidang Tikar seladang Kerak nasi (utara) Tikam seladang (pantai timur) Bunga rasmi negeri Melaka Kaedah pembiakan secara tut atau biji benih atau layering Kondisi yang baik untuk hidup 50% cahaya matahari. Tanah dengan saliran yang baik. Hari panas seeloknya disiram 2x sehari Padanla waktu panas biasanya daun pokok saya kerepot dan lepas tu tak berbunga Lebih info di wikipedia https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Pokok_Tikar_Seladang
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau!

Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 
Superb Authentic Serunding From Kelantan
Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10
🐂 Daging 100g - RM10
🐟 Ikan 150g - RM10

#serundinganakteruna #dapurbenmohamad #kerepeksaycheese #serunding #serundingmurah #serundingsedap #serundingsedapmelampau #serundingmalaysia #sayajualserunding #serundingkelantan #serundingkelantan #serundingayam #serundingdaging #serundingikan #bazarpaknil #sayajual #igshop #neelofa #noradanish #jannanick #raya2017 #puasa2017 #syawal2017 #ramadhan2017 #kuihraya #terlajaklaris
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau! Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 Superb Authentic Serunding From Kelantan Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10 🐂 Daging 100g - RM10 🐟 Ikan 150g - RM10 #serundinganakteruna  #dapurbenmohamad  #kerepeksaycheese  #serunding  #serundingmurah  #serundingsedap  #serundingsedapmelampau  #serundingmalaysia  #sayajualserunding  #serundingkelantan  #serundingkelantan  #serundingayam  #serundingdaging  #serundingikan  #bazarpaknil  #sayajual  #igshop  #neelofa  #noradanish  #jannanick  #raya2017  #puasa2017  #syawal2017  #ramadhan2017  #kuihraya  #terlajaklaris 
Bank Book Pocket Large (BBPL)  Hello Kitty - 3 tempat HP (2  untuk BB onix/dakota/torch, 1untuk HP kecil/token) .bahan kassa halus,sehingga HP tidak panas dan mudah dikeluar masukkan
. - 3 selipan untuk uang kertas untuk setor ke bank/buku bank/pasport/giro/cek/struk belanja/Samsung Galaxi tabs 7“ ‎​Bĭså masuk -kantong dalam dan kantong luar ber-ziper untuk uang koin dan kunci mobil/kunci rumah - 10 tempat kartu
. - 2 tali : tali pendek untuk pergelangan tangan,agar BBPL tidak jatuh saat dibawa &  tali panjang untuk selempang dapat ,tali dilepas .

size: 23x12x5 cm
weight : +/- 300gr

material: Polyester  halus. ,canvas
.========
order/harga:
Line@: @organizer_house (pakai @ depannya)
atau klik link yg ada di bio
WA : 085876342688
.
tlg jangan komen ,krn tdk terbaca.
tertutup notif.tq😊
.
.
#dompet#dompetwanita #dompethp #dompethellokitty #taslucu #tashellokitty#mudik2017 #mudikgratis #ramadhan #ramadhan2017 #puasaramadhan2017 #puasa2017 #bajulebarankeluarga #bajubatik #bajukurungmurah #bajucantik #bajulebaran2017 #shopee#shopeegratisongkir #
Bank Book Pocket Large (BBPL) Hello Kitty - 3 tempat HP (2  untuk BB onix/dakota/torch, 1untuk HP kecil/token) .bahan kassa halus,sehingga HP tidak panas dan mudah dikeluar masukkan . - 3 selipan untuk uang kertas untuk setor ke bank/buku bank/pasport/giro/cek/struk belanja/Samsung Galaxi tabs 7“ ‎​Bĭså masuk -kantong dalam dan kantong luar ber-ziper untuk uang koin dan kunci mobil/kunci rumah - 10 tempat kartu . - 2 tali : tali pendek untuk pergelangan tangan,agar BBPL tidak jatuh saat dibawa & tali panjang untuk selempang dapat ,tali dilepas . size: 23x12x5 cm weight : +/- 300gr material: Polyester halus. ,canvas .======== order/harga: Line@: @organizer_house (pakai @ depannya) atau klik link yg ada di bio WA : 085876342688 . tlg jangan komen ,krn tdk terbaca. tertutup notif.tq😊 . . #dompet #dompetwanita  #dompethp  #dompethellokitty  #taslucu  #tashellokitty #mudik2017  #mudikgratis  #ramadhan  #ramadhan2017  #puasaramadhan2017  #puasa2017  #bajulebarankeluarga  #bajubatik  #bajukurungmurah  #bajucantik  #bajulebaran2017  #shopee #shopeegratisongkir  #
3 Jenis Ganjaran Allah Bagi Hamba-Nya
.
Dunia adalah ladang seseorang untuk beramal sholeh untuk bekal di akhirat kelak. Yuk perbanyak beramal.
#3 #jenis #ganjaran #pahala #allah #hamba #ibadah #amal #amalan #sholeh #sholehah #puasa #puasa2017 #ramadan #ramadan2017
3 Jenis Ganjaran Allah Bagi Hamba-Nya
.
Dunia adalah ladang seseorang untuk beramal sholeh untuk bekal di akhirat kelak. Yuk perbanyak beramal.
#3 #jenis #ganjaran #pahala #allah #hamba #ibadah #amal #amalan #sholeh #sholehah #puasa #puasa2017 #ramadan #ramadan2017 @RepostIt_app
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau!

Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 
Superb Authentic Serunding From Kelantan
Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10
🐂 Daging 100g - RM10
🐟 Ikan 150g - RM10

#serundinganakteruna #dapurbenmohamad #kerepeksaycheese #serunding #serundingmurah #serundingsedap #serundingsedapmelampau #serundingmalaysia #sayajualserunding #serundingkelantan #serundingkelantan #serundingayam #serundingdaging #serundingikan #bazarpaknil #sayajual #igshop #neelofa #noradanish #jannanick #raya2017 #puasa2017 #syawal2017 #ramadhan2017 #kuihraya #terlajaklaris #ruangrezekihanania
Serunding Anak Teruna! Serunding Sedap Melampau! Its a Local 🇲🇾Food with International Taste 🌎 Superb Authentic Serunding From Kelantan Good food @ reasonable prices. Place your order now 📱0196666372 (Whatsapp) 🐓Ayam 100g - RM10 🐂 Daging 100g - RM10 🐟 Ikan 150g - RM10 #serundinganakteruna  #dapurbenmohamad  #kerepeksaycheese  #serunding  #serundingmurah  #serundingsedap  #serundingsedapmelampau  #serundingmalaysia  #sayajualserunding  #serundingkelantan  #serundingkelantan  #serundingayam  #serundingdaging  #serundingikan  #bazarpaknil  #sayajual  #igshop  #neelofa  #noradanish  #jannanick  #raya2017  #puasa2017  #syawal2017  #ramadhan2017  #kuihraya  #terlajaklaris  #ruangrezekihanania 
Anak kobis

Sedikit hantaran untuk memiliki anak2 pokok ini 😊

10 pokok rm 31 siap pos sem msia
20 pokok rm 60 siap pos sem msia

Belian 1 - 1 pun boleh. Sepokok rm 2.50 Postage untuk 10 ke bawah rm 6 ke sem msia
Anak kobis Sedikit hantaran untuk memiliki anak2 pokok ini 😊 10 pokok rm 31 siap pos sem msia 20 pokok rm 60 siap pos sem msia Belian 1 - 1 pun boleh. Sepokok rm 2.50 Postage untuk 10 ke bawah rm 6 ke sem msia