an online Instagram web viewer

#ramadhancountdown medias

Photos

RCPX005 Pink/ Baby Blue 
SHAWL INSTANT SOFT AWNING CHIFFON PANORA PELANGI XL

Menjadikan Raya Yang Bakal Tiba Indah Seindah Pelangi Dengan Shawl Instant Soft Awning Pelangi Chiffon Panora Pelangi Rayeena Yang Ekslusif.
.
Alhamdulillah Inspirasihana menginspirasikan design Raya instant chiffon dari warna2 pelangi yang sangat cantik dan matching dengan baju dan dress masya Allah semua warna rambang mata.
.
.
Shawl Instant chiffon Pelangi yang diperbuat dari material chiffon yang lembut tetapi tak jarang , flowly cantik terletak dengan siap dijahit inner soft awning moss crepe yang sarung je terus sedap dipakai selesa sangat - saiz xl dengan 2m x 0.8 
Ironless, innerless dan pinless serta jahitan dalam dan luar shawl yang sangat kemas dan teliti dengan kualitit butik dan design originally by Inspirasihana

Mudah selesa sangat dengan sarung je dua kali dah cantik anggun terletak bersyariat 
Memang berbaloi sangat mendapatkan semua koleksi Shawl Instant Soft awning Pelangi Rayeena Inspirasihana yang sangat cantik flowly dgn warna- warna pelangi masya Allah . .
Boleh Wassap skrg di 0179359521 atau ke Malaeka Boutique Vendor Kuala Ibai sebelum kehabisan stok. ๐ŸŽSehelai RM69 saja.๐ŸŽ
#shawlinstantpelangi #ramadhancountdown #raya2017 #shawl #tudungumrahhaji #tudungbidang60 #tudunglabuh #kubangkerian #kelantan #kotabharu #kelate  #hijabstyle
RCPX005 Pink/ Baby Blue SHAWL INSTANT SOFT AWNING CHIFFON PANORA PELANGI XL Menjadikan Raya Yang Bakal Tiba Indah Seindah Pelangi Dengan Shawl Instant Soft Awning Pelangi Chiffon Panora Pelangi Rayeena Yang Ekslusif. . Alhamdulillah Inspirasihana menginspirasikan design Raya instant chiffon dari warna2 pelangi yang sangat cantik dan matching dengan baju dan dress masya Allah semua warna rambang mata. . . Shawl Instant chiffon Pelangi yang diperbuat dari material chiffon yang lembut tetapi tak jarang , flowly cantik terletak dengan siap dijahit inner soft awning moss crepe yang sarung je terus sedap dipakai selesa sangat - saiz xl dengan 2m x 0.8 Ironless, innerless dan pinless serta jahitan dalam dan luar shawl yang sangat kemas dan teliti dengan kualitit butik dan design originally by Inspirasihana Mudah selesa sangat dengan sarung je dua kali dah cantik anggun terletak bersyariat Memang berbaloi sangat mendapatkan semua koleksi Shawl Instant Soft awning Pelangi Rayeena Inspirasihana yang sangat cantik flowly dgn warna- warna pelangi masya Allah . . Boleh Wassap skrg di 0179359521 atau ke Malaeka Boutique Vendor Kuala Ibai sebelum kehabisan stok. ๐ŸŽSehelai RM69 saja.๐ŸŽ #shawlinstantpelangi  #ramadhancountdown  #raya2017  #shawl  #tudungumrahhaji  #tudungbidang60  #tudunglabuh  #kubangkerian  #kelantan  #kotabharu  #kelate  #hijabstyle 
#ramadhan #ramadhancountdown #masjid #masjidcutmutia is a #mosque in #Jakarta #Indonesia The mosque is named after an Indonesian national heroine Cut Nyak Meutia who took part in the struggle against #Dutch colonialism in #Aceh
Three days to go.! #ramadhancountdown 
Almost cant wait
Our Ramadhan countdown topic calender- bit if a mouthful that was. .
.
๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป
Made out of felt, hand sewn pockets. Each pocket has a topic inside which we would talk about and do activities on. The feathers are put in at iftaar time and yes im behind on the feather filling bit..
๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป
.
.
#ramadhan
#eidishere
#ramadhancountdown
#islam
Our Ramadhan countdown topic calender- bit if a mouthful that was. . . ๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป Made out of felt, hand sewn pockets. Each pocket has a topic inside which we would talk about and do activities on. The feathers are put in at iftaar time and yes im behind on the feather filling bit.. ๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒธ๐ŸŒป . . #ramadhan  #eidishere  #ramadhancountdown  #islam 
Salam Nuzul Quran,
.
Rasullulah ๏ทบ telah mengajar umatnya untuk menantikan kehadiran bulan Ramadhan dan mengharapRuang yang besar untuk kita memohon maghfirah yang diluaskan oleh Allah SWT ketika Ramadhankan ketibaan nya dengan penuh kegembiraan.
.
Jangan lupa share dengan orang2 tersayang Naelofar Sajada Khadija yg unique ni. Tak ada jual di tempat lain.
.
Ringan utk di bawa ke solat Tarawikh & ideal sebagai hadiah untuk Hari Raya nanti kerana didatangkan dengan gift box yang cantik.
.
Jom dapatkan sekarang. Whatsapp 0123997606 atau walkin ke corner kami di Dataran Wangsa Melawati (free parking).
.
#thepinkgarden #nhauthorizedstockist #naelofarhijab #naelofarsajada #ramadhancountdown #wangsamelawati #wangsamaju
Salam Nuzul Quran, . Rasullulah ๏ทบ telah mengajar umatnya untuk menantikan kehadiran bulan Ramadhan dan mengharapRuang yang besar untuk kita memohon maghfirah yang diluaskan oleh Allah SWT ketika Ramadhankan ketibaan nya dengan penuh kegembiraan. . Jangan lupa share dengan orang2 tersayang Naelofar Sajada Khadija yg unique ni. Tak ada jual di tempat lain. . Ringan utk di bawa ke solat Tarawikh & ideal sebagai hadiah untuk Hari Raya nanti kerana didatangkan dengan gift box yang cantik. . Jom dapatkan sekarang. Whatsapp 0123997606 atau walkin ke corner kami di Dataran Wangsa Melawati (free parking). . #thepinkgarden  #nhauthorizedstockist  #naelofarhijab  #naelofarsajada  #ramadhancountdown  #wangsamelawati  #wangsamaju 
Today marks Day 15 of Ramadhan! We have already reached the halfway mark of our beloved month. #RamadhanCountdown
Today marks Day 15 of Ramadhan! We have already reached the halfway mark of our beloved month. #RamadhanCountdown 
08/30 today is day 8 of Ramadhan. It is also the second weekend of Ramadhan. Take advantage of the extra time you have and increase your ibadah. #RamadhanCountdown
08/30 today is day 8 of Ramadhan. It is also the second weekend of Ramadhan. Take advantage of the extra time you have and increase your ibadah. #RamadhanCountdown 
RAMADHAN SPECIAL!!!
.
Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. .
.

RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!!
.
Wasap 013-4919525
#ramadhanspecial 
#ramadhancountdown 
#ramadhan2017 
#puasaganti 
#puasapenuh 
#setsahurshaklee 
#singgahsahur 
#sahurexpress 
#semangatpuasa
RAMADHAN SPECIAL!!! . Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ . ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. . . RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!! . Wasap 013-4919525 #ramadhanspecial  #ramadhancountdown  #ramadhan2017  #puasaganti  #puasapenuh  #setsahurshaklee  #singgahsahur  #sahurexpress  #semangatpuasa 
RAMADHAN SPECIAL!!!
.
Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. .
.

RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!!
.
Wasap 013-4919525
#ramadhanspecial 
#ramadhancountdown 
#ramadhan2017 
#puasaganti 
#puasapenuh 
#setsahurshaklee 
#singgahsahur 
#sahurexpress 
#semangatpuasa
RAMADHAN SPECIAL!!! . Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ . ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. . . RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!! . Wasap 013-4919525 #ramadhanspecial  #ramadhancountdown  #ramadhan2017  #puasaganti  #puasapenuh  #setsahurshaklee  #singgahsahur  #sahurexpress  #semangatpuasa 
RAMADHAN SPECIAL!!!
.
Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. .
.

RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!!
.
Wasap 013-4919525
#ramadhanspecial 
#ramadhancountdown 
#ramadhan2017 
#puasaganti 
#puasapenuh 
#setsahurshaklee 
#singgahsahur 
#sahurexpress 
#semangatpuasa
RAMADHAN SPECIAL!!! . Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ . ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. . . RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!! . Wasap 013-4919525 #ramadhanspecial  #ramadhancountdown  #ramadhan2017  #puasaganti  #puasapenuh  #setsahurshaklee  #singgahsahur  #sahurexpress  #semangatpuasa 
RCPX005 Pink/ Baby Blue 
SHAWL INSTANT SOFT AWNING CHIFFON PANORA PELANGI XL

Menjadikan Syawal Yang Bakal Tiba Indah Seindah Pelangi Dengan Shawl Instant Soft Awning Pelangi Chiffon Panora Pelangi Rayeena Yang Ekslusif.
.
Alhamdulillah Inspirasihana menginspirasikan design Shawl instant chiffon dari warna2 pelangi yang sangat cantik dan matching dengan baju dan dress masya Allah semua warna rambang mata.
.
.
Shawl Instant chiffon Pelangi yang diperbuat dari material chiffon yang lembut tetapi tak jarang , flowly cantik terletak dengan siap dijahit inner soft awning moss crepe yang sarung je terus sedap dipakai selesa sangat - saiz xl dengan 2m x 0.8 
Ironless, innerless dan pinless serta jahitan dalam dan luar shawl yang sangat kemas dan teliti dengan kualitit butik dan design originally by Inspirasihana

Mudah selesa sangat dengan sarung je dua kali dah cantik anggun terletak bersyariat 
Memang berbaloi sangat mendapatkan semua koleksi Shawl Instant Soft awning Pelangi Rayeena Inspirasihana yang sangat cantik flowly dgn warna- warna pelangi masya Allah . .
Boleh Wassap skrg di 0179359521 atau ke Malaeka Boutique Vendor Kuala Ibai sebelum kehabisan stok. Sehelai RM69 saja.
#shawlinstantpelangi #ramadhancountdown #raya2017 #shawl #tudungumrahhaji #tudungbidang60 #tudunglabuh #kubangkerian #kelantan #kotabharu #kelate #unisza #umt #hijabstyle
RCPX005 Pink/ Baby Blue SHAWL INSTANT SOFT AWNING CHIFFON PANORA PELANGI XL Menjadikan Syawal Yang Bakal Tiba Indah Seindah Pelangi Dengan Shawl Instant Soft Awning Pelangi Chiffon Panora Pelangi Rayeena Yang Ekslusif. . Alhamdulillah Inspirasihana menginspirasikan design Shawl instant chiffon dari warna2 pelangi yang sangat cantik dan matching dengan baju dan dress masya Allah semua warna rambang mata. . . Shawl Instant chiffon Pelangi yang diperbuat dari material chiffon yang lembut tetapi tak jarang , flowly cantik terletak dengan siap dijahit inner soft awning moss crepe yang sarung je terus sedap dipakai selesa sangat - saiz xl dengan 2m x 0.8 Ironless, innerless dan pinless serta jahitan dalam dan luar shawl yang sangat kemas dan teliti dengan kualitit butik dan design originally by Inspirasihana Mudah selesa sangat dengan sarung je dua kali dah cantik anggun terletak bersyariat Memang berbaloi sangat mendapatkan semua koleksi Shawl Instant Soft awning Pelangi Rayeena Inspirasihana yang sangat cantik flowly dgn warna- warna pelangi masya Allah . . Boleh Wassap skrg di 0179359521 atau ke Malaeka Boutique Vendor Kuala Ibai sebelum kehabisan stok. Sehelai RM69 saja. #shawlinstantpelangi  #ramadhancountdown  #raya2017  #shawl  #tudungumrahhaji  #tudungbidang60  #tudunglabuh  #kubangkerian  #kelantan  #kotabharu  #kelate  #unisza  #umt  #hijabstyle 
05/30 - We are almost half way through the first 10 days of Ramadhan. The days of Mercy. Take advantage of the time you have. Repent. Make Dua. Remember Allah. #RamadhanCountdown
05/30 - We are almost half way through the first 10 days of Ramadhan. The days of Mercy. Take advantage of the time you have. Repent. Make Dua. Remember Allah. #RamadhanCountdown 
.
.
Ya Allah panaih2 lagu nih kalau dapat sirap ais macam gambar ni๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿคค๐Ÿคค.
.
.
Huhu, saje je nak sakat korang time puasa2 ni. Mana tau ada yang tak tahan tengok air sirap ais @kampungkuseoul huhu.๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‹.
.
Admin nak bagitau yang @kampungkuseoul akan beroperasi dari pukul 4ptg hingga 10malam sepanjang bulan Ramadhan ni. Memandangkan ramai pelanggan yang mengadu  tak sempat nak moreh, jadi bos @kampungkuseoul telah berbesar hati untuk panjangkan waktu operasi hingga ke 12tengah malam.๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ˜†
.
.
Haaaa, apa lagi. Ngeteh la jom. Huhuhu
.
.
.
.
.
#sedapgilosss
#kampungkumyeongdong
#ramadhancountdown
. . Ya Allah panaih2 lagu nih kalau dapat sirap ais macam gambar ni๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿคค๐Ÿคค. . . Huhu, saje je nak sakat korang time puasa2 ni. Mana tau ada yang tak tahan tengok air sirap ais @kampungkuseoul huhu.๐Ÿ˜†๐Ÿ˜‹. . Admin nak bagitau yang @kampungkuseoul akan beroperasi dari pukul 4ptg hingga 10malam sepanjang bulan Ramadhan ni. Memandangkan ramai pelanggan yang mengadu tak sempat nak moreh, jadi bos @kampungkuseoul telah berbesar hati untuk panjangkan waktu operasi hingga ke 12tengah malam.๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ˜† . . Haaaa, apa lagi. Ngeteh la jom. Huhuhu . . . . . #sedapgilosss  #kampungkumyeongdong  #ramadhancountdown 
#Repost @reefcool with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Sketchnote tentang fidyah

#ramadhan #puasa #ramadhancountdown #islam #sketchnotes #snote
#Repost @mt_telkomsel with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Hilal sudahkah tampak?

#ramadhanberkah 
#ramadhan 
#ramadhancountdown 
#dakwahkantor
Assalamualaikum lovelies,
.
Rasullulah ๏ทบ telah mengajar umatnya untuk menantikan kehadiran bulan Ramadhan dan mengharapRuang yang besar untuk kita memohon maghfirah yang diluaskan oleh Allah SWT ketika Ramadhankan ketibaan nya dengan penuh kegembiraan.
.
Jangan lupa share dengan orang2 tersayang Naelofar Sajada Khadija yg unique ni. Tak ada jual di tempat lain.
.
Ringan utk di bawa ke solat Tarawikh & ideal sebagai hadiah kerana didatangkan dengan gift box yang cantik.
.
Jom dapatkan sekarang. Whatsapp 0123997606 atau walkin ke corner kami di Dataran Wangsa Melawati (free parking).
.
#thepinkgarden #nhauthorizedstockist #naelofarhijab #naelofarsajada #ramadhancountdown #wangsamelawati #wangsamaju
Assalamualaikum lovelies, . Rasullulah ๏ทบ telah mengajar umatnya untuk menantikan kehadiran bulan Ramadhan dan mengharapRuang yang besar untuk kita memohon maghfirah yang diluaskan oleh Allah SWT ketika Ramadhankan ketibaan nya dengan penuh kegembiraan. . Jangan lupa share dengan orang2 tersayang Naelofar Sajada Khadija yg unique ni. Tak ada jual di tempat lain. . Ringan utk di bawa ke solat Tarawikh & ideal sebagai hadiah kerana didatangkan dengan gift box yang cantik. . Jom dapatkan sekarang. Whatsapp 0123997606 atau walkin ke corner kami di Dataran Wangsa Melawati (free parking). . #thepinkgarden  #nhauthorizedstockist  #naelofarhijab  #naelofarsajada  #ramadhancountdown  #wangsamelawati  #wangsamaju 
Ramadan is here.
It plays once in a year.
It won't repeat itself.
You can't shuffle it.
Neither can you stop it.
Another Ramadan isn't sure.
We can only hope and pray to witness more.
Time is ticking away.
Get on the vibes now or miss out.
The choice is yours.

#ramadan2017 #ramadan #alhamdulillah #muslim #islam #copyporn #wordporn #creativity #wordart #islam #ramadhan #ramadhankareem  #ramadanmubarak #ramadhanmubarak #ramadankareem #ramadancountdown #ramadhancountdown
Ramadan is here. It plays once in a year. It won't repeat itself. You can't shuffle it. Neither can you stop it. Another Ramadan isn't sure. We can only hope and pray to witness more. Time is ticking away. Get on the vibes now or miss out. The choice is yours. #ramadan2017  #ramadan  #alhamdulillah  #muslim  #islam  #copyporn  #wordporn  #creativity  #wordart  #islam  #ramadhan  #ramadhankareem  #ramadanmubarak  #ramadhanmubarak  #ramadankareem  #ramadancountdown  #ramadhancountdown 
RAMADHAN SPECIAL!!!
.
Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ
.
ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. .
.

RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!!
.
Wasap 013-4919525
#ramadhanspecial 
#ramadhancountdown 
#ramadhan2017 
#puasaganti 
#puasapenuh 
#setsahurshaklee 
#singgahsahur 
#sahurexpress 
#semangatpuasa
RAMADHAN SPECIAL!!! . Untuk anda yang mudah letih lemau jaa masa puasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah akan rasa beza dia ๐Ÿ‘๐Ÿผ . ESPECIALLY for breastfeeding mommies macam along!! Badan lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna. . . RAMADHAN SPECIAL DEALS NOW!!! . Wasap 013-4919525 #ramadhanspecial  #ramadhancountdown  #ramadhan2017  #puasaganti  #puasapenuh  #setsahurshaklee  #singgahsahur  #sahurexpress  #semangatpuasa 
Assalamu'alaikum
Marhaban Yaa Ramadhan..
โ€ข
Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadhan
1438 H, Kaokas!
โ€ข
Semoga kita dapat memanfaatkan bulan yang penuh berkah ini untuk terus berbagi & melakukan kebaikan untuk sesama โค โค
Assalamu'alaikum Marhaban Yaa Ramadhan.. โ€ข Selamat menunaikan ibadah puasa Ramadhan 1438 H, Kaokas! โ€ข Semoga kita dapat memanfaatkan bulan yang penuh berkah ini untuk terus berbagi & melakukan kebaikan untuk sesama โค โค
I don't want to ruin this Ramdhan...I promised!!!๐Ÿ™
.

#Repost @brosyarief with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
.
Re-post from @ilmfestmy
__
#BroSyariefShares
#RamadhanCountdown
#01DaysLeftTillRamadhan
Marhaban yaa Ramadhan 1438 H ๐ŸŒ™๐Ÿ’›๐Ÿ’š
.
.
Selamat menunaikan ibadah puasa..tak terasa Ramadhan pun telah hadir kembali. Bergembira dan berbahagialah dengan datangnya bulan Ramadhan..
.
.
Semoga yang dilalui dan dilakukan menjadi kebaikan dan keberkahan di bulan suci ini.
.
.
Rasulullah shallallahu โ€˜alaihi wa sallam bersabda,
.

ุฌุงุกูƒู… ุดู‡ุฑ ุฑู…ุถุงู†, ุดู‡ุฑ ุฑู…ุถุงู† ุดู‡ุฑ ู…ุจุงุฑูƒ ูƒุชุจ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠูƒู… ุตูŠุงู…ู‡ ููŠู‡ ุชูุชุญ ุฃุจูˆุงุจ ุงู„ุฌู†ุงู† ูˆุชุบู„ู‚ ููŠู‡ ุฃุจูˆุงุจ ุงู„ุฌุญูŠู…โ€ฆ ุงู„ุญุฏูŠุซ
.
. โ€œTelah datang pada kalian bulan Ramadhan, bulan Ramadhan bulan yang diberkahi, Allah telah mewajibkan atas kalian untuk berpuasa didalamnya. Pada bulan itu dibukakan pintu-pintu surga serta ditutup pintu-pintu nerakaโ€ฆ.โ€ (HR. Ahmad)
.
.
.
.
.
#alhamdulillah #happiness #bersyukur #ramadhan #marhabanyaramadhan #ramadhankareem #bulanramadhan #jelangramadhan #ramadhaniscoming  #ramadhancountdown #countdownramadhan
#ramadhaniscoming #ramadhansudahdidepanmata #ramadhan1438h #ramadhan2017
#tarawih #puasa #tadarus #alquran #khatamalquran #bahagia #sahur #bukapuasa #beribadah
Marhaban yaa Ramadhan 1438 H ๐ŸŒ™๐Ÿ’›๐Ÿ’š . . Selamat menunaikan ibadah puasa..tak terasa Ramadhan pun telah hadir kembali. Bergembira dan berbahagialah dengan datangnya bulan Ramadhan.. . . Semoga yang dilalui dan dilakukan menjadi kebaikan dan keberkahan di bulan suci ini. . . Rasulullah shallallahu โ€˜alaihi wa sallam bersabda, . ุฌุงุกูƒู… ุดู‡ุฑ ุฑู…ุถุงู†, ุดู‡ุฑ ุฑู…ุถุงู† ุดู‡ุฑ ู…ุจุงุฑูƒ ูƒุชุจ ุงู„ู„ู‡ ุนู„ูŠูƒู… ุตูŠุงู…ู‡ ููŠู‡ ุชูุชุญ ุฃุจูˆุงุจ ุงู„ุฌู†ุงู† ูˆุชุบู„ู‚ ููŠู‡ ุฃุจูˆุงุจ ุงู„ุฌุญูŠู…โ€ฆ ุงู„ุญุฏูŠุซ . . โ€œTelah datang pada kalian bulan Ramadhan, bulan Ramadhan bulan yang diberkahi, Allah telah mewajibkan atas kalian untuk berpuasa didalamnya. Pada bulan itu dibukakan pintu-pintu surga serta ditutup pintu-pintu nerakaโ€ฆ.โ€ (HR. Ahmad) . . . . . #alhamdulillah  #happiness  #bersyukur  #ramadhan  #marhabanyaramadhan  #ramadhankareem  #bulanramadhan  #jelangramadhan  #ramadhaniscoming  #ramadhancountdown  #countdownramadhan  #ramadhaniscoming  #ramadhansudahdidepanmata  #ramadhan1438h  #ramadhan2017  #tarawih  #puasa  #tadarus  #alquran  #khatamalquran  #bahagia  #sahur  #bukapuasa  #beribadah 
*RAMADHAN KAREEM*
[RAMADHAN 1 HARI LAGI]

MasyaAllah, Ramadhan yang dirindukan sudah didepan mata๐Ÿ™Œ
.
Alkahfi PH BEM KM FKM Unand mengucapkan
*Marhaban yaa Ramadhan* Mohon maaf lahir & bathin. Selamat menunanikan ibadah puasa,
Semoga Allah menerima ibadah puasa dan amal shalih kita tahun ini.
.
Yuk saling mengingatkan sesama, semoga hidup kita dirahmati dan diberkahi Allah, silahkan share dan tag sahabatmu
.
#Ramadhancountdown
#Ramadhankareem
#Ramadhan2017withAlkahfiUA
__________________
Departemen Syiar Islam
Generasi Syuhuban
Alkahfi PH BEM KM FKM Unand
Berilmu, bertaqwa, bersaudara
*RAMADHAN KAREEM* [RAMADHAN 1 HARI LAGI] MasyaAllah, Ramadhan yang dirindukan sudah didepan mata๐Ÿ™Œ . Alkahfi PH BEM KM FKM Unand mengucapkan *Marhaban yaa Ramadhan* Mohon maaf lahir & bathin. Selamat menunanikan ibadah puasa, Semoga Allah menerima ibadah puasa dan amal shalih kita tahun ini. . Yuk saling mengingatkan sesama, semoga hidup kita dirahmati dan diberkahi Allah, silahkan share dan tag sahabatmu . #Ramadhancountdown  #Ramadhankareem  #Ramadhan2017withAlkahfiUA  __________________ Departemen Syiar Islam Generasi Syuhuban Alkahfi PH BEM KM FKM Unand Berilmu, bertaqwa, bersaudara
#Ramadhancountdown
(Subject to moon sighting)
#Ramadanready
#noorulislam
๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน
.
DESIGN BAJU EXSITRA ๐Ÿ‘•
.
Haaa~ Ni lah design baju team kami . Since Exsitra Perfume juga akan berniaga secara Offline di beberapa lokasi sempena Ramadhan ni, Salesperson kena lah kelihatan segak selain berbau wangi ๐Ÿคฃ
.
Apa pendapat Bro & Sis ? Cun tak ? Hehe
.
#exsitraperfume #inspiredperfumes #perfume #perfumemurah #minyakwangi #jimatduit #promosi #EDP #comingsoon #dexandra #sayajual #forhim #forher #photooftheday #love #instagood #selangor #klang #shahalam #subangjaya #cod #ramadhan #ramadhancountdown #puasa #design #baju
๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน . DESIGN BAJU EXSITRA ๐Ÿ‘• . Haaa~ Ni lah design baju team kami . Since Exsitra Perfume juga akan berniaga secara Offline di beberapa lokasi sempena Ramadhan ni, Salesperson kena lah kelihatan segak selain berbau wangi ๐Ÿคฃ . Apa pendapat Bro & Sis ? Cun tak ? Hehe . #exsitraperfume  #inspiredperfumes  #perfume  #perfumemurah  #minyakwangi  #jimatduit  #promosi  #EDP  #comingsoon  #dexandra  #sayajual  #forhim  #forher  #photooftheday  #love  #instagood  #selangor  #klang  #shahalam  #subangjaya  #cod  #ramadhan  #ramadhancountdown  #puasa  #design  #baju 
To all family,friends and customers im wishing u happy celebrating our holy month of ramadhan..may he accept our duas n deeds in this month..i ask forgiveness for those i have wronged..for those i have helped i wish i can do more..One love from me๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹ #love #ramadan2017 #ramadhancountdown #iloveallah #forgiveness
To all family,friends and customers im wishing u happy celebrating our holy month of ramadhan..may he accept our duas n deeds in this month..i ask forgiveness for those i have wronged..for those i have helped i wish i can do more..One love from me๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹ #love  #ramadan2017  #ramadhancountdown  #iloveallah  #forgiveness 
{FREE Ramadan Printables!}First taraweeh tonight inshaAllah! If you're still trying to figure out how to plan your Ramadan, download these FREE Ramadan Planner! It's not too late to start planning:) Click link in bio to download.

The Ramadan Planner has 10 pages all together:
* A front cover
* Goal setting
* 10-day planner
* Daily planner
* A Duโ€™aa list
* A list amal to do when you get your menses
* An inspiration list โ€“ for when things get a bit low and hazy
* Sedeqah List - where you can list the people/organizations you want to give sedeqah to

A big shout out to @ayeina_official @muslimbydesign and @befit4akhirah for sharing these xx
{FREE Ramadan Printables!}First taraweeh tonight inshaAllah! If you're still trying to figure out how to plan your Ramadan, download these FREE Ramadan Planner! It's not too late to start planning:) Click link in bio to download. The Ramadan Planner has 10 pages all together: * A front cover * Goal setting * 10-day planner * Daily planner * A Duโ€™aa list * A list amal to do when you get your menses * An inspiration list โ€“ for when things get a bit low and hazy * Sedeqah List - where you can list the people/organizations you want to give sedeqah to A big shout out to @ayeina_official @muslimbydesign and @befit4akhirah for sharing these xx
Its a wrap for combo box from BankerBakers. Thank you for your order. 
Salam Ramadhan to all Muslims.
.
#bankerbakers #combobox #ramadhancountdown #bqzarpaknilcake #dessertbox
*25 Mei 2017*
๐Ÿก๐Ÿ 02 Days To Go๐Ÿ ๐Ÿก
Sebentar Lagi Berjumpa Ramadhan... _________๐Ÿ’ˆ๐Ÿฎ๐Ÿ’ˆ_________

#RamadhanCountDown 
#RamadhanIsComing 
#RoadToRamadhan 
#Ramadhan2017
Sufyan ats Tsauri berkata, โ€œEngkau termasuk orang yang sabar apabila memiliki tiga perkara: tidak menceritakan musibah yang menimpa diri sendiri, tidak membesar-besarkan penderitaan yang dialami dan tidak memuji diri sendiri.โ€
. . . 
Sabar memang berat, butuh perjuangan menaklukan nafsu. Disitulah letak kemuliaannya, jika kita memenangkannya. 
Ramadhan yang segera kita tapaki adalah ladang belajar menyemai kesabaran dalam jiwa. Sambut ia dengan sabar pula.
. . . 
#countdown #countdownramadhan #ramadhan2017 #ramadhan1438h #countdownramadhan2017 #countdownramadhan1438h #hitungmundur #hitungmundurramadhan #hitungmundurramadhan2017 #hitungmundurramadhan1438h
#ramadhancountdown #ramadhan2017 #ramadhan #ramadhan1438h #jelangramadhan #persiapanramadhan #ramadhankareem #kangenramadhan #rinduramadhan
Sufyan ats Tsauri berkata, โ€œEngkau termasuk orang yang sabar apabila memiliki tiga perkara: tidak menceritakan musibah yang menimpa diri sendiri, tidak membesar-besarkan penderitaan yang dialami dan tidak memuji diri sendiri.โ€ . . . Sabar memang berat, butuh perjuangan menaklukan nafsu. Disitulah letak kemuliaannya, jika kita memenangkannya. Ramadhan yang segera kita tapaki adalah ladang belajar menyemai kesabaran dalam jiwa. Sambut ia dengan sabar pula. . . . #countdown  #countdownramadhan  #ramadhan2017  #ramadhan1438h  #countdownramadhan2017  #countdownramadhan1438h  #hitungmundur  #hitungmundurramadhan  #hitungmundurramadhan2017  #hitungmundurramadhan1438h  #ramadhancountdown  #ramadhan2017  #ramadhan  #ramadhan1438h  #jelangramadhan  #persiapanramadhan  #ramadhankareem  #kangenramadhan  #rinduramadhan 
Marhaban Yaa Ramadhan

Sudah menyiapkan target dan bekal terbaik untuk Ramadhan kali ini?
Bila belum, masih ada kesempatan untuk menyiapkannya saat ini juga.

Jangan hanya future plan urusan dunia yg kita mampu membuatnya secara detail dan utuh, tapi ketika ditanya mengenai future plan untuk kehidupan agama dan akhiratnya malah kaku dan kebingungan.

Perhatikan mana yg harus didahulukan dan jadi prioritas utama. Sebab duniamu hanyalah sementara, sementara akhiratmu kekal selama-lamanya.

#RamadhanCountdown
#RamadhanKareem
#marhabanyaramadhan
Marhaban Yaa Ramadhan Sudah menyiapkan target dan bekal terbaik untuk Ramadhan kali ini? Bila belum, masih ada kesempatan untuk menyiapkannya saat ini juga. Jangan hanya future plan urusan dunia yg kita mampu membuatnya secara detail dan utuh, tapi ketika ditanya mengenai future plan untuk kehidupan agama dan akhiratnya malah kaku dan kebingungan. Perhatikan mana yg harus didahulukan dan jadi prioritas utama. Sebab duniamu hanyalah sementara, sementara akhiratmu kekal selama-lamanya. #RamadhanCountdown  #RamadhanKareem  #marhabanyaramadhan 
Nampak effect ๐Ÿ™ˆ
Cari #kasut #baju #seluat #baru #ramadhancountdown
[H-1 JELANG RAMADHAN] "Setiap amalan anak Adam itu adalah (pahala) baginya, kecuali puasa, karena puasa itu untuk-Ku dan Aku-lah yang akan membalasnya." (HR. Bukhari Muslim)

#ramadhancountdown #ramadhan #kaokasocks #kaokaquotes #kaokauntukkawan
I think this combination compliment each other.. Butterscotch chocolate chip cookies by @daintycupcake and Dark Cruncy by @marissachocolate

REPOST
๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช
Tea time anyone?

Sementara belum start Ramadhan ni boleh la menikmati tea time dgn coklat dan cookies ni.

ALMOND DARK CRUNCHY Chocolate (previously known as #DarkCrunchy ) featuring BUTTERSCOTCH Cookies by @daintycupcake ๐Ÿ’

Dua2 ni rangup je bila masuk mulut tau! Tak percaya, boleh cuba! ๐Ÿ˜

#Chocolate 
#Cookies
#darkchocolate 
#coklat #sukacoklat 
#coklatsedap #coklatraya
#ramadhan2017 #ramadhancountdown 
#sayajual #sayajualcoklat 
#igtrustedseller 
#malaysiainstashop 
#teatime #makanmakan
#kualalumpur
#WePosttoalloverMalaysiaOnly
I think this combination compliment each other.. Butterscotch chocolate chip cookies by @daintycupcake and Dark Cruncy by @marissachocolate REPOST ๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช Tea time anyone? Sementara belum start Ramadhan ni boleh la menikmati tea time dgn coklat dan cookies ni. ALMOND DARK CRUNCHY Chocolate (previously known as #DarkCrunchy  ) featuring BUTTERSCOTCH Cookies by @daintycupcake ๐Ÿ’ Dua2 ni rangup je bila masuk mulut tau! Tak percaya, boleh cuba! ๐Ÿ˜ #Chocolate  #Cookies  #darkchocolate  #coklat  #sukacoklat  #coklatsedap  #coklatraya  #ramadhan2017  #ramadhancountdown  #sayajual  #sayajualcoklat  #igtrustedseller  #malaysiainstashop  #teatime  #makanmakan  #kualalumpur  #WePosttoalloverMalaysiaOnly 
Marhaban Yaa Ramadhan......ramadhan is coming
.
.
#ramadhan2017 #ramadhancountdown #alhamdulillah
Ramadhan is coming....๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ’– InsyaAllah we meet Ramadhan this year Aamiin๐Ÿ™๐Ÿ˜‡
.
.
#ramadhanmubarak
#ramadhan2017
#ramadhancountdown#masyaAllah#
#ramadhaniscoming#puasa
#sehat#imanyangkuat
#alhamdulillah#hapines#instapic
#instalike#tksforlike#like4like
Selamat Menyambut Ramadhan Kareem dan selamat menunaikan ibadah puasa, terawih dan segala amal kebaikan. (^_____^)" Semoga Allah izinkan kita bertemu dan melalui Ramadhan yang mulia ini. In syaa Allah dan jom lompatยฒ "yeay yeay esok puasa!!!" ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜„๐Ÿ™๐ŸŒธ๐Ÿ’ž #alhamdulillah #thankyouallah #selamatberamal #ramadhankareem #ramadhancountdown #geumsik #wol #esokpuasa #janganlupaniat #fastingmonth #ramadhanmubarak
.
ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู.
ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ.

PERSIAPAN BULAN RAMADHAN
( 1 HARI SAJA LAGI HAMPIR TIBA )
.
1. Berdoa pada Allah memberikan kesempatan pada kita untuk bertemu bulan Ramadhan dalam keadaan yang sihat.ย 
2. Lakukan solat Taubat Nasuha. Agar Allah ampunkan dosa-dosa kita serta terima Taubat kita.
3. Banyakkan Berdoa, Zikir dan Membaca Al-Quran.
4. Biasakan diri dengan Bersedekah.
5. Persiapkan diri dengan llmu tentang bulan Ramadhan ini.
.
**Malam ni dah start TERAWIH ๐Ÿ˜
.
#salamjumaat
#RamadhanIsLoading
#ramadhancountdown ๐Ÿ•›๐Ÿ•๐Ÿ•‘๐Ÿ•’๐Ÿ•“๐Ÿ•”๐Ÿ••๐Ÿ•–๐Ÿ•—๐Ÿ•˜๐Ÿ•™๐Ÿ•š
#Ramadhan2017
#islamicbloggercommunity
#repost from #abbasyislamicdesign
. ุงู„ุณูŽู‘ู„ุงูŽู…ู ุนูŽู„ูŽูŠู’ูƒูู…ู’ ูˆูŽุฑูŽุญู’ู…ูŽุฉู ุงู„ู„ู‡ู ูˆูŽุจูŽุฑูŽูƒูŽุงุชูู‡ู. ุงู„ู„ูŽู‘ู‡ูู…ูŽู‘ ุตูŽู„ูู‘ ุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏู ูˆูŽุนูŽู„ูŽู‰ูฐ ุงูฐู„ู ุณูŽูŠูู‘ุฏูู†ูŽุง ู…ูุญูŽู…ูŽู‘ุฏ. PERSIAPAN BULAN RAMADHAN ( 1 HARI SAJA LAGI HAMPIR TIBA ) . 1. Berdoa pada Allah memberikan kesempatan pada kita untuk bertemu bulan Ramadhan dalam keadaan yang sihat.ย  2. Lakukan solat Taubat Nasuha. Agar Allah ampunkan dosa-dosa kita serta terima Taubat kita. 3. Banyakkan Berdoa, Zikir dan Membaca Al-Quran. 4. Biasakan diri dengan Bersedekah. 5. Persiapkan diri dengan llmu tentang bulan Ramadhan ini. . **Malam ni dah start TERAWIH ๐Ÿ˜ . #salamjumaat  #RamadhanIsLoading  #ramadhancountdown  ๐Ÿ•›๐Ÿ•๐Ÿ•‘๐Ÿ•’๐Ÿ•“๐Ÿ•”๐Ÿ••๐Ÿ•–๐Ÿ•—๐Ÿ•˜๐Ÿ•™๐Ÿ•š #Ramadhan2017  #islamicbloggercommunity  #repost  from #abbasyislamicdesign