an online Instagram web viewer

#trilog medias

Photos

"He is a wise man who does not grieve for the things which he has not, but rejoices for those which he has." β€” Epictetus ✨
.
.
.
 Last of the series by Jose P. Lucero aka @trilog πŸ“Έβœ¨
.
.
.
#AndrewSol #Trilog #ElPaso #ElPasoTexas #ItsAllGoodEP #UTEP #EPCC #Sol #SunCity #EPTX #ElPasoPhotography #LocalArtist
Lying on logs,
bathing in the sun,
On an ancient river bed;
Visions within my head
Of soil, roots,
Brand new baby shoots 
From growing being done. 🌱
...
Photo by the talented @trilog πŸƒπŸ“Έ
.
.
.
More from this series will be coming soon... #Growth #Shoots #Bloom #Roots #AndrewSol #Trilog #ElPaso #ItsAllGoodEP #EP #EPTX #Texas #Chihuahua #Frontera #LaFrontera #BorderlandArt #LocalArtist #ElPasoJuarez #Juarez
Billions of faces,
planets and stars,
Rooms and spaces,
and yet, here I am
where you are. 🌞
... Photo by the truly talented @trilog πŸ”₯ .
.
. 
#ElPaso #ElPasoPhotography #EPTX #ElPasoTexas #ItsAllGoodEP #EP #UTEP #Socorro #Trilog #AndrewSol #Goodmorning
βœŒπŸ––πŸ€˜πŸ‘ŒπŸ‘ #valkamaat #trilog #tulkit @hempertti @noorahooo
Day 28- End

Okay I am very late with this. Sorry been busy being distracted by other stuff. So the ending turn out to be something of a rush too. Hahaha.
. 
Anyway I hope I'm can still wish everyone a happy syawal
.

#late #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #end #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Ehem!  Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club.  Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. .
.
Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti,  ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian.  Harga murah je insyaAllah.  Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan #zine #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik
Ehem! Malam tadi baru siap design cover untuk zine Inkramadan yang bakal diterbitkan oleh The Comicore Club. Zine ni menggabungkan kesemua 36 artwork saya sempena Ramadhan baru2 ni. . . Nak survey sikit lah, kalau zine ni dah terbit nanti, ada sesiapa berminat nak beli tak. Semua detail saya akan beritahu kemudian. Harga murah je insyaAllah. Hehhe. πŸ˜‰πŸ˜œ #inkramadan  #zine  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik 
Day 26 - Mystery Gift

We're closing in to the end. I can feel it! 
#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #gifts #mystery #tomorrow #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
who know from your smile,
will makes other people smile,
that other people smile then
make some other people smile,
then Allah grant the happiness
in you & make u smile from the inside.
always smile 😊
.
fix your heart,
& your heart will fix your mind,
& your mind will fix your tongue,
& your tongue will fix your life,
& your life will fix your Akhirah
.
#paehdesign #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #timelapse #autodesksketchbook #note5 #lukisandakwahislam #senyumselalu #mayAllahmakeease
who know from your smile, will makes other people smile, that other people smile then make some other people smile, then Allah grant the happiness in you & make u smile from the inside. always smile 😊 . fix your heart, & your heart will fix your mind, & your mind will fix your tongue, & your tongue will fix your life, & your life will fix your Akhirah . #paehdesign  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #timelapse  #autodesksketchbook  #note5  #lukisandakwahislam  #senyumselalu  #mayAllahmakeease 
Day 25- Care Pacakge

Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends.
*

So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these
πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž
*

#behind #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #fromhome #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 25- Care Pacakge Hi guys and I wish it's not to late to say Selamat Hari Raya for those who are celebrating. I know the guys are still stuck in Ramadhan (move on lah guys) but I hope I can make them reach Syawal before Syawal in real time ends. * So bare with us guys. For those who already are, thank you so much for being patient with me. You guys deserve a lot of these πŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’žπŸ’ž * #behind  #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #fromhome  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Rensta #Repost: @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β·
β€œ from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha ”
#Rensta  #Repost : @indonesiabertauhid via @renstapp Β·Β·Β· β€œ from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  ”
@Regrann from @indonesiabertauhid -  from @if_moses
.

29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @indonesiabertauhid - from @if_moses . 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
#Repost @iqomic (@get_repost)
・・・
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#Repost  @iqomic (@get_repost) ・・・ @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
[LeLife 36]

Day30 Baju Raya
Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa.

Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini.
Alhamdulillah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day30 #baju #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 36] Day30 Baju Raya Bangun pagi gigih iron baju, berkumpul dan pergi solat Aidilfitri. Untuk sejam awal, bergaya sakanlah. Lepas tu, sedar Malaysia berada di garisan Khatulistiwa. Selamat Hari Raya! Selesai InkRamadan untuk tahun ini. Alhamdulillah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day30  #baju  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
Manjadda waa jadda..
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  jerumuskan diri kedalam  lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- Manjadda waa jadda.. . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, jerumuskan diri kedalam lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan

Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. 
Karya @zyraroxx.

Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan.

Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air.

Sehingga bertemu lagi!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day30 #1syawal

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 30: Kemenangan Hari Raya Aidilfitri hari kemenangan buat umat Islam setelah sebulan berpuasa. Walaupun kita sedih kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita, namun di hari raya ini kita patut menyambutnya dengan penuh rasa syukur dan gembira. Gunakanlah peluang ini untuk bertemu dengan saudara mara dan sahabat handai agar ukhwah di antara kita akan terus mekar. Karya @zyraroxx. Dengan ini juga maka tamatlah sudah cabaran Inkramadan untuk tahun 1438H/2017 ini. Jutaan terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dan peserta yang sudi menyertai cabaran Inkramadan ini. Terima kasih yang tidak terhingga juga kepada semua rakan pelukis yang sudi menyumbangkan karya untuk Inkramadan versi Buasir Otak: The Komik. Tanpa kerjasama dan usaha anda semua, takkan lengkap kesemua 32 tema Inkramadan. Akhir kata, saya Bo (Buasir Otak: The Komik) mewakili semua kru Buasir Otak: The Komik serta rakan penganjur Inkramadan yang lain iaitu Cip (Comicore Club), Oki (Trilog), Omi (Sucomi) dan Iqo (IQomic) ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada anda semua terutama peminat seni lukis dan komik tanah air. Sehingga bertemu lagi! #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day30  #1syawal  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Hari 32 : Kemenangan.

Thanks sebab sudi melihat hasil-hasil InkRamadhan saya bagi tahun ni. Ini adalah kali pertama saya sertai challenge sebegini. Selamat Hari Raya Aidilfitri ya semua.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari32
SELAMAT HARI RAYA
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
SELAMAT HARI RAYA #Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
inkRAMADAN
SYAWAL : KEMENANGAN
Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan.
. 
Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya.
. 
Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan.
. 
Tapi TIDAK kali ini.
.
Terima kasih semua yang memberi sokongan.
Ai lebiu ol.
.
SELAMAT HARI RAYA.
(Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.)
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Syawal #Persediaan #HariRaya #inkRAMADAN2017 #TerimaKasih #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN SYAWAL : KEMENANGAN Sila swipe ⬅️ untuk penghargaan. . Alhamdulillah selesai sudah cabaran inkRAMADAN saya. . Kalau yang kenal saya, mesti tahu yang saya ni susah sangat nak selesaikan sesuatu perkara, apatah lagi perkara yang berpanjangan macam cabaran ini. Selalu terhenti di tengah jalan. . Tapi TIDAK kali ini. . Terima kasih semua yang memberi sokongan. Ai lebiu ol. . SELAMAT HARI RAYA. (Updated: Baru sedar cerita 'korek hidung tidak batal puasa' tu dari komik dekat akaun satu lagi. Maaf. Inilah apa yang terjadi bila faktor usia main peranan dan kita ada banyak akaun nak kena handle.) . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Syawal  #Persediaan  #HariRaya  #inkRAMADAN2017  #TerimaKasih  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
[LeLife 35]

Day29 Esok Raya!
Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula.

Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day29 #esok #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 35] Day29 Esok Raya! Sudah menjadi kebiasaan kita la kan, menunggu pengumuman raya depan tv. Tak nak cakap banyak, hanya nak ucapkan.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua! Maaf zahir dan batin. Semoga kita berpeluang untuk sambut Ramadan dan Syawal tahun hadapan pula. Aidilfitri.. hari bahagia, hari yang mulia~ eh, nyanyi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day29  #esok  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™
Allahumma rabbana taqabbal minna

@Regrann from @mohamad_arief_budiman -  @Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann - #regrann
Semangat terus walau harus berpisah! Semoga masih diberi umur dan kesehatan untuk dapat bertemu kembali πŸ™ Allahumma rabbana taqabbal minna @Regrann from @mohamad_arief_budiman - @Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  - #regrann 
inkRAMADAN
Day 29 : PERSEDIAAN
. 
Raya ini saya MESTI kena berselipar baru.
Ralat rasa selipar baru beli tempoh hari kena rembat.
Nak pakai selipar yang ada pula buruk sangat pula, tak sesuai dengan hari kemenangan.
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day29 #Persediaan #Syawal #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) 
It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though.
*

Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys.
*

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #mail #package #hugepackage #parcel #excited #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomicq
Day 24 - Hairy got a huge package (pun intended LoL) It seems to me that I didn't manage to finish inkramadan on time, plus I only have like 3 more pages in my book. So I guess I need to come up with an abrupt ending too. To bad that there are still more stories I didn't manage to touch on. More characters I didn't introduce. It's not easy doing this on daily basis though. * Anyway I'll try to make the last three pages as soon as I can. Thank you for sticking with my three guys. * #inkramadan  #ramadan  #comic  #shorts  #traditional  #illustration  #doodlescratch  #mail  #package  #hugepackage  #parcel  #excited  #dean  #mike  #hairy  #blackandwhite  #ink  #comicoreclub  #sucomi  #trilog  #buasirotakthekomik  #iqomicq 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
.
#fazaamdaily
#fazaam2017
#fzm1318
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann  . #fazaamdaily  #fazaam2017  #fzm1318 
@Regrann from @iqomic -  @Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @iqomic - @Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Hari 31 : Persediaan.

Ramadhan semakin tamat,
Syawal semakin menghampiri,
Janganlah terlalu bersemangat,
Nanti salah beli baju raya pula.

Hari 32 akan menampilkan semua watak dalam Inkramadhan!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari31
Hari 30 : Balik Kampung.

Kali ini, Aqram akan ke tempat lahir Jae Eun, iaitu di Busan, Korea Selatan!
Dah pergi sana dah kena soalan typical yang selalu di tanya lah! xD

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari30
Hari 29 : Mood Raya.

Pagi yang indah. Masa untuk lakukan aktiviti dengan penuh bergaya.
Then, tiba-tiba lagu raya dipasang sebelum pulang dengan kuat tahap maksima!
BISINGNYAA!

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari29
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . 
Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pun begitu Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sekalian hamba hamba Allah yg disayangi. . . Moga sempat bertemu lagi tetamu Ramadhan tahun depan. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
#RepostSave @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
#RepostSave  @if_moses with @repostsaveapp ・・・ 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. .
disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa..
.
sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri πŸ˜…
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
doakan sesama kita dapat jumpa lagi ramadhan akan datang, dapat barakah, dapat keampunan & bermaafan sesama kita.. . disini sg ingin memohon maaf andai karya saya sepanjang inkramadan ini ada menyinggung @ menyakiti hati sesiapa.. . sesungguhnya yang berkarya juga ditegur diuji dengan karya sendiri πŸ˜… . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan

Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain.

Karya @sitioneechan.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day29

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 29: Persiapan Esok Hari Raya, hari ini pasti sibuk dengan pelbagai persiapan akhir untuk menambah seri dan kemeriahan hari raya. Mengemas rumah, menyapu sampah, menggosok baju raya, masak ketupat, lemang dan rendang, masukkan kuih raya dalam balang, pasang langsir, tukar sarung kerusi, sediakan duit raya dalam sampul, pasang pelita dan lampu lip lap serta lain-lain lagi. Kalau yang pulang ke rumah ibu bapa atau mertua, ringankanlah tulang untuk menolong dan membantu, jangan sibuk main mercun, Internet, smartphone, game dan gajet-gajet lain. Karya @sitioneechan. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day29  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
Kerna nak amalkan satu sunnah tu,
- kita tertinggal masjid
- tertinggal isya/subuh berjemaah
- tertinggal tarawikh/witir
.
kerana?
- sibuk ke mall/bazar
- persiapan raya
-tempahan2 raya
.
Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi)
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day29 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Kerna nak amalkan satu sunnah tu, - kita tertinggal masjid - tertinggal isya/subuh berjemaah - tertinggal tarawikh/witir . kerana? - sibuk ke mall/bazar - persiapan raya -tempahan2 raya . Betapa malamΒ² terakhir Ramadan dilalui oleh orangΒ² soleh dgn air mata, kita pula penuh dengan gelak tawa (sumber: Akmal Hadi) . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day29  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
@Regrann from @if_moses -  29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
1SYAWAL: Kemenangan-
.
.
Ehem!  Ingat korang je ke yang nak beraya? 😏 'Kemenangan' yang sebenar itu ialah apabila kita semua mampu istiqamah dengan amal ibadah & berjaya 'mengalahkan' nafsu pada hari2 lain sepertimana dalam bulan Ramadhan. .
.
Selamat menghayati 'Hari Kemenangan' & 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, 
MAAF ZAHIR & BATIN! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #rayaaidilfitri #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #noface #spiritedaway #ghibli #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje
1SYAWAL: Kemenangan- . . Ehem! Ingat korang je ke yang nak beraya? 😏 'Kemenangan' yang sebenar itu ialah apabila kita semua mampu istiqamah dengan amal ibadah & berjaya 'mengalahkan' nafsu pada hari2 lain sepertimana dalam bulan Ramadhan. . . Selamat menghayati 'Hari Kemenangan' & SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #rayaaidilfitri  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #noface  #spiritedaway  #ghibli  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje 
29 RAMADHAN: Persiapan-
.
.
Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. 
Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, 
tak sunyi dari diuji & digoda. 
Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... .
.
Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah,  lari dari masalah,  junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒
.
.
Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day29 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
29 RAMADHAN: Persiapan- . . Tiada 'short-cut' untuk capai keredhaan-Nya. Semua manusia tak lepas dari penat & lelah, tak sunyi dari diuji & digoda. Sebab hakikatnya dunia ini bukan Syurga... . . Tapi ramai yang pilih untuk ambil jalan mudah, lari dari masalah, junamkan diri ke serendah2 lembah... 😒 . . Semoga Ramadhan kali ini menjadikan kita bergantung kuat pada tali2-Nya.. 😊 . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day29  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
inkRAMADAN
Day 27 : MOOD RAYA
. 
Mood raya dapat dirasai bila semua orang nak bertanya tentang balik kampung.
.
Cashier kedai serbaneka yang sebelum ini tak pernah bertegur sapa pun tetiba bertanya 'tak balik raya ke?'
. 
Malah DJ radio bahasa asing yang bukan beragama Islam pun saling bertanya sesama sendiri sama ada balik kampung atau tidak.
. 
Bila banyak soalan 'balik kampung', maknanya raya memang sangat sudah dekat, kan?
. 
Follow @cerolian / @ceromono
. 
#cerolian #inkRAMADAN #Ramadan #Day27 #MoodRaya #inkRAMADAN2017 #BuasirOtakTheKomik #comicoreclub #trilog #sucomi #iqomic #lukisan #LongWayToGo
inkRAMADAN Day 27 : MOOD RAYA . Mood raya dapat dirasai bila semua orang nak bertanya tentang balik kampung. . Cashier kedai serbaneka yang sebelum ini tak pernah bertegur sapa pun tetiba bertanya 'tak balik raya ke?' . Malah DJ radio bahasa asing yang bukan beragama Islam pun saling bertanya sesama sendiri sama ada balik kampung atau tidak. . Bila banyak soalan 'balik kampung', maknanya raya memang sangat sudah dekat, kan? . Follow @cerolian / @ceromono . #cerolian  #inkRAMADAN  #Ramadan  #Day27  #MoodRaya  #inkRAMADAN2017  #BuasirOtakTheKomik  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #iqomic  #lukisan  #LongWayToGo 
@Regrann from @if_moses -  28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha - #regrann
@Regrann from @if_moses - 28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha  - #regrann 
Inkramadan BO:TK Day 28: Balik Kampung

Hari ini ramai orang sudah mula pulang ke kampung halaman masing-masing terutama yang tinggal jauh dari kampung. Ada yang dari utara ke selatan, dari selatan ke utara, dari barat ke timur, dari timur ke barat. Jalan raya dan lebuh raya utama sudah mula sesak. Masa perjalanan pasti akan lebih lama berbanding biasa. Menempuh perjalanan selama 8 ke 15 jam itu perkara biasa, maka bersabar dan bertabahlah. Pastikan kenderaan dalam keadaan baik sebelum bertolak pulang, dan pandulah dengan cermat dan selamat. Elakkan dari menambah statistik kemalangan di musim perayaan ini. Semoga kita semua selamat pulang ke kampung halaman dan selamat kembali semula ke rumah.

Karya Himes.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day28

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 28: Balik Kampung Hari ini ramai orang sudah mula pulang ke kampung halaman masing-masing terutama yang tinggal jauh dari kampung. Ada yang dari utara ke selatan, dari selatan ke utara, dari barat ke timur, dari timur ke barat. Jalan raya dan lebuh raya utama sudah mula sesak. Masa perjalanan pasti akan lebih lama berbanding biasa. Menempuh perjalanan selama 8 ke 15 jam itu perkara biasa, maka bersabar dan bertabahlah. Pastikan kenderaan dalam keadaan baik sebelum bertolak pulang, dan pandulah dengan cermat dan selamat. Elakkan dari menambah statistik kemalangan di musim perayaan ini. Semoga kita semua selamat pulang ke kampung halaman dan selamat kembali semula ke rumah. Karya Himes. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day28  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
[LeLife 34 - Throwback]

Day28 Balik Kampung
Dulu balik kampung mesti naik bas. Tak kiralah yang kat Pontian atau kat Beranang tu. Tiap kali nak naik bas, bukan main heksited. Beli jajan pelbagai siap. Lepas tu, sejam perjalanan dah diam membatu sebab pening. Hadeh.

Ni mesti ada yang dah mula balik kampung kan? Siapa yang kampung sejengkal tu, syukurlah tak perlu makan jem waktu puasa. Mana yang jauh tu, memandu elok-elok. Yang naik bas, doakan kesejahteraan pemandu bas dan semoga kita semua selamat sampai ke destinasi.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day28 #balik #kampung #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 34 - Throwback] Day28 Balik Kampung Dulu balik kampung mesti naik bas. Tak kiralah yang kat Pontian atau kat Beranang tu. Tiap kali nak naik bas, bukan main heksited. Beli jajan pelbagai siap. Lepas tu, sejam perjalanan dah diam membatu sebab pening. Hadeh. Ni mesti ada yang dah mula balik kampung kan? Siapa yang kampung sejengkal tu, syukurlah tak perlu makan jem waktu puasa. Mana yang jauh tu, memandu elok-elok. Yang naik bas, doakan kesejahteraan pemandu bas dan semoga kita semua selamat sampai ke destinasi. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day28  #balik  #kampung  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
Pesanan ikhlas dari #sisbebel πŸš—Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ πŸš—Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. πŸš—Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! πŸš—Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊

Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. 
#Repost @paehdesign (@get_repost)
・・・
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
Pesanan ikhlas dari #sisbebel  πŸš—Drive guna dua tangan, macam dalam gambar ni ☝️ πŸš—Banyakkan doa, jika resah amalkan doa penenang hati. πŸš—Bawa kereta berhemah. Senyum banyak banyak manyak manyak!!! πŸš—Sabarlah. Sabarlah. Sabarlah. 😊 Semoga segala kekusutan dan masalah Allah mudahkan dan temukan kita dengan sakinah hakiki. #Repost  @paehdesign (@get_repost) ・・・ balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
hati2 memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
hati2 memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain
.
doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day28 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
balik kampung - hati memandu, patuhi undang2, jaga adab, jaga adab, jaga adab & tunaikan hak pengguna jalan raya yang lain dengan tolak ansur & tak menyakiti orang lain . doakan semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day28  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
28 RAMADHAN: Balik Kampung-
.
.
Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... .
.
Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚
HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day28 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
28 RAMADHAN: Balik Kampung- . . Ambiklah 'bekalan' banyak2 di bulan Ramadhan ni untuk bawak pulang ke Kampung Aidilfitri... . . Semoga amalan kita tak 'bocor' lah ya nak dekat2 raya ni. πŸ˜‚ HAPPY PACKING, EVERYONE! πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day28  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
makanya raih ampunan 
#inkramadhan 
#day27
#maafkanlahbilahatitaksempurna 
#kitasemuapendosa
#nasihatdiri
masih ada berbaki beberapa hari lagi, sama2 usaha dapat redha Allah! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ makanya raih ampunan #inkramadhan  #day27  #maafkanlahbilahatitaksempurna  #kitasemuapendosa  #nasihatdiri 
(INKRAMADAN CHALLENGE 2017)
β€’
β€’
DAY25
β€’
Theme: Tadarus
β€’
β€’
Waiting for the turn to hear out your recitation.....is always nerve wrecking!
β€’
β€’
#inkramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #day25 #ramadhan #ramadan2017 #IelaArtGallery #IelaMaterials2017 #drawing #art #doodle
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya

Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang.

Karya @syue_artz.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day27

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 27: Mood Raya Kita tahu raya tu dah nak dekat bila ramai orang dah dalam mood nak raya walaupun masih ada beberapa lagi hari puasa. Ramai orang dah mula cuti, pejabat dah makin kosong, rasa malas nak bekerja, jalan raya dah kurang sesak, bazar Ramadhan dah semakin kurang gerai, lagu raya dah semakin banyak berkumandang, ucapan raya dah mula di radio, jemaah solat terawih kat masjid dan surau pun sudah semakin kurang orang, bandar dan kedai dah semakin lengang. Karya @syue_artz. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day27  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua 
[LeLife 33]

Day27 Mood Raya
Nak kata tiada rasa tu, mustahil la. Ada la secebis mood untuk raya tu. Tapi, secara total, memang mood raya sedang belayar ke laut.

Siapa yang mood berkobar-kobar, aku ucapkan tahniah dan selamat bergembira.
Kau ternyata bertuah.

#paradecomix #danialHaikal #lelife #freelance #comic #comicstrip #drawing #digitalart #life #komik #viral #inkramadan #day27 #mood #raya #ramadan #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotak #iqomic #ramadhancomics
[LeLife 33] Day27 Mood Raya Nak kata tiada rasa tu, mustahil la. Ada la secebis mood untuk raya tu. Tapi, secara total, memang mood raya sedang belayar ke laut. Siapa yang mood berkobar-kobar, aku ucapkan tahniah dan selamat bergembira. Kau ternyata bertuah. #paradecomix  #danialHaikal  #lelife  #freelance  #comic  #comicstrip  #drawing  #digitalart  #life  #komik  #viral  #inkramadan  #day27  #mood  #raya  #ramadan  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotak  #iqomic  #ramadhancomics 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
@Regrann from @if_moses -  27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
@Regrann from @if_moses - 27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
sayugia kena sedia selalu nak hadapi, sbb kita tak pasti akan melakukan hal itu besok pagi (even sekejap lagi pun)
.
we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
sayugia kena sedia selalu nak hadapi, sbb kita tak pasti akan melakukan hal itu besok pagi (even sekejap lagi pun) . we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari?
.
we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best!
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day27 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
mood raya - macam2 plan kan, nak baju raya nak duit raya dan macam2 nak lagi. tapi pasti ke masih ada esok hari? . we plan, and still, Allah is the Best Planner & Know-The-Best! . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day27  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon 
27 RAMADHAN: Mood Raya-
.
.
Sebab kita Hamba Rabbani, 
bukan Hamba Ramadhani... .
.
Kalau kita beribadah kerana Ramadhan,  Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰
.
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day27 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje #haha
27 RAMADHAN: Mood Raya- . . Sebab kita Hamba Rabbani, bukan Hamba Ramadhani... . . Kalau kita beribadah kerana Ramadhan, Ramadhan dah nak pergi.... Tapi kalau kita beribadah kerana Allah, sampai bila2 Allah tak akan mati... πŸ˜‰ . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day27  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje  #haha 
Day 21- Effort! 
If sleep were one kind of training, I be super ripped by now. Hahahaha

#inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #exercise #sports #healthy #bodybuilder #muscles #lean #effort #training #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya?
.
layanlah sepertimana ingin dilayani 😊
.
semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊
.
sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada
.
#paehdesign #sirisangkabaik #misimencarilailatulqadar #inkramadan #inkramadhan #day26 #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #ramadhancomics #lukisandakwahislam #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat #senyumselalu #selalubersangkabaik #insyaallahhatitenang #husnuzon
.
#Repost @faez_ismael (@get_repost)
・・・
macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun
#inkramadhan 
#day26
#katakantidakpadamercun
#keselamatandiutamakan
in a way, main mercun bunyi bising. bhnyi bising ganggu jiran.. n kalau jiran ada anak kecik? kalau jiran sakit gigi? jiran ada warga tua yg copot jantungnya? . layanlah sepertimana ingin dilayani 😊 . semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😊😊😊 . sebarang teguran, komentar mahupun cadangan boleh saja maklumkan kepada saya dengan medium2 yang ada . #paehdesign  #sirisangkabaik  #misimencarilailatulqadar  #inkramadan  #inkramadhan  #day26  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #ramadhancomics  #lukisandakwahislam  #JanganPernahBerhentiMemberiNasihat  #senyumselalu  #selalubersangkabaik  #insyaallahhatitenang  #husnuzon  . #Repost  @faez_ismael (@get_repost) ・・・ macam mana nak nyanyi dam dam dum bunyi mercun #inkramadhan  #day26  #katakantidakpadamercun  #keselamatandiutamakan 
#Repost @if_moses with @repostapp
・・・
26 RAMADHAN: Lagu Raya?
.
.
Sebenarnya bukan Baymax je yang tak boleh move on,  para sahabat Rasulullah dulu pun tak boleh move on juga. .
.
Bila Ramadhan datang,  para sahabat riang gembira. Bila Ramadhan pergi,  para sahabat sedih berduka. .
.
Mana taknya,  bila Ramadhan pergi,  berlalu lah bulan keampunan,  bulan pahala berlipat-ganda. .
.
Tapi kita kat sini kes nya terbalik pula. Lagi raya datang,  lagi hebah sedunia.  Awal2 Ramadhan lagi lagu raya dah siap berkumandang sini sana. Sadisss..... 😫
.
.
Kdit lagu: Ramadhan Tiba (Opick) .
.
#inkramadan #inkramadan2017 #day26 #ramadhancomics #komikmalaysia #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #arora #uswah #baymax #comic #digitalart #banyakbetolhashtag #laginakkenahashtagapa #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje
#Repost  @if_moses with @repostapp ・・・ 26 RAMADHAN: Lagu Raya? . . Sebenarnya bukan Baymax je yang tak boleh move on, para sahabat Rasulullah dulu pun tak boleh move on juga. . . Bila Ramadhan datang, para sahabat riang gembira. Bila Ramadhan pergi, para sahabat sedih berduka. . . Mana taknya, bila Ramadhan pergi, berlalu lah bulan keampunan, bulan pahala berlipat-ganda. . . Tapi kita kat sini kes nya terbalik pula. Lagi raya datang, lagi hebah sedunia. Awal2 Ramadhan lagi lagu raya dah siap berkumandang sini sana. Sadisss..... 😫 . . Kdit lagu: Ramadhan Tiba (Opick) . . #inkramadan  #inkramadan2017  #day26  #ramadhancomics  #komikmalaysia  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #arora  #uswah  #baymax  #comic  #digitalart  #banyakbetolhashtag  #laginakkenahashtagapa  #wowcaptionakupenuhsebabhashtagje 
Day 20 - Analogy part 2

Hairy seems to like giving analogy all whole lot huh? πŸ˜‚πŸ˜‚ #inkramadan #ramadan #comic #shorts #traditional #illustration #doodlescratch #fasting #example #analogy #muslim #basic #dean #mike #hairy #blackandwhite #ink #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic
Hari 28 : Lagu Raya.

Tahulah dah nak raya tapi janganlah semangat sangat.

Puasa lagi ni heyy. Nanti org lain triggered pula.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari28
Hari 27 : Makanan yang ada di Bulan Ramadhan.

Mampu tulis 3 je sebab dh x de idea. xD

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari27
Hari 26 : Saudara Jauh.

Ingin berjumpa sanak saudara
yang selalu bermain di mata.. #inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari26
Hari 25 : Tadarus

Tertidur masa tadarus?
Baik bangunkan cepat before something bad happens lol.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari25
Hari 24 : Lailatul Qadar.

10 Ramadhan akhir dan pada malam2 ganjil akan berlakunya Lailatul Qadar kan? Harap saya betul.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #sucomi #trilog #buasirotakthekomik #iqomic #hari24
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya

Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda.

Karya @cerolian / @ceromono.

#inkramadan #ramadhancomics #comicoreclub #trilog #sucomi #buasirotakthekomik #iqomic #cip #oki #omi #bo #iqo #day26

#buasirotak #komikmalaysia #komikdewasa #gengkomik #gedungkomik #krewkomik #komikuntuksemua
Inkramadan BO:TK Day 26: Lagu Raya Semakin dekat Hari Raya semakin banyak lagu raya diputarkan di corong-corong radio dan pasaraya. Malah setiap tahun pasti meriah dengan kemunculan pelbagai lagu raya yang baru, namun masih ramai yang lebih meminati lagu raya lama, klasik dan evergreen yang tak lekang dek zaman. Kongsikan kepada kami lagu raya yang paling dekat di hati anda. Karya @cerolian / @ceromono. #inkramadan  #ramadhancomics  #comicoreclub  #trilog  #sucomi  #buasirotakthekomik  #iqomic  #cip  #oki  #omi  #bo  #iqo  #day26  #buasirotak  #komikmalaysia  #komikdewasa  #gengkomik  #gedungkomik  #krewkomik  #komikuntuksemua