an online Instagram web viewer
  • nhmartt
    Sabun Cute
    @nhmartt

Images by nhmartt

Susahlah nak ikut petua lama ni.. rungut hati kecik si Leha. Leha ni ada masalah parut jerawat. Tapi dia malas nak ikut petua lama.⠀
.
Ala, petua guna serbuk kayu manis dengan madu tu la. Tapi kan, hari tu hati Leha melompat lompat happy..⠀
.
Sebab dia jumpa satu sabun ni.⠀
.
Sabun kayu manis campur madu. Hepi betul dia. Sebab tak payah susah2 nak blend kayu manis, tempek tempek madu lagi.⠀
.
Hidup kena lah ambil yang simple betul tak? Hihihi.⠀
.
Kalau korang pun macam Leha, nak cantik tapiii sikit malas ( kurang masa lah, bukan malas) haha⠀
.
Jom cuba sabun kayu manis ni.⠀
#sabunkayumanis #sabunmuka #gift #nhmartt #teamsaupor
Susahlah nak ikut petua lama ni.. rungut hati kecik si Leha. Leha ni ada masalah parut jerawat. Tapi dia malas nak ikut petua lama.⠀ . Ala, petua guna serbuk kayu manis dengan madu tu la. Tapi kan, hari tu hati Leha melompat lompat happy..⠀ . Sebab dia jumpa satu sabun ni.⠀ . Sabun kayu manis campur madu. Hepi betul dia. Sebab tak payah susah2 nak blend kayu manis, tempek tempek madu lagi.⠀ . Hidup kena lah ambil yang simple betul tak? Hihihi.⠀ . Kalau korang pun macam Leha, nak cantik tapiii sikit malas ( kurang masa lah, bukan malas) haha⠀ . Jom cuba sabun kayu manis ni.⠀ #sabunkayumanis  #sabunmuka  #gift  #nhmartt  #teamsaupor 
Sabun kayu manis diperbuat dari madu dan kayu manis.
.
Khasiat madu dan kayu manis dalam sabun ni dapat :
❤ merawat masalah jerawat
❤memudarkan parut jerawat
❤merawat masalah resdung
❤memudarkan jeragat di wajah.
.
Hanya buihkan sabun dan cuci muka selama 2 minit. Setiap hari 2 kali sahaja.
.
Sangat mudah tanpa kesan sampingan yang merosakkan kulit. 
#sabuncute #sabunmuka #kayumanis #nhmartt  #ciknurrul
Sabun kayu manis diperbuat dari madu dan kayu manis. . Khasiat madu dan kayu manis dalam sabun ni dapat : ❤ merawat masalah jerawat ❤memudarkan parut jerawat ❤merawat masalah resdung ❤memudarkan jeragat di wajah. . Hanya buihkan sabun dan cuci muka selama 2 minit. Setiap hari 2 kali sahaja. . Sangat mudah tanpa kesan sampingan yang merosakkan kulit. #sabuncute  #sabunmuka  #kayumanis  #nhmartt  #ciknurrul 
Tips atasi masalah kulit berminyak.
.
Sediakan 2 bahan ni:
1/4 cawan buah strawberry 
1/4 cawan yogurt
.
Campurkan bahan tersebut menjadi paste. Dengan melenyek buah strawberry terlebih dahulu.
.
.
Kemudian sapu ke wajah dengan sekata. .
Biarkan selama 15 minit.
Kemudian bilas.
.
Kalau tak sempat buat tips ni, boleh guna #sabun_cute_tomato untuk atasi masalah kulit berminyak.
#sauporteam #nhmartt #ciknurrul #kulitmukasihat #tipscantik
Tips atasi masalah kulit berminyak. . Sediakan 2 bahan ni: 1/4 cawan buah strawberry 1/4 cawan yogurt . Campurkan bahan tersebut menjadi paste. Dengan melenyek buah strawberry terlebih dahulu. . . Kemudian sapu ke wajah dengan sekata. . Biarkan selama 15 minit. Kemudian bilas. . Kalau tak sempat buat tips ni, boleh guna #sabun_cute_tomato  untuk atasi masalah kulit berminyak. #sauporteam  #nhmartt  #ciknurrul  #kulitmukasihat  #tipscantik 
CLEARANCE STOCK!😱😱😱
.
.
Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah.
.
Bukan harga biasa-biasa,
Bukan RM65/Rm70
.
.
.
Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada..
.
.
PANAS!!! 🔥🔥🔥
#dexandraperfume #nhmartt #ciknurrul #formen
CLEARANCE STOCK!😱😱😱 . . Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah. . Bukan harga biasa-biasa, Bukan RM65/Rm70 . . . Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada.. . . PANAS!!! 🔥🔥🔥 #dexandraperfume  #nhmartt  #ciknurrul  #formen 
CLEARANCE STOCK!😱😱😱
.
.
Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah.
.
Bukan harga biasa-biasa,
Bukan RM65/Rm70
.
.
.
Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada..
.
.
PANAS!!! 🔥🔥🔥
#dexandraperfume #nhmartt #ciknurrul #forwomen
CLEARANCE STOCK!😱😱😱 . . Dexandra perfume sedang mengadakan clearance stock dgn harga yg terlajak murah. . Bukan harga biasa-biasa, Bukan RM65/Rm70 . . . Mai pakai2 pulun grab seberapa banyak botol dexandra untuk stok anda sementara stok maaih ada.. . . PANAS!!! 🔥🔥🔥 #dexandraperfume  #nhmartt  #ciknurrul  #forwomen 
TERBARU DARI SAUPOR!
.
Lavender body scrub mengandungi minyak zaitun. Antara kebaikan minyak zaitun ialah: .
1. Melembapkan dan melembutkan kulit.
.
2. Menanggalkan sel kulit mati .
3. Mencerahkan kulit secara semula jadi
.
4. Mengatasi masalah kulit kering dan bersisik
.
5. Menghilangkan tanda penuaan seperti kedutan.
.
#BodyScrubBySaupor #teamsaupor #nhmartt #ciknurrul
TERBARU DARI SAUPOR! . Lavender body scrub mengandungi minyak zaitun. Antara kebaikan minyak zaitun ialah: . 1. Melembapkan dan melembutkan kulit. . 2. Menanggalkan sel kulit mati . 3. Mencerahkan kulit secara semula jadi . 4. Mengatasi masalah kulit kering dan bersisik . 5. Menghilangkan tanda penuaan seperti kedutan. . #BodyScrubBySaupor  #teamsaupor  #nhmartt  #ciknurrul 
CARA SCRUB MUKA PALING MUDAH! 😍
.
Sabun Cute Oat sejenis skrub yang sesuai untuk kulit normal, dan sensitif. .
.
.
Oat merupakan skrub lembut yang tak keringkan kulit. Selain menanggalkan blackhead, boleh hilangkan minyak berlebihan.
.
Dengan penggunaan 3 kali seminggu, kulit jadi halus dan licin.
.
.
Awesome kan? 
#sabuncute #nhmartt #ciknurrul #sabun #oat #sabunmuka #bebaskimia
CARA SCRUB MUKA PALING MUDAH! 😍 . Sabun Cute Oat sejenis skrub yang sesuai untuk kulit normal, dan sensitif. . . . Oat merupakan skrub lembut yang tak keringkan kulit. Selain menanggalkan blackhead, boleh hilangkan minyak berlebihan. . Dengan penggunaan 3 kali seminggu, kulit jadi halus dan licin. . . Awesome kan? #sabuncute  #nhmartt  #ciknurrul  #sabun  #oat  #sabunmuka  #bebaskimia 
Untung siapa yang rajin blend tomato dan sapu ke muka. Ni 3 kebaikan tomato untuk kulit kita.
.
Bagi yang tak sempat nak blend tomato, jom cuba #sabunCute tomato 😊
.
.
.
#teamsaupor #nhmartt #sabuncute #ciknurrul #sabun #bebaskimia
21/08/17 @10:298pm
.
SABUN CUTE SEBAGAI DOORGIFT
.
Pening kepala nak fikir apa doorgift yg sesuai untuk diberikan kepada tetamu anda?
.
.
Sabun cute penyelesainya. Simple, cute dan memberi manfaat kepada si pemakainya. 😍😍😍
.
.
Semestinya pilihan yang bijak! .
Alhamdulillah, sabun cute sebanyak 70biji telah menjadi pilihan customer #sabuncute untuk dijadikan doorgift.
.
.
Terima kasih customer pilih sabun cute sebagai doorgift untuk majlis anda.
#teamsaupor #nhmartt #ciknurrul #sabun #sabuncute #bebaskimia
21/08/17 @10:298pm . SABUN CUTE SEBAGAI DOORGIFT . Pening kepala nak fikir apa doorgift yg sesuai untuk diberikan kepada tetamu anda? . . Sabun cute penyelesainya. Simple, cute dan memberi manfaat kepada si pemakainya. 😍😍😍 . . Semestinya pilihan yang bijak! . Alhamdulillah, sabun cute sebanyak 70biji telah menjadi pilihan customer #sabuncute  untuk dijadikan doorgift. . . Terima kasih customer pilih sabun cute sebagai doorgift untuk majlis anda. #teamsaupor  #nhmartt  #ciknurrul  #sabun  #sabuncute  #bebaskimia 
Masker untuk kulit berminyak
.
Bahan-bahan:
🍌1 biji pisang
🍯1 sudu teh madu
🍋Beberapa titis jus lemon
.
CARANYA:
1. Lenyekkan sebiji pisang
2. campurkan dengan 1 sudu madu
3. tambah beberapa titis jus lemon
4. sapu ke seluruh muka 
5. buat masker hingga 15 minit 
6. bilas dengan air sejuk
.
#tipskecantikan
#sabuncute #nhmartt #ciknurrul
Masker untuk kulit berminyak . Bahan-bahan: 🍌1 biji pisang 🍯1 sudu teh madu 🍋Beberapa titis jus lemon . CARANYA: 1. Lenyekkan sebiji pisang 2. campurkan dengan 1 sudu madu 3. tambah beberapa titis jus lemon 4. sapu ke seluruh muka 5. buat masker hingga 15 minit 6. bilas dengan air sejuk . #tipskecantikan  #sabuncute  #nhmartt  #ciknurrul 
"HILANGKAN EYE BAG"
Cara mudah rawat eye bag bawah mata.
.
.
1. Sejukkan sudu besi dengan rendam dalam ais.
.
2. Tekap pada mata (bahagian bulatnya tu)
.
3. Biar sampai sudu jadi suam.
.
4. Celup balik dalam ais tadi.
.
5. Ulang langkah beberapa kali.
.
Selamat mencuba...
.
.
#teamsaupor #sabuncute #nhmartt #ciknurrul #sabunkopi #sabunmuka #tipscantik
"HILANGKAN EYE BAG" Cara mudah rawat eye bag bawah mata. . . 1. Sejukkan sudu besi dengan rendam dalam ais. . 2. Tekap pada mata (bahagian bulatnya tu) . 3. Biar sampai sudu jadi suam. . 4. Celup balik dalam ais tadi. . 5. Ulang langkah beberapa kali. . Selamat mencuba... . . #teamsaupor  #sabuncute  #nhmartt  #ciknurrul  #sabunkopi  #sabunmuka  #tipscantik 
"5 Petua Hilangkan Eye Bag"
.
1. Hirisan timun
Potong timun bulat2, dan letakkan atas kelompak mata. Dapat legakan mata yang lesu.
.
2. Serbuk kopi
Larutkan sedikit serbuk kopi dalam minyak zaitun. Sapu di bawah mata.
.
3.Uncang Teh
Gunakan uncang teh yang dah direndam air panas. Amalkan setiap malam, letak atas kelompak mata, bawah mata
.
4. Minum air kosong secukupnya
Penting supaya hidrasi badan berlaku dengan baik. Dan elakkan badan kurang air .
.
5.Putih Telur
Sapukan sedikit putih telur pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 20 minit sebelum dibilas dengan air bersih. Cara ini bukan saja merawat eyebag, namun akan buatkan mata semakin segar.
.
Ps: sabun cute KOPI dapat bantu hilangkan eyebag. 
Jom cuba sabun Cute Kopi 😎😎😎
#tipskecantikan #eyebag #macampanda
#sabuncute #nhmartt #ciknurrul #sabunkopi
"5 Petua Hilangkan Eye Bag" . 1. Hirisan timun Potong timun bulat2, dan letakkan atas kelompak mata. Dapat legakan mata yang lesu. . 2. Serbuk kopi Larutkan sedikit serbuk kopi dalam minyak zaitun. Sapu di bawah mata. . 3.Uncang Teh Gunakan uncang teh yang dah direndam air panas. Amalkan setiap malam, letak atas kelompak mata, bawah mata . 4. Minum air kosong secukupnya Penting supaya hidrasi badan berlaku dengan baik. Dan elakkan badan kurang air . . 5.Putih Telur Sapukan sedikit putih telur pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 20 minit sebelum dibilas dengan air bersih. Cara ini bukan saja merawat eyebag, namun akan buatkan mata semakin segar. . Ps: sabun cute KOPI dapat bantu hilangkan eyebag. Jom cuba sabun Cute Kopi 😎😎😎 #tipskecantikan  #eyebag  #macampanda  #sabuncute  #nhmartt  #ciknurrul  #sabunkopi 
ELAKKAN MAKANAN BERGULA.
.
.
.Makanan bergula ni punca jerawat mudah tumbuh di muka. Jadi, kurangkan gula dalam makanan dan minuman. In shaa Allah dapat atasi masalah jerawat. .
.
Selain menggunakan produk yang sesuai, gaya pemakanan kita pun penting untuk dapat kulit yang sihat.
.
.

Nak produk natural, untuk masalah jerawat boleh try sabun kayu manis. Memang khas untuk rawat jerawat.
.
.
#tipscantik #nhmartt #ciknurrul #sabuncute #bebaskimia #bebasjerawat
ELAKKAN MAKANAN BERGULA. . . .Makanan bergula ni punca jerawat mudah tumbuh di muka. Jadi, kurangkan gula dalam makanan dan minuman. In shaa Allah dapat atasi masalah jerawat. . . Selain menggunakan produk yang sesuai, gaya pemakanan kita pun penting untuk dapat kulit yang sihat. . . Nak produk natural, untuk masalah jerawat boleh try sabun kayu manis. Memang khas untuk rawat jerawat. . . #tipscantik  #nhmartt  #ciknurrul  #sabuncute  #bebaskimia  #bebasjerawat 
Pakai cuba2 pun lama-lama boleh jatuh cinta. 😍😍😍
.
.
Mula2 pandang jatuh cinta dengan bentuknya yang cute. Sebab tu nama dia sabun cute. 
Ada yg geram nak makan lah, nak simpan buat perhiasa aje pun ada 😂😂
.
Lepas tu pakai, jatuh cinta pulak dengan keberkesanannya..
.
Dari mencuba terus tertawan. 😍😍😍
Ramai dah customer NH macam tu.
.
Uolls yg lain, tak nak ke? 
#sabuncute #nhmartt #ciknurrul #sabun #kayumanis #delima #tomato #oat #kopi
Pakai cuba2 pun lama-lama boleh jatuh cinta. 😍😍😍 . . Mula2 pandang jatuh cinta dengan bentuknya yang cute. Sebab tu nama dia sabun cute. Ada yg geram nak makan lah, nak simpan buat perhiasa aje pun ada 😂😂 . Lepas tu pakai, jatuh cinta pulak dengan keberkesanannya.. . Dari mencuba terus tertawan. 😍😍😍 Ramai dah customer NH macam tu. . Uolls yg lain, tak nak ke? #sabuncute  #nhmartt  #ciknurrul  #sabun  #kayumanis  #delima  #tomato  #oat  #kopi 
Salam Ramadhan Kareem yg ke6.
Belanja testimoni #sabuncute #kayumanis harini. 😍😍😍
.
.
Penangan kayu manis ni menang 👍👍👍
.
Confirm tak menyesal.
Korunk dh cuba?

#nhmartt #teamsaupor #ciknurrul #sauporreview
Selamat pagi warga instagram! 
Tengah buat apa tu uollss? 👀
.
.
Salam Ramadhan Kareem yang ke4.
.
RM100 untuk 2 botol perfume dexandra promosi sempena ramadhan/raya.
.
Jangan lepaskan peluang ini untuk memliki perfume kegemaran anda. 😍😍😍
.
Boleh terus Wa/Dm ke
📲 017-7017113 Nurrul
📲 017-7017113 Nurrul
📲 017-7017113 Nurrul
Untuk order.
#dexandraperfume #promosiramadhan #promosiraya #nhmartt #sabuncute #ciknurrul
Selamat pagi warga instagram! Tengah buat apa tu uollss? 👀 . . Salam Ramadhan Kareem yang ke4. . RM100 untuk 2 botol perfume dexandra promosi sempena ramadhan/raya. . Jangan lepaskan peluang ini untuk memliki perfume kegemaran anda. 😍😍😍 . Boleh terus Wa/Dm ke 📲 017-7017113 Nurrul 📲 017-7017113 Nurrul 📲 017-7017113 Nurrul Untuk order. #dexandraperfume  #promosiramadhan  #promosiraya  #nhmartt  #sabuncute  #ciknurrul 
PSSHH … TIDAK WANGI VS BERBAU BUSUK ADALAH 2 PERKARA BERBEZA..
.
.
Jika tidak wangi, kita boleh sembur jer perfumes especially perfumes yang sedang MELETOP DI PASARAN iaitu DE’XANDRA..
.
.
Tapi kalo berbau busuk, adakah dengan perfumes boleh menyelesaikan masalah? Anda rasa? mesti jawapannya tidak kan.. hehe.
.
Jadi, izinkan dexandra menyelesaikan masalah keduanya..
Kini bakal dilancarkan produk yang membantu menyegarkan lagi wangian dexandra & menghilangkan segala bau — BODY ODOURLESS .
.
.
BERBAU? TIADA MASALAH LAGI. 😎
#bodyordourless #dexandraperfume #promosi #hariraya
PSSHH … TIDAK WANGI VS BERBAU BUSUK ADALAH 2 PERKARA BERBEZA.. . . Jika tidak wangi, kita boleh sembur jer perfumes especially perfumes yang sedang MELETOP DI PASARAN iaitu DE’XANDRA.. . . Tapi kalo berbau busuk, adakah dengan perfumes boleh menyelesaikan masalah? Anda rasa? mesti jawapannya tidak kan.. hehe. . Jadi, izinkan dexandra menyelesaikan masalah keduanya.. Kini bakal dilancarkan produk yang membantu menyegarkan lagi wangian dexandra & menghilangkan segala bau — BODY ODOURLESS . . . BERBAU? TIADA MASALAH LAGI. 😎 #bodyordourless  #dexandraperfume  #promosi  #hariraya 
DEXANDRA HQ ADA PROMOSI HARI  RAYA !!! 😍😍😍
.
.
Alhamdulillah, Dexandra sekali lagi buat promosi sempena raya. Dapatkan bau wangian kegemaran anda dengan harga promosi. .
.
Jadi raya ini kami bawakan :
.
🔸Perfumes 80 jenis - hrga promosi
🔸 9 jenis perfumes limited edition keluaran ramadhan (limited kuantiti )
🔸Body odourless -
.
.
Tempoh promosi berjalan mulai 1 ramadhan - 9syawal 
27 Mei (sabtu) - 3 july (isnin).
.
.
Jom mewangi bersama dexandra 😍😍😍 dapatkan dexandra wangian kegemaran anda sekarang.
#dexandraperfume #nhmartt #promosidexandra #promosihariraya #dexandra
DEXANDRA HQ ADA PROMOSI HARI RAYA !!! 😍😍😍 . . Alhamdulillah, Dexandra sekali lagi buat promosi sempena raya. Dapatkan bau wangian kegemaran anda dengan harga promosi. . . Jadi raya ini kami bawakan : . 🔸Perfumes 80 jenis - hrga promosi 🔸 9 jenis perfumes limited edition keluaran ramadhan (limited kuantiti ) 🔸Body odourless - . . Tempoh promosi berjalan mulai 1 ramadhan - 9syawal  27 Mei (sabtu) - 3 july (isnin). . . Jom mewangi bersama dexandra 😍😍😍 dapatkan dexandra wangian kegemaran anda sekarang. #dexandraperfume  #nhmartt  #promosidexandra  #promosihariraya  #dexandra