an online Instagram web viewer
  • jebat75
    Jebat75
    @jebat75

Images by jebat75

Penat main...mkn dulu
Penat main...mkn dulu
...ketika nanti pertemuan berujung pada sebuah kehilangan yg sudah terbingkai oleh takdir...angaplh ia sebagai kenangan yg tak bisa dilupakan..semoga kamu tidak menghukum masa lalu sebagai kesalahan yg tak termaafkan..ingatlah "aku" sebagai satu pelajaran yg mendewasakan mu dan membuat mu lebih bijaksana menyinkapi kehidupan.. Jgn terlihat adanya diri.
..jebat75..
...ketika nanti pertemuan berujung pada sebuah kehilangan yg sudah terbingkai oleh takdir...angaplh ia sebagai kenangan yg tak bisa dilupakan..semoga kamu tidak menghukum masa lalu sebagai kesalahan yg tak termaafkan..ingatlah "aku" sebagai satu pelajaran yg mendewasakan mu dan membuat mu lebih bijaksana menyinkapi kehidupan.. Jgn terlihat adanya diri. ..jebat75..
.."hidup" ini adalah satu "kematian"...
"kematian" itu adalah sebenar benar "kehidupan". Jgn terlihat adanya diri.
..jebat75..
.."hidup" ini adalah satu "kematian"... "kematian" itu adalah sebenar benar "kehidupan". Jgn terlihat adanya diri. ..jebat75..
..aku telah banyak belajar dari sunyi...bagaimana menyimpan sendiri hal hal yg orang lain susah mengerti...kau boleh berfikir aku penuh teka teki tetapi memang itu lah satu satunya cara,agar ketika aku kecewa,..aku tidak akan menyalahkan siapa siapa.. Jgn terlihat adanya diri.
..jebat75..
..aku telah banyak belajar dari sunyi...bagaimana menyimpan sendiri hal hal yg orang lain susah mengerti...kau boleh berfikir aku penuh teka teki tetapi memang itu lah satu satunya cara,agar ketika aku kecewa,..aku tidak akan menyalahkan siapa siapa.. Jgn terlihat adanya diri. ..jebat75..
..bila aksara tak mampu terpoles menjadi kata..biarkan rindu ini menyapa mu lewat embun dari kelopak mataku.. Jebat75
..bila aksara tak mampu terpoles menjadi kata..biarkan rindu ini menyapa mu lewat embun dari kelopak mataku.. Jebat75
...aku mengerti rasanya di buang langsung tidak di perdulikan...sampi akhirnya aku menjadi terlalu pemilih untuk sapa aku harus berjuang dn perjuangkn... Jgn terlihat adanya diri.
..jebat75..
...aku mengerti rasanya di buang langsung tidak di perdulikan...sampi akhirnya aku menjadi terlalu pemilih untuk sapa aku harus berjuang dn perjuangkn... Jgn terlihat adanya diri. ..jebat75..
..banyak pengharapan,
..banyak melepaskan,
..seimbangkan.
..yg ditangisi hari ini..
..yg dilepaskan hari ini..
..akan jadi bahgia di masa hadapan..
..itulh "kehidupan"..
..banyak rahsia-nya yg tersimpan.
..seperti ranting melepas daun tanpa menyesal.
..seperti angin membawa daun penuh bahgia.
..seperti daun jatuh tidak pernah bertanya mengapa???
..jika memang begitu takdir rencana-nya..
Tidak perlu banyak bertanya mengapa???
.."ikuti saja"..
..sangka baik yakin percaya!!!
..allah kan ganti semuanya dengan.."bahgia"
..ingat bahawa ada sang pemilik hatimu..
..adukan segala rasa mu pada-nya

Jgn terlihat adanya diri..
..jebat75..
..banyak pengharapan, ..banyak melepaskan, ..seimbangkan. ..yg ditangisi hari ini.. ..yg dilepaskan hari ini.. ..akan jadi bahgia di masa hadapan.. ..itulh "kehidupan".. ..banyak rahsia-nya yg tersimpan. ..seperti ranting melepas daun tanpa menyesal. ..seperti angin membawa daun penuh bahgia. ..seperti daun jatuh tidak pernah bertanya mengapa??? ..jika memang begitu takdir rencana-nya.. Tidak perlu banyak bertanya mengapa??? .."ikuti saja".. ..sangka baik yakin percaya!!! ..allah kan ganti semuanya dengan.."bahgia" ..ingat bahawa ada sang pemilik hatimu.. ..adukan segala rasa mu pada-nya Jgn terlihat adanya diri.. ..jebat75..
πŸ’...hal terindah dlm "cinta" adalah,dia buat mu merasa mampu melakukan apa saja dan kamu akan sentiasa tersenyum tanpa alasan kerananya..πŸ’
#rania adriana rose.
#cinta hati walid@ummi
#buah cinta mama@papa.
##jgn terlihat adanya diri.
#..jebat75..
πŸ’...hal terindah dlm "cinta" adalah,dia buat mu merasa mampu melakukan apa saja dan kamu akan sentiasa tersenyum tanpa alasan kerananya..πŸ’ #rania  adriana rose. #cinta  hati walid@ummi #buah  cinta mama@papa. ##jgn  terlihat adanya diri. #..jebat75..
..jgn terus menilai ku dari bait bait nukilan tulisan ku...
..jgn langsung percaya kata kata ku...
..ingin tahu sebenarnya aku...
..datanglh duduk bersipuh di hadapan ku...
..baca pd mata ku,selami pula rasa mu..
..yg tidak tertulis oleh ku..
..yg tidak terkata di kata di oles bibir ku...
..dn sejujurnya kah aku itu...
..semuanya akan terbaca terjelas oleh mu aku itu.. Jgn terlihat ada nya diri..
..jebat75..
..jgn terus menilai ku dari bait bait nukilan tulisan ku... ..jgn langsung percaya kata kata ku... ..ingin tahu sebenarnya aku... ..datanglh duduk bersipuh di hadapan ku... ..baca pd mata ku,selami pula rasa mu.. ..yg tidak tertulis oleh ku.. ..yg tidak terkata di kata di oles bibir ku... ..dn sejujurnya kah aku itu... ..semuanya akan terbaca terjelas oleh mu aku itu.. Jgn terlihat ada nya diri.. ..jebat75..
πŸ’ž...sesorang yg mencintai mu sepenuh seikhlas hati nya tidak akan pernah kehabisan alasan mempertahankan diri mu dn tidak punya alasan untuk melepaskan diri mu..πŸ’ž ..jebat75..
πŸ’ž...sesorang yg mencintai mu sepenuh seikhlas hati nya tidak akan pernah kehabisan alasan mempertahankan diri mu dn tidak punya alasan untuk melepaskan diri mu..πŸ’ž ..jebat75..
πŸ’..langit pun telah merakam kisah cinta kita,sehingga setiap kali ku memandangnya.
..tedyhnya tatapan mata mu,seakan tersimpan di sana..πŸ’.. Jebat75
πŸ’..langit pun telah merakam kisah cinta kita,sehingga setiap kali ku memandangnya. ..tedyhnya tatapan mata mu,seakan tersimpan di sana..πŸ’.. Jebat75
#..kita dipertemukan dalam sajak sajak yg tersusun indah dalam rima rindu tak terhingga..berjumpa dn menyatu kembali dalam rona rasa setelah sempat terpisah dlm masa..
Dibawah takdir tuhan,kami menyatu layaknya adam dn hawa..#

Jgn terlihat adanya diri
..jebat75..
#..kita dipertemukan dalam sajak sajak yg tersusun indah dalam rima rindu tak terhingga..berjumpa dn menyatu kembali dalam rona rasa setelah sempat terpisah dlm masa.. Dibawah takdir tuhan,kami menyatu layaknya adam dn hawa..# Jgn terlihat adanya diri ..jebat75..
"kekayaan"...tidak akan mampu membeli cinta. "kecantikan"...
Juga tidak akan bisa membayar cinta. ..maka jangan sekali kali hanya kerana kau kaya dn cantik dapat membuat cinta. ..cinta itu hanya bisa dibentuk oleh ketidaksempurnaan kita yg saling disedari berdua, untuk hidup berbagi berdua. ..jebat75..
"kekayaan"...tidak akan mampu membeli cinta. "kecantikan"... Juga tidak akan bisa membayar cinta. ..maka jangan sekali kali hanya kerana kau kaya dn cantik dapat membuat cinta. ..cinta itu hanya bisa dibentuk oleh ketidaksempurnaan kita yg saling disedari berdua, untuk hidup berbagi berdua. ..jebat75..
Bismillah... ...tersenyum lah dari senyuman mu yg sentiasa tersenyum dalam suasana apa pun, kerana kita sentiasa mengerti lgi fahami bahawa sumber segala kebahagiaan dan kekuataan itu berasal dari suasana tenang dn damai yg tidak pernah usai melanda diri dn kehidupan... #jgn terlihat adanya diri. ..jebat75.. #happy anniversary 
#tq menjadi cinta hati ku
#love u syang
Bismillah... ...tersenyum lah dari senyuman mu yg sentiasa tersenyum dalam suasana apa pun, kerana kita sentiasa mengerti lgi fahami bahawa sumber segala kebahagiaan dan kekuataan itu berasal dari suasana tenang dn damai yg tidak pernah usai melanda diri dn kehidupan... #jgn  terlihat adanya diri. ..jebat75.. #happy  anniversary #tq  menjadi cinta hati ku #love  u syang
Selamat pengantin baru.. Moga ikatan yg di bina diatas ijab dn kabul sentiasa dlm rahmat dn keberkatan ilahi selamanya.. Insyallah.. Amin
Selamat pengantin baru.. Moga ikatan yg di bina diatas ijab dn kabul sentiasa dlm rahmat dn keberkatan ilahi selamanya.. Insyallah.. Amin
..hingga aku tersedar, bahwa yg terus bersama ku hanyalah"rabb-ku"
..dia begity dekat lebih dekat dari semua yg pernah dekat dengan ku. ...dia lah yg mendengar ku saat semua nya berpaling dari ku.. ..semua akan sirna kecuali dia yg maha agung. 
#yg tetap ada setelah segalanya musnah. 
#yg mendirikn segala sesuatu yg berdiri.
#jgn terlihat adanya diri. 
#jebat75
..hingga aku tersedar, bahwa yg terus bersama ku hanyalah"rabb-ku" ..dia begity dekat lebih dekat dari semua yg pernah dekat dengan ku. ...dia lah yg mendengar ku saat semua nya berpaling dari ku.. ..semua akan sirna kecuali dia yg maha agung. #yg  tetap ada setelah segalanya musnah. #yg  mendirikn segala sesuatu yg berdiri. #jgn  terlihat adanya diri. #jebat75 
..berhenti meminta di mengertikn... Berdirilh dgn penuh harga diri... #pandora model 
#rania adriana rose
..berhenti meminta di mengertikn... Berdirilh dgn penuh harga diri... #pandora  model #rania  adriana rose
πŸŽ€..untuk mu sahabat.. πŸŽ€ ..semoga jarak membuat kan kita dekat kerana rindu.. ..bukan jestru jauh, semakin jauh kerana jenuh.. Jebat75
πŸŽ€..untuk mu sahabat.. πŸŽ€ ..semoga jarak membuat kan kita dekat kerana rindu.. ..bukan jestru jauh, semakin jauh kerana jenuh.. Jebat75