an online Instagram web viewer

#sucomi medias

Photos

Cover untuk komik seram tapi tak seram,huhu. Tapi isi komiknya memang seram(mungkinπŸ˜„). Masih dalam progress,nantikan ^v^
#bunian #komik #komikmalaysia #komikseram #sucomi #lukis #malaysian_art #malaysian_anime #painttoolsai #ilustrasi
Diary #12
Jangan main dengan api. Kalau sanggup tanggung risiko, teruskan 😝.
~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #diary
Assalamualaikum

Get excited, people because the merchandise are finally here!

Grab them fast in Kotakomik at Metropoint, Kajang on 16th-17th September 2017.

Price
1 - RM4
Set - RM10

See you there, InsyaAllah.

#kotakomik #aretisunited #sucomi #merchandise #empirik #nikwaail #rifdah #buttonbadge #comradesouls
"Kenapa kau sorang je?"
"Mana ade, aku ade 'member' lah"
Have an awkward silence please? πŸ˜‚ Sengal lawak hambar.... (Nah, reference lgi, yg full kat fb ok? πŸ˜„)
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #diary #otakpuaka
Just coloring my old work. Quite free from comic works this month. #free #oldworks #cariganti #sucomi
πŸ˜” REPOST BERSEBAB πŸ˜”
~~~~~
Hello πŸ’œ aku dah buat reference kat Facebook kalau in case korang ni kaki fan art atau hanya suka suki nak lukis aku ( >///< aku mention pehal)... tapi dengan syarat tolong jangan ng credit ni suka hati korang je tau πŸ˜‰ (aku boleh tarik balik reference tu bila2 masa aku nak ok?)... πŸ˜‰
~~~~~
Like me on Facebook :@otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #otakpuaka #diary
πŸ˜” REPOST BERSEBAB πŸ˜” ~~~~~ Hello πŸ’œ aku dah buat reference kat Facebook kalau in case korang ni kaki fan art atau hanya suka suki nak lukis aku ( >///< aku mention pehal)... tapi dengan syarat tolong jangan ng credit ni suka hati korang je tau πŸ˜‰ (aku boleh tarik balik reference tu bila2 masa aku nak ok?)... πŸ˜‰ ~~~~~ Like me on Facebook :@otakpuaka #art  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #furry  #otakpuaka  #diary 
Assalamualaikum and hey, peeps!

Alhamdulillah, after some modification from your suggestions, Empirik will have its very first MERCHANDISE!

We'll be selling these in the event Kotakomik in Metropoint Kajang on 16th-17th September 2017.

InsyaAllah, my friends, Aretis United and myself will be there on the event.

The price will be revealed later. Gotta grab them fast because it's very limited.

See you in Kotakomik, InsyaAllah.

#kotakomik #empirik #sucomi #aretis #merchandise #buttonbadge #comicore
Assalamualaikum and hey, peeps! Alhamdulillah, after some modification from your suggestions, Empirik will have its very first MERCHANDISE! We'll be selling these in the event Kotakomik in Metropoint Kajang on 16th-17th September 2017. InsyaAllah, my friends, Aretis United and myself will be there on the event. The price will be revealed later. Gotta grab them fast because it's very limited. See you in Kotakomik, InsyaAllah. #kotakomik  #empirik  #sucomi  #aretis  #merchandise  #buttonbadge  #comicore 
Lepastu terjenguk jap kenapa aku suka bazir masa waktu cuti 😐. Nay, ni aku pkai photoshop 100%, sketch pun dalam ni jugak 😝
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #diary #otakpuaka
Diary #11
"Janji dengan aku, jangan menghilang lagi, tau."
Sorry tak update sangat hari ni, aku kena prepare nak balik kolej balik πŸ˜… oh, btw aku dah boleh start buat digital artwork tanpa bantuan scanning (tak semualah πŸ˜’)...
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #diary
Diary #11  "Janji dengan aku, jangan menghilang lagi, tau." Sorry tak update sangat hari ni, aku kena prepare nak balik kolej balik πŸ˜… oh, btw aku dah boleh start buat digital artwork tanpa bantuan scanning (tak semualah πŸ˜’)... ~~~~~ Facebook: @otakpuaka #art  #lukisan  #komik  #buasirotak  #sucomi  #furry  #diary 
Hey, Empirik fans!! Which of these designs you prefer the most?

#buttonbadge #empirik #sucomi #merchandise #KomikMalaysia #adobephotoshop #adobeillustrator
My comic has been updated,jemput2 baca disini : http://sucomi.com/tuah-bab-08/

#komik #komikmalaysia #malaycomic  #sucomi #tuah
Cover untuk siri yang akan diterbit oleh Sucomi πŸ˜€
#mikroorga #sucomi
Diary #10
πŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ˜ͺ
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #buasirotak #sucomi #furry #vocaloid #miku #merdeka #jalurgemilang #malaysia
Diary #9
Fakta: Dia bisu πŸ˜” (siapa pandai baca hati seseorang je paham)
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry
Diary #8
Korang kalau tengok movie seram macam mane? 😦
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry
Diary #7
Yay sketchbook baru 😁
(Nak dgr bedtime story? Esok kul 11mlm live ig πŸ˜™ sediakan tisu kotak dan hati kental skali)
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #live
Tq so much ya utk fanart, 😌😌😘 arent u radically love me? πŸ™ˆ
~~~
Facebook: @otakpuaka
#fanart #lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry
Poof, kene redesign "husbando" aku, sblum ni aku ade copy dri reference πŸ˜ͺπŸ˜ͺπŸ˜ͺ
~~~
Facebook: @otakpuaka
#lukisan #komik #buasirotak #sucomi #furry #pokemon #quilava
Diary #6
Evening breeze..... 😘 (karpet mcm rumput mesti nak, kan?)
~~~
Facebook: @otakpuaka
#lukisan #komik #buasirotak
#sucomi #furry
Siapa kenal angkat tangaaaaaan πŸ™ŒπŸ™ŒπŸ™Œ
~~~
Facebook: @otakpuaka
#fanart #dex #daina #miku #hatsunemiku #vocaloid #buasirotak #sucomi #lukisan #komik
Diary #5
"Maaf, anda ada kanser tahap kawaii. Jangan stalk gambar dia lagi."
~~~
Facebook: @otakpuaka
#art #buasirotak #sucomi #lukisan #komik #furry
Diary #4
The new beginning
(ft. Me (DazBe), Inari & Voiceless)
~~~~~
Facebook: @otakpuaka
#lukisan #komik #art #buasirotak #sucomi #furry
Masanya :3
=====
COMMISSION OPEN!~ (14 Ogos -> 30 Ogos)
Pencil Sketch = RM5
Black & White = RM5
Colour = RM8
====-
Kalau nak commission aku, kene cari aku kt sini:
CLIC Sentul Raya, Level 2
Mini UTC Sentul,
Bandar Baru Sentul, 51000 Kuala Lumpur
=====
⚠️ Tak setiap hari ada tau... (Akan announce~) ⚠️ Masa ikut waktu operasi CLIC
=====
Boleh tanya apa2 klau ade masalah πŸ˜„
=====
P/S: Weekend (Sabtu & Ahad) buat free art! πŸ˜‰ (no commission!)
#lukisan #art #commission #buasirotak #sucomi #komik #utc
Masanya :3 ===== COMMISSION OPEN!~ (14 Ogos -> 30 Ogos) Pencil Sketch = RM5 Black & White = RM5 Colour = RM8 ====- Kalau nak commission aku, kene cari aku kt sini: CLIC Sentul Raya, Level 2 Mini UTC Sentul, Bandar Baru Sentul, 51000 Kuala Lumpur ===== ⚠️ Tak setiap hari ada tau... (Akan announce~) ⚠️ Masa ikut waktu operasi CLIC ===== Boleh tanya apa2 klau ade masalah πŸ˜„ ===== P/S: Weekend (Sabtu & Ahad) buat free art! πŸ˜‰ (no commission!) #lukisan  #art  #commission  #buasirotak  #sucomi  #komik  #utc 
Practise colouring on @niziosdesu 's drawing in Empirik : Episode 2.

You can click the link in my profile to read the comic.

#Empirik #Sucomi #KomikMalaysia #NikWaail #Rifdah
I need to practise colouring again.

#Me : Nik Waa'il tu jambu, rambut Kpop, tinggi, hensem, peramah. Wujud ke laki gitu?
#Fren : Ada! Aku!
#Me : Kau sepet! Rambut kau botak sebelah!
#Fren : Rambut dah normal lar!

P.s : Episode 3 is in progress. Pray for full speed, people!

#Empirik #Sucomi #KomikMalaysia #PengawasLepakKatBilikKaunseling
My friend has been claiming that Nik Waa'il is him. Since he's been demanding a drawing of him since last year, so...wallah!

#Fren : Mana satu aku?
#Me : Bukan dua2 pun kau ke?

#Fren : Memang wujud ke kat komik kau? Gila ah!
#Me : Tak, aku hapuskan kewujudan kau.

A lot of reuse drawings in this. Gonna colour this later.

If you haven't read the comic, you can click the link in my profile. English version is in my page : Atiqah Safian

#NikWaail #Empirik #Sucomi #komikmalaysia #HappyBirthdayBro
My friend has been claiming that Nik Waa'il is him. Since he's been demanding a drawing of him since last year, so...wallah! #Fren  : Mana satu aku? #Me  : Bukan dua2 pun kau ke? #Fren  : Memang wujud ke kat komik kau? Gila ah! #Me  : Tak, aku hapuskan kewujudan kau. A lot of reuse drawings in this. Gonna colour this later. If you haven't read the comic, you can click the link in my profile. English version is in my page : Atiqah Safian #NikWaail  #Empirik  #Sucomi  #komikmalaysia  #HappyBirthdayBro 
Dah update! Jemput baca. Jangan lupa komen 😁 hanya di sucomi.com
#mikroorga #pilot #primer #sucomi
Jangan lupa malam ni. Jam 9 malam. 
#mikroorga #pilot #primer #sucomi #komikmalaysia
Diary #3
Bincangkan? Tak perlu kott~ 😧
~~~
Facebook: @otakpuaka (Ada epilog 😁)
#buasirotak #sucomi #lukisan #komik
Fanart Full-Count, komik daripada Imar dan Phikaphi
*STABILO*
#sucomi #artwork #fanart #stabilo #drawing #traditionalart #instaart #komik
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
A fanart for Full Count!
Check my fb page for more!

#fullcount #sucomi #malay #comic #yay #helpfriend #digital #art #drawings #artistininstagram
Diary #2
Anda perlu tahu Malaysia takde salji jugak
~~~
Facebook: @otakpuaka (Ada epilog 😁)
#buasirotak #sucomi #lukisan #komik
Diary #1
"Kau tau kan bulu kau lebat sangat, Red?" πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’
~~~
Facebook: @otakpuaka (ada epilog 😁)
#buasirotak #sucomi #komik #lukisan
Diary #1  "Kau tau kan bulu kau lebat sangat, Red?" πŸ˜’πŸ˜’πŸ˜’ ~~~ Facebook: @otakpuaka (ada epilog 😁) #buasirotak  #sucomi  #komik  #lukisan 
The second episode of Empirik has been updated.

Do. Read. This. Chapter. Slowly.

You can read the comic (malay version) by clicking the link in my profile.

#sucomi #empirik #komikmalaysia #artworks
The second episode of Empirik has been updated. Do. Read. This. Chapter. Slowly. You can read the comic (malay version) by clicking the link in my profile. #sucomi  #empirik  #komikmalaysia  #artworks 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
who know from your smile,
will makes other people smile,
that other people smile then
make some other people smile,
then Allah grant the happiness
in you & make u smile from the inside.
always smile 😊
.
fix your heart,
& your heart will fix your mind,
& your mind will fix your tongue,
& your tongue will fix your life,
& your life will fix your Akhirah
.
#paehdesign #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #timelapse #autodesksketchbook #note5 #lukisandakwahislam #senyumselalu #mayAllahmakeease
who know from your smile, will makes other people smile, that other people smile then make some other people smile, then Allah grant the happiness in you & make u smile from the inside. always smile 😊 . fix your heart, & your heart will fix your mind, & your mind will fix your tongue, & your tongue will fix your life, & your life will fix your Akhirah . #paehdesign  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #timelapse  #autodesksketchbook  #note5  #lukisandakwahislam  #senyumselalu  #mayAllahmakeease 
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β·
β€œ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β· β€œ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan

Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. 
Karya @zyraroxx.

Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan.

Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air.

Sehingga bertemu lagi!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day30 #1syawal

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. Karya @zyraroxx. Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan. Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air. Sehingga bertemu lagi! #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day30  #1syawal  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Hari 32 : Kemenangan.

Thanks sebab sudi melihat hasil-hasil InkRamadhan saya bagi tahun ni. Ini adalah kali pertama saya sertai challenge sebegini. Selamat Hari Raya Aidilfitri ya semua.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari32
SELAMAT HARI RAYA
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
SELAMAT HARI RAYA #Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™ Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Hari 31 : Persediaan.

Ramadhan semakin tamat,
Syawal semakin menghampiri,
Janganlah terlalu bersemangat,
Nanti salah beli baju raya pula.

Hari 32 akan menampilkan semua watak dalam Inkramadhan!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari31
Hari 30 : Balik Kampung.

Kali ini, Aqram akan ke tempat lahir Jae Eun, iaitu di Busan, Korea Selatan!
Dah pergi sana dah kena soalan typical yang selalu di tanya lah! xD

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari30
Hari 29 : Mood Raya.

Pagi yang indah. Masa untuk lakukan aktiviti dengan penuh bergaya.
Then, tiba-tiba lagu raya dipasang sebelum pulang dengan kuat tahap maksima!
BISINGNYAA!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari29
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . 
Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#RepostSave @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#RepostSave  @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. .
disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa..
.
sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri πŸ˜…
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. . disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa.. . sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri πŸ˜… . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan

Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain.

Karya @sitioneechan.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day29

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain. Karya @sitioneechan. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day29  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua